Domů     Kvůli mojí první lásce po mně šla policie
Kvůli mojí první lásce po mně šla policie

S mým milovaným Patrikem jsem zažila nejen krásné chvíle, ale i okamžiky plné strachu. Dokonce jsem několik měsíců nevěděla, jestli je vůbec živý. Přes všechny tyto potíže jsem ho však nikdy nepřestala milovat.

Můj první kluk mě okouzlil nejen svým šarmem, ale i drahými dárky. Až mnohem později jsem zjistila, že peníze, kterých měl vždycky dost, pocházely z kriminální činnosti. Do Patrika jsem se zamilovala hned jak jsem ho poprvé uviděla.

Aby taky ne, vždyť to byl nejhezčí kluk z celého gymplu. Navíc, já byla v prváku a on už chodil do čtvrťáku. Proti mým spolužákům ze třídy vypadal jako dospělý chlap. Taky byl fakt moc hezký. Vyšší o hlavu než ostatní kluci a ty tmavé oči!

Jak se na mě poprvé podíval, byla jsem absolutně ztracená. A taky přesvědčená, že o tak krásném klukovi si můžu nechat jenom zdát.

Luxusní život s Patrikem

Když se ke mně jednoho dne na školní chodbě přitočil, aby mě pozval na rande, záviděly mi to všechny spolužačky. A taky měly důvod. Patrik mě vzal nejdřív do kina a pak do nejlepší restaurace u nás ve městě.

Na to, že byl student stejně jako já, se uměl skutečně rozšoupnout. Vůbec jsem se tehdy nezabývala tím, kde na to sotva osmnáctiletý kluk mohl vzít. Celou dobu jsem jenom doufala, že po tom prvním brzy přijde i další rande. Nemýlila jsem se.

Po první schůzce následovala brzy druhá, třetí, a netrvalo dlouho, a všichni spolužáci věděli, že my dva jsme pár. Chození s Patrikem bylo jako jízda na horské dráze.

Nosil mi drahé květiny, k svátku jsem dostala parfém, který u nás před revolucí nebyl k dostání. Teprve mnohem později mi došlo, jak vlastně Patrik ke svým financím přišel. Byl prostě do kšeftu. Obchodoval s kde kým a s kde čím.

U nich na vesnici prodával tehdy moderní digitálky, pro které jezdil do Polska a taky uměl sehnat nedostatkové džínsy a luxusní kosmetiku.

Jeho nevěry mi zlomily srdce

Užívala jsem si ten život přesně do té doby, než jsem se dozvěděla, že nejsem jeho jediná slečna. Když to prasklo, tak mi tvrdil, že se mnou se vídá z lásky, a ty druhé má jenom na sex.

Chvíli jsem mu to i věřila, vždyť on skutečně respektoval, že je mi teprve šestnáct, a nikdy si ke mně nic kromě líbání nedovolil. Jenomže po nějakém čase mě taková romance přestala bavit.

Když odmaturoval a odešel do Prahy, nějak ta moje láska vyšuměla do ztracena. Chvíli jsem si poplakala, vždyť zlomené srdce jsem měla poprvé, a pak už jsem na něj vzpomínala pouze v dobrém. Jenom mě občas napadlo, kde je mu asi konec?

Po sametové revoluci jsem si říkala, že je buď bohatý, nebo v kriminále. Čas ukázal, že jsem se zase tak moc nespletla.

Zahrnul mě přepychem

Ani jsem se neotočila, a byla jsem o pět let starší, a o několik bolestných rozchodů moudřejší. Zřejmě jsem byla připravená se znovu zamilovat, když vedle mě na ulici najednou přibrzdilo auta.

Sklonila jsem hlavu, abych se podívala, kdo sedí v tom parádním bouráku, a málem se mi zastavilo srdce. Za volantem jsem totiž uviděla Patrika, jak se na mě usmívá. Byl jenom o trochu starší, než jsem si ho pamatovala, ale pořád stejně hezký, jako kdysi.

I ten úsměv měl stále okouzlující. Za pět minut jsem seděla vedle něho na přední sedačce a vyprávěla mu o svých bývalých láskách. Ani Patrik nebyl v tu dobu zadaný, takže to netrvalo dlouho, než jsme spolu začali znovu chodit.

Restaurace, kam mě zval byly luxusnější než dřív a místo květin jsem dostávala drahé šperky. Po pár dnech jsem v tom byla zase až po uši. Znovu jsem se zamilovala do Patrika a jeho báječného smyslu pro humor. Prostě nám spolu bylo krásně.

