Domů     Utekl mi za jinou ženou
Utekl mi za jinou ženou

V životě není nikdy nic jistého. Dnes už to moc dobře vím. A také to, že za některá nemilá překvapení si můžu sama.

Cítím v očích Dany to obrovské zděšení, i když se navenek opravdu moc snaží dělat, že ji nic nepřekvapuje. Vidíme se po dlouhých osmi letech a já chápu její šok, i když se tím cítím hrozně zasažená a ponížená. V duchu si říkám:

„I ty, Brute!“ Jenže se jí není co divit. Když jsme se naposledy viděli, před jejím odjezdem do zahraničí, byla jsem úplně jiný člověk. Měla jsem o třicet pět kilo méně, byla jsem veselá a plná života. A teď. To už dávno nejsem já. Je ze mě koule sádla, strhaná a zatrpklá ženská.

Krásné sny a velké plány

Jako malá holka jsem byla plná elánu. Bavilo mě učení a dost jsem sportovala. Byla jsem moc veselá a měla velké plány do života. Snila jsem o dobrodružných cestách a skvělé kariéře. Ale také o krásném romantickém chlapíkovi a o útulné domácnosti, plné dětí.

Moje sny mě držely nad vodou, protože jinak, bych se musela zbláznit. Doma jsme si totiž se sestrou zažívaly docela peklo.

Rodinná nepohoda

Moji rodiče se k sobě zřejmě vůbec nepasovali. Co si pamatuji, nedokázali se dohodnout téměř na ničem. Proto se neustále hádali. Hádky a křik vytvořily z našeho domova prosto nabitý napětím.

Jejich rozvod probíhal tak divoce, že jsme dokonce se sestrou skočily na nějaký čas v dětském domově. Když se vše uklidnilo, už nic nebylo, jako dřív.

Na školy zapomeň

Nejhorší pro mě bylo, že mi rodiče nedovolili jít studovat, i když si bych na to bývala měla. Vyučila jsem se jako cukrářka a začala pracovat. Bydlela jsem pořád u matky, ale bylo to s ní opravdu čím dál tím horší.

Když se nemohla hádat s otcem ani s mou sestrou, která už z domu odešla, vybíjela si své nálady na mě. Uvědomila jsem si, že musím pryč. Co nejdřív pryč.

Špatně už od začátku

Proto jsem také nezaváhala, když o mě projevil zájem Martin. Kluk, co rozvážel zboží do cukráren. Brzy jsme se vzali a já se konečně odtrhla od rodiny. Po roce se mi narodil chlapeček, který se bohužel nedožil ani roku.

S touto zátěží jsme s Martinem spolu už nedokázali žít a rozvedli jsme se. Říkala jsem si, že to všechno je vlastně trest za to, že jsem si svého muže brala hlavně kvůli tomu, abych se dostala z domu. A ne z velké lásky.

Oddychový čas

I když jsem bývala vždy tak trochu při těle, poslední útrapy mě připravily i o mé faldy. V té době jsem vypadala vážně k světu. Byl to paradox. Nastal pro mě takový oddychový čas. Věnovala jsem se jenom své práci a sobě.

Jednou k nám do cukrárny na dortíka přišla Dana. Byla v mém věky a hned jsme si padly do oka. Brzy z nás byly kamarádky a já zase začala žít. Vlastně teprve, konečně. Nějaké divadlo, kino, zájezd k moři.

A když jsem na jedné taneční zábavě poznala Petra, přišla i ta romantická láska. Po dvou letech známosti jsme měli svatbu. Samozřejmě, že na ní nechyběla moje skvělá kamarádka Dana. Šla mi totiž za svědka.

První šťastné roky

Do Petra jsem snila velice zamilovaná. Byl rozvedený, stejně jako já. On měl ale malou holčičku, kterou jsme mívali každý druhý víkend. Byla moc roztomilá a já si představovala, jak jednou bude u nás doma plno dalších dětí, mých a Petrových.

Už jsem zase snila s hlavou v oblacích a byla jsem moc šťastná. S láskou jsem se starala o domácnost, o Petra i jeho dceru. Byly to krásný časy a já byla spokojená.

Štěstí nás opustilo

S Petrem jsme se snažili o miminko. Po dvou potratech jsem to už pomalu vzdala. Pak se ale stal zázrak a narodil se nám Filípek. Na poslední chvíli, už mi bylo hnedle čtyřicet. Konečně jsem měla celou vlastní rodinu a začala jsem se o ni svědomitě strat.

Už jsem měla pocit, že mě, nás nic neohrožuje. Byla to chyba. A k mé smůle zrovna tehdy se moje kamarádka Dana stěhovala na několik let do Kanady. Bohužel. Ona by mě byla včas zastavila.

