Domů     Dcera utekla od dětí kvůli nové lásce
Dcera utekla od dětí kvůli nové lásce

Dceřino manželství vzalo za své, když se znova zamilovala a opustila dvě malé děti. Starám se o zetě i vnoučata a stále nechápu, jak nám to dcera mohla udělat!

Moji dva synové se mi narodili krátce po sobě. Stihla jsem je mít oba do třicítky a dlouho myslela, že už další dítě mít nebudu. Ale potom mě nějak popadla mateřská touha a já si prosadila ještě jedno miminko.

Když se mi po těch raubířích narodila překrásná dcera, byla jsem ta nejšťastnější maminka pod sluncem.

S vnuky jsem pomáhala

Všechno jsem jí pořídila v růžové barvě a také jí, samozřejmě, nechala narůst dlouhé vlásky. Byla prostě krásná, všichni na ní mohli oči nechat. I její bratři ji zbožňovali a o mém manželovi ani nemluvě. Ten se v ní viděl.

Klárka prostě přinesla do naší rodiny jen a jen štěstí. Později, když se vdala, naše štěstí pokračovalo. S odstupem dvou let porodila dva kluky a pojmenovala je po svých bratrech, jejich strýcích.

Pomáhala jsem jí, jak to jen šlo, aby mohla nastoupit rychle zpět do práce, jak si přála. Vzala si totiž s manželem velkou hypotéku na domek a také půjčku na auto, aby mohla dojíždět do práce. Bylo toho na ní moc, alespoň jsem si to tehdy myslela.

„Mami, nevím, kde mi hlava stojí, musím zůstat v práci déle, vyzvedneš prosím kluky?“ byla její nejčastější otázka a já jí vždycky vyhověla. Také proč ne!

Na stole zbyl jen dopis

Měla jsem jen dva vnuky a toužila si jich náležitě užít. Netušila jsem, že si jich brzy užiju víc, než je zdrávo… „Blanko, nevíš, kde je Klárka?“ zavolal mi jednou nečekaně můj zeť a já v jeho hlase slyšela obavy.

Nebylo zvykem, aby se po mé dceři takhle sháněl. Napadlo mě, že se asi mladí pohádali, ale mýlila jsme se. Blanka odešla ráno do práce, ale když jí kvůli něčemu volal, zjistil, že nedorazila. Prostě zmizela! Poradila jsem zeťovi, ať se jede podívat domů.

Třeba se Klárce udělalo nevolno a spí! Jenže, místo své ženy našel jen dopis vystavený na kuchyňském stole. Když si ho přečetl, málem omdlel. Nemohl uvěřit tomu, co mu Klára napsala: „Promiň, ale už nemohu svoji lásku skrývat.

Odcházím od Tebe a zatím tady děti nechávám. Později se nějak dohodneme!“ Můj zeť nic nechápal a ani já nebyla moudřejší. Až na radu manžela jsem se vydala do podniku, kde Klára pracovala.

Zamilovala se do kolegyně

Ani zde o dceři nevěděli. I tady za sebou spálila mosty. „Počkejte, něco bych vám ráda řekla!“ vyběhla za mnou její bývalá kolegyně a tvářila se jako na funuse. Potom mi sdělila něco úplně šokujícího. Klára se prý zamilovala do kolegyně a utekla s ní pryč.

Prý daleko, kde je nikdo nezná a nebude odsuzovat! Byla jsem z téhle zprávy úplně rozhozená. Nevěděla jsem, zda se na dceru zlobit nebo ji litovat, odsuzovat nebo chápat, nebo nic z toho.

První moje kroky mířily za manželem na jeho pracoviště, kde jsem se z toho rozrušení rozbrečela, aniž bych mu stihla cokoliv říct. Musel ze mě páčit každé slovo! Když konečně pochopil, co se mu snažím říct, dostal výbuch vzteku.

Prý nad dcerou láme hůl a nechce ji do konce života vidět! „Taková potupa! Ostuda! Hnus!“ řval jako pominutý.

Zeť jen seděl a brečel

Neměla jsme sílu ji před ním bránit. Odploužila jsem se sklesle domů a nahlásila dovolenou. V tom zoufalství mě totiž napadlo, co tomu všemu řekne zeť! A také, že bude potřebovat moji pomoc.

Měl náročnou práci a kluky vždycky obstarávala dcera, která teď chybí! Zeť už věděl všechno od mého manžela, ale na rozdíl od něho nezuřil. Nenadával ani nevyhrožoval. Rovnou se zhroutil. Seděl v křesle a brečel jako želva.

Slzy mu tekly po bledých tvářích a vedle něho se kupila hora papírových kapesníků. Byl úplně na dně. Nemohl pochopit, že si ničeho nevšiml. Až doteď považoval svoje manželství za šťastné a spokojené. Ani dceři nevyčítal, že opustila dvě malé děti.

