Domů     Kvůli nevěře mého muže jsem zhubla
Kvůli nevěře mého muže jsem zhubla

Manžel si našel milenku a já chystala rozvod. Nechtěla jsem toho nevěrníka už nikdy ani vidět! Když jsem ale zahlédla svůj odraz ve skle výlohy, změnila jsem názor. Nevěru jsem si zasloužila!

Vlastně jsem se manželovi ani nemohla divit, že si po třiceti letech manželství našel ženskou. Kdo by se chtěl denně dívat na někoho, kdo vypadá jako já?

Až do chvíle, kdy jsem se zadívala do skla výlohy a uviděla podivnou osobu, obézní, neupravenou a navíc ještě notně zamračenou, mě ani nepadlo, že by se mi něco takového mohlo stát. Svoje manželství jsem považovala, když ne za šťastné, tak určitě za spokojené.

Kamarádka mi otevřela oči

Manžel nebyl žádný krasavec ani génius. Byl ale vždycky spolehlivý a dobře se o děti i mě staral. Společně jsme počítali roky do důchodu a plánovali budoucnost. „Koupíme si zahrádku.

Postavím chatku!“ bájil Luděk, ale já moc dobře věděla, že tenhle sen nikdy nezrealizuje. Byl na domácí práce neskutečně levý a pochybovala jsem, že by zvládnul stavbu čehokoli, natož chatky.

„Ty nepostavíš ani psí boudu, natož chatku,“ smála jsem se, ale jeho se moje slova dotkla. Uraženě bouchnul dveřmi a dva dny se mnou nepromluvil. Nechápala jsem, co to do něho najednou vjelo.

Postěžovala jsem si kamarádce, sousedce z našeho patra, ale ona se zatvářila tak nějak divně. Záhadně! Mlčela tak dlouho, až mi to nedalo: „Co je? Proč se tak divně tváříš? Jako bys něco věděla a nechtěla mi to říct…“ Ona jen pokývala hlavou. Prý neví nic, ale všimla si, že se můj manžel poslední dobou mění před očima!

Už se asi na mě nemohl dívat

Nechápala jsem, o čem mluví. Můj Luděk? Vždyť je stále stejný! „Tak to se mýlíš,“ oponovala sousedka. Ten tvůj manžílek zhubnul. Usmívá se jen tak. Teď jakoby omládnul!“ Moc jsem jí to nevěřila. Ale přece jen mi její slova uvízla v hlavě.

Manžela jsem nespustila z očí. Zkoumala jsem každý jeho výraz, poznámku i pohyb. Sousedka měla pravdu! On byl opravdu úplně jiný. Dokonce o sebe začal dbát! „Luďane, nechytil ty jsi na stará kolena druhou mízu?

Nejde na tebe puberta?“ zaútočila jsme na něho, ale on mě jen mlčky proklál pohledem. Nenávistným pohledem! Úplně mě to zpražilo. O pár dnů později mě Luděk pohladil po zádech. Pomyslela jsem si, že se chce usmířit, ale opak byl pravdou. „Stěhuju se, Milado.

Už dlouho mám známost. Moc si rozumíme. Tady je to jen ztráta času!“ řekl a na odpověď nečekal.

Popadl mě hlad ze zoufalství

Odpovědi by se ani nedočkal, protože z toho šoku jsem úplně oněměla. Jako by ze mě vyprchal život. Rozvod ale byl jistý. Jiná možnost asi nebyla. Zmítal mnou vztek a pocit zrady. „To mám za všechno! Takhle se mi odměnil, nevěrník jeden. Sprosťák!

Zrádce!“ No, napadaly mě i horší výrazy, ale ty jsem si jen přehrávala v hlavě. Co kdyby mě přes ty tenké panelákové zdi někdo slyšel? Večer, zcela vyčerpaná, jsem se vydala do obchůdku na roku. Takové pěkné a dobře zásobené Večerky.

Chtěla jsem se za ten prožitý šok odměnit. Toužila jsem po velké bonboniéře! Chlebíčcích a kilu pochoutkového salátu. „Možná budou mít i nějaký ten řízek…“ vzdychala jsem lačně a v ruce svírala pětistovku. Nic, co by mi zvedlo náladu, mi nepřipadalo drahé! Nějaké spoření na zahrádku už také bylo zbytečné…Tak proč si ty peníze neužít.

Svého odrazu jsem se lekla

Byla tma a před Večerkou svítilo pouliční světlo. Výloha se leskla jako naleštěné zrcadlo. Zvědavě jsem se chystala prohlédnout vystavené zboží. Ve výloze bylo vždycky naaranžované na takovém růžovém pultíku a doplněné panenkami.

Bylo to dětinské, ale každý se na tak trochu pohádkový výjev rád podíval! V tom jsem ji uviděla! Podivnou postavu v rozepnutém kabátu a v upnutých legínách.

Masitá stehna naditá v elastických nohavicích a povislé břicho, smutně přetékající přes upnutou gumu kalhot. Umaštěné vlasy odstávaly od lebky, ani čerstvý větřík s nimi nedokázal pohnout. Trčely jako nějaké navoskované provázky.

Ta osoba se mračila a koukala nepřátelsky. Jakoby chtěla někomu natáhnout! Lekla jsem se a otočila. Nikdo za mnou nešel! Na chodníku před obchodem jsem byla sama.

Můj vzhled mě šokoval

Teprve v tu chvíli mi došlo, že se dívám na sebe! Zažila jsem snad větší šok, než když jsem se dozvěděla o té nevěře. Vůbec jsem nemohla uvěřit, že ta ženská jsem já! Byla to hrůza. Jak to, že jsem si toho nevšimla? Jak to, že jsem tak zpustla? Ztloustla?

Zošklivěla? Znovu jsem se zadívala do výlohy. Doufala jsem, že uvidím někoho o trochu hezčího! Mlsy a lahůdky jsem si nekoupila. Přešla mě chuť. Domů jsem si nesla hlávku zelí a vejce. Naordinovala jsem si dietu!

Vlastně jsem si ji ani nemusela nijak přikazovat. Chuť na jídlo mě totálně přešla. Ještě v noci jsem na internetu objednala rotoped. A pořádné sportovní boty.

Předsevzetí jsem dodržela

„Budu chodit! Denně a okolo celého města! Zhubnu. Půjdu na plastiku!“ umínila jsem si. Mimo zkrášlovací operace jsem všechno dodržela. Nebyla totiž potřeba! Kil ubývalo a dobré nálady přibývalo. Byla to přímá úměra. Změnila jsem účes a koupila nové oblečení.

Chodila poctivě na masáže i kosmetiku. Všechno, co jsem dřív nenáviděla, jsem teď vykonávala s nadšením. Dokonce jsem našla zalíbení i v té nudné józe! Byla tam otrava k uzoufání, ale přestala mě bolet záda.

A taky jsem si tam hezky popovídala se spolutrpitelkami. Tak jsme si říkaly, když si po cvičení dávaly pivíčko ve vedlejší hospůdce. Já tedy ne, pila jsem jen vodu kvůli kaloriím. Ale doplnit tekutiny bylo nutné, ne? Nejzásadnější změna byla nejjednodušší.

Začala jsem se usmívat! Zprvu to šlo těžce. K úsměvu jsem neměla důvod. Alespoň jsme si to myslela.

Dal mi přednost před milenkou

Ale nebyla by to moje kamarádka sousedka, aby mi nedomluvila. Nebo spíš rovnou nevynadala: „Přestaň se litovat. Všechno sis zavinila sama. Důvodů k úsměvu máš dost a dost! Manžel ti nechal byt. Máš zdravé děti i vnoučata. A v práci si taky nemůžeš stěžovat.

Tak se usmívej a hotovo!“ Měla pravdu. Pravda totiž bývá vždycky jednoduchá. Jen musí mít člověk odvahu si ji přiznat! Manžel bydlel u přítelkyně, ale občas se přišel podívat.

Ne na mě, ale na svoje rybičky, které nechal doma…Vycházeli jsme tou dobou celkem dobře. Nic jsem mu totiž nevyčítala! Po několika měsících si všimnul, jak jsem se změnila. „Jsi nějaká jiná,“ řekl a zpytavě si mě prohlížel.

Kontrolovat rybičky začal chodit čím dál častěji. Až jednou zůstal napořád. Byl svojí milence nevěrný. Se mnou!

Milada B. (Zlín)

Předchozí článek
Další článek
Související články
24.7.2024
Každá žena si přeje být pro svého muže tou nejlepší. Já ale schytávám jen kritiku. Všechny bývalé ženy mého partnera byly prý lepší než já. Když mi zemřel manžel, byla jsem zoufalá. Říkala jsem si, že za něho náhradu nenajdu nikdy. Přesto mě později ani nenapadlo dávat to najevo byť jen náznakem svému dalšímu partnerovi. Je to taky fajn chlap, jedno mě ale neskutečně ničí. Pořád mi předhazuj
24.7.2024
I když mám štěstí na skvělého partnera, v jednom se neumíme shodnout. Kde a jak strávíme letní dovolenou. Na chalupě, nebo u moře? Jedno lidové pořekadlo říká, že protiklady se přitahují. Asi na tom hodně je, protože já a můj partner jsme odlišné povahy. Zato se skvěle doplňujeme. Už při prvním setkání jsme se přitahovali jako magnety. To nám vydrželo dlouhých třicet let. Stále se milujeme a st
24.7.2024
Chlap má mít koníčka, aby nechodil za ženskými a do hospody. To je moudrá rada! Jenže někdy je hospoda lepší, než aktivní muž v domácnosti. Stále to slyším, jak mého Pepíka před lety všechny ženy opěvovaly a říkaly, jak jsem si dobře vybrala. Nebaví ho hospoda, nebaví ho kamarádi, nebaví ho ani jezdit na dovolenou do ciziny. Prostě byl vždy nejraději doma. Jeho životní motto by mohlo znít: „Všu
23.7.2024
Bála jsem se, že se mi hroutí manželství. Manžel byl tak zaneprázdněný, že jsme se skoro nevídali. A tak jsem si vyšla na víno se sousedem Jardou... Děti vyletěly z hnízda. V té době jsem se cítila pod psa, a nejen kvůli tomu. Připadalo mi, jako bychom s manželem najednou ztratili společnou řeč. Po práci často zamířil na fotbal, trénoval dorost. V úterý, ve čtvrtek a někdy i v pátek se vracíval
18.7.2024
Než jsem otěhotněla, rozhodli jsme se s přítelem, že si zaletíme na romantický prodloužený víkend do Paříže. Tedy s prohlídkami památek, nákupy, romantickými snídaněmi v kavárnách. S vínem i vybraným jídlem. Byla jsem natěšená jako blecha a nemohla se dočkat, až konečně uvidím Louvre, katedrálu Notre Dame, Eiffelovu věž. Nikdy jsem totiž v hlavním městě Francie nebyla, ale toužila jsem po tom u
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
nasehvezdy.cz
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Pa
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
enigmaplus.cz
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
Tajemný bílý dým se pomalu valí z úst ženy sedící v čele kulatého stolu. Médium má oči v sloup a pro mocnější efekt vydává dávivé zvuky. Osazenstvo účastnící se spirituální seance šílí a lapá po dechu
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
epochalnisvet.cz
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci.   Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
epochanacestach.cz
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
Válku prostě musí Adolf Hitler (1889–1945) vyhrát. Pod rukama jeho pomocníčků vznikají po celé Evropě podzemní hnízda, kde se nepřetržitě pracuje na strojích, jež mají třetí říši přinést kýžený výsledek. Nejinak tomu je i na našem území. Spletité chodby ukrývající temná tajemství druhé světové války. Co pohltila země pod osadou zvanou Františkov? Na tlumené světlo
Sleďový salát
tisicereceptu.cz
Sleďový salát
Pro nás trochu nezvyklé, ale oběd ve Švédsku někdy zahrnuje i nakládané sledě. Například v podobě salátu. Potřebujete 4 filety naloženého sledě 4 vejce 2–4 kyselé okurky 1 jablko 2 cibule 1
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
skutecnepribehy.cz
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
Je těžké zbavit se nenávisti. Zvlášť, když bylo člověku prokazatelně ublíženo. Myslela jsem, že budeme s bývalým mužem kvůli jeho zradě nepřátelé do konce života. Nenáviděla jsem ho. Byla jsem přesvědčena, že s tou nenávistí i umřu, že si ji vezmu s sebou do hrobu, v němž budu tiše a zarputile ležet a nenávidět do skonání světa. Bylo to vysilující, protože nenávist
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
iluxus.cz
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
Parfémy poutají naši pozornost již po staletí a fascinují nás rozmanitými vůněmi květin, ovoce, zelených tónů, koření, sladkých akcentů, dřeva a mechu. Často, když saháme po vysněném flakonu, si v
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
historyplus.cz
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
Horolezec se ve stanu klepe zimou a přerývaně kašle. „Nikdy jsem nemyslel, že někdo může být tak nemocný a stále naživu,“ vzpomíná na chvíle hrůzy při zdolávání druhé nejvyšší hory světa K2 jeden z účastníků expedice. Dopadne ještě dobře. Z vánice, která kolem něj zuří, se nevrátí čtyři jeho kamarádi…   Je jich 14. Hor,
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
nejsemsama.cz
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
Léto nepřináší jen radovánky, ale také spoustu patálií v podobě hmyzích štípanců. Kdy je nutné volat lékaře? Komáry láká oxid uhličitý, který vydechujeme, pach našeho potu, piva, silné vůně a také třeba tmavé barvy. Jestli se chcete jejich štípnutí vyhnout, oblečte se do světlých barev, použijte antiperspirant bez parfemace, nastříkejte se repelentem a vezměte si dlouhé rukávy
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
epochaplus.cz
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
Cyklokrosový mistr světa z roku 1991 Radomír Šimůnek zažíval kariérní vrchol. Že jsou cesty osudu nevyzpytatelné, pozná na vlastní kůži hned rok následující. Nehodu, kterou způsobí, nechce dlouho komentovat. Snaží se ji vytěsnit ze vzpomínek a novináře, kteří se na ni ptají, s díky odmítá. Zlobiví kluci jako viníci? Berounsko, 19. listopad 1992. Šimůnek sedí
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
rezidenceonline.cz
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
Rodinná vila ze šedesátých let minulého století dostala díky velkorysému přístupu současného architekta Massima Iosy Ghiniho nejen moderní kvality a soudobé parametry. Odborný zásah jí přinesl i racionální strukturu a dokonalou rovnováhu v rámci přírodního okolí. Při rekonstrukci se soustředil především na hledání nové koncepce souznění celé nemovitosti se zahradou, jež ji obklopuje. „Většinou šlo
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
21stoleti.cz
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvan