Domů     Tehdy mi pomohla lesní víla
Tehdy mi pomohla lesní víla

Bylo pozdě večer, tak jsem si zkrátila cestu domů přes les. Mám pro strach uděláno, ale té noci jsem zažila něco velmi děsivého.

Věřím tomu, že ve chvílích ohrožení našeho života se o nás postarají nadpřirozené bytosti, nebo nějaké vyšší dobré síly. Sama jsem to před lety zažila! Před nebezpečím mě zachránilo tajemné modré světlo – možná to byla lesní víla nebo můj anděl strážný…

Poslední spoj mi bohužel ujel

Přihodilo se mi to už před mnoha lety jedné říjnové noci, ale pamatuji si to, jako by se to stalo včera. Byla jsem tehdy na návštěvě u kamarádky v sousední vesnici. Zapovídaly jsme se a já jsem se zdržela déle, než jsem chtěla.

Poslední autobus k nám do vesnice mi ujel doslova před nosem. Myslela jsem si, že zavolám tedy manželovi, ať pro mě přijede.

Mobil jsem měla vybitý

Zákon schválnosti ale zapracoval přímo ukázkově a já jsem zjistila, že mám bohužel u mobilu vybitou baterii. Zpátky ke kamarádce jsem se vracet nechtěla, bylo by mi to trapné.

Jedinou možností byl ještě jeden spoj, který ale zastavoval na rozcestí, necelé dva kilometry od vesnice. Znamenalo to, že mě čeká cesta temným lesem.

Z autobusu jsem vystoupila jako jediná

Nějak zvlášť mi to nevadilo. Měla jsem celkem vždycky pro strach uděláno. Proto jsem si říkala, že putování tmou v nevlídné a mlhavé podzimní noci vlastně nic není.

Z autobusu jsem vystoupila jako jediná, takže padla poslední možnost, že by mě někdo doprovodil. Do vesnice se dalo jít i po silnici, ovšem to by znamenalo dvojnásobnou vzdálenost. A pocit bezpečí by byl zhruba stejný.

Uslyšela jsem nějaké kroky

Přes les to byla zkratka, kterou jsem dobře znala za světla. Jakmile jsem se ale ocitla uprostřed noci mezi stromy, zmocnila se mě tíseň a obavy. Řídila jsem se spíš svojí intuicí, protože nebylo opravdu na krok vidět.

Ušla jsem asi sto metrů a najednou se mi zastavil dech – zaslechla jsem totiž nějaké kroky. Uklidňovala jsem sama sebe, že je to třeba srnka nebo jiné lesní zvíře. Pro jistotu jsem ale zrychlila chůzi. Neznámý muž se rozběhl za mnou.

Vzápětí jsem skoro vyjekla hrůzou. Hlasité mužské zakašlání, které se ozvalo v mé těsné blízkosti, bylo jasným znamením, že v lese je další člověk. Slyšela jsem, jak se kroky neznámého rychle přibližují směrem ke mně.

Rozběhla jsem se tak, jak to ve tmě jenom šlo. Za sebou jsem slyšela dupot a praskání větviček. Bylo jasné, že neznámý muž běží za mnou.

Potila jsem se hrůzou

Málem jsem začala volat o pomoc, ale jednak mi bylo jasné, že bych se nedovolala, a také jsem nechtěla tomu muži prozradit, kde přesně jsem. Zdálo se, že se neustále přibližuje. Srdce mi prudce bušilo a přes chladné počasí jsem se potila hrůzou.

Světlo z protisměru

Ve chvíli, kdy jsem se cítila nejhůř a smiřovala jsem se s tím, že mě dotyčný muž dostihne a přepadne, nebo možná i hůř, jsem před sebou uviděla modré světlo.

Nejprve jsem se polekala, protože jsem si ho dala do spojitosti se svým pronásledovatelem, ale vzápětí jsem si uvědomila, že svítí z protisměru. Kývalo se, přibližovalo a vzdalovalo. Pochopila jsem, že mi vlastně ukazuje cestu.

Schovala jsem se do porostu

Vydala jsem se tedy směrem, kterým mě světlo vedlo. Po chvíli jsem se dostala do hodně hustého porostu. Tam světlo zhaslo. Přikrčila jsem se a čekala, co bude dál. Srdce mi prudce a hlasitě tlouklo, div mi nevyskočilo z hrudníku.

Kroky neznámého muže se přiblížily a pak se zastavily u porostu, kde jsem byla schovaná. Ani nevím, z jakého důvodu, ale dala jsem si ruku před ústa – snad abych nevykřikla.

Nakonec odešel pryč

Jasně jsem slyšela, jak ten vetřelec ztěžka dýchá. Stál tam strašně dlouho. Připadalo mi to jako věčnost, i když se ve skutečnosti jednalo jen o několik minut. Potom se jeho kroky začaly najednou vzdalovat.