To mně připadalo daleko horší, než láska k jiné ženě. Vlastně mi to přišlo úplně nepodstatné.

Stala se z nás zvláštní rodina

Ženská nebo chlap, ale vykašlat se na vlastní syny? Jak to mohla udělat? Nezbývalo, než se snažit dceru alespoň trochu nahradit. Manžel byl proti, ale já si stála na svém. Na nějaký čas se nastěhuji k vnukům a budu se o ně starat.

No, starala jsem se nakonec nejvíc o zetě, který ráno nevstal z postele a chystal se v ní zůstat zřejmě několik příštích let. Dalo mi dost práce ho přemluvit, aby se vzmužil. Po týdnu se za námi přistěhoval i můj muž. Prý aby mi pomohl!

Myslím ale, že měl doma hlad, protože si neuměl nikdy uvařit ani špagety. Byl stále naštvaný, ale nebylo mu to nic platné. Musel se přizpůsobit nové situaci. Kluci se sháněli po mamince každý den, ale byli moc malí, abychom jim něco vysvětlovali.

Stala se z nás taková trochu zvláštní rodina. Ale fungujeme. O dceři moc nemluvíme. V hloubi duše doufám, že až přijde k rozumu, tak se objeví. Ale mám strach, aby si kluky nechtěla někam odvést. Moc by se mi stýskalo!

Blanka P. (58), Brno

reklama
Související články
18.4.2024
Naši začali mluvit o rozvodu. Byla jsem rozmazlený jedináček a představa, že by se mi najednou zhroutil domov, byla pro mě zničující. Když mi naši opatrně naznačili, že se budou rozvádět, zhroutil se mi svět. Pocit jistoty splaskl jako propíchnutý balonek. Ještě nikdy v životě jsem se necítila tak mizerně. Nevěřila jsem svým uším. Nevěřila jsem, že to myslí vážně. Můj domov, milovaný přístav, ú
12.4.2024
Nemluvili jsme spolu dlouhých dvacet let. Rozhádali jsme se kvůli prkotině, ale žádný z nás nechtěl ustoupit. Když onemocněl, omluvil se. Snažíme se vynahradit si všechny ty zbytečně ztracené roky! S bráchou nás od sebe dělí jen rok a nepamatuji se, že bychom byli jeden bez druhého. Bylo jasné, že se pohádáme Všude jsme spolu byli odmalička, ve škole a potom i v zaměstnání, i když každý n
10.4.2024
Mám jen jedno dítě, vymodleného syna Davida. Vždy jsme na něj byli hrdí, a když se stal lékařem, neznala naše pýcha mezí. David si dlouho užíval svobodného života, až jsem se obávala, že se nikdy nedočkám vnoučat. Přítelkyň měl nepočítaně. „Ožením se, až si něco užiju. Teď je pro mě podstatná kariéra,“ říkal často a my to museli brát, jak to je. Když jsem se ho někdy zeptala, jen se shovívavě p
10.4.2024
Toto rčení mohu potvrdit. Nepotkala jsem ode mě odlišnějšího člověka, než je můj muž. A jsme spolu už 35 let. I naši přátelé říkají, že neznají odlišnější pár. Borise jsem potkala, když mi bylo 20 let. Tehdy jsem zatoužila sbalit se a odjet do velkého světa. Konkrétně do Prahy. Našla jsem si menší byt, zpočátku mi pomáhali rodiče s placením nájmu. Jak jsem ale našla slušnou práci, už jsem stála
8.4.2024
Maminka měla těžký život, muži jí ubližovali. O tom, kdo je můj otec, nechtěla nikdy mluvit. Dozvěděla jsem se to od starší sestry. Maminka se narodila na Slovensku, v malé vesničce pod horami. Pracovala u sedláka jako děvečka. Když jí bylo jedenadvacet, tamní pacholek ji znásilnil a nezůstalo to bez následků. Ještěže byl sedlák člověk rozumný a přinutil onoho Gustava, aby si maminku vzal. V ro
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Pikantní tuňáková pomazánka
tisicereceptu.cz
Pikantní tuňáková pomazánka
Nevíte, co si počít s konzervovaným tuňákem? Máme pro vás připravený opravdu chutný recept. Suroviny 1 velká tuňáková konzerva 1 větší červená cibule 2 lžíce citronové šťávy 4 lžíce jogurtu n
Našel si mě v parku snad duch studenta?
skutecnepribehy.cz
Našel si mě v parku snad duch studenta?
Seděla jsem na lavičce a učila se na zkoušku. Najednou mě oslovil mladík a celou látku mi vysvětlil během chvíle. Pak se po něm slehla zem. Jako studentka vysoké školy jsem se ráda učila v parku nedaleko domova. Měla jsem tam svou oblíbenou lavičku, kde byl klid i hezký rozhled po parku. Cítila jsem se tam v bezpečí, i když musím říct,
Fred Astaire: U filmu mu dali nejdřív košem
epochalnisvet.cz
Fred Astaire: U filmu mu dali nejdřív košem
Elegán s graciézními pohyby tančí ve světle reflektorů. Miláček národa stále hledá partnerku, která mu bude důstojným protějškem. A pak jednoho dne spatří tu pravou. Světový film v tu chvíli získá legendu – duo Ginger a Fred.   Přistěhovalec z Rakouska Fritz Austerlitz (1868–1923) pracuje v pivovaru v americké Nebrasce a se svým životem je docela spokojený.
Vzácná fosilie je podvod
21stoleti.cz
Vzácná fosilie je podvod
Sto let vzbuzuje italská zkamenělina plaza úžas, zejména svou výjimečně zachovalou kůží, která se u fosilií starých 280 milionů let takřka nevidí. Psalo se o ni v knihách i článcích, až nyní ji ale vě
Po Královéhradeckém kraji za tradičními gastrospecialitami
epochanacestach.cz
Po Královéhradeckém kraji za tradičními gastrospecialitami
V Královéhradeckém kraji si každý najde to svoje! Pokud nejste milovníky lyžování nebo běžkování, nemusíte se bát, že byste se tady během zimních měsíců nudili. Přinášíme vám tipy na skvělé výlety, během nichž objevíte mnoho utajených koutů kraje. Když využijete veřejnou dopravu, neutratíte za výletování celou výplatu. Za svůj výlet se určitě nezapomeňte odměnit vyhlášenými
Císař Napoleon III.: Cestu k moci mu umetla milenka
historyplus.cz
Císař Napoleon III.: Cestu k moci mu umetla milenka
Velkorysé ubytování, dobré jídlo, spousta času ke studiu. Na první pohled si Karel Ludvík Napoleon nemůže na pobyt v severofrancouzské pevnosti Ham stěžovat. Až na to, že zde má jako vězeň strávit celý zbytek života. S tím se však nehodlá smířit. Ve chvíli, kdy v pevnosti probíhají rekonstrukční práce, převleče se za zedníka a uteče! Ve vězení skončí
Na jaře hrozí záněty močových cest. Naštěstí jim lze předcházet
nejsemsama.cz
Na jaře hrozí záněty močových cest. Naštěstí jim lze předcházet
Záněty močových cest patří k častým onemocněním, která dokážou znepříjemnit život. Trpí jimi především ženy. Zvláště v jarních měsících může obyčejné prochladnutí skončit bolestmi a pálením při močení, zvýšenou teplotou a krví v moči. Jak se proti infekci účinně a jednoduše bránit? Buďte v teple Prostydnutí patří mezi rizikové faktory vzniku zánětu močových cest, proto si dejte pozor na prochladnutí zejména
Létající město v Nigérii doprovázel i hluk: Žijí v něm džinové?
enigmaplus.cz
Létající město v Nigérii doprovázel i hluk: Žijí v něm džinové?
V březnu 2011 se v malé pohraniční vesnici Dulali v nigerijském státě Bauchi odehrává něco neuvěřitelného. Několik stovek tamních obyvatel bezprostředně po ranní modlitbě v místní mešitě na obloze spa
Hennessy a iniciativa Sázíme Česko zakládají les budoucnosti
iluxus.cz
Hennessy a iniciativa Sázíme Česko zakládají les budoucnosti
České zastoupení značky Hennessy, ve spolupráci s iniciativou Sázíme Česko, nedávno prokázala, že udržitelnost je pro ně více než jen fráze. Během akcí, které se konaly 12. a 13. dubna, dokončila skup
Svádí Tomešovou během natáčení?
nasehvezdy.cz
Svádí Tomešovou během natáčení?
Roztomilá herečka Michaela Tomešová (32) má mnoho tajných ctitelů. A to nejen mezi sledujícími na sociálních sítích, ale nejspíš i v hereckých řadách. Zakoukat se do ní dokonce měl i pohledný herec
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Becherovka: Likér s chutí tajemství…
epochaplus.cz
Becherovka: Likér s chutí tajemství…
Mnoho světových značek si své výrobní postupy přísně střeží. Nejinak je tomu rovněž i v případě slavné, věhlasné Becherovky Original. Říká se, že její výrobní recepturu prý vždy znají pouze dva zaměstnanci. Ti v přesném poměru míchají směs přibližně dvaceti různých bylin a koření. Celkově se její přímou výrobou údajně zabývá jen dvacet lidí, i