Domů     Doufám, že mi dá druhou šanci
Doufám, že mi dá druhou šanci

Kdysi jsem udělala velkou chybu. Ač jsem byla už pár let vdaná a měla děti, zamilovala jsem se bezhlavě do jiného a opustila všechny tři. Hořce teď lituji.

Myslela jsem si, že krize středního věku se týká především mužů. Jsem jasným důkazem toho, že to může potkat i ženu. Bohužel mě můj rozmar stál lásku vlastních dětí a důvěru manžela, kterého, jak jsem příliš pozdě zjistila, stále miluji.

Ublížila jsem dětem

S Radkem jsme byli svoji patnáct let, ale znali jsme se podstatně déle. Dokonce od školky. Vlastně jsem vždy věděla, že on bude můj muž a já jeho žena. Naše rodiny se přátelily a byly si velmi blízké.

Nikoho tedy nepřekvapilo, když jsme se ve dvaceti rozhodli vzít. Nějakou dobu jsme si užívali svobodného života.

Po pár letech se nám narodily krásné dvě děti, starší Jeník a dva roky po něm Janička. V době, kdy jsem je opustila, jim bylo sedm a pět let. Do té doby naše rodina fungovala naprosto bez problémů a nikoho by nenapadlo, že se snad schyluje k maléru.

Vlastně mě láska zasáhla jako blesk z čistého nebe. Bylo to něco zcela jiného, než co jsem kdy cítila k Radkovi. A v tom byl možná ten problém. Na takové emoce jsem vůbec nebyla připravená. Tehdy jsem viděla jen sebe a Adama.

Seznámili jsme se – jak jinak, v práci. On zastával vysoký manažerský post a mně lichotilo, že si obyčejné asistentky vůbec všiml. „Vlastičko, vy máte dnes tak kouzelnou blůzku.

A jak vám ladí k očím,“ denně si mě získával svými lichotkami a já začala ztrácet půdu pod nohama.

Stalo se

Do té doby by mě nikdy ani ve snu nenapadlo, že bych mohla mít jiného muže. Není divu, že mě najednou ten tajemný muž utáhl na vařené nudli. Tím spíš, že můj Radek byl od nevidím do nevidím na stavbě jako stavbyvedoucí a moc energie mu na doma už nezbývalo. Prostě mi bylo naprosto jasné, že tohle je muž snů.

Ztratila jsem hlavu

Adam přede mnou najednou otevřel pro mne dosud neznámý svět. „Dej si na něj bacha, Vlasti, je to sice pěkný chlap, ale nemá dobrou pověst,“ varovala mě kolegyně, když si všimla, jak ode mne létají jiskry, sotva se Adam objeví.

„Ale dej pokoj,“ smála jsem se naoko. „Já jsem věrná svému Radkovi,“ tvrdila jsem, ale na druhou stranu byla ve mně malá dušička, protože jsem moc dobře věděla, že ve svých představách se vznáším v náručí Adama.

Sex mě úplně zblbnul

Když mě Adam pozval po práci na sklenku vína, dychtivě jsem souhlasila a ihned si zorganizovala vyzvednutí dětí. Vymluvila jsem se na náhlé školení bezpečnosti práce a můj spolehlivý manžel si vše ihned zařídil, aby se mohl postarat o děti.

Původně jsem si jen říkala, že si trochu užiju, že mám také právo zkusit jiného muže než manžela.

V mých plánech mělo jít jen o milenecký poměr, který ale velmi rychle přerostl v lásku. Jak jsem byla naivní a sobecká! Když mi jednou Adam v naprostém poblouznění navrhl: „Odleť se mnou do Londýna, budeme tam spolu žít!“, neváhala jsem ani minutu. Dýchala bych pro něj.

Byla jsem k nim necitelná

Když jsem doma řekla, že se chci rozvést a opustit rodinu, nastal poprask. Můj manžel na mě napřed zíral a zdálo se, že vůbec nechápe, co říkám. Po chvíli mu začaly téct slzy. To bylo horší, než kdyby na mě křičel.

„Vlastičko, vím, že jsem si tě nevšímal, vše napravím, přece nás tu nenecháš samotné?“ prosil mě na kolenou, abych neblbla.

Dokonce slíbil, že mi nevěru odpustí. Ještě horší bylo říci dětem, že odcházím a je nechám s tatínkem. „Ty si z nás utahuješ, viď, mami? Abychom si víc uklízeli a nezlobili tě,“ říkali s nadějí v hlase, která mě ale nechala zcela klidnou.

Dnes si myslím, že mě musel Adam snad zhypnotizovat, protože jinak si nedokážu vysvětlit svoji bezcitnost vůči dětem, které jsem milovala. Je fakt, že jsem asi nikdy nebyla matkou roku, ale milovala jsem je. Rozvod s Radkem byl hodně emotivní. A moje rodina mě zcela zavrhla.

To jsem nebyla já!

Já ale chtěla jen jedno, být s Adamem, a to za každou cenu. „To on je muž mého života, ne ty,“ řekla jsem manželovi do očí. „Pochop to, že ho miluji a chci být s ním,“ dodala jsem a nepřemýšlela nad tím, zda to manžela bolí. Ještě jsem na sebe snad byla hrdá!

„A co děti? To se vykašleš i na ně?“ naléhal dál, ale na těch mi tehdy záleželo snad ze všeho nejmíň. Myslela jsem si, že když budu platit alimenty, je tím moje role rodiče splněna.

Sama, ale v luxusu

Adam se první tři roky choval naprosto úžasně a já si žila jako princezna. Žádná práce, stresy, brečící děti a otravný manžel. Adam vydělával dost peněz a dopřával mi vše, co jsem chtěla. Vedla jsem docela luxusní život, i když jsem vlastně byla pořád sama.

Nebylo mi ani divné, že mě nikam nebere ani že v Londýně nemám žádné přátele. Byla jsem vlastně celou tu dobu závislá jen na jeho přítomnosti. Nikoho jsem nepoznala, protože mi Adam nedoporučoval, abych někam chodila.

Facky mě probraly

Seděla jsem v naší vilce, starala se o dům a žila v iluzi, že jsem šťastná. Když jsem jednoho dne přece jen vyšla ven a on to zjistil, zbil mě. ,,Máš sedět doma a čekat na mě.

Už se to nesmí opakovat, jasný?“ řekl mi dost drsně a bez zrnka soucitu práskl dveřmi.

V tu chvíli mi spadly růžové brýle a dostala jsem strach. Postupně jsem začala nacházet spoustu důkazů o tom, že mě podvádí. V ruce jsem rázem měla spoustu materiálů, které ho usvědčovaly v tom, že má na každém prstě milenku.

Přestal skrývat svou pravou tvář

Přesto to nebylo tak snadné, dostat se od tyrana. Kdo to zažil, umí si asi představit, čím jsem musela projít. Bití bylo od té doby na denním pořádku, stačilo málo osolené jídlo nebo nevypraná oblíbená košile.

Jakmile dal jednou najevo, kým vlastně je, přestal se přetvařovat a dával volný průchod své odporné povaze.

Další dva roky jsem hledala způsob, jak od něj utéct. Držel mě v šachu, protože mě velmi bedlivě hlídal. Ne přímo on, ale někoho si na to najal. Když se vybarvil úplně a začal mě pravidelně mlátit, musela jsem rychle jednat. Nejhorší na tom bylo, že jsem na to byla sama.

Domů mě nepustil

Mockrát jsem chtěla zavolat Radkovi, ale copak jsem mohla? Styděla jsem se za sebe, za situaci, do které jsem se vlastní vinou dostala. Vše mi postupně došlo, a to bylo snad nejhorší. Nějakým zázrakem se mi podařilo dostat do Čech. Neměla jsem kam jít. Zamířila jsem tedy tam, kde mě znají.

K bývalému manželovi a dětem. Bohužel mi zabouchl dveře před nosem. Sice se za pár dní ozval, ale je mnou zklamaný. Prosím o druhou šanci, ale zdá se, že to bude běh na dlouho trať a možná se k cíli ani nedostanu.

