Domů     Milenka ho utahala, tak se vrátil
Milenka ho utahala, tak se vrátil

Myslela jsem, že o něm vím všechno, ale opak byl pravdou. Navenek zábavný a milý člověk nebyl tím, za kterého jsem ho pokládala. Z přítele se vyklubal sobec a zdatný manipulátor!

Po rozvodu jsem nechtěla být sama ani chviličku. Manžel mě opustil kvůli o hodně mladší ženě s dvěma malými dětmi, a stal se z něho tatínek na plný úvazek. Doslova! Ta jeho nová mu totiž hodila děti na krk a šla vydělávat. Prý, když už je v důchodu, tak má dost času.

Za rozvod jsem si mohla sama

Naštěstí měl tolik rozumu, že si nechal od svých nových potomků říkat strejdo, aby nebyl zbytečně trapný. A tak chodil s dvěma malými caparty po parku a nevěděl, co dřív. Občas jsme se tam spolu dopoledne setkali. Samozřejmě ve vší počestnosti!

Zůstali jsme přáteli. Moc dobře jsem si uvědomovala, že na našem rozchodu mám taky podíl. V posledních letech jsem byla bez nálady a jen si pořád stěžovala.

Přestala jsem o sebe dbát, protože večer jsem už neměla sílu si barvit vlasy, nebo patlat na obličej nějakou masku. Pepovi to zdánlivě nevadilo a tvrdil, že mě rád takovou, jaká jsem. Já mu tu lež uvěřila.

Nemohla jsme se divit, že když na něho zamrká pohledná mladice a trochu mu natře med kolem pusy, neodolá. Navíc byl Josef moc hezký chlap. A o ty je nouze! Rozešli jsme se v klidu a na všem dohodli.

Práci jsem už nezvládala

Nyní se mi svěřoval se svými starostmi. Měl jich hodně, ale já také… „Maruško, co jsem to provedl. Večer jsem utahaný jako pes, ale ta moje by řádila…“ povzdychnul si a do mě vjel vztek. Přece ho nikdo nenutil, aby si našel o tolik let mladší ženskou!

Je přece jasné, že ho jen využívá… Odevzdával jí celý svůj důchod, který měl víc než slušný. A hlavně hlídal její potomky a ona měla klid. O to víc jsem se nažila najít nějakého mužského. Nemusel to být žádný ideál.

Netoužila jsem po penězích ani nějakém luxusu. Prostě jsem jen chtěla někoho na popovídání a trávení volného času, kterého jsem měla z ničeho nic nadbytek. Kvůli nemocným zádům jsem to v práci vzdala a odešla do předčasného důchodu.

Už mě nebavilo žebrat o neschopenku a potom ještě poslouchat výtky šéfa. Jenže, vydržet na nohou celý den jsem už coby prodavačka nezvládala.

Sbalila jsem hodinového manžela

Do seznamování jsem se vrhla po hlavě. Využila jsem všech možností na internetu i v novinách nebo místní seznamce. Pořádala takové ty seznamovací akce, ale bylo to nanic. Všude jen samé ženské! I o hodně mladší, než jsem byla já.

Potom mi pomohla náhoda a já se seznámila, nebo spíš on se mnou, s takovým tím hodinovým manželem. Na zavolání přijel, opravil, přitloukl nebo odstěhoval. Služeb té agentury jsem využila několikrát, ale tentokrát poslali takového trochu divného pána.

Skoro jsem měla výčitky svědomí, že po něm něco chci, protože byl moc nervózní a všechno popletl. Snažila jsem se ho uklidnit, ale měl prý trému. Byla jsem totiž jeho první zákaznice! Ještě nevěděl, co říkat a co si může dovolit.

Svěřil se mi se vším a já jemu na oplátku taky. Padli jsme si do oka a po necelém roce jsem se k němu nastěhovala. Bydlel v hezkém malém domečku hned za městem a měl i zahrádku s potokem.

Nastěhoval si k sobě kamarádku

To místo mě úplně okouzlilo. K čemu platit drahý nájem v bytě, když jsem si mohla takhle užívat přírody přímo před jeho, a nyní i svým, prahem? Tři roky utekly jako voda a já si svůj život bez Josefa neuměla vůbec představit.

Nebyla to žádná vášnivá dech beroucí láska, ale hezký poklidný vztah plný vzájemné důvěry. No, spíš mojí důvěry k němu! Jednoho dne mě totiž postavil před hotovou věc: „Nastěhuje se k nám moje kamarádka!

Už jsem jí připravil pokoj,“ oznámil mi tónem, který nesnesl žádnou odmluvu. Nechápala jsem, o čem mluví. Kamarádka? A jaká? A kde ji z ničeho nic vzal? Jenže, jeho dům, jeho pravidla.

Do poslední chvíle jsem doufala, že kamarádka bude nějaká dávná spolužačka či rodinná přítelkyně. Ale už první pohled na tu ženskou mě zbavil všech iluzí. Byla to pěkná mrška!

Pořád na mě oba mrkali

Zmalovaná jako plakát, umělá prsa a mini pod zadek. Platinová blondýna celá v růžovém! A to jí mohlo být jen o pár let méně, než mně! Jen jsem polkla, ale ona hned zašvitořila: „Já jsem nějaká Ester! Doufám, že spolu budeme vycházet!“ Potom na mě mrkla!

Ani jsem nechtěla domýšlet, co tím myslí. Můj a teď už i její Josef ale byl nesvém živlu. Předváděl se a naparoval jako páv. Nebo spíš kohout na smetišti. Hned ráno rozdal úkoly:

„Ty Marie, připravíš oběd a taky koukej pořádně uklidit, aby se tady naší Esterce líbilo! A ty, Ester, se mnou půjdeš na nákupy. Pořídíme něco hezkého, rajcovního!“ A mrknul. Na nás obě! Měla jsem toho právě dost. Přece se nenechám takhle ponižovat!

Neměla jsem ale kam jít. Byt jsem pustila a syna jsem do svých problémů zatahovat nemohla. Nezbývalo, než se s prosbou o radu a pomoc obrátit na svého bývalého. Na exmanžela!

Nečekaná nabídka

Našla jsem ho, jako vždy, v parku u pískoviště. Pokřikoval hystericky na děti a bylo zřejmé, že hlídání nezvládá. „Včera jsme se pohádali do krve. Vyčetla mi i to, že jsem nezapnul pračku. No chápeš to? Je prostě na mě moc mladá a živočišná.

Už bych si zasloužil trochu klidu,“ stěžoval si hned, aniž by se mě zeptal, jak se mám. Neurazila jsem se. Trpělivě jsem ho vyslechla, ale nijak se nevyjadřovala. Musela bych mu od plic říct, jaký je naiva!

Když konečně zmlknul, byla řada na mě, abych si také postěžovala. Všechno jsem mu vylíčila, aniž by o to nějak moc stál. Ale překvapil mě. „Vzala bys mě zpátky? Mohli bychom si něco malého pronajmout společně!“ navrhnul a já úplně zjihla.

Tohle řešení mě nenapadlo ani ve snu! Měla jsem v plánu ho požádat o finanční výpomoc, nebo tak něco. Ale sestěhování bylo o moc lepším řešením!

Čeká mě nový život

Exmanžel byl vždycky dost technicky zdatný a tak mě ani nepřekvapilo, když hned vytáhnul z kapsy nějaký ten chytrý telefon a na internetu v něm začal hledat podnájmy. Bylo jich celkem dost, ale drahých.

„Spolu to nějak zvládneme!“ ubezpečil mě a hned zamluvil rezervaci. Prohlídka nebyla nutná. Byt byl i se zařízením připravený k nastěhování. „Tak co jsi uvařila?“ ptal se výhrůžně Pepa, když se vrátil obtěžkaný balíčky s Esterkou z nákupů.

Na plotně nic nebublalo a ve vzduchu žádná vůně… „Nic!“ odpověděla jsem mu a mrkla. V kapse jsem měla papírek od bytu a v peněžence kartu od společného konta. Těšila jsem se, že na něm za chvíli nezůstane nic. Druhé nic pro toho zrádce Josefa!

Byla jsem volná a připravená na nový život. Nové dobrodružství se svým starým, ale o moc hodnějším exmanželem!

Marie O. (60), Jablonec nad Nisou

reklama
Související články
26.3.2024
Za svůj život si babička pořídila pouze dva psy. Z obou se ale vyklubaly naprosto výjimečné psí osobnosti, na které dodnes s láskou vzpomínám. Měla jsem tu čest je poznat a dodnes, když si na ty dva psy vzpomenu, zalesknou se mi v očích slzy. První byl Rick. Byl to obyčejný „voříšek“, jak se říká podvraťákům. Jako by se v něm ale nashromáždily ty nejúžasnější vlastnosti nejrůznějších ras. Co
25.3.2024
Žena musí bránit svoji rodinu za každou cenu. Objeví-li se sokyně, je třeba sebrat veškerou odvahu a bojovat jako statečná lvice. Jenom tak si své štěstí dokonale pojistíte. Byla jsem holka, jak se říká, od rány. S ničím jsem se nemazala, všechno řešila tady a teď a kolikrát i pořádně nahlas. Manžel Jindřich se naopak choval tišeji a decentněji. Občas mi ale ti plaší a noblesní lidé lezou na ne
25.3.2024
Když jsem jela domů večerním a zároveň posledním vlakem z návštěvy od tety, potkala mě láska a štěstí. Jela jsem z návštěvy od tety. Od ní jsem odcházela na poslední chvíli a jak jsem pospíchala, aby mi poslední spoj domů neujel, nastoupila jsem omylem do jiného vlaku. Změna nástupiště S tetičkou jsme se zapovídaly, a než jsem se nadála, byl čas jít na nádraží. Měla jsem koupenou zpáteční
24.3.2024
Moje šťastně vdaná kamarádka si usmyslela, že svede mého ženatého bratra. Vůbec se tím netajila a on posléze taky ne. Byl to nejapný vrtoch. Znali jsme se všichni už dlouho, a dokonce jsme byli společně na dovolené u rybníka Svět. Vůbec by mě nenapadlo, že po tolika letech může přeskočit mezi těmi dvěma nějaká jiskra. Bylo to vůbec možné? Nebo se prostě jen kamarádka nudila a zkoušela, co si mů
23.3.2024
Poté, co jsme si pořídili nové plovoucí podlahy a na ně položili nové kusové koberce, se začala řinout ze stropu voda. Sousedku to vůbec nezajímalo. Ono s ní bylo odjakživa špatné pořízení. Nad vším a všemi ohrnovala nos. A když u nás tekla ze stropu voda, bylo jí to jedno, třebaže byla celou dobu doma. Snad to udělala schválně. Ze závisti. Z pomsty, že máme něco, co ona ještě ne. A to měla vše
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Glore Psychiatric Museum: Straší tu labilní duchové utýraných pacientů?
enigmaplus.cz
Glore Psychiatric Museum: Straší tu labilní duchové utýraných pacientů?
V některých významných muzeích se nacházejí artefakty, které do našeho světa údajně přitahují cizí síly. V jiných se zase objevují přízraky lidí, kteří byli kdysi na těchto místech umučeni k smrti. Mn
Velikonoční boží milosti neboli křehotiny
tisicereceptu.cz
Velikonoční boží milosti neboli křehotiny
Křehké cukroví se na Vysočině nepřipravuje jen na Velikonoce. Sváteční pochoutka prababiček v neděli provoní celý dům. Zkusíte si ho vyrobit také? Suroviny 250g hladké mouky 2 žloutky Kousek m
Vnuci objevili v mém rodném domě poklad
skutecnepribehy.cz
Vnuci objevili v mém rodném domě poklad
Myslela jsem, že ten dům dokonale znám. Jako dítě jsem ho prolezla od sklepa až po půdu. Přesto vnuci našli pokoj, o němž neměl nikdo ani tušení. Ten dům kdysi postavili mí praprarodiče a já jsem v něm vyrůstala. Proto jsem si myslela, že ho znám dokonale, už můj otec ho měl prozkoumaný a ukázal mi jako dítěti všechny
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
21stoleti.cz
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
Publikoval přes 300 vědeckých prací a dal lidstvu nejslavnější rovnici světa E= mc2. Dodnes patří k největším vědeckým hvězdám, ke zhmotnělé tvůrčí genialitě, protože jeho speciální teorie relativity
Jachta Milano od prémiových Tankoa Yachts má na palubě i kino
iluxus.cz
Jachta Milano od prémiových Tankoa Yachts má na palubě i kino
Italská společnost Tankoa Yachts přináší milovníkům moře nový důvod, proč vyplout na otevřené vody. Jejich nejnovější klenot, 70 metrů dlouhá luxusní jachta Milano, vzdává hold svému italskému jménu -
Jak slavila Zlata Adamovská svoje půlkulatiny?
nasehvezdy.cz
Jak slavila Zlata Adamovská svoje půlkulatiny?
Zlata Adamovská (65) ze seriálu Ordinace v růžové zahradě oslavila narozeniny. A zavzpomínala v té souvislosti, že si pro ni život přichystal dost perných chvil. Všechno jí vynahradila až láska s Pet
Útok z hlubin: Potopila německou ponorku UB-85 mořská nestvůra?
epochalnisvet.cz
Útok z hlubin: Potopila německou ponorku UB-85 mořská nestvůra?
Německé ponorky byly za první světové války skutečným postrachem Atlantiku. Jejich torpéda rozsévala zkázu mezi spojeneckými loděmi a bylo velmi těžké je zničit. O to větší překvapení čekalo na námořníky z britské lodi HM Coreopsis II, když se jim zcela bez boje vzdala posádka obávané ponorky UB-85. Jejich plavidlo totiž prý potopila mořská příšera!  
Jak hořké potraviny prospívají našemu zdraví?
nejsemsama.cz
Jak hořké potraviny prospívají našemu zdraví?
Už naše babičky věděly, že hořká jídla napomáhají celkové pohodě a mají léčivé účinky. Hořké látky konzumované s mírou mohou přinést mnoho dobrého. Od nepaměti se používají především pro své pozitivní účinky na trávení. Nejen bylinky Potravin, které jsou zdrojem hořké chuti, je na výběr mnoho. Jde například o mandle, para ořechy, mák, pohanku, žito, jehněčí maso
11 lebek malovaných krví
epochaplus.cz
11 lebek malovaných krví
K procesu se nedostaví. Sehnal si žiletky… Než vypustí duši, nechá za sebou důležitý vzkaz, nebo si to alespoň myslí. Podřeže si žíly na zápěstí a posledními silami, jež mu i s krví odcházejí s těla, kreslí na zemi cely krvavý pentagram. Mormon, křesťan a nakonec satanista. To vše dohromady je budoucí únosce a vrah
Jičínské perly: Staré Hrady a židovský hřbitov
epochanacestach.cz
Jičínské perly: Staré Hrady a židovský hřbitov
Jižně od Jičína v obci Libáň stojí původně gotický hrad s renesančním zámkem Staré Hrady. Stejně jako samotný Jičín i zdejší místo dokonale zapadá do pohádkového kraje. Staré Hrady u Jičína Vybírat si můžeme hned z několika pohádkových prohlídkových okruhů, v nichž se seznámíme s více než čtyřmi stovkami pohádkových bytostí. Čekají opravdu všude. Vypravit se za
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Září na špici Zlaté pagody přes 5000 diamantů?
historyplus.cz
Září na špici Zlaté pagody přes 5000 diamantů?
Mluví se o ní jako o jednom ze zapomenutých divů světa. Není se ani čemu divit. Šweitigoumská pagoda je úchvatná, obzvláště pak v podvečer, když ji paprsky zapadajícího slunce doslova rozzáří. Její povrch je totiž ze zlata. Použito ho prý bylo větší množství, než jaké tvoří zlaté rezervy v britských bankách. Na její špici se navíc blyští