Domů     Panikařil víc nežli ženská!
Panikařil víc nežli ženská!

Tento příběh se stal, když jsem začala se svým nynějším manželem chodit. Teprve jsme se poznávali a oba jsme chtěli vypadat před tím druhým lepší.

Byla krásná podzimní neděle, jako stvořená pro procházku v přírodě. Navrhla jsem proto Tomášovi, že bychom mohli jet ke mně na chalupu. „To by bylo naprosto skvělé!“ radoval se do telefonu.

„Jen na sebe něco hodím a přijedu pro tebe autem!“ Doufala jsem, že mu to zabere alespoň hodinku, protože jsem se před chvílí probudila a moje vstávání bylo trochu náročnější, ostatně jako u každé ženy.

Příjemné lenošení

Tomáš přijel až po hodině a čtvrt, což mi umožnilo, abych stihla všechny své ranní úkony. „A co na té tvé chatě budeme dělat?“ zeptal se mě Tomáš, když jsem si vedle něj sedla do auta. „Posadíme se na terásku a budeme se opalovat,“ byl můj plán jasný.

„Potřebuješ tam s něčím pomoct?“ nabídl se mi Tomáš. „Možná jen posekat trávu.“

Procházka kolem rybníka

Když jsme přijeli na chatu, Tomáš sám posekal trávu a já zatím připravila něco malého k jídlu. Chvíli jsme seděli na terase, vyhřívali se na sluníčku a dýchali čerstvý vzduch. K večeru jsme se šli projít k nedalekému rybníčku.

„Jsou tam velké ořešáky, mohli bychom se podívat, jestli jsou na nich ještě nějaké ořechy,“ navrhla jsem a vzala do ruky igelitku.

Sbírání ořechů

Došli jsme k prvnímu stromu. Nízké větve byly celé obrané, ale nahoře v koruně bylo stále ještě dost nesklácených ořechů. „Zkusím tam hodit větev!“ řekl Tomáš a sebral ze země klacek a mrštil jím do koruny. Pár ořechů sice spadlo, ale bylo jich opravdu málo. „Co kdybys s tím stromem zatřásl?“ navrhla jsem.

„To by možná bylo lepší!“ Tomáš odhodil klacek a opřel se do stromu.

Nebyl to právě mladý strom, obvod kmene mohl mít tak kolem dvou metrů, ale Tomáš se svou výškou sto devadesáti centimetrů a víc než devadesáti kily s ním zatřásl tak silně, až se na nás oba snesla sprška tvrdých, často ještě nevyloupnutých ořechů.

Panický strach

Sklepali jsme ještě další dva ořešáky a naplnili celou tašku. „To už by možná stačilo,“ řekla jsem Tomášovi. „Já si taky myslím,“ souhlasil se mnou a vydali jsme se společně k chatě. „Klíště!“ zvolal Tomáš, když ukládal tašku s ořechy do předsíně. „Ukaž?“ podívala jsem se na jeho ruku.

A opravdu, lezlo mu po ní klíště. „A tady další!“ zděsil se Tomáš. „To nic, ještě se nezakouslo,“ řekla jsem a shodila ho na zem a rozšlápla. „Jak to nic? Co když jich je na mně víc! Co když se přisály po cestě?

Co když dostanu boreliózu?“ Tomáš se přede mnou začal svlékat tak rychle, že jsem ani nestačila nic říct, natož odejít.

Tragédie, nebo komedie?

Odhazoval ze sebe jeden kus oblečení za druhým a já jen stála a dívala se na jeho atletické tělo. „Nemám skvrny na kůži?“ natočil se ke mně zády. „Ne,“ kroutila jsem hlavou. „A neleze po mně ještě nějaké další klíště?“ strachoval se Tomáš.

Nějak jsem nevěděla, jestli se mám smát, nebo se o něj bát. Vůbec mě nenapadlo, že bych měla šílet stejně jako on. „Mohl bych se tady vykoupat?“ obrátil se na mě úplně nahý.

Vyšel jenom v osušce

Nevěděla jsem, kam s očima. „Jistě, ale nezapnula jsem bojler, když jsme tu jen na otočku,“ pokrčila jsem rameny. „To nevadí!“ hlesl Tomáš a zmizel v koupelně. Pak už jsem jen slyšela, jak pouští studenou vodu.

„Tady máš ručník,“ nabídla jsem mu čistou osušku, kterou jsem našla ve skříni, než se vykoupal.

Pootevřel dveře a vzal si ji ode mě. Chvíli mu trvalo, než se otřel, a pak vyšel ven jen s tou osuškou uvázanou kolem beder. Ještě jsme se na chvíli posadili na terasu a pozorovali, jak se sluníčko pomalu chystá zapadnout.

Odjezd v nedohlednu

Když slunce konečně zašlo za hory, nastal čas k odjezdu. Tomáš se k němu ovšem moc neměl. Stále seděl v tom mokrém ručníku, a kdybych na něj nehodila deku, asi by už dávno zmrzl. „Pojedeme domů?“ zeptala jsem se nesměle.

„To bychom měli,“ řekl Tomáš, ale dál seděl na terase. „A oblékneš se?“ „Jo, jenom nevím do čeho,“ prozradil mi důvod, proč jsme tu stále dleli. „Vždyť máš oblečení,“ ukázala jsem na šňůru, kde bylo pověšené.

„Do toho já se neobléknu,“ zakroutil odmítavě hlavou. „Proč?“ nechápala jsem.

„Protože by tam mohlo být ještě nějaké klíště!“ Zamyslel se a pak se zeptal: „Nemáš tu nějaké pánské kalhoty?“ Pokrčila jsem rameny. „Nejspíš ne, ale můžeme se podívat do skříně, třeba v ní něco najdeme.“

Zpátky do civilizace

Stáli jsme před mou velkou skříní, ve které bylo jen moje ryze dámské oblečení. „Zkus třeba tyhle legíny,“ vytáhla jsem černé bavlněné kalhoty. „Ukaž?“ podíval se na ně. „To by šlo,“ přikývl. Byly mu sice trochu krátké, ale Tomáš byl spokojený.

„Můžeme jet!“ rozhodl. A tak jsem zamkla chalupu, zatímco Tomáš naložil do kufru tašku s nasbíranými ořechy, igelitku se svým oblečením, ve kterém se možná uvelebilo pár klíšťat, a vyrazili jsme k městu.

Od lesa se drží dál

Tak dopadlo naše první rande v přírodě před víc než dvaceti lety, na které ani jeden z nás nikdy nezapomene a vždy ho rádi dáváme k dobru při vyprávění historek o našem seznámení. Od té doby si s Tomášem společné chvíle užíváme raději v civilizaci města.

A když jednou za čas jdeme do přírody, nezapomene nás Tomáš oba natřít repelentem, pohlídat, abychom spolkli vitamin B, a pořádně se nacpali topinkami s česnekem.

Irena S. (48), Tachov

reklama
Související články
3.5.2024
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže i proto ona věřila horoskopům, milovala tajemno. Gábina byla i větší romantička, snila o lásce z tele
3.5.2024
Vypadalo to, že zůstanu na ocet. Máma se domnívala, že kdybych se lépe oblékala a nevypadala jako strašák do zelí, třeba by si mě někdo všiml. Já ale byla srdcem i duší tramp. Pokaždé na Prvního máje si přečtu Máchovu báseň Máj. Třeba nejsem sama, možná to dělá i někdo jiný, říkávala jsem si. Byla jsem osamělá duše a trávila svátek zamilovaných či Svátek práce, chcete-li, vždy stejně. Ráno povi
2.5.2024
Děláme si starost o naši dvanáctiletou vnučku. Nechtěli jsme jí sociální sítě zakázat, radši jsem se s nimi sama naučila a vymyslela malou lest. Naše Kačenka, stejně jako její kamarádky a spolužačky a obecně vrstevnice, miluje brouzdání po internetu. Neustále si něco ťuká na počítači nebo mobilu, který dostala od rodičů. Před časem z ní vypadlo, že si založila účet na jedné sociální síti a nahr
1.5.2024
Tolik jsme se těšili, jak si budeme užívat volna. Ale když ta chvíle přišla, můj muž mi začal chřadnout před očima. Musela jsem něco udělat! Do důchodu jsme se s manželem těšili, ty poslední roky v práci nás už oba zmáhaly. Snili jsme o tom, jak budeme cestovat a užívat si života, věnovat se vnoučatům, a že si snad dokonce uděláme univerzitu třetího věku. Jenže když ta chvíle konečně přišla,
29.4.2024
Když jsme se se sestrou přestěhovaly zpátky do domku po našich rodičích, okukoval nás zpoza plotu pěkný chlap. Nenapadlo nás, že se z něho stane jednou taková noční můra. Byl samá ochota, že prý když něco budeme potřebovat, je nám k službám. Máme svá tajemství Pořád vyzvídal, jak je to možné, že takové pěkné ženské jsou v domě samy. Nějak se nám nechtělo vytahovat naše životy před neznámý
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Karty věděly víc než já
skutecnepribehy.cz
Karty věděly víc než já
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
iluxus.cz
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si, že byste mohli mluvit s personálem hotelu tak, jak
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
enigmaplus.cz
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
Kdo by neznal krále Artuše. Legendární anglický panovník měl podle středověkých dějepisců a romancí vést na počátku 6. století obranu Velké Británie proti Sasům. Současní historici nicméně jeho existe
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
historyplus.cz
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
Plují stále víc na sever. Zastaví je až „Ztuhlé moře“, jak Pýtheás pojmenuje arktickou pustinu, kudy se nedá proplout lodí ani jít po svých. Hustá mlha, ledová kaše a plovoucí ledovce mu nahánějí hrůzu, a tak raději zamíří zpátky na jih.   Peněz moc nemají, a přesto svému synovi zajistí dobré vzdělání. Díky obětavosti rodičů
Milostná magie na 1. máje
nejsemsama.cz
Milostná magie na 1. máje
Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte? Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími. Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit,
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
epochaplus.cz
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
Mladá žena kráčí do banky. Musí vyzvednout výplaty. Je uvolněná, spokojená. Nedávno se vdala. Možná už pomýšlí na děti. Každopádně si maluje budoucnost. Když peníze obdrží, vyjde zpátky na ulici. Tam spatří známou tvář. Nastoupí k ní do auta. I s výplatami. Tím zpečetí svůj osud. Je odpoledne 23. dubna 1951. Na jezu v Klecánkách
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
21stoleti.cz
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných met
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Uteče Rybové dcera za milencem?
nasehvezdy.cz
Uteče Rybové dcera za milencem?
Půvabná Rozálie Prachařová (20) je jednou z hvězd nového seriálu Lež na pláži. Postupně dospívá, a dokonce má i partnera, kterým je herecký kolega Karel Jirák (29). A právě to má dělat jejím rodičům
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř