Domů     Námluvy skončily loupežným přepadením
Námluvy skončily loupežným přepadením

Chápu, že to maminka myslela dobře, když pro mého bratra hledala nevěstu. Bohužel mu ale vybrala strašnou ženskou, která ho okradla a ještě nás se svým kumpánem málem ubila k smrti.

Můj mladší brácha Péťa byl vždycky takovej hodnej trouba. Základní školu vychodil jen s odřenýma ušima a tak bylo jasné, že z něj nikdy nebude žádný právník ani doktor.

Ale co, vždycky byl šikovný, takže se vyučil opravářem zemědělských strojů a sehnal si práci na místním statku.

Živil všechny její potomky

Lidi ho měli rádi pro jeho bezprostřední a milou povahu, a protože to byl celkem pohledný mužský, časem se na něj začaly ženský lepit jako vosy. Bohužel ne zrovna takové, jaké bych si pro něj představovala. Jenže Péťa když se zamiloval, byl slepý a hluchý.

Bylo mu jedno, že ta Věrka, co na něj dělala oči, střídala chlapy jako ponožky, a že měla tři děti a každé s někým jiným. Péťa se do ní zbláznil a netrvalo dlouho, a ze svého platu živil všechny její potomky.

Připravila ho o všechny úspory

Vlastně jsme byli s maminkou rády, že se Věrka časem zbláznila do někoho jiného a svou početnou rodinu odstěhovala neznámo kam. Naštěstí Péťu nám nechala doma. Co by s ním taky dělala, když ho během několika měsíců připravila o všechny úspory.

Ani s Jaruš, která přišla po Věrce, to nebylo o mnoho lepší. Té ženské učaroval mámivý svět hracích automatů a málem s sebou stáhla i našeho Péťu.

Sháněla mu nevěsty

To už maminka věděla, že Péťa, co se týče ženských potřebuje dohled, a vzala to do rukou sama. Začala mu shánět nevěsty přes inzerát a ty, co prošly jejím přísným výběrem, zvala k nám na nedělní oběd.

U řízků a bábovky pak z nich mámila podrobnosti o jejich majetkových a rodinných poměrech. Vlastně se Péti ani neptala, jestli se mu některá z adeptek na vdavky líbí.

Můj brácha byl zvyklý poslouchat maminku na slovo a také už dávno pochopil, že kdyby to bylo na něm, skončí někde pod mostem a bez peněz.

Maminčino požehnání

Ačkoli se občas tvářil jako odsouzenec jdoucí na popravu, s němým odevzdáním přijal matčin verdikt. Začne se zajímat o Katku, která se naší mamince zdála velice perspektivní. Měla maturitu, pracovala jako účetní v jedné firmě ve městě a byla zcela bez závazků.

A protože jí evidentně nevadilo, že náš Péťa pracuje jen „jako opravář“, měli mladí maminčino požehnání. Tím spíše, že se Katka těšila, že se nastěhuje do domku, který Péťa zdědil po jedné naší tetě, a začne se mu starat o domácnost.

Stala se z ní špinavá cuchta

Já jsem se těšila, že mám bráchu konečně z krku. Vždyť mu už táhlo na čtyřicet a pořád jsem mu chodila vařit a uklízet. Bohužel, neradovala jsem se dlouho. Jakmile se Katka k Péťovi nastěhovala, začaly se dít věci.

Z perfektně upravené ženské, která neustále hýřila dobrou náladou, se stala věčně otrávená a špinavá cuchta, která by sama potřebovala k ruce ještě jednu služku. A to prosím pěkně ani nechodila do práce, jak se brzy ukázalo.

V kuchyni seděl cizí opilý chlap

Doufala jsem, že zasáhne maminka, která celou tuhle anabázi spískala. Jenže maminka začala stonat se srdíčkem a těsně před Vánoci dostala infarkt. Když mi došlo, že všechno zase zbylo jen na mě, vypravila jsem se k bráchovi na návštěvu.

A to vám povím, sotva jsem překročila práh domku, nepřestala jsem zírat. Všude byla špína a nepořádek a v kuchyni seděl úplně cizí chlap, který byl viditelně opilý.

Pohrozila jsem policií

„To je Katčin brácha Pavel,“ představil mi nešťastně Péťa nového obyvatele domku. V tu ránu do mě vjel takový vztek, že se ze mě stala příšerná fúrie.