Maličkostmi se nezabývám

Po čase jsem si sice začala všímat, že staré kalhoty a sukně už dávno nedopnu. Neustále jsem si musela kupovat nové, pohodlnější a volnější oblečení. No a co, říkala jsme si a dál doma svým dvěma mužským vyvářela samé dobroty.

A sama jsem se přitom vůbec nešidila. Všechno se zdálo být v pořádku. Proto jsem přehlížela i zdánlivě nevinné narážky mého muže na mé faldíky. Připadalo mi to dokonce roztomilé. Jemu ale zřejmě vůbec ne.

Šli spolu ruku v ruce

Když jsem Petra uviděla s tou vysokou, štíhlou blondýnou, jak se vedou po ulici za ruce, myslela jsem, že mám nějaké vidiny. To přece nemůže být pravda. Strčila jsem proto, tak jako pštros hlavu do písku, a na nic jsem se vůbec nezeptala.

Ale i bez velkého pátrání jsem se měla brzy dozvědět pravdu. Petr mi na rovinu řekl, že mě sice pořád má rád, ale prostě už ho vůbec nepřitahuju. Prý, abych se na sebe podívala, na tu horu sádla a dvojitý podbradek.

Prý se mi to snažil naznačit, ale já si jela podle svého. Sabinka je pro něj moc přitažlivá a on je zamilovaný. Chce žít s ní.

Jsem vážně zoufalá

Byla to velká rána pěstí. Bohužel musím říct, že má v mnoha věcech pravdu. Zůstala jsem sama se synem. A nevím, co bude dál. Sama sobě se hnusím. Snad mi aspoň Dana pomůže.

Iva M. (54), Opava

Předchozí článek
Související články
25.7.2024
Bezmezně jsem mu věřila, on byl ale bezcitný i k těm, kdo ho měli rádi. Zneužil mé dobroty, a já se ocitla v zoufalé situaci. Zachránil mě zázrak! Bratrovi nikdy neodpustím! Velkou slabinou mého bratra byly ženy. Jak se mu nějaká líbila, nebyla pro něj žádná překážka dost velká. A ženy měly slabost pro něho, čehož využíval. I se mnou to uměl sehrát tak, že jsem mu na vše skočila. Byla jsem star
22.7.2024
Iva jsem potkala až po čtyřicítce. Do té doby jsem myslela, že každý chlap musí být jen prevít. On byl však jiný. Byla to náhoda. Ivo tenkrát dojel do hospody ve vsi, kde jsem byla na chalupě. Nečekané setkání Normálně jsem do těchto zařízení nechodila, pozvali mne však sousedé. S Ivem jsme do sebe vrazili na schodech, já zakopla a on mě chytil do náruče. Romantika, že? Byl jiný, i kdy
22.7.2024
Jednou jsem kamarádce řekla, že žiji nudný život. Tak ráda bych to vzala zpět! Bohužel je pozdě. Ta bolest je nepopsatelná. I když si uvědomujete, jaká to je tragédie, nikdy zcela nepochopíte, dokud to nezažijete. Bohužel to vím. Přišla jsem o dítě. Nepomáhá nic. Chcete tu být pro rodinu, ale pak se vás zmocní pláč, stesk, otázky, proč zrovna vy. Napadne vás, že byste šli za svým dítětem. Nechc
18.7.2024
Byl to můj velký kamarád. Kluci ho šikanovali a já ho bránila. Když mi pak zmizel ze života, nevýslovně a dlouho to bolelo. S Románkem se děti nebavily. Pocházel z domečku pod strání, máma umřela, táta si po její smrti se životem ani výchovou syna nedokázal poradit. Všechno se mu vymykalo z rukou, měl problémy v práci, pil, v domácnosti byl jako hrom do police. Domeček postrádal záclony, okenní
18.7.2024
S tou starší paní jsem se seznámila, když venku lilo jako z konve. Pozvala mě i s Kristýnkou, ať se v její chatce schováme před deštěm. S paní Boženkou jsem se seznámila náhodou. Dobrota jí koukala z očí, mám dojem, že jsem tak hodnou a milou paní nikdy předtím nepotkala. To bylo Kristýnce teprve šest nebo sedm let. Už tehdy milovala houbaření, což je pro mě přímo posedlost, a tak jsme spolu ch
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Na Měsíci bude kroužit vodíkový Lunar Cruiser
21stoleti.cz
Na Měsíci bude kroužit vodíkový Lunar Cruiser
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější pr
Sušená rajčata v oleji
nejsemsama.cz
Sušená rajčata v oleji
Dokonalá surovina, kterou v kuchyni potřebujete. Hodí se do těstovinových jídel, kuskusu, můžete je použít na obložené chleby, do rizota. Rozumí si s bylinkami, sýry i slaninou. Ingredience na 2 sklenice: ● 2 kg oválných zralých rajčat ● 15 stroužků česneku ● 4 lžíce sušené bazalky ● sůl ● olivový olej Postup: Rajčata překrojte a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je
Interiérové stínění z textilních materiálů
rezidenceonline.cz
Interiérové stínění z textilních materiálů
Látky všech typů vnášejí do obytného prostoru příjemný pocit, současně nabízejí širokou škálu možností pro personalizaci a stylizaci interiéru. Ačkoli závěsy jsou často první volbou, existuje mnoho dalších možností, které stojí za zvážení. Jednou z hlavních výhod textilního stínění je jeho flexibilita s ohledem na aktuální zaměření konkrétního obytného prostoru. Materiály, jež jsou k dispozici
Šťavnatá barbeque žebírka
tisicereceptu.cz
Šťavnatá barbeque žebírka
Připravujete občerstvení na oslavu? Nezapomeňte připravit pikantní „barbekjů“ žebírka. Suroviny 2 kg hovězích žeber 1 lžíce uzené papriky 1 lžíce granulované cibule sůl, pepř Na omáčku
Návrat Bernáškové k ex? Společná dovolená!
nasehvezdy.cz
Návrat Bernáškové k ex? Společná dovolená!
Herečka Jana Bernášková (43) ze seriálu ZOO, která si ještě před lety nemohla přijít s otcem své dcery Justýny (17) na jméno, s ním teď vyrazila na společnou dovolenou. S režisérem Davidem Drábkem (54
První známá oběť atentátu? Faraon Teti!
epochalnisvet.cz
První známá oběť atentátu? Faraon Teti!
Titul první známé oběti atentátu v historii získává egyptský faraon Teti (někdy známý také jako Othoés), vládnoucí přibližně v letech 2291 až 2279 př. n. l.   Když faraon Venis zemře, aniž po sobě zanechá mužského potomka, pátá dynastie končí a nastává období nestability. Hledá se nový panovník, který „usmíří obě země“. Nakonec se jím
Záhady hradu Kost: Obývají ho duchové někdejších majitelů?
enigmaplus.cz
Záhady hradu Kost: Obývají ho duchové někdejších majitelů?
Prostřelený obraz neznámé ženy, svědectví o bílém obličeji objevujícím se na snímcích mramorové Madony, odbíjení neexistujících věžních hodin. To je jen několik záhad, které se vážou ke gotickému h
Tábor: Hravé město s hrdou tváří
epochanacestach.cz
Tábor: Hravé město s hrdou tváří
Jan Žižka střeží kamenným pohledem gotickou radnici i kostičky lega a čokolády. Pod pláštěm s kalichem za zvuků hudby a pouličního divadla ožívá genius loci města. Město Tábor, tak úzce spojené s husitským revolučním hnutím, vypíná svou hrdou tvář na jihu Čech. Tam, kde dříve řinčely zbraně, dnes cinkají sklenky místních vináren a kavárniček. Chcete-li také pocítit
Darovaná skleněná kulička mi přinesla veliké štěstí
skutecnepribehy.cz
Darovaná skleněná kulička mi přinesla veliké štěstí
Jednou jsem zasáhla do pranice malých kluků, kteří hráli kuličky. Jeden z nich mi dal svou skleněnku na památku. A štěstí si mě opravdu našlo! Když jsem zůstala sama s dětmi, nebyla to lehká doba. Měla jsem se co ohánět, ale brala jsem si ke své práci různé brigády, aby děti nepocítily chudobu, co se nám přilepila na
Česká republika zná nejlepší domácí vína roku 2024
iluxus.cz
Česká republika zná nejlepší domácí vína roku 2024
Branko Černý, ředitel největšího českého vinařského projektu Král vín, dnes slavnostně vyhlásil výsledky jeho soutěžní části. Do ní 165 českých a moravských vinařů přihlásilo celkem 1370 vín. • Abs
Armand Douglas Hammer: Temné fantazie krásného prince
epochaplus.cz
Armand Douglas Hammer: Temné fantazie krásného prince
Je hezký, urostlý, slavný a velmi bohatý. Dokonale splňuje všechny parametry moderního prince. Ale pozor! Je k mání jen pro opravdu otrlé princezny. Jeho představa kvalitního sexu zahrnuje svazování a kapku násilí. Navíc je možná kanibal. V případě amerického herce Armanda Douglase Hammera (*1986) byla Štěstěna značně rozdavačná. Armie se prostě uměl narodit. Jeho předkové nashromáždili obrovské
Jiří z Poděbrad vládl místo Pohrobka
historyplus.cz
Jiří z Poděbrad vládl místo Pohrobka
„Musíme ho tu zdržet,“ říká Jiří z Poděbrad v kruhu přátel. Ladislav Pohrobek, kterému zjara přísahal věrnost, teď na podzim přijel do Prahy. Plánuje se jeho korunovace, ale jde i o to dostat mladičkého krále pod svůj vliv. Jiří se už postará, aby zůstal déle než rok. Odjede až v listopadu 1454.   Na svět