Dana T. (49), Třebíč

reklama
Související články
26.4.2024
Občas mi šel pořádně na nervy a mnohokrát jsem si říkala, jak bych se měla skvěle, kdybych ho neměla. Prostě jsem manžela už nesnášela. Dokud byly doma děti, nijak jsem svůj vztah s manželem neřešila. Nebyl na to čas a vlastně ani nálada. Prostě jsme si každý plnili svoje rodičovské povinnosti a večer byli rádi, že únavou padneme do postele. Život plynul rychlým tempem a my se mu přizpůsobili.
24.4.2024
U nás doma panovala vždycky přísná výchova, vojenský řád a disciplína! Svou lásku nám tatínek s maminkou projevovali minimálně a já tím trpěla. Celé moje dětství bylo strašné, ani dnes, po tolika letech, na něj nevzpomínám ráda. A můj bratr taky ne. Náš domov nebyl o klidu, rodinném zázemí a něžné náruči. I když nás rodiče asi milovali. Nevím, jak se mohli ti dva najít nebo zda se maminka přizp
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
16.4.2024
Byl tak vlezlý a trapný! Nakonec jsem se ale do něj zamilovala. Dokázal totiž, že je to muž, o kterého se může žena v nouzi pevně opřít. Měl a jsem o muži svého života přesnou představu a od té jsem se nehodlala vzdálit. Jakmile to nebyl pan Dokonalý, neměl šanci. A tak to bylo i s Ivanem. Potkala jsem ho v době, kdy jsem chodila s Láďou. Toho jsem nekriticky milovala. Byl to krasavec, vysporto
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
enigmaplus.cz
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
Už dlouhou dobu se spekuluje, že se přímo ve Vatikánu nachází jedno z hlavních center výzkumu mimozemského života. Přísně tajná skupina zvaná Secretum Omega údajně sbírá informace u UFO a předává je p
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
iluxus.cz
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
Dakarskou kachnu, se kterou zvládla česká děvčata, Barbora Holická a Lucie Engová, dojet jako první Citroën 2CV do cíle Dakar rallye, můžete vidět v rámci nově otevřené pop artové galerie Josefa Rataj
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
21stoleti.cz
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále ví
Sekaná s houbami
nejsemsama.cz
Sekaná s houbami
Není nad domácí sekanou, a když ji ještě vylepšíte houbami… Ingredience na 6 porcí: ● 800 g mixu vepřového a hovězího masa ● 100 g strouhaného uzeného sýra ● 200 g hub ● 2 lžíce másla ● 100 ml mléka ● 4 vejce ● 2 jarní cibulky ● 1 střední cibule ● 1 červená paprika ● sůl ● čerstvě mletý pepř Postup: V míse smíchejte mleté maso s mlékem a polovinou najemno
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
epochalnisvet.cz
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
S trochou nadsázky jde o nejslavnější bitvu studené války. Proti sobě se postaví dva naprosto odlišní lidé, které spojují jen láska k šachům – ruský kliďas Boris Spasskij (*1937), muž, který si místo emocí zapálí cigaretu a jeho pravý opak, americká neřízená střela a bez přehánění tak trochu exot Bobby Fischer (1943–2008).   Šachová partie
Dostane ji Gránský do postele?
nasehvezdy.cz
Dostane ji Gránský do postele?
Pohledný herec ze seriálu ZOO David Gránský (32) je sice už několik let ženatý, ale dlouhodobě se o něm říká, že je to svůdník. Krásné ženy mu nedopřejí klidného spaní a momentálně je prý úplně vedl
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
skutecnepribehy.cz
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
historyplus.cz
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
Zatímco na povrchu řidiči v kolonách netrpělivě troubí a tramvaje se vlečou, pod zemí to sviští stále stejně rychle a spolehlivě. Praha právě nyní slaví 50 let od chvíle, kdy se první cestující svezli podzemní dráhou. Nápad od Rotta První pokus o výstavbu pražského metra učiní už v roce 1898 známý pražský obchodník a majitel železářství Ladislav
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
epochaplus.cz
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
S nožem v ruce si od bývalé přítelkyně vynucuje pohlavní styk. Pak si ještě vyfotí její intimní partie a fotografiemi ji vydírá. Není ale jediná, na koho si expolicista dovoluje. Znásilnit chce dokonce i vlastní matku. Sousedka jeho běsnění nepřežije. Nejprve se zdá, že se Martin K. (36) trestu za veškeré spáchané ohavnosti vyhne. Někteří
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned