Domů     Nelituji nevěry, ale svého přiznání!
Nelituji nevěry, ale svého přiznání!

Nemyslela jsem, že můj Marek je posledním mužem v mém životě. Milovala jsem ho, ale přitahovali mě i jiní muži.

A tak jsem různé neshody a krize v manželství běžně řešila nevěrami. „Když ty na mě takhle, tak já se ti pomstím po svém,“ říkala jsem si vždy v duchu. Manžel nikdy nic netušil, naše manželství tak nebylo po mnoho let ideální, ale také nebylo úplně na odpis.

Konkurentka

Měli jsme spolu dvě děti a celkem normálně si užívali života. Až jednou na firemním večírku začala mého manžela ostentativně balit taková mladá a přitažlivá blondýna. Hned jsem zpozorněla.

Hned na začátku večera jsem si jí totiž sama všimla, protože nádherně tancovala. Všichni chlapi nad ní slintali a já těžko snášela konkurenci, na kterou jsem neměla… A k tomu si ještě bude dělat zálusk na mého Marka?

Rozhodla jsem se být slušná

Hned jsem si svého muže začala jinak hledět! Nakonec z toho byl moc povedený večer, já si své teritorium uhájila, a dokonce i sex byl tehdy po dlouhé době nádherný. Tehdy jsem se rozhodla, že se starým životem skoncuji.

Že budu žít jako každá jiná spořádaná manželka a nebudu svému muži lhát a dělat z něj paroháče. Hádky se dají přece řešit i konstruktivně. No, nějakou dobu to dokonce i fungovalo.

Fungující vztah

Ani mi nechybělo vymýšlení stresujících lží a útěky z domova, které jsem maskovala cvičením nebo srazem s kamarádkou. Konečně jsem si mohla poblahopřát, že se nám povedlo vytvořit fungující vztah, který klapal čím dál lépe, a my si začali skutečně rozumět.

Asi jsem se nudila

Děti odešly z domova a my jsme na sebe byli hrdí, co jsme z nich dokázali vychovat. Starší syn má svoji vlastní firmu a mladší dcera je veterinářka. Bohužel tato pohoda vzala zasvé s příchodem nového kolegy do naší firmy. Okamžitě mě uhranul.

I když jsem se tomu bránila, tak jsem to nezvládala. Nedokázala jsem odolat jeho komplimentům, dárečkům a projevům náklonnosti. Prostě mi to dělalo dobře.

Zřejmě i díky tomu, že děti už nebyly doma a nikdo mě už nijak zvlášť nepotřeboval, nebylo těžké mě zblbnout.

S Markem jsme měli doma sice pohodu, ale nějaká vášeň a dokazování zájmu o druhého to už rozhodně nebylo. Marně jsem si stále připomínala, že tohle mám už za sebou a nechci znovu spadnout do lží. Opravdu jsem s tím pokušením bojovala, seč mi síly stačily.

Chtěla jsem se mu líbit

Když jsem se chystala na výroční oslavu firmy a stála jsem před zrcadlem, malovala se a vlnila si vlasy, jsem doteď přesvědčená, že jsem to nedělala cíleně pro kolegu Radka, ale asi někde v podvědomí jsem to měla.

A musím přiznat, že jsem se soustředila i na výběr spodního prádla.

I když jsem pak vlastně v tom alkoholovém opojení ani nevěděla, co mám na sobě a jestli mi podprsenka ladí s kalhotkami. Stalo se tedy to, co se stát muselo… Vlastně si to ani nepamatuji.

Jen se mi vybavuje, jak na závěr na mě Radek mrkl a řekl větu, která mě probrala: „Bylo to fajn, kočko! Díky!“ Připadala jsem si v tu chvíli použitá a ponížená a nemohla se na sebe podívat!

Vybalila jsem to na něj!

A protože jsem se před lety rozhodla, že už manželovi Markovi nebudu nikdy lhát, musela jsem se mu co nejdříve přiznat. Nebylo to pro mě ani pro něj zrovna jednoduché. Svého manžela jsem svojí nevěrou hodně ranila.

Marně jsem se mu snažila omlouvat: „Promiň mi to, prosím, byla jsem opilá a ani si to nepamatuji,“ přiznala jsem a sama musela uznat, jak hloupě to zní. Bere to jako velkou zradu.

Nezačal hned mluvit o rozvodu nebo stěhování, ale i tak jsem viděla, že ho to velmi trápí. Asi čtrnáct dní se mnou nemluvil.

Chtěla jsem to s ním probrat už tolikrát, bohužel vždy jen vedu monolog. Neustále se mu snažím vysvětlit, že to byl velký omyl a úlet, který se už nikdy nebude opakovat.

„Moc o tebe stojím, stále tě miluji a určitě chci náš vztah obnovit a vrátit do zajetých kolejí!“ opakuji mu stále.

Měla jsem raději mlčet

Je fakt, že mi přijde hloupé, že po tolika nevěrách v mládí, o kterých nic neví, bych najednou měla přijít o manželství kvůli jednomu blbému sexu s arogantním, namyšleným frajírkem. Tak teď totiž na Radka pohlížím. Ten se totiž zase už poohlíží jinde.

Každé ráno, každý den teď přemýšlím, jak náš vztah s Markem po nevěře zachránit.

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto pravidelně vařím vše, co má Marek rád. Doma mám pořád naklizeno a napečeno. Nikam nechodím, jenom do práce a domů. A samozřejmě už lituji, že jsem si vše raději nenechala pro sebe. Měla jsem raději mlčet. Dostala bych za vyučenou od kolegy, ale doma bych měla svatý klid a pohodu.

Pořád něco visí ve vzduchu

Je fakt, že jsem si alespoň přestala brát práci domů, protože už neusiluji o to, strhnout na sebe pozornost za každou cenu, třeba i skvělými pracovními výsledky. Vždy trávím svůj volný čas tak, aby Marek viděl nebo věděl, kde jsem a co dělám.

Nechci, aby začal přemýšlet o tom, jestli nejsem zase s nějakým mužem. Dělám zkrátka vše, co manžílkovi vidím na očích, a kaju se. Je to ale těžké a už nevím, jestli si s tím sama vůbec poradím.

Obnovit vztah a získat opět partnerovu důvěru není jednoduché. Ano, už jsme zvládli alespoň malý pokrok, ale pořád to není tak, jako to bývalo dříve.

Marek se mnou už mluví, smějeme se, chodíme spolu na večeře a za kulturou, ale pořád nám ve vzduchu něco visí.Také jsme se spolu od té doby ještě nemilovali.

Zůstanu pro jistotu doma

Když jsme s Markem můj úlet řešili naposledy, tak mi přiznal, že pro něj bude těžké začít mi zase věřit. „Miluji tě, ale je to pro mě rána pod pás,“ přiznal se nedávno. A já mu bohužel úplně rozumím. Je to teď vše na mně. Pokud chci náš vztah obnovit, musím Marka přesvědčit, že mi může důvěřovat.

„Rozhodla jsem se, že dám v práci výpověď,“ nadhodila jsem a sama se divila, jak to zní přesvědčivě. Jen udiveně vzhlédl od novin. Moc dobře totiž ví, jak by pro mne byl takový krok náročný, protože svoji práci miluji a jsem tam spokojená.

Manžel je mi ale přednější. Věřím, že to Marek chápe jako velké gesto a odpustí mi.

Přemýšlím o terapeutovi

Přece nezůstanu na stará kolena sama. To bych pak nemohla ani do důchodu, protože bych musela dřít až do smrti, abych vůbec vyšla. To si tu práci raději odřeknu už teď! Za svoji chybu ale už, dle mého, pykám hodně dlouho.

Další půlrok už to asi nevydržím. Začínám přemýšlet, že by mi možná pomohl nějaký psycholog. Jen se trochu obávám, aby to nebyl nějaký mladý a přitažlivý chlap…

Věra N. (56), Hodonín

reklama
Související články
15.4.2024
Manžel mi vyčítá, že umím jen pomlouvat a roznášet klepy. Ničím tím prý celou rodinu. Já si ale myslím, že nedělám nic zlého. Jsem jen zvědavá. Ráda si povídám s lidmi, myslím, že to je částečně i moje náplň práce, jsem totiž u nás na vsi listonoška. A ta musí přece vědět o všem! Také moc ráda poznávám nové lidi, jsem šťastná, že máme domek hned na návsi, tam jsem u zdroje všeho. Jakmile něk
15.4.2024
Propadla jsem úžasnému koníčku! Sleduji akční ceny, je to lákavé dobrodružství, takový můj sport, díky kterému jsem si našla i skvělé přátele. Najednou jsem nevěděla, co budu dělat? Na chození po divadlech jsem neměla peníze, na cestování dost sil, sedět u televize a dívat se na seriály mě nebavilo. Důchod se na mě šklebil v té nejděsivější podobě. Byla jsem sama, manžel mi zemřel. Doma to n
12.4.2024
Nikdo mě nenutil, mohla jsem si pořídit skleničku a umělé zuby. Já ale toužila po hezkém chrupu. Spořila jsem, jak to šlo, ale ono to moc nešlo. Jako rozvedená s platem nic moc to dalo docela fušku. Když k tomu člověk přičte nájem a občas něco na sebe, zbylo mi sotva na jídlo a nějaké to ovoce. I tak moje úspory dosáhly úctyhodné částky. Poctivě jsem střádala Měla jsem přesně vypočítané,
12.4.2024
Nebyl to nikdy žádný lev salónů, co se vzhledu týče, ale já hledala spíš klid a bezpečí. Jenže věk ho zřejmě připravil o poslední kapku charismatu. Stal se z něho nudný patron. Už kdysi na rande s ním byla celkem nuda. Nebyl vůbec zábavný, nerozuměl legraci a většinou jen mlčel. Já ale měla za sebou hodně bouřlivý vztah, a dokázala jsem tedy ocenit pravý opak. Vždycky to tak bylo Po svatb
11.4.2024
S Janou se známe od puberty. Seznámily jsme se na tenise. A staly se z nás hned kamarádky. A to celoživotní. Až donedávna… Tenis u nás, tehdy ještě na vesnici, se rozhodlo postavit pár tenisových nadšenců, protože se jim už nechtělo jezdit do nejbližšího města. Místo pro budoucí kurty bylo nádherné. Hned u řeky Lužnice. Tehdy, před padesáti lety, se rozhodlo, že kurty budou antukové a tři. Vévo
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Zradil prokletý diamant Habsburky?
epochalnisvet.cz
Zradil prokletý diamant Habsburky?
O luxusní šperky z aukční síně Christie´s je jako každoročně obrovský zájem. Tentokrát však doslova enormní. V katalogu se totiž vyjímá skutečný skvost – pod položkou číslo 710 je v něm zapsán „bezejmenný žlutý diamant o váze 81,56 karátu, zasazený mezi 15 malými brilianty“. Jeho vyvolávací cena činí 350 000 švýcarských franků.   Původ tohoto slavného diamantu
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned
Utajili Jeřábek a Třešňáková rozvod a dál hrají divadlo pro okolí?
nasehvezdy.cz
Utajili Jeřábek a Třešňáková rozvod a dál hrají divadlo pro okolí?
Už nějaký čas se proslýchá, že manželství herce Tomáše Jeřábka (49) z Jedné rodiny a herečky Halky Třešňákové (52) je v troskách. Teď se k nám však donesly zvěsti, že už by měli mít dokonce po rozvo
Záhadné bažiny Manchac: Obývá je krutá čarodějnice?
enigmaplus.cz
Záhadné bažiny Manchac: Obývá je krutá čarodějnice?
Na přelomu 19. a 20. století má v oblasti bažiny Manchac v americkém státě Louisiana žít tajemná žena jménem Julie Brown. Je to prý čarodějnice, která umírá za záhadných okolností v roce 1915. Od té d
Kde stál kamenný stolec Přemyslovců?
historyplus.cz
Kde stál kamenný stolec Přemyslovců?
Vzduchem létají mince. Lidé se po nich nadšeně vrhají. „Podívej, mám už plnou hrst,“ chlubí se jeden druhému. Jde o to na chvíli odvést pozornost davu, aby neušlapal přemyslovského knížete Břetislava I., mířícího k posvátnému kameni.   „Pojal Břetislava, synovce, a vedl jej na stolec knížecí,“ píše kronikář Kosmas (asi 1045‒1125) o nastolení Břetislava I. (1002/1005‒1055)
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Mezihvězdný poutník není ztracen: Komunikace s Voyagerem 1 obnovena
21stoleti.cz
Mezihvězdný poutník není ztracen: Komunikace s Voyagerem 1 obnovena
Ve své době patřily k technologické špičce, máloco ale stárne rychleji než technologie. Sonda Voyager 1, která dala nahlédnout za oponu Jupiteru a Saturnu, dojala svět „Bleděmodrou tečkou“ a stala se
Babské rady na bolest v krku
nejsemsama.cz
Babské rady na bolest v krku
Bolesti v krku jsou jedním z příznaků nachlazení, začínající chřipky či bakteriální nebo virové infekce. Pokud jsou teprve v počátku, můžete se těchto potíží zbavit i přírodní cestou. Bolest v krku je velmi nepříjemná. Hrdlo může být zarudlé, oteklé, může v něm být pocit škrábání a pálení doprovázeného chrapotem či potížemi při polykání. Jak si ulevit od bolestí a ztlumit zánět v hrdle?
Se sestrou jsme byly jako oheň a voda
skutecnepribehy.cz
Se sestrou jsme byly jako oheň a voda
Mladší sestra byla krásná a zábavná, na rozdíl ode mě. Měla desítky nápadníků, zatímco o mě nikdo nestál a zdálo se, že se nevdám. Vše nasvědčovalo tomu, že zůstanu na ocet. Pomalu jsem se smiřovala s nepopulárním údělem staré panny, která bydlí s rodiči ve velkém bytě, s otcem hraje po večerech karty a s matkou kouká na seriály. Byla jsem nenápadná šedivá
S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994: Výroční skvost od Mühle Glashütte
iluxus.cz
S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994: Výroční skvost od Mühle Glashütte
Rodinná manufaktura Mühle Glashütte v roce 2024 slaví třicáté výročí výroby náramkových hodinek speciální edicí S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994. Tento model, symbol robustnosti a spolehlivosti, mimoc
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Po stopách Stonehenge: Začne to jednoduchým valem…
epochaplus.cz
Po stopách Stonehenge: Začne to jednoduchým valem…
Vítejte v anglickém Amesbury. Protéká tudy slavná řeka Avona a ke Stonehenge to máme jen 3 kilometry. Právě tady je roku 2003 objeven hrob významného muže, který umírá kolem roku 2300 př. n. l. Hned dostává přezdívku Král Stonehenge. Vyloďovaly se právě v Amesbury některé z monolitů na stavbu kamenného unikátu? Ne. Řeka Avona je