Můj milenec pracoval pro mafii

Pak ale jednoho dne přišlo kruté rozčarování. Patrik nepřišel na domluvenou schůzku a já neměla, koho bych se zeptala, jestli se mu náhodou něco nestalo. Jeho rodiče jsem neznala a o tom, v jakém oboru vlastně podniká, jsem neměla ani tušení.

Na spoustu těchto otázek mi až mnohem později odpověděli policisté, kteří u mě doma za několik dní zazvonili. Můj Patrik prý pracoval jako bílý kůň pro místní mafii. Na své jméno bral na faktury zboží za desítky milionů a nikdy za nic nezaplatil.

Jeho mafiánští přátelé samozřejmě také ne. Když to prasklo, šli muži zákona nejdřív po Patrikovi. Vždyť jeho kamarádi byli před zákonem čistí. V tu chvíli teprve začala dobrodružná část mého života.

Dobrovolně se vydal policii

Ob den jsem byla u výslechu, protože ani na okresní kriminálce nechtěli věřit tomu, že o Patrikově podivném podnikání nemám ani páru. Trvalo to skoro rok, než zájem policie o mou osobu utichl. Můj život se v té době dočista změnil.

Po Patrikovi se slehla zem a já se bála, jestli ho jeho kumpáni nezabili. Až mnohem později jsem se dozvěděla, že se celou dobu skrýval v jedné chatové osadě u svého kamaráda z dětství. Jenomže takový život ho pomalu zabíjel a tak se dobrovolně vydal policii.

Rozhodl se, že si svůj trest raději odsedí, než aby se musel neustále schovávat.

Na svou lásku jsem čekala deset let

K soudu jsem svou první a zřejmě osudovou lásku přišla podpořit. Chtěla jsem, aby Patrik věděl, že při něm budu stát, ať se děje co se děje. Milovala jsem ho, i když už dávno nic neměl, a čekalo ho mnoho let ve vězení.

Protože Patrik své bývalé kumpány nikdy nepráskl, musel si odsedět skoro celých deset let. Po celou tu dobu jsem na něho skutečně čekala. Když konečně opustil brány vězení, byl sice šedivý, jeho oči se však na mě smály stejně jako kdysi.

Byla jsem s ním, když mě vodil do drahých restaurací, budu s ním i teď, když nic nemá.

