Domů     Kolegyně randila s mým manželem
Kolegyně randila s mým manželem

Najít si pořádného chlapa není v dnešní době nic lehkého. Obzvlášť, když už není člověku dvacet. Pomáhala jsem kamarádce, seč jsem mohla, ale netušila jsem, že se bude scházet s mým manželem!

V zaměstnání jsem se měla dobře. Musela jsem samozřejmě pracovat, ale nijak jsem se nepředřela. Jen oči mi z těch malých číslíček dost slábly a tak jsem si každé dva roky musela pořizovat silnější brýle. Moje mladší kolegyně se mi smály:

„Jez mrkvičku!“ Nemyslely to zle, ale byly to sotva padesátileté holky a tak ještě nevěděly, jak kolem šedesátky tělo začne chátrat. K doktorovi jsem moc nechodila, protože by mi určitě našel spoustu nemocí a já na nějaké marodění neměla čas.

Hlídala jsem dceřiny děti, vodila je do školky a školy. Náš Honzík totiž chodil do první třídy a Barunka do předškolní třídy. Dcera dělala kariéru a tak toho dost zůstalo na mě. Byla totiž rozvedená a její bývalý jí platil trapnou tisícovku na obě děti.

Nechápu, jak to může těm chlapům u soudu projít? Ženská má zvládnout všechno a chlap platí pakatel na vlastní děti. Nad tím se asi nikdo nezamýšlí!

Strachovala jsem se o ni

No, zvládala jsem to s vyplazeným jazykem, ale dělalo mi radost, že mohu být užitečná. O to víc jsem si vážila svojí práce v pěkně teplé kanceláři. A taky hodných kolegyň, s kterými jsem si rozuměla. Nejraději jsem měla Milušku.

Bylo jí pětačtyřicet, rozvedená a moc hezká. Taková panenka drobounká. Blonďaté mikádo, štíhlounký pas a moc hezké nohy. Nemohla jsem pochopit, že právě taková ženská si nedokáže najít partnera! Byla mnoho let rozvedená a neměla nikoho. Ani děti, ani přítele.

Nestěžovala si, ale poslední dobou byla čím dál skleslejší. „Miluško, nejsi nemocná?“ zeptala jsem se jí jednou po ránu. Byl hrozně bledá a měla napuchlé oči, jako by plakala. Pokrčila mlčky rameny a potom se rozvzlykala. „Jsem pořád tak hrozně sama!

Už to nemohu vydržet!“ svěřila se a utekla na toaletu. Koukli jsme se s ostatníma po sobě. „Musíme jí pomoct!“ prohlásila rezolutně Blažena. Byla to taková ranařka, ale srdce měla ze zlata. Vychovávala pět dětí v pěstounské péči a nevěděla, co dřív.

Ale měla dobrý nápad: „Najdeme Milušce chlapa! Na internetu nebo jinde. To je přece jedno!“

Domluvily jsme jí rande v cukrárně

Všechny jsme souhlasily a dohodly si plán. Ve svém okolí vytipujeme vhodné adepty a smluvíme Milušce rande naslepo. V cukrárně hned u našeho podniku, abychom mohly ty mužské okouknout! Hned za pár dní jsme zaznamenaly první úspěch.

„Jeden mi odepsal na internetu! Vypadá nadějně. Žádný blbec. Je sice o dost starší, kolem šedesáti, ale sportuje a zdravě jí,“ oznámila nám Eva, nejmladší z nás a hned předala Milušce papírek s termínem sjednané schůzky. Miluška si ani netroufla odporovat!

V den svého rande naslepo si vzala krásné šaty a nové lodičky. Vypadala jako z nějakého filmu. Jediný zádrhel nastal s tou cukrárnou, kde měla schůzka proběhnout. Byla zavřená a tak musela Miluška přes celé město. A my neviděli nápadníka, což nás moc mrzelo.

Druhý den ráno jsme se na Milušku vrhly. „Tak jak to dopadlo? Jaký byl? O čem jste mluvili? Líbil se ti?“ otázky nebraly konce. Milušce to nevadilo. Byla zamilovaná!

