Domů     Doufám, že mi dá druhou šanci
Doufám, že mi dá druhou šanci

Kdysi jsem udělala velkou chybu. Ač jsem byla už pár let vdaná a měla děti, zamilovala jsem se bezhlavě do jiného a opustila všechny tři. Hořce teď lituji.

Myslela jsem si, že krize středního věku se týká především mužů. Jsem jasným důkazem toho, že to může potkat i ženu. Bohužel mě můj rozmar stál lásku vlastních dětí a důvěru manžela, kterého, jak jsem příliš pozdě zjistila, stále miluji.

Ublížila jsem dětem

S Radkem jsme byli svoji patnáct let, ale znali jsme se podstatně déle. Dokonce od školky. Vlastně jsem vždy věděla, že on bude můj muž a já jeho žena. Naše rodiny se přátelily a byly si velmi blízké.

Nikoho tedy nepřekvapilo, když jsme se ve dvaceti rozhodli vzít. Nějakou dobu jsme si užívali svobodného života.

Po pár letech se nám narodily krásné dvě děti, starší Jeník a dva roky po něm Janička. V době, kdy jsem je opustila, jim bylo sedm a pět let. Do té doby naše rodina fungovala naprosto bez problémů a nikoho by nenapadlo, že se snad schyluje k maléru.

Vlastně mě láska zasáhla jako blesk z čistého nebe. Bylo to něco zcela jiného, než co jsem kdy cítila k Radkovi. A v tom byl možná ten problém. Na takové emoce jsem vůbec nebyla připravená. Tehdy jsem viděla jen sebe a Adama.

Seznámili jsme se – jak jinak, v práci. On zastával vysoký manažerský post a mně lichotilo, že si obyčejné asistentky vůbec všiml. „Vlastičko, vy máte dnes tak kouzelnou blůzku.

A jak vám ladí k očím,“ denně si mě získával svými lichotkami a já začala ztrácet půdu pod nohama.

Stalo se

Do té doby by mě nikdy ani ve snu nenapadlo, že bych mohla mít jiného muže. Není divu, že mě najednou ten tajemný muž utáhl na vařené nudli. Tím spíš, že můj Radek byl od nevidím do nevidím na stavbě jako stavbyvedoucí a moc energie mu na doma už nezbývalo. Prostě mi bylo naprosto jasné, že tohle je muž snů.

Ztratila jsem hlavu

Adam přede mnou najednou otevřel pro mne dosud neznámý svět. „Dej si na něj bacha, Vlasti, je to sice pěkný chlap, ale nemá dobrou pověst,“ varovala mě kolegyně, když si všimla, jak ode mne létají jiskry, sotva se Adam objeví.

„Ale dej pokoj,“ smála jsem se naoko. „Já jsem věrná svému Radkovi,“ tvrdila jsem, ale na druhou stranu byla ve mně malá dušička, protože jsem moc dobře věděla, že ve svých představách se vznáším v náručí Adama.

Sex mě úplně zblbnul

Když mě Adam pozval po práci na sklenku vína, dychtivě jsem souhlasila a ihned si zorganizovala vyzvednutí dětí. Vymluvila jsem se na náhlé školení bezpečnosti práce a můj spolehlivý manžel si vše ihned zařídil, aby se mohl postarat o děti.

Původně jsem si jen říkala, že si trochu užiju, že mám také právo zkusit jiného muže než manžela.

V mých plánech mělo jít jen o milenecký poměr, který ale velmi rychle přerostl v lásku. Jak jsem byla naivní a sobecká! Když mi jednou Adam v naprostém poblouznění navrhl: „Odleť se mnou do Londýna, budeme tam spolu žít!“, neváhala jsem ani minutu. Dýchala bych pro něj.

Byla jsem k nim necitelná

Když jsem doma řekla, že se chci rozvést a opustit rodinu, nastal poprask. Můj manžel na mě napřed zíral a zdálo se, že vůbec nechápe, co říkám. Po chvíli mu začaly téct slzy. To bylo horší, než kdyby na mě křičel.

„Vlastičko, vím, že jsem si tě nevšímal, vše napravím, přece nás tu nenecháš samotné?“ prosil mě na kolenou, abych neblbla.

Dokonce slíbil, že mi nevěru odpustí. Ještě horší bylo říci dětem, že odcházím a je nechám s tatínkem. „Ty si z nás utahuješ, viď, mami? Abychom si víc uklízeli a nezlobili tě,“ říkali s nadějí v hlase, která mě ale nechala zcela klidnou.

Dnes si myslím, že mě musel Adam snad zhypnotizovat, protože jinak si nedokážu vysvětlit svoji bezcitnost vůči dětem, které jsem milovala. Je fakt, že jsem asi nikdy nebyla matkou roku, ale milovala jsem je. Rozvod s Radkem byl hodně emotivní. A moje rodina mě zcela zavrhla.

To jsem nebyla já!

Já ale chtěla jen jedno, být s Adamem, a to za každou cenu. „To on je muž mého života, ne ty,“ řekla jsem manželovi do očí. „Pochop to, že ho miluji a chci být s ním,“ dodala jsem a nepřemýšlela nad tím, zda to manžela bolí. Ještě jsem na sebe snad byla hrdá!

„A co děti? To se vykašleš i na ně?“ naléhal dál, ale na těch mi tehdy záleželo snad ze všeho nejmíň. Myslela jsem si, že když budu platit alimenty, je tím moje role rodiče splněna.

Sama, ale v luxusu

Adam se první tři roky choval naprosto úžasně a já si žila jako princezna. Žádná práce, stresy, brečící děti a otravný manžel. Adam vydělával dost peněz a dopřával mi vše, co jsem chtěla. Vedla jsem docela luxusní život, i když jsem vlastně byla pořád sama.

Nebylo mi ani divné, že mě nikam nebere ani že v Londýně nemám žádné přátele. Byla jsem vlastně celou tu dobu závislá jen na jeho přítomnosti. Nikoho jsem nepoznala, protože mi Adam nedoporučoval, abych někam chodila.

Facky mě probraly

Seděla jsem v naší vilce, starala se o dům a žila v iluzi, že jsem šťastná. Když jsem jednoho dne přece jen vyšla ven a on to zjistil, zbil mě. ,,Máš sedět doma a čekat na mě.

Už se to nesmí opakovat, jasný?“ řekl mi dost drsně a bez zrnka soucitu práskl dveřmi.

V tu chvíli mi spadly růžové brýle a dostala jsem strach. Postupně jsem začala nacházet spoustu důkazů o tom, že mě podvádí. V ruce jsem rázem měla spoustu materiálů, které ho usvědčovaly v tom, že má na každém prstě milenku.

Přestal skrývat svou pravou tvář

Přesto to nebylo tak snadné, dostat se od tyrana. Kdo to zažil, umí si asi představit, čím jsem musela projít. Bití bylo od té doby na denním pořádku, stačilo málo osolené jídlo nebo nevypraná oblíbená košile.

Jakmile dal jednou najevo, kým vlastně je, přestal se přetvařovat a dával volný průchod své odporné povaze.

Další dva roky jsem hledala způsob, jak od něj utéct. Držel mě v šachu, protože mě velmi bedlivě hlídal. Ne přímo on, ale někoho si na to najal. Když se vybarvil úplně a začal mě pravidelně mlátit, musela jsem rychle jednat. Nejhorší na tom bylo, že jsem na to byla sama.

Domů mě nepustil

Mockrát jsem chtěla zavolat Radkovi, ale copak jsem mohla? Styděla jsem se za sebe, za situaci, do které jsem se vlastní vinou dostala. Vše mi postupně došlo, a to bylo snad nejhorší. Nějakým zázrakem se mi podařilo dostat do Čech. Neměla jsem kam jít. Zamířila jsem tedy tam, kde mě znají.

K bývalému manželovi a dětem. Bohužel mi zabouchl dveře před nosem. Sice se za pár dní ozval, ale je mnou zklamaný. Prosím o druhou šanci, ale zdá se, že to bude běh na dlouho trať a možná se k cíli ani nedostanu.