Darina T. (52), Kolín

Související články
25.7.2024
Bezmezně jsem mu věřila, on byl ale bezcitný i k těm, kdo ho měli rádi. Zneužil mé dobroty, a já se ocitla v zoufalé situaci. Zachránil mě zázrak! Bratrovi nikdy neodpustím! Velkou slabinou mého bratra byly ženy. Jak se mu nějaká líbila, nebyla pro něj žádná překážka dost velká. A ženy měly slabost pro něho, čehož využíval. I se mnou to uměl sehrát tak, že jsem mu na vše skočila. Byla jsem star
22.7.2024
Iva jsem potkala až po čtyřicítce. Do té doby jsem myslela, že každý chlap musí být jen prevít. On byl však jiný. Byla to náhoda. Ivo tenkrát dojel do hospody ve vsi, kde jsem byla na chalupě. Nečekané setkání Normálně jsem do těchto zařízení nechodila, pozvali mne však sousedé. S Ivem jsme do sebe vrazili na schodech, já zakopla a on mě chytil do náruče. Romantika, že? Byl jiný, i kdy
22.7.2024
Jednou jsem kamarádce řekla, že žiji nudný život. Tak ráda bych to vzala zpět! Bohužel je pozdě. Ta bolest je nepopsatelná. I když si uvědomujete, jaká to je tragédie, nikdy zcela nepochopíte, dokud to nezažijete. Bohužel to vím. Přišla jsem o dítě. Nepomáhá nic. Chcete tu být pro rodinu, ale pak se vás zmocní pláč, stesk, otázky, proč zrovna vy. Napadne vás, že byste šli za svým dítětem. Nechc
18.7.2024
Byl to můj velký kamarád. Kluci ho šikanovali a já ho bránila. Když mi pak zmizel ze života, nevýslovně a dlouho to bolelo. S Románkem se děti nebavily. Pocházel z domečku pod strání, máma umřela, táta si po její smrti se životem ani výchovou syna nedokázal poradit. Všechno se mu vymykalo z rukou, měl problémy v práci, pil, v domácnosti byl jako hrom do police. Domeček postrádal záclony, okenní
18.7.2024
S tou starší paní jsem se seznámila, když venku lilo jako z konve. Pozvala mě i s Kristýnkou, ať se v její chatce schováme před deštěm. S paní Boženkou jsem se seznámila náhodou. Dobrota jí koukala z očí, mám dojem, že jsem tak hodnou a milou paní nikdy předtím nepotkala. To bylo Kristýnce teprve šest nebo sedm let. Už tehdy milovala houbaření, což je pro mě přímo posedlost, a tak jsme spolu ch
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
nasehvezdy.cz
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Pa
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
enigmaplus.cz
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
Tajemný bílý dým se pomalu valí z úst ženy sedící v čele kulatého stolu. Médium má oči v sloup a pro mocnější efekt vydává dávivé zvuky. Osazenstvo účastnící se spirituální seance šílí a lapá po dechu
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
epochalnisvet.cz
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci.   Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
epochanacestach.cz
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
Válku prostě musí Adolf Hitler (1889–1945) vyhrát. Pod rukama jeho pomocníčků vznikají po celé Evropě podzemní hnízda, kde se nepřetržitě pracuje na strojích, jež mají třetí říši přinést kýžený výsledek. Nejinak tomu je i na našem území. Spletité chodby ukrývající temná tajemství druhé světové války. Co pohltila země pod osadou zvanou Františkov? Na tlumené světlo
Sleďový salát
tisicereceptu.cz
Sleďový salát
Pro nás trochu nezvyklé, ale oběd ve Švédsku někdy zahrnuje i nakládané sledě. Například v podobě salátu. Potřebujete 4 filety naloženého sledě 4 vejce 2–4 kyselé okurky 1 jablko 2 cibule 1
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
skutecnepribehy.cz
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
Je těžké zbavit se nenávisti. Zvlášť, když bylo člověku prokazatelně ublíženo. Myslela jsem, že budeme s bývalým mužem kvůli jeho zradě nepřátelé do konce života. Nenáviděla jsem ho. Byla jsem přesvědčena, že s tou nenávistí i umřu, že si ji vezmu s sebou do hrobu, v němž budu tiše a zarputile ležet a nenávidět do skonání světa. Bylo to vysilující, protože nenávist
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
iluxus.cz
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
Parfémy poutají naši pozornost již po staletí a fascinují nás rozmanitými vůněmi květin, ovoce, zelených tónů, koření, sladkých akcentů, dřeva a mechu. Často, když saháme po vysněném flakonu, si v
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
historyplus.cz
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
Horolezec se ve stanu klepe zimou a přerývaně kašle. „Nikdy jsem nemyslel, že někdo může být tak nemocný a stále naživu,“ vzpomíná na chvíle hrůzy při zdolávání druhé nejvyšší hory světa K2 jeden z účastníků expedice. Dopadne ještě dobře. Z vánice, která kolem něj zuří, se nevrátí čtyři jeho kamarádi…   Je jich 14. Hor,
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
nejsemsama.cz
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
Léto nepřináší jen radovánky, ale také spoustu patálií v podobě hmyzích štípanců. Kdy je nutné volat lékaře? Komáry láká oxid uhličitý, který vydechujeme, pach našeho potu, piva, silné vůně a také třeba tmavé barvy. Jestli se chcete jejich štípnutí vyhnout, oblečte se do světlých barev, použijte antiperspirant bez parfemace, nastříkejte se repelentem a vezměte si dlouhé rukávy
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
epochaplus.cz
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
Cyklokrosový mistr světa z roku 1991 Radomír Šimůnek zažíval kariérní vrchol. Že jsou cesty osudu nevyzpytatelné, pozná na vlastní kůži hned rok následující. Nehodu, kterou způsobí, nechce dlouho komentovat. Snaží se ji vytěsnit ze vzpomínek a novináře, kteří se na ni ptají, s díky odmítá. Zlobiví kluci jako viníci? Berounsko, 19. listopad 1992. Šimůnek sedí
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
rezidenceonline.cz
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
Rodinná vila ze šedesátých let minulého století dostala díky velkorysému přístupu současného architekta Massima Iosy Ghiniho nejen moderní kvality a soudobé parametry. Odborný zásah jí přinesl i racionální strukturu a dokonalou rovnováhu v rámci přírodního okolí. Při rekonstrukci se soustředil především na hledání nové koncepce souznění celé nemovitosti se zahradou, jež ji obklopuje. „Většinou šlo
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
21stoleti.cz
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvan