Domů     Matčin duch mě přišel varovat!
Matčin duch mě přišel varovat!

S našimi blízkými zůstáváme ve spojení i poté, co zemřou. Moje maminka mě z onoho světa varovala před problémy!

Nikdy jsem příliš nevěřila na spojení mezi mrtvými a živými lidmi. Stejně jako na horoskopy, výklady snů nebo jiné tajemné či nadpřirozené věci.

Pochybnosti jednoho dne pominuly

Před několika lety se mi ale stalo něco, co mě donutilo můj postoj a názor vůči nadpřirozenu změnit. Díky tomu, že na mě jedna moje milovaná bytost myslela i po své smrti, jsem dostala varování před špatným člověkem.

Maminku jsem moc milovala

Maminka pro mě byla vždy nejdražší bytostí na světě. Měla jsem ji ráda a vážila jsem si jí, protože mi dovedla vždy dobře poradit. A bylo v čem mi radit, protože moje mládí bylo poměrně bouřlivé.

Přísnější rodiče by mě určitě drželi více zkrátka nebo by se se mnou neustále hádali. Já jsem se přes období dospívání díky mamince dokázala přenést bez velkého průšvihu, odmaturovala jsem a normálně jsem pak zakotvila v životě.

Otec mi byl vždy oporou

Otce jsem ztratila, když mi bylo dvacet čtyři let. Nevyléčitelná nemoc mi ho vzala krátce po jeho padesátce. Vycházeli jsme spolu moc dobře, nebyl to žádný cholerik a vždy jsem se na něj mohla spolehnout.

Ještě mi stačil jít na svatbu a dočkal se i prvního vnoučete. S Karlem jsme pak měli ještě jedno dítě, ale naše manželství nevydrželo. Po patnácti letech jsme se rozvedli. Důvod byl prostý a jako přes kopírák v jiných vztazích – manželova nevěra s mladší ženou.

Zemřela ve spánku

Náš rozvod proběhl v klidu, ale byla to pro mě velká citová rána. V tomto nesnadném období jsem měla právě v mamince velkou oporu. Rok poté, co jsem absolvovala rozvodové řízení, bohužel maminka nečekaně zemřela ve spánku.

Považovala jsem za nespravedlivé, že jsem se s ní nemohla rozloučit a poděkovat jí za všechno, co pro mě za celý život udělala. Z jejího odchodu jsem se vzpamatovávala opravdu hodně dlouho. Jen díky dětem jsem postupně našla ztracenou rovnováhu.

Jeden muž mě zaujal

Dcera a syn si potom přáli, abych nezůstávala v životě sama a někoho si našla. Nebyla jsem proti. Abych jim dokázala, že to myslím se seznamováním vážně, rozhlédla jsem se nejprve po internetu. Tam mě zaujal jeden inzerát od muže jménem Štěpán.

Bylo mi s ním hezky

Jednalo se o muže mého věku, rovněž rozvedeného. Na rozdíl ode mě za sebou už měl rozvody dva. Mohlo mi to leccos napovědět, ale já jsem to brala na lehkou váhu. Se Štěpánem jsem si totiž docela rozuměla a brala jsem ho jako naději na změnu ve svém životě.

Když je člověk čerstvě zamilovaný, má tendenci spoustu věcí přehlížet. Se Štěpánem jsem se rychle sblížila, ale do společného bydlení jsem se zatím nehrnula.

Uviděla jsem stín

Vyhovovalo mi, že jsme měli každý svůj byt a nechtěla jsem přece jen nic uspěchat. Dala jsem mu jen jakýsi nezávazný slib. Následující noc se mi pak stalo něco zvláštního. Probudila jsem se ve dvě ráno a ve tmě jsem spatřila v rohu ložnice nějaký stín.

Kupodivu jsem se nepolekala. Jakmile moje oči přivykly tmě, spatřila jsem ke svému úžasu maminku. Rázem jsem měla slzy v očích. Maminka se na mě dívala a potom ke mně začala promlouvat.

Nejprve jsem jejím slovům moc nerozuměla, protože ten hlas byl skoro neslyšitelný. Pak jsem pochopila, co mi maminka říká.

Prý je to zlý člověk

Z jejích úst zaznívalo varování před Štěpánem. Nevidím prý, co je to ve skutečnosti za člověka. Jedná se o zlého a manipulativního muže, který mi ublíží. Maminčino povídání trvalo asi čtyři minuty a já jenom mlčky poslouchala.

Poté, co postava domluvila, se začala pomalu vytrácet. Chtěla jsem vstát z postele a utíkat ji obejmout, ale nebyla jsem schopna se ani pohnout. Maminčina slova jsem si ale dobře zapsala do paměti.

Při dalším setkání se Štěpánem jsem mu řekla, že se společným bydlením bychom měli ještě počkat. Vzal to dost špatně a vztekal se. Jeho reakce se mi vůbec nelíbila a dost mě znepokojila.

Měl temnou minulost

Měla jsem kamarádku, jejíž manžel pracoval u policie. Nechala jsem si proto Štěpána pro jistotu „proklepnout“. A ukázalo se, že mi zatajil svůj pobyt ve vězení.

Zeptala jsem se ho pak na to přímo a měla jsem v tu chvíli strach, že mě uhodí – tak moc ho to rozzuřilo. Mně to ale otevřelo oči a nehodlala jsem už dále ve vztahu s ním pokračovat.

Hlídají nás

Později jsem se dozvěděla i to, že důvodem jeho posledního rozvodu bylo domácí násilí. Jak moc se mi v tu chvíli ulevilo. Dovedla jsem si představit, co bych se Štěpánem asi zažívala, kdybych si ho bývala pustila více k tělu.

Nebýt té noční maminčiny návštěvy, ocitla bych se ve velkých problémech. Díky tomu také vím, že smrt není konečnou stanicí, a věřím, že naši blízcí nás dovedou ochránit i z jiného světa! A také doufám, že se s nimi jednoho dne tam někde nahoře znovu setkáme.

Simona B. (60), Vsetín

reklama
Související články
16.5.2024
Byla to moje vina. Nehoda, při níž zemřel člověk! Teď se mi o něm bude zdát až do smrti? Chodí se mi snad v noci mstít? Když jsem po třech letech znovu uchopil volant, proběhlo mým tělem mrazení. Znejistil jsem. Po nepříjemné autonehodě, při které jsem přišel málem o nohu, jsem v sobě konečně našel odhodlání a nasedl do auta, které patřilo mé matce. Volala mi krátce poté, co jsem s vozem vyjel.
16.5.2024
Na chatu jsme jezdili každou druhou sobotu a neděli. Střídali jsme se tam se sestrou a její rodinou. Vždy jsem si ale před cestou vyložila karty. Tehdy jsem s kartami začínala. Byla doba, kdy se nám tyto ezoterické disciplíny otvíraly jako nový svět. Nakoupila jsem si nejen vykládací karty ale také kyvadlo, abych si to všechno vyzkoušela. Inklinovala jsem k těmto věcem, už jako mladá dívka j
16.5.2024
Dopis mi přišel bez podpisu a stálo v něm, že se musím dostavit na určitou adresu, je to prý důležité! Dozvěděla jsem se tam, že mé dny jsou už možná sečteny. Ten kopec snad neměl konce! Připadala jsem si jako dýchavičný slimák, plazící se silou vlastní vůle. Často jsem se zastavovala a chytala dech, už taky nejsem nejmladší. Na samém vrcholku kopce stál dům, ke kterému jsem měla namířeno. D
15.5.2024
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky, která byla postrachem pro mnohem vě
11.5.2024
Opakovaně se mi zdál děsivý sen. Budila jsem se zpocená hrůzou, a tak jsem musela jeho významu přijít na kloub. Děsivý sen se mi pravidelně vracel a já se budila se srdcem v krku a zpocená hrůzou. Noční můry jsem mívala pravidelně při každém úplňku! Už jsem z toho byla zoufalá. Nevěděla jsem, jestli mám všechno řešit s psychiatrem nebo psychologem. Touha po klidnějším bydlení Byla jsem zv
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Podivuhodné chobotnice:  Hraví, zlomyslní, ale hlavně vysoce inteligentní bezobratlí
21stoleti.cz
Podivuhodné chobotnice: Hraví, zlomyslní, ale hlavně vysoce inteligentní bezobratlí
V životě chobotnice, velmi inteligentního živočicha, nevyhnutelně nastanou chvíle, kdy se nudí. V důsledku toho se zabaví hrou s různými předměty, které bohužel nejsou k snědku anebo jízdou na medúzác
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Dýňové rizoto se sýrem
tisicereceptu.cz
Dýňové rizoto se sýrem
Dýňové rizoto si bude rozumět i s aromatičtějšími druhy sýrů. Zkuste s modrou plísní nebo kozí. Ingredience 1 hrnek kulatorznné rýže 200 g dýňového pyré 1 lžička kari 1 stroužek česneku 150
Zradily sv. Martina husy?
historyplus.cz
Zradily sv. Martina husy?
Muž v jednoduché mnišské kutně vleze do hospodářského stavení plného opeřenců. „Snad mne tady nenajdou,“ přemítá, když zdáli slyší procesí lidí, kteří po něm pátrají. Záhy zvuky přehluší kejhání ptáků, mezi nimiž se ukryl.   „Budeš vojákem,“ dozví se od svého otce Martin Tourský (asi 316–397). Sám válečník chce synovi zajistit dobrou budoucnost. Z chlapce,
Mrkvové karbanátky
nejsemsama.cz
Mrkvové karbanátky
Jsou originální alternativou masa. Pokud by vám ale přece jen chybělo, můžete karbanátky zvydatnit přidáním na kousky opečené slaniny. Ingredience na 4 porce: ● 500 g vařené mrkve ● 500 g brambor vařených ve slupce ● 1 lžíce nasekané petrželky ● 4 jarní cibulky ● 1 vejce ● sůl ● pepř ● 3 lžíce strouhanky ● ½ lžičky drceného kmínu ● strouhanka na obalování ● olej na smažení Postup: Brambory oloupejte
Nová kapitola Narciso Rodriguez
iluxus.cz
Nová kapitola Narciso Rodriguez
Narciso Rodriguez uvádí na trh novou kapitolu ikonické řady for him s vůní for him vetiver musc. Tato elementární a aromatická novinka představuje únik k smyslné harmonii přírody. Vůně for him veti
Náš Hektor věděl předem, kam udeří blesk
skutecnepribehy.cz
Náš Hektor věděl předem, kam udeří blesk
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky,
Tajemná moc menhirů: Zachraňuje jihočeské Stonehenge životy?
enigmaplus.cz
Tajemná moc menhirů: Zachraňuje jihočeské Stonehenge životy?
Přesný účel prastarých megalitických staveb není dodnes znám. Určité indicie ovšem naznačují, že jim lidé možná už v dávnověku připisovali léčivé účinky. Příznivý vliv na zdraví má údajně i moderní ka
Obětí stalinských čistek byla i křehká baletka
epochalnisvet.cz
Obětí stalinských čistek byla i křehká baletka
Venku je minus 43 stupňů, ale baletka slavného Kirovova souboru musí tančit. Porce jídla navíc, kterou dostane za představení pro dozorce krutého nápravného lágru, pro ni může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.   V roce 1926 si leningradská umělecká veřejnost vypráví jen o 17leté sólistce věhlasného Kirovova baletního souboru. Nina Alexandrovna Anisimovová (1909–1979) se v průběhu
Hrad Košumberk: Dnes pustý, kdysi výstavný
epochanacestach.cz
Hrad Košumberk: Dnes pustý, kdysi výstavný
Jen pár set metrů nám postačí, abychom se od Chlumku kolem kaple sv. Jana Nepomuckého přesunuli ke zřícenině hradu Košumberk. Dnešní zřícenina pochází z druhé poloviny 13. století, bývala pyšným gotickým hradem a dokonce byla doplněna o renesanční zámek. Košumberk je pustý od konce 18. století a dnes si při jeho návštěvě můžeme projít nejen pozůstatky
Odpustila žena Gránskému milenku?
nasehvezdy.cz
Odpustila žena Gránskému milenku?
Herec ze seriálu ZOO David Gránský (32) má už dlouhé roky pověst svůdníka. A to i přesto, že je několik let ženatý a má doma manželku Nikolu Gránskou (30). Ta by pro svého manžela  udělala první pos
Libeček: Chutná, přivolává lásku i zlepšuje zdraví
epochaplus.cz
Libeček: Chutná, přivolává lásku i zlepšuje zdraví
V antice se bez něj neobejdou Řekové ani Římané. Když se pak rozšíří po Evropě, libeček se pěstuje i v klášterních zahradách. Oblíbí si ho nejen léčitelé, ale také kuchaři a v gastronomii si získá stálé místo. A příznivci ezoteriky tvrdí, že vám pomůže do života přivolat lásku a další dobré věci! Mohutné, svěže zelené