Křičela jsem, že Katka i se svým povedeným bratříčkem musí okamžitě vypadnout, ale teprve až uklidí ten svinčík. Nu, to jsem neměla říkat. Katka, ta šmudla mi začala nadávat a její bratr, tedy jestli to vůbec bratr byl, jí přizvukoval. Když jsem jim pohrozila, že zavolám policii, teprve začalo to pravé peklo.

Oba v péči záchranářů

Katka mě začala fackovat a ten její povedený bratr se vrhl na Péťu, který se, ačkoli to byl chlap jako hora, ani neuměl bránit. Katčin bratr ho několika ranami pěstí srazil k zemi a mě Katka dokonce začala škrtit.

Nakonec nás oba svázali, do úst nám nacpali nějaké staré a špinavé hadry, a než z domku utekli, sebrali všechno, co jim přišlo pod ruku, včetně Péťovy platební karty. Trvalo několik hodin, než jsem si dokázala uvolnit ruce a přivolat mobilem pomoc.

Já i Péťa jsme skončili v péči záchranářů a trvalo několik týdnů, než jsme se alespoň částečně zotavili.

Zasedla rodinná rada

Pochopitelně jsme na Katku a jejího povedeného bratra podali trestní oznámení, jenže nám to nebylo nic platné. Po obou se slehla zem a nám zbyly jen oči pro pláč. Tedy abych se nerouhala, pořád máme jeden druhého, a to je veliké štěstí.

A také maminku, která tohle všechno vlastně spískala. Když se po operaci vrátila domů z nemocnice, opět zasedala rodinná rada. Bylo rozhodnuto, že se Péťa vrátí pod rodnou střechu a ten domek po tetičce prodáme.

Spravedlivý trest

Vždyť on ten můj bráška je takový trouba, že pokud by zůstal sám, tak by si mohl domů přivést ještě nějakou horší, než byla Katka. Jenže člověk míní a pán bůh mění. Uběhlo pár měsíců a Péťa se zakoukal do mladé paní, která nastoupila u nich ve statku.

A protože měla malou holčičku, tvořili všichni tři spokojenou a šťastnu rodinu. A jak to dopadlo s Katkou? Ji a jejího bratra, co vůbec nebyl bratr, ale milenec, zatkli policisté, když se pokusili vykrást jednu chatu nedaleko hranic s Německem. Když jim to pak sečetli u soudu, vyfasovali dohromady patnáct let nepodmíněně.

Hana V. (52), Hodonín

reklama
Související články
29.4.2024
Čekaly jsme s mámou na tátu. Ohlásil, že si přijde pro věci. Rodiče procházeli složitým rozvodem a hádali se kvůli majetku. Naši koupili chalupu, když jsem byla ještě malá. Ze zchátralého stavení udělali společnými silami malebnou vilku. A ze sadu plného starých stromů a v neposlední řadě kopřiv, vysokých jako urostlý chlap, tak pěknou zahradu, že o ní vyšel článek v časopise Zahrádkář, dodn
26.4.2024
Občas mi šel pořádně na nervy a mnohokrát jsem si říkala, jak bych se měla skvěle, kdybych ho neměla. Prostě jsem manžela už nesnášela. Dokud byly doma děti, nijak jsem svůj vztah s manželem neřešila. Nebyl na to čas a vlastně ani nálada. Prostě jsme si každý plnili svoje rodičovské povinnosti a večer byli rádi, že únavou padneme do postele. Život plynul rychlým tempem a my se mu přizpůsobili.
24.4.2024
U nás doma panovala vždycky přísná výchova, vojenský řád a disciplína! Svou lásku nám tatínek s maminkou projevovali minimálně a já tím trpěla. Celé moje dětství bylo strašné, ani dnes, po tolika letech, na něj nevzpomínám ráda. A můj bratr taky ne. Náš domov nebyl o klidu, rodinném zázemí a něžné náruči. I když nás rodiče asi milovali. Nevím, jak se mohli ti dva najít nebo zda se maminka přizp
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Harry a Meghan se vrátí, ale…
nasehvezdy.cz
Harry a Meghan se vrátí, ale…
Usmířit se s královskou rodinou? To má Meghan Markle (42), manželka prince Harryho (39), už nějaký čas v plánu, klade si však podmínky. A ty musí královská rodina splnit do puntíku – naapříklad, aby
Jak může mít mravenec vliv na lov lvů? Obrovský…
21stoleti.cz
Jak může mít mravenec vliv na lov lvů? Obrovský…
Říká se, že není malých rolí. A že i nicotný jedinec může dokázat velké věci. To se potvrdilo v savaně v Keni, kdy jeden druh mravenců zapříčinil malou změnu v přírodním prostředí, která ale měla dale
Krtkovy řezy
tisicereceptu.cz
Krtkovy řezy
Drobivé těsto bude po upečení krásně křupavé. Tento koláč můžete připravit i do kulaté formy. Budete tak mít vyšší vrstvu těsta, ale chutnat bude stejně výtečně. Ingredience Na těsto 400 g hl
Skoky z mostu: Když se voda promění v beton!
epochalnisvet.cz
Skoky z mostu: Když se voda promění v beton!
Vedle skoku dalekého či vysokého existuje i skok hluboký, který je z nich kupodivu nejnáročnější a také nejriskantnější. Skáče se z vysokých budov, antén, útesů, dokonce i z hranice vesmíru, ale všechno to začne skoky z mostů.   Jejich tradice sahá minimálně do roku 1885 a koncem 19. století jsou nebezpečnou módou, se kterou úřady
Senná rýma je k poražení!
nejsemsama.cz
Senná rýma je k poražení!
Trápí vás kýchání, rýma, pálení očí a škrábání v krku? Cítíte se unavená? Příznaky senné rýmy vás mohou trápit i dlouhé týdny, ale můžete se jim bránit. Jak? Pokud jste se rozhodla bojovat proti sezonní alergii, máte velkou šanci zvládnout to bez antihistaminik. Zdánlivě banální rady vám život se sennou rýmou znatelně ulehčí. Zavřete pečlivě okna Sledujte pylové
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Překonala otcovská pýcha hranice onoho světa?
enigmaplus.cz
Překonala otcovská pýcha hranice onoho světa?
Britská televizní a divadelní herečka Maureen Diane Lipman (*1946) si prohlíží svůj mobil. Objeví přitom zprávu od svého muže Jacka Rosenthala (1931–2004): „Náš chlapec si vede dobře.“ Výraz v jejím o
Když se naši rozváděli, brečela jsem jako malá
skutecnepribehy.cz
Když se naši rozváděli, brečela jsem jako malá
Čekaly jsme s mámou na tátu. Ohlásil, že si přijde pro věci. Rodiče procházeli složitým rozvodem a hádali se kvůli majetku. Naši koupili chalupu, když jsem byla ještě malá. Ze zchátralého stavení udělali společnými silami malebnou vilku. A ze sadu plného starých stromů a v neposlední řadě kopřiv, vysokých jako urostlý chlap, tak pěknou zahradu, že o
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
iluxus.cz
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je nejnovějším příspěvkem k urbanistickému rozvoji Hybernské ulice. Hosty láká na skv
Vzbouřenci z Globe se pozabíjeli mezi sebou
historyplus.cz
Vzbouřenci z Globe se pozabíjeli mezi sebou
Začátkem 19. století se v novoanglickém Nantucketu jeden plavčík doslechne o nalezení ostrova Pitcairn, na němž se usadili vzbouřenci z lodi Bounty. Netrvá dlouho, a onen mladík jménem Samuel Comstock začne dávat dohromady vlastní plány na ovládnutí jednoho z tichomořských ostrovů.   Poté, co mladý Samuel Comstock (1802–1824) okusí svou první plavbu přes oceán, ví,
Unikátní expozice: Zbiroh, sídlo templářů
epochanacestach.cz
Unikátní expozice: Zbiroh, sídlo templářů
Před deseti lety zámek Zbiroh způsobil senzaci svou expozicí nazvanou Tvář Leonarda da Vinci – Příběh rytířského řádu templářů. Výstava trvala půl roku a většina jejích exponátů na místě zůstala, takže dnes může nová expozice znovu připomenout historii templářského řádu spojenou se zámkem. Výstavě dominuje takzvaná Lukánská deska – autoportrét Leonarda da Vinci, dílo, které
Prokletí Kennedyů? Tajemství, tragédie a stíny moci
epochaplus.cz
Prokletí Kennedyů? Tajemství, tragédie a stíny moci
Klan Kennedyů, synonymem pro moc, bohatství a politický vliv, se zdá být stíhán neúprosnou kletbou. Tragédie, skandály a předčasné smrti se prolínají osudy mnoha členů slavné rodiny, vrhajíc stín na jejich zdánlivě idylický život. „Někdo tam nahoře nás nemá rád,“ povzdychl si kdysi Edward Kennedy, jeden z bratrů zavražděného prezidenta Johna F. Kennedyho. A zdá