Šla jsem si ho prověřit

Se svým novým objevem se začala scházet pravidelně, někdy i denně. Věděly jsme o něm všechno. Co má rád a co naopak ne, jaké knížky čte a jaké filmy se mu líbí. Jak pravidelně sportuje a také jeho majetkové poměry.

Miluška s Jardou začala chodit a mysleli to oba vážně. Jen jedno jí vadilo. Nikdy spolu nestrávili celý večer ani noc. Jejich schůzky se odehrávaly vždy přes den nebo v podvečer. Jejich milování se odehrávalo výhradně u Milušky a nikdy ne u Jardy doma.

„Miluško, a není ti to podezřelé?“ ptaly jsme se jí a začaly tušit nějakou čertovinu. Ona nechtěla nic slyšet. Měla nasazeny ty příslovečné růžové brýle. Blažena se ale rozhodla celou věc prověřit. Coby vrchního špiona určila mě.

„Jsi z nás nejstarší a nejzkušenější! Půjde s Miluškou na rande a toho jejího trochu vyzpovídáš!“ poručila mi a já souhlasila. Byla jsem na toho jejího Jardu moc zvědavá! Miluška ani moc neprotestovala, věděla, že by jí to nebylo nic platné. A tak jsem jednoho odpoledne šla s ní do cukrárny.

To je můj manžel!

Jarda seděl zády ke dveřím, když jsme došly k jeho stolu, uviděla jsem známou tvář. Mého manžela! „Tomáši, co ty tady?“ vykoktala jsem a on zrudnul. Miluška nechápala“ „Ale to není Tomáš, je to Jarda! Že jo, Jardo!“ Až za chvíli ji to došlo.

Její Jarda je můj manžel. Tomáš. Koukal jako trubka. Nezmohl se na slovo. Byl rudý jako rak a na čele mu naběhla ošklivá modrá žíla. Hlavou mi proběhlo, co všechno o sobě nalhal Milušce. Prý jak sportuje! On, takový lenoch. A jak zdravě jí.

Přitom se cpal slaninou a zapíjel ji pivem. Čuně. Že se vůbec nevymlouval, že nic nevymyslel, mě dopálilo snad víc, než jeho nevěra. Ani nebyl schopný nějak mlžit, jak byl hloupý! Vytáhla jsem deštník z kabelky a začala ho mlátit hlava nehlava.

Miluška se přidala a majzla ho vázou, která stála na stolku. Než přiběhnul číšník, pěkně jsme ho spolu zřídily. Skončil na zemi vedle stolku. Chtěla jsem do něho kopnout, ale obstarala to za mě ta jemná a drobná Miluška. Vůbec jsem ji nepoznávala. Nakonec musel zasáhnout číšník, který jich pěkných pár taky schytal.

S kolegyní si užíváme, co nám síly stačí

Miluška ještě stačila na sousedním stole popadnout větrník a rozmáznout ho Tomášovi po obličeji. Potom odkráčela a já hned za ní. Doma jsem vyházela manželovo oblečení oknem a zamknula se na dva západy. Domů už nevkročil.

Na jeho prosby jsem neměla náladu. Vlastně se mi trochu ulevilo. Být po všech těch letech volná jako pták mělo něco do sebe! Miluška se bála, že se budu na ni zlobit, ale já neměla důvod. Vždyť vůbec nic netušila! Tomáš nás obelhal obě.

Umínily jsme si, že tentokrát najdeme pro Milušku nějakého lepšího chlapa, než byl můj manžel. A nejdřív ho pořádně prolustrujeme. Nakonec jsme si s Miluškou zaplatily zájezd k moři. Pořádnou dovolenou. Pár ucházejících chlapů se tam našlo.

Tak jsme si řekly, že život je krátký a nebudeme ho marnit zbytečným upejpáním. Dovolenou jsme si pořádně užily a hledání pana pravého jsme odložily na neurčito!

Jiřina P. (61), Hodonín

reklama
Související články
3.5.2024
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže i proto ona věřila horoskopům, milovala tajemno. Gábina byla i větší romantička, snila o lásce z tele
3.5.2024
Vypadalo to, že zůstanu na ocet. Máma se domnívala, že kdybych se lépe oblékala a nevypadala jako strašák do zelí, třeba by si mě někdo všiml. Já ale byla srdcem i duší tramp. Pokaždé na Prvního máje si přečtu Máchovu báseň Máj. Třeba nejsem sama, možná to dělá i někdo jiný, říkávala jsem si. Byla jsem osamělá duše a trávila svátek zamilovaných či Svátek práce, chcete-li, vždy stejně. Ráno povi
2.5.2024
Děláme si starost o naši dvanáctiletou vnučku. Nechtěli jsme jí sociální sítě zakázat, radši jsem se s nimi sama naučila a vymyslela malou lest. Naše Kačenka, stejně jako její kamarádky a spolužačky a obecně vrstevnice, miluje brouzdání po internetu. Neustále si něco ťuká na počítači nebo mobilu, který dostala od rodičů. Před časem z ní vypadlo, že si založila účet na jedné sociální síti a nahr
1.5.2024
Tolik jsme se těšili, jak si budeme užívat volna. Ale když ta chvíle přišla, můj muž mi začal chřadnout před očima. Musela jsem něco udělat! Do důchodu jsme se s manželem těšili, ty poslední roky v práci nás už oba zmáhaly. Snili jsme o tom, jak budeme cestovat a užívat si života, věnovat se vnoučatům, a že si snad dokonce uděláme univerzitu třetího věku. Jenže když ta chvíle konečně přišla,
29.4.2024
Když jsme se se sestrou přestěhovaly zpátky do domku po našich rodičích, okukoval nás zpoza plotu pěkný chlap. Nenapadlo nás, že se z něho stane jednou taková noční můra. Byl samá ochota, že prý když něco budeme potřebovat, je nám k službám. Máme svá tajemství Pořád vyzvídal, jak je to možné, že takové pěkné ženské jsou v domě samy. Nějak se nám nechtělo vytahovat naše životy před neznámý
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
enigmaplus.cz
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
Řady tvořené více než 2000 neopracovanými kameny s nejasným posláním jsou dnes největší megalitickou památkou Česka. A zřejmě také jednou z našich největších záhad. Jeden z nejzáhadnějších kamennýc
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
skutecnepribehy.cz
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát.
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
epochaplus.cz
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
Život krále rock’n’rollu, Elvise Presleyho, byl plný vzestupů a pádů, které ho katapultovaly na vrchol slávy, ale také ho stály život. Jeho nekonečná vášeň pro hudbu a osobitý styl se staly ikonickými pro celou éru. Od chudých začátků v Mississippi po oslnivé vystoupení ve slavném pořadu Comeback 1968, Elvis zanechal nezaměnitelnou stopu ve světě hudby.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
21stoleti.cz
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
Podle studie zveřejněné v časopise The Journal of the American Heart Association je u lidí, kteří často kouří marihuanu, vyšší riziko infarktu a mrtvice. Článek je analýzou každoročního průzkumu ameri
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
nasehvezdy.cz
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
V křehké tmavovlásce Simoně Postlerové (†59) byla vždy ohromná síla. Musela se rozloučit se životní láskou. Čelila i dalším vážným problémům, přesto se stále usmívala. Kdyby se vyplnil její dětský
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
nejsemsama.cz
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
iluxus.cz
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
Připravte se na novou podobu Dubaje. Město, které již teď září jako drahokam na Blízkém východě, nyní plánuje projekt, který ho nejen povznese, ale také obohatí jeho ekosystém. Dubaj Mangroves, ambici
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
historyplus.cz
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
V ulicích Birminghamu v americké Alabamě je opět rušno. Nejdřív je slyšet rána a pak jako domek z karet padá k zemi jeden příbytek afroamerické rodiny. Následně je zdemolován kostel, v němž se černoši setkávají. Obyvatelé tmavé pleti v „Bombinghamu“, jak se městu v 50. a 60. letech minulého století říká, nejsou před řáděním Ku-klux-klanu v bezpečí.