Dana T. (49), Třebíč

Související články
25.7.2024
Bezmezně jsem mu věřila, on byl ale bezcitný i k těm, kdo ho měli rádi. Zneužil mé dobroty, a já se ocitla v zoufalé situaci. Zachránil mě zázrak! Bratrovi nikdy neodpustím! Velkou slabinou mého bratra byly ženy. Jak se mu nějaká líbila, nebyla pro něj žádná překážka dost velká. A ženy měly slabost pro něho, čehož využíval. I se mnou to uměl sehrát tak, že jsem mu na vše skočila. Byla jsem star
22.7.2024
Iva jsem potkala až po čtyřicítce. Do té doby jsem myslela, že každý chlap musí být jen prevít. On byl však jiný. Byla to náhoda. Ivo tenkrát dojel do hospody ve vsi, kde jsem byla na chalupě. Nečekané setkání Normálně jsem do těchto zařízení nechodila, pozvali mne však sousedé. S Ivem jsme do sebe vrazili na schodech, já zakopla a on mě chytil do náruče. Romantika, že? Byl jiný, i kdy
22.7.2024
Jednou jsem kamarádce řekla, že žiji nudný život. Tak ráda bych to vzala zpět! Bohužel je pozdě. Ta bolest je nepopsatelná. I když si uvědomujete, jaká to je tragédie, nikdy zcela nepochopíte, dokud to nezažijete. Bohužel to vím. Přišla jsem o dítě. Nepomáhá nic. Chcete tu být pro rodinu, ale pak se vás zmocní pláč, stesk, otázky, proč zrovna vy. Napadne vás, že byste šli za svým dítětem. Nechc
18.7.2024
Byl to můj velký kamarád. Kluci ho šikanovali a já ho bránila. Když mi pak zmizel ze života, nevýslovně a dlouho to bolelo. S Románkem se děti nebavily. Pocházel z domečku pod strání, máma umřela, táta si po její smrti se životem ani výchovou syna nedokázal poradit. Všechno se mu vymykalo z rukou, měl problémy v práci, pil, v domácnosti byl jako hrom do police. Domeček postrádal záclony, okenní
18.7.2024
S tou starší paní jsem se seznámila, když venku lilo jako z konve. Pozvala mě i s Kristýnkou, ať se v její chatce schováme před deštěm. S paní Boženkou jsem se seznámila náhodou. Dobrota jí koukala z očí, mám dojem, že jsem tak hodnou a milou paní nikdy předtím nepotkala. To bylo Kristýnce teprve šest nebo sedm let. Už tehdy milovala houbaření, což je pro mě přímo posedlost, a tak jsme spolu ch
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Na Měsíci bude kroužit vodíkový Lunar Cruiser
21stoleti.cz
Na Měsíci bude kroužit vodíkový Lunar Cruiser
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější pr
Sušená rajčata v oleji
nejsemsama.cz
Sušená rajčata v oleji
Dokonalá surovina, kterou v kuchyni potřebujete. Hodí se do těstovinových jídel, kuskusu, můžete je použít na obložené chleby, do rizota. Rozumí si s bylinkami, sýry i slaninou. Ingredience na 2 sklenice: ● 2 kg oválných zralých rajčat ● 15 stroužků česneku ● 4 lžíce sušené bazalky ● sůl ● olivový olej Postup: Rajčata překrojte a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je
Interiérové stínění z textilních materiálů
rezidenceonline.cz
Interiérové stínění z textilních materiálů
Látky všech typů vnášejí do obytného prostoru příjemný pocit, současně nabízejí širokou škálu možností pro personalizaci a stylizaci interiéru. Ačkoli závěsy jsou často první volbou, existuje mnoho dalších možností, které stojí za zvážení. Jednou z hlavních výhod textilního stínění je jeho flexibilita s ohledem na aktuální zaměření konkrétního obytného prostoru. Materiály, jež jsou k dispozici
Šťavnatá barbeque žebírka
tisicereceptu.cz
Šťavnatá barbeque žebírka
Připravujete občerstvení na oslavu? Nezapomeňte připravit pikantní „barbekjů“ žebírka. Suroviny 2 kg hovězích žeber 1 lžíce uzené papriky 1 lžíce granulované cibule sůl, pepř Na omáčku
Návrat Bernáškové k ex? Společná dovolená!
nasehvezdy.cz
Návrat Bernáškové k ex? Společná dovolená!
Herečka Jana Bernášková (43) ze seriálu ZOO, která si ještě před lety nemohla přijít s otcem své dcery Justýny (17) na jméno, s ním teď vyrazila na společnou dovolenou. S režisérem Davidem Drábkem (54
První známá oběť atentátu? Faraon Teti!
epochalnisvet.cz
První známá oběť atentátu? Faraon Teti!
Titul první známé oběti atentátu v historii získává egyptský faraon Teti (někdy známý také jako Othoés), vládnoucí přibližně v letech 2291 až 2279 př. n. l.   Když faraon Venis zemře, aniž po sobě zanechá mužského potomka, pátá dynastie končí a nastává období nestability. Hledá se nový panovník, který „usmíří obě země“. Nakonec se jím
Záhady hradu Kost: Obývají ho duchové někdejších majitelů?
enigmaplus.cz
Záhady hradu Kost: Obývají ho duchové někdejších majitelů?
Prostřelený obraz neznámé ženy, svědectví o bílém obličeji objevujícím se na snímcích mramorové Madony, odbíjení neexistujících věžních hodin. To je jen několik záhad, které se vážou ke gotickému h
Tábor: Hravé město s hrdou tváří
epochanacestach.cz
Tábor: Hravé město s hrdou tváří
Jan Žižka střeží kamenným pohledem gotickou radnici i kostičky lega a čokolády. Pod pláštěm s kalichem za zvuků hudby a pouličního divadla ožívá genius loci města. Město Tábor, tak úzce spojené s husitským revolučním hnutím, vypíná svou hrdou tvář na jihu Čech. Tam, kde dříve řinčely zbraně, dnes cinkají sklenky místních vináren a kavárniček. Chcete-li také pocítit
Darovaná skleněná kulička mi přinesla veliké štěstí
skutecnepribehy.cz
Darovaná skleněná kulička mi přinesla veliké štěstí
Jednou jsem zasáhla do pranice malých kluků, kteří hráli kuličky. Jeden z nich mi dal svou skleněnku na památku. A štěstí si mě opravdu našlo! Když jsem zůstala sama s dětmi, nebyla to lehká doba. Měla jsem se co ohánět, ale brala jsem si ke své práci různé brigády, aby děti nepocítily chudobu, co se nám přilepila na
Česká republika zná nejlepší domácí vína roku 2024
iluxus.cz
Česká republika zná nejlepší domácí vína roku 2024
Branko Černý, ředitel největšího českého vinařského projektu Král vín, dnes slavnostně vyhlásil výsledky jeho soutěžní části. Do ní 165 českých a moravských vinařů přihlásilo celkem 1370 vín. • Abs
Armand Douglas Hammer: Temné fantazie krásného prince
epochaplus.cz
Armand Douglas Hammer: Temné fantazie krásného prince
Je hezký, urostlý, slavný a velmi bohatý. Dokonale splňuje všechny parametry moderního prince. Ale pozor! Je k mání jen pro opravdu otrlé princezny. Jeho představa kvalitního sexu zahrnuje svazování a kapku násilí. Navíc je možná kanibal. V případě amerického herce Armanda Douglase Hammera (*1986) byla Štěstěna značně rozdavačná. Armie se prostě uměl narodit. Jeho předkové nashromáždili obrovské
Jiří z Poděbrad vládl místo Pohrobka
historyplus.cz
Jiří z Poděbrad vládl místo Pohrobka
„Musíme ho tu zdržet,“ říká Jiří z Poděbrad v kruhu přátel. Ladislav Pohrobek, kterému zjara přísahal věrnost, teď na podzim přijel do Prahy. Plánuje se jeho korunovace, ale jde i o to dostat mladičkého krále pod svůj vliv. Jiří se už postará, aby zůstal déle než rok. Odjede až v listopadu 1454.   Na svět