Domů     Rituál probudil temnou sílu
Rituál probudil temnou sílu

Je všeobecně známé, že vyvolávání duchů je riskantní. Když mi ale zemřela teta, kterou jsem milovala, rozhodla jsem se pro spojení s ní.

Bála jsem se, proto jsem o vyvolání duchů dlouho přemýšlela. Přečetla jsem si na toto téma mnoho článků a nakonec jsem se rozhodla, že se pokusím ducha mé zesnulé tety Zuzany vyvolat. Myslela jsem si, že se mi to nepovedlo, a tak jsem to celé hodila za hlavu.

Jenže netrvalo dlouho a v bytě se začaly dít divné a strašidelné věci, které jsem si nedokázala rozumem vysvětlit.

Jako moje máma

Tetu Zuzanu, která byla z otcovy strany, jsem milovala. Báječně jsme si spolu rozuměly. Během dospívání se z ní stala moje důvěrnice, které jsem vyprávěla o všech svých trápeních s kluky a radila jsem se s ní.

Měla jsem k ní mnohem blíže než ke své vlastní matce. Měla pro mě pochopení, byla více jako moje kamarádka. V kontaktu jsme spolu zůstaly i poté, co jsem se postavila na vlastní nohy a odstěhovala se z rodného domu.

Často jsme si volaly a jednou za dva týdny jsme i spolu někam zašly, abychom se viděly.

Chtěla jsem se s ní spojit

Když mi jednoho dne teta Zuzana, která pro mě byla vším, zemřela, hluboce mě to zasáhlo a nenapadlo mě nic lepšího než se pokusit o vyvolání jejího ducha. Našla jsem si osvědčený postup a pustila se do díla. Netušila jsem, na jaké problémy si tím zadělám.

Pokus se nezdařil

Pro vyvolání ducha své milované tetičky jsem se rozhodla zhruba půl roku po jejím odchodu. Usedla jsem doma do kruhu svíček a vytáhla spiritistickou tabulku. Nešlo mi o nic jiného než tetu na chvíli cítit nebo s ní mluvit.

Pokus dostat ji na malý okamžik zpět do světa živých mi ale nevyšel. Na moje otázky nijak nereagovala. Neměla jsem ani pocit, že bych ji v pokoji cítila. Zklamaně jsem desku uklidila a vzala do ruky její fotky. Tak moc mi chyběla.

V noci jsem se probudila

Pobrečela jsem si nad vzpomínkami. Později jsem se rozhodla jít spát. Do postele jsem ulehla kolem jedenácté večer. Usnula jsem poměrně rychle, ale v jednu ráno mě vzbudil zvuk hrajícího rádia. Nikdy předtím se mi to nestalo. Rozespale jsem vstala a naslepo ho vypnula.

Podivnosti pokračovaly

Když jsem si znovu lehla a přikryla se peřinou, dal se do mě divný pocit. Položila jsem hlavu na polštář a v tu chvíli spadla na zem koruna. A pak další a další. „Odkud se berou?“ zeptala jsem se celá zmatená do ticha.

Nebylo mým zvykem mít peníze jen tak někde poházené. Byla jsem znovu donucena vstát z postele.

Zahlédla jsem v pokoji tvář

Mince jsem sebrala a dala je do peněženky. Rozhlédla jsem se po pokoji. V rohu jsem na setinu vteřiny zahlédla tvář. Když jsem se vracela k posteli, za mými zády se ozval zvuk. Znělo to, jako by někdo posouval skříň, kterou jsem měla u dveří. Polekalo mě to. Hbitě jsem se otočila, ale skříň stála na svém místě.

Někdo byl v pokoji se mnou

Najednou jsem na spaní neměla ani pomyšlení. Znovu jsem vytáhla desku pro spojení s duchy. Položila jsem prostou otázku: „Jsi tady, teto?“ Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

Na desce se objevilo NE. Zamyšleně jsem pátrala po tom, jakou další otázku bych mohla položit. „Je tu nějaký jiný duch?“ zaznělo z mých úst. Odpověď byla ANO. „Chceš mi ublížit?“ ptala jsem se dychtivě dál. Chvíli se nic nedělo.

Pak se na desce ukázalo ANO. Zastavil se mi dech. „Proč?“ vyjekla jsem celá vystrašená. „Já jsem ti někdy něco udělala?“ pátrala jsem po odpovědi.

Byla jsem vystrašená k smrti

Deska už nic neukázala. Zakopla jsem ji pod postel, vzala si jednu pilulku na spaní a doufala, že hned usnu. Sotva jsem ulehla, opět začaly padat mince na zem. Dopadly do kruhu. Vyděsilo mě to natolik, že jsem rychle rozsvítila.

Na to konto ale světlo hned zhaslo. „Jdi pryč, ať jsi kdokoliv. Nech mě být!“ řvala jsem zoufale a polekaně zároveň. Dopadla jsem na postel a snažila jsem se usnout. Nevím kdy ani jak se mi to podařilo.

Na nic jsem se nedokázala soustředit

Ráno jsem se probudila, ale měla jsem pocit, jako bych nespala ani minutu. Celý den jsem chodila jako tělo bez duše. Myšlenky se mi neustále vracely k předešlé noci. V práci jsem hledala každou volnou chvíli k tomu, abych položila hlavu na stůl.

Nebyl ani nikdo, komu bych se mohla svěřil. V práci jsem žádnou kolegyni, která by se dala považovat za kamarádku, neměla.

Ducha jsem odvolala

V podvečer po práci jsem ani neměla chuť vracet se do bytu. Z posledních sil jsem se večer najedla a s obavami vyhlížela postel. Usnula jsem kolem deváté hodiny. Kolem jedné mě vzbudilo cinkání příborů. Šla jsem do kuchyně, abych zjistila, co se zase děje.

Šuplík s příbory byl otevřený a v něm všechno zpřeházené. Vytáhla jsem desku a snažila jsem se odvolat toho, kdo za tím stál. Jako pojistku jsem kolem postele postavila dvanáct hořících svíček. A skutečně to pomohlo. Ta ochrana zafungovala. Poté se v mém bytě už nic děsivého ani tajuplného nepřihodilo.

Eliška T. (60), severní Morava

reklama
Související články
25.4.2024
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů se mi ale málem stal osudným. Starý
25.4.2024
Potřebovala jsem se přesvědčit, že mě neklame zrak, a tak jsem udělala pokus. Talisman z Afriky v sobě skrýval pozitivní energii! Magické věci nemusí být jen nebezpečné. Věřte, nebo ne, ale mohou mít i zázračné účinky! Už řadu let jsem svědkem toho, jak darovaná figurka působí kladně na náladu lidí. Synovec byl zapálený cestovatel Já osobně jsem na cestování nikdy moc nebyla, ale ve svém
25.4.2024
Syn se jako malý bál spát sám v pokojíčku. Tma mu naháněla strach, a proto vždycky v noci chodil k nám do ložnice. Jedné noci ale nepřišel. Tento příběh je starý mnoho let. Byly tehdy Vánoce a mému synovi Matějovi byly čtyři roky. Od jeho tří let jsme po něm chtěli, aby dokázal spát sám ve svém pokojíčku. Začátky byly opravdu těžké. Pořád se bál tmy. I když jsme s manželem spali hned vedle v lo
23.4.2024
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela... Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném invalidním důchodu. Na rekonstrukci domečku po mé babičce jsme si kdy
23.4.2024
V servisu žádnou závadu nenašli, přesto se mé nové auto chovalo podivně. Musel jsem si nakonec promluvit s jeho předchozím majitelem. Můj příběh začal koupí starého ojetého auta. Vyšlo mě na rovných čtyřicet tisíc. Mělo dvakrát přetočený tachometr, sjeté gumy a špatně dovíraly dveře na straně spolujezdce. Přiznám se, že jsem sváteční jezdec. Řidičák jsem udělal až na druhý pokus a inspektor
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Biolog prý spatřil záhadnou dračí rybu: Více než devadesát let se o tom vedou spory!
enigmaplus.cz
Biolog prý spatřil záhadnou dračí rybu: Více než devadesát let se o tom vedou spory!
V roce 1932 spatřil William Beebe (1877-1962) okénkem ponorného zařízení – batysféry podivného tvora. Místem mysteriózního setkání byl Atlantský oceán u Bermudského souostroví. Co biolog v hloubce 640
Stále mi píše zamilované básně
skutecnepribehy.cz
Stále mi píše zamilované básně
Byla jsem rozmazlená až hrůza. Přitom moji rodiče nebyli nijak bohatí, nemohli si dovolit bůhvíco, ale mně by snesli modré z nebe. Už ve školce jsem mívala nejkrásnější oblečky ze všech a nejvíc hraček i obrázkových knížek. A protože moje knihovna praskala ve švech, hodně jsem četla, nejraději romantické příběhy o lásce. Snila jsem o tom, že se seznámím s anglickým hrabětem,
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Asketismus jako protipól bezuzdného chování?
epochaplus.cz
Asketismus jako protipól bezuzdného chování?
Náboženství a víra provázejí lidstvo již od pradávna. Dodržovat pravidla určená církvemi však často není vůbec jednoduché a zkrotit vlastní mysl je zřejmě jedním z nejobtížnějších úkolů… Myšlenka asketismu byla inspirována starověkou řeckou školou stoiků, kteří tvrdili, že bychom měli popírat své nižší smyslové touhy, aby se naše duše mohla osvobodit. Stoikové se učili potlačovat
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Korejský poloostrov dokázal spojit jen ping-pong
historyplus.cz
Korejský poloostrov dokázal spojit jen ping-pong
Zatímco na bedlivě střežené hranici dál hlídkují vojáci obou zemí, ve sportovní hale je nepřátelství zapomenuto. Dnes existuje jen jedna Korea, a ta se právě chystá udivit celý svět. Na mistrovství světa ve stolním tenisu, které se koná v roce 1991 v japonském městě Čiba, se v kategorii ženských družstev žádné překvapení nečeká. Vždyť už osmkrát za sebou,
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
iluxus.cz
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
V roce 2017 se značka Rado spojila s japonským módním vizionářem Kunihiko Morinagou, aby společně vytvořili limitovanou edici hodinek. Ty kombinují tradiční řemeslné umění značky s inovativní technolo
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Umožní umělá inteligence hovory ze záhrobí?
21stoleti.cz
Umožní umělá inteligence hovory ze záhrobí?
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza Doktorka Stephenie Lucas One
Co Krejčíkovou tak moc trápí?
nasehvezdy.cz
Co Krejčíkovou tak moc trápí?
Poslední dobou působí herečka ze seriálu Ulice Aneta Krejčíková (32) smutně, jako kdyby snad v životě prožívala velké trápení. Všímají si toho i její sledující na sociálních sítích. Vznikat pochopit
Za svoji dobrotu jsem těžce zaplatila
nejsemsama.cz
Za svoji dobrotu jsem těžce zaplatila
Chtěla jsem pomoci cizí ženě, ale přineslo mi to nakonec zklamání. Pravidelně chodívám dělat větší týdenní nákup do některého ze supermarketů. Jednoho dne jsem si povšimla mladé ženy s asi šestiletým synkem. Měla s sebou pouze malý košík. Místo do něj si ale pár věcí strčila do kapes bundy. Přemýšlela jsem, jak mám reagovat a jestli chci