Já jsem ale ještě dlouho zůstala v úkrytu, kam mě to modré světlo zavedlo. Teprve, když jsem měla pocit, že v okolí už skutečně nikdo není, jsem vylezla tiše ven. Tehdy se znovu objevilo modré světlo a vedlo mě bezpečně až na kraj lesa.

Manžel mi příliš nevěřil

Do vesnice a domů už jsem se dostala v pořádku. Oddechla jsem si nejen já, ale i můj muž, který už měl vážné obavy. Vylíčila jsem mu všechno, co jsem prožila.

Moc mi nevěřil a přikládal to spíš mojí fantazii, která se podle něho vlivem tajemné noci rozeběhla na plné obrátky.

Pomohla mi hodná lesní víla?

Následující den jsme se ale dozvěděli, že nedaleko od vesnice byl dopaden uprchlý vězeň. Bylo mi ihned jasné, že právě on mě v noci v lese pronásledoval.

To tajemné světlo, které mě v dramatické situaci zachránilo, patřilo podle mě nějaké hodné lesní víle nebo jiné tajemné ochranitelské bytosti.

To je alespoň názor lidí, kteří se zajímají o nadpřirozené jevy a kterým jsem o svém děsivém nočním dobrodružství vyprávěla.

Simona D. (60), Karlovarsko

Související články
19.9.2024
S rodinou rádi cestujeme. Vždy si někde pronajmeme chalupu a celou oblast prozkoumáme. Před lety zvítězily Krkonoše. Zarezervovali jsme si chalupu v lese a těšili se na letní dovolenou. Když jsme přijeli na místo, našli jsme na stole před chalupou lísteček od majitele. Stálo na něm, že nám přeje příjemný pobyt a klíče nalezneme pod rohožkou. Chalupa nám na první pohled učarovala, malebná rouben
19.9.2024
Můj synek si čas od času broukal nějakou písničku. Nebyla mi povědomá, tak jsem tomu nepřikládala velikou váhu. Říká se, že nejkrásnější období ženy je to, když je těhotná. Ví, že v ní roste nový život a ona je za něj zodpovědná. Já jsem si těhotenství skutečně užila. Cítila jsem se celou dobu velmi dobře. S manželem Jakubem jsme věděli, že čekáme syna. Rostl jako z vody Když se Honzík na
18.9.2024
S přítelem jsme se vydali do hor, když se spustil prudký liják. Poblíž byla jeskyně a tak nás napadlo, že se tam na chvíli schováme. Na odlehlém místě jsme se s přítelem Tomášem dostali do nebezpečné děsivé pasti. Během jedné naší dovolené jsme vstoupili na místa, která v sobě ukrývala tajemnou hrozbu. Chybělo málo a už bychom se z magického místa nikdy nedostali! Mohli jsme tam zemřít! Nový
16.9.2024
Ten starý prostor byl jejich královstvím. Bydleli ve starém nábytku a s velkou oblibou si dělali legrácky z každého, kdo do obchodu vstoupil. Setkat se s duchy nemusí být jen nebezpečná záležitost, jsou mezi nimi i ti dobří, kteří pomohou, nebo varují před nebezpečím. Jsou ovšem také duchové škodolibí, kteří se baví tím, že straší, přesouvají věci, občas se zjeví třeba v zrcadle. Mnoho takových
16.9.2024
Bála jsem se o naši Kačenku, když vyrazila prvně sama do školy. Ušila jsem jí hračku, aby ji chránila. A od té chvíle se děly opravdu zázraky. Oděti se bojí určitě každý, u mě to ale bylo znásobené tím, že náš Richard byl jedináček, před ním jsme měli ještě jednoho staršího synka, který nám ale zemřel v šesti letech. Na přechodu pro chodce ho srazilo auto. Na mně i manželovi to zanechalo těžké
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Smrt Rudolpha Valentina rozpoutala davové šílenství
historyplus.cz
Smrt Rudolpha Valentina rozpoutala davové šílenství
Stotisícový dav se snaží prolomit policejní kordon před budovou, létají kameny a tříští se sklo. Fanynky klesají k zemi v mdlobách. Jejich idol už je ale přivítat ke dveřím nikdy nepřijde. Uhrančivé temné oči, exotický vzhled a neodolatelný šarm. To jsou vlastnosti, které musí mít filmový milovník. A americký herec italského původu Rudolph Valentino (1895–1926) je pro
Užívejte si opálení co nejdéle
nejsemsama.cz
Užívejte si opálení co nejdéle
Podařilo se vám velmi pracně na sluníčku nachytat vytoužený bronz? Pak vám poradíme, jak si jej zachovat. Když se o pokožku nebudete starat správně, do dvou týdnů bude ta krásná letní barva pryč. Stačí ale několik jednoduchých kroků, a můžete si ji užívat třeba až do zimy. Začněte už ve sprše Péče o opálenou pokožku začíná už při
Tomatová polévka s rýží
tisicereceptu.cz
Tomatová polévka s rýží
Hustá a lahodná rajčatová polévka se zelím a rýží provoní celou kuchyni. Suroviny na 4 porce 1 plechovka loupaných rajčat ¼ hlávky bílého zelí 1 cibule 1 hrst rýže 3 stroužky česneku olivov
Bratislava: Město, kde neexistují hranice mezi historií a současností
epochanacestach.cz
Bratislava: Město, kde neexistují hranice mezi historií a současností
Bratislava je pro nás nejbližší zahraniční metropolí a mnozí z nás ji jistě už nejednou navštívili. Pokud by však turisté měli odpovědět na otázku, zda Bratislava opravdu dobře znají, jen málokdo by si troufl přisvědčit. Vždyť v Bratislavě je pořád co objevovat. Snad na žádné siluetě Bratislavy nemůže chybět její nejvýraznější dominanta – Bratislavský hrad. Na ostrohu
Jak vzniká produkce řeči?
21stoleti.cz
Jak vzniká produkce řeči?
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak funguje mechanismus naší řeči na psychologické úrovni? Jakým způsobem se stane například to, že svým přátelům řekneme o parádním zážitku z dovolené? Naše řeč je
Egyptská Atlantida Heracleion je možná klíčem k pochopení starověkých legend!
enigmaplus.cz
Egyptská Atlantida Heracleion je možná klíčem k pochopení starověkých legend!
V souvislosti s Egyptem se člověku vybaví především pyramidy, zaprášené sarkofágy ukrývající tisíce let staré mumie a všudypřítomný písek. Jenže ve skutečnosti se u pobřeží této země rýsuje podobně vý
Patří křičící mumie vrahovi faraona?
epochalnisvet.cz
Patří křičící mumie vrahovi faraona?
Francouzský egyptolog Gaston Maspero na konci června 1886 učiní šokující objev. V údolí Dér el-Bahrí nalezne záhadnou mumii. Má svázané ruce a nohy a ve tváři děsivý škleb. Kvůli němu se pro ostatky vžije označení „křičící mumie“.   Lékaři se připravují na pitvu záhadné mumie. Ta je neobvyklá i díky dalším detailům. Není totiž nabalzamovaná
Inspirativní prostor pro učení i hry
rezidenceonline.cz
Inspirativní prostor pro učení i hry
Vytvoření místa vhodného pro děti školního a studentského věku je klíčové pro podporu jejich růstu a osobního rozvoje. Správně zařízený pokoj pak nabízí vše, co je nezbytné pro tuto důležitou životní etapu. Výběr vybavení vyžaduje promyšlený přístup s důrazem na ergonomii, multifunkčnost, osobní styl i moderní technologie, jehož cílem je vytvoření komfortního stylového prostředí pro
Temné síly nám uzavřely vchod
skutecnepribehy.cz
Temné síly nám uzavřely vchod
S přítelem jsme se vydali do hor, když se spustil prudký liják. Poblíž byla jeskyně a tak nás napadlo, že se tam na chvíli schováme. Na odlehlém místě jsme se s přítelem Tomášem dostali do nebezpečné děsivé pasti. Během jedné naší dovolené jsme vstoupili na místa, která v sobě ukrývala tajemnou hrozbu. Chybělo málo a už bychom
Kdo je ve skutečnosti biologický otec Vodochodského?
nasehvezdy.cz
Kdo je ve skutečnosti biologický otec Vodochodského?
Celý život slýchá herec Vojtěch Vodochodský (30) ze seriálu Specialisté, že ani v nejmenším není podobný svému otci Ivanovi Vodochodskému (61) ze seriálu ZOO. Nebylo by tedy žádným překvapením, poku
ALO diamonds: Podzim v zářivých barvách drahokamů
iluxus.cz
ALO diamonds: Podzim v zářivých barvách drahokamů
Kdy jindy se ozdobit barevnými drahokamy zasazenými do prstenů, náhrdelníků, náramků či náušnic než na podzim, kdy sama příroda kolem nás hýří hřejivými odstíny barev od žluté přes oranžovou, červenou
Živé vysílání násilí na Facebooku: Šokující případ ze Švédska
epochaplus.cz
Živé vysílání násilí na Facebooku: Šokující případ ze Švédska
V lednu 2017 se švédská Upsala stala dějištěm hrůzostrašného činu, který byl navíc živě přenášen na sociální síti. Tři mladíci brutálně napadli a sexuálně zneužili ženu, zatímco jejich činy sledovaly stovky diváků. Tento případ otřásl společností a vyvolal otázky o bezpečnosti na internetu a odpovědnosti sociálních sítí. Násilníci vysílají svou zvůli naživo Znásilnění v přímém