Domů     Moje velké přání se mi splnilo
Moje velké přání se mi splnilo

Vždycky jsem chtěla mít velkou rodinu. Jenomže jak tomu bývá, člověk míní, pánbůh mění. A tak jsem se musela spokojit jen s jedním dítětem.

Honzík se mi narodil až po třicítce. Moc jsem si ho přála a myslela jsem si, že můj přítel Igor také. Jenomže jeho láska vyprchala dřív než ta moje. Bylo to pár měsíců poté, co jsem porodila našeho syna.

„Promiň, ale opravdu ještě nejsem připravený na to být otcem,“ řekl mi jako omluvu, když si balil svoje věci.

„Jako kdybych já se někdy připravovala na to být matkou,“ kroutila jsem nechápavě hlavou. „Ty to ale zvládáš mnohem lépe než já,“ podíval se na mě. „Protože musím!“ musela jsem se smát.

„Já totiž nemůžu utéct od svého dítěte jako to děláš ty!“ „Měla sis najít někoho jiného,“ zatáhl zip u kufru a postavil se naproti mně. „Je mi to líto.“

Zůstala jsem na všechno sama

Igor se ke mně přiblížil, jako kdyby mi chtěl dát pusu na rozloučenou. „Běž!“ odstrčila jsem ho od sebe. Nakonec jsem byla docela ráda, že Igor odešel.

I když bylo dost náročné postarat se o všechno sama, alespoň mě nezatěžoval svým neustálým stěžováním si, jak je to všechno hrozné.

Jak Honzík pořád jen brečí, jak není uklizený být, umyté nádobí, vyprané oblečení. „A nechceš jít bydlet zase ke mně?“ nabízela mi moje maminka, ale já odmítla. „Jsi moc hodná, ale tohle musím zvládnout sama.

Budu ale ráda, když mi Honzíka někdy pohlídáš,“ řekla jsem. „Třeba až půjdeš na rande s nějakým chlapem, který opravdu bude stát za to,“ pokývala maminka hlavou.

Kde mám hledat chlapa?

Čas plynul. Honzíkovi byly najednou už čtyři roky a já s ním byla stále bez přítele. „Měla by sis někoho najít, přece nechceš zůstat sama,“ říkala mi maminka pokaždé, když jsem k ní přišla na návštěvu. „Jenomže kde?“ krčila jsem rameny.

„Nemysli si, že se kolem sebe nerozhlížím!“ „Nemusí být přece z našeho města. Chlapi žijí i jinde,“ mrkla na mě.

„Copak mám za nimi jezdit?“ musela jsem se smát. „Vždyť přece máš doma internet, ne?“ ptala se mě. „Můžeš si zařídit profil na nějaké seznamce,“ tlačila mě k něčemu, nad čím jsem vůbec nikdy neuvažovala.

„Jestli ti to udělá radost,“ nebyla jsem tak úplně proti. Přece jen mi nějaký mužský už dlouho chyběl.

Mladíci bez závazků

Ještě ten večer jsem si vyplnila na seznamce svůj profil. Vůbec jsem nevěřila, že by se mi mohl nějaký muž ozvat. Jaké bylo mé překvapení, když mi napsalo hned pět mladých mužů, kteří se se mnou chtěli sejít.

„Asi sis dobře nepřečetl můj profil,“ odepisovala jsem jim. „Je mi už více než třicet a mám čtyřletého syna!“ upozornila jsem je na skutečnost, kterou jsem rozhodně nehodlala před nikým skrývat.

„Jé, aha, já jen koukl na fotku a přišla jsi mi dost sympatická, tak jsem ti odpověděl,“ napsali ještě někteří nebo se už vůbec neozvali.

Když jsem zjistila, že tu pro mě není ani jeden vhodný kandidát, přestala jsem na stránky té internetové seznamky chodit a za chvíli jsem na ni úplně zapomněla. Připomněla mi ji až maminka, když jsem k ní s Honzíkem přišla na nedělní oběd.

Šílený nápad

„Tak co, už jsi našla nějakého hodného chlapa, který by se postaral nejen o tebe, ale i o Honzíka?“ „Myslíš na té seznamce?“ vzpomněla jsem si na náš poslední rozhovor. „Tam jsou jen samí mladí kluci!“ „Nesmíš to hned vzdávat,“ utěšovala mě.

„Nemám moc času vysedávat u počítače a číst si e-maily od mladých kluků, kteří chtějí jenom randit a o rodině nemají ani zdání,“ namítla jsem.

„Ale jestli chceš, klidně ti dám kontakt na nějakého z nich a můžeš si s ním dát rande místo mě.“ „Dobře,“ souhlasila maminka. „Nějakého mi vyber!“

Svobodný otec

Přišlo mi tak legrační, co mi maminka řekla, že jsem se podívala na svůj profil na seznamce, kde jsem byla zaregistrovaná, hned, jak jsem se s Honzíkem vrátila domů.

Měla jsem tu nejen spoustu vzkazů od mladých kluků, které jsem ovšem hodlala přenechat mamince, ale byl tu i jeden, který mě opravdu zaujal.

„Jsem čtyřicetiletý muž, který sám vychovává svoji pětiletou dceru, a rád bych se seznámil s milou ženou hledající lásku a porozumění,“ stálo v jeho vzkazu.

„Jestli jsi milá, hodná a dokázala bys mít ráda nejen mě, ale i moji holčičku, budu rád, když se mi ozveš. Pavel.“

Rodina, o jaké jsem snila

Jen jsem dočetla, srdce mi zajásalo. Odepsala jsem okamžitě a netrpělivě čekala na odpověď. Měla jsem štěstí. Přišla hned večer. Dali jsme si s Pavlem rande, na které jsme vzali i naše děti, kdybychom si náhodou neměli o čem povídat. Nakonec jsme spolu strávili celé odpoledne.

K další schůzce jsme se nemuseli přemlouvat. A i kdybychom se nechtěli sejít, naše děti by nás k tomu jistě donutily. Můj Honzík s Pavlovou Simonkou se do sebe zamilovali dřív, než se to povedlo mně s Pavlem. Teď jsme jedna velká rodina.

A mně se navíc splnil můj velký sen. Mám nejenom syna, ale i přenádhernou dceru.

Jana M. (54), Havířov

reklama
Související články
22.4.2024
Na první rande mě ten můj mlčenlivý doktor pozval přímo před zraky pacienta. Zaskočil mě, ale odmítnout jsem nedokázala. Po škole jsem nastoupila coby zdravotní sestřička, nebo řekněme zubní asistentka, v ordinaci postarší paní zubařky. Skvěle jsme si rozuměly, ale rozloučit jsme se musely už po pár měsících, když jsem odcházela na mateřskou. To jsem ještě nevěděla, jak se mi ta „dovolená“ prot
18.4.2024
Byl zázrak, že jsme si vůbec dokázali naplánovat oddavky. Rodiny trvaly na tom, že musí být levné, aby se nevyhazovaly peníze oknem. Tak se nám zase už přiblížil máj, lásky čas, a to já pokaždé vzpomínám na naši dávnou svatbu. Nevím, jestli se mám smát, nebo plakat. Byl skoro zázrak, že jsme se do­opravdy vzali a že všechno dobře dopadlo. A že jsme spolu vydrželi takových let! Přitom to vypadal
11.4.2024
Každý masopust je pro mě dobou, kdy se kromě jídla oddávám vzpomínkám. Kdysi jsem totiž na masopustním průvodu poznala lásku svého života. Bylo mi něco přes dvacet, studovala jsem vysokou školu a měla spoustu plánů, jak vyrazím do světa a já nevím co ještě. Pak mě kamarádka Tamara pozvala na víkend k ní na vesnici. A můj život se úplně změnil. Víkend na venkově Byla jsem mladá holka a kou
11.4.2024
V těhotenství s první dcerkou jsem přibrala dvacet pět kilo, po porodu ještě víc. Ale ať jsem se snažila, jak jsem jen mohla, kila dolů nešla. Po narození druhé dcery jsem vážila rovný metrák. Můj muž mi často dával najevo, že jsem tlustá a nelíbím se mu. Sebevědomí mi tím pádem šlo dolů. I moje lékařka mě upozornila, že je nutné s tím začít něco dělat. Ještě horší to bylo, když jsem zjistila,
4.4.2024
V mládí jsem byla vzteklá. Už nejsem, s léty jsem pochopila, že rozčilovat se kvůli zbytečnostem je hloupé. Ale to víte, v osmnácti letech člověk ten svět vidí jinak a byl by schopen se poprat kvůli maličkosti. Byla jsem horká hlava. Zdědila jsem to po tátovi, cholerikovi jako hrom. Tehdy jsem byla mladá holka, ale už jsem coby čerstvě vyučená kadeřnice chodila do práce. Těšila jsem se na kv
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
21stoleti.cz
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
Astronomové objevili dosud nejhmotnější hvězdnou černou díru v Mléčné dráze. Prozradila ji obíhající hvězda, která se kvůli ní při svém pohybu podivně "kymácí". Neunikla tak pozornosti mise Gaia Evrop
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
enigmaplus.cz
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
Na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století pobýval ve Slezsku alchymista, který byl opravdovou autoritou v otázce takzvaného kamene mudrců. Pokud se prý někdo přiblížil objevu tohoto alchymistického
To na nose nenosíme
nejsemsama.cz
To na nose nenosíme
Černé tečky v obličeji, zejména na nose, představují častý kosmetický problém. Jejich tvorbu ovlivňuje kosmetická péče a používání kosmetiky, která ucpává póry. Nač si dát pozor? Zbavit se jich není jednoduché, ale při správné péči a používání správné kosmetiky se vám může podařit je alespoň minimalizovat. Co pomůže? Základem je pravidelné a důkladné čištění pomocí micelárních vod, pěny a gelů.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
iluxus.cz
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
V roce 2017 se značka Rado spojila s japonským módním vizionářem Kunihiko Morinagou, aby společně vytvořili limitovanou edici hodinek. Ty kombinují tradiční řemeslné umění značky s inovativní technolo
Chtěla mi odloudit manžela
skutecnepribehy.cz
Chtěla mi odloudit manžela
Moje sestra byla taková už odmalička. Dostala, čeho se jí zachtělo. Rodiče jí vždycky nadržovali a já jí vše odpouštěla. A z ní vyrostl sobec. Přestože byla moje sestra jen o pět let mladší, vypadala spíš jako moje dcera, kterou jsem nikdy neměla. Štíhlá a drobná, plavovlasá. Já byla vysoká a statná. Žáky jsem vždy milovala Pracovala jsem coby učitelka na
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
historyplus.cz
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
Jindřich VIII. odloží mastnou kýtu a otře si rukou koutky úst. K jídlu zasedl v sedm večer, a byť už je dávno po půlnoci, stoly se stále prohýbají pod vybranými pokrmy. „S večeří se přece nesmí pospíchat,“ usměje se na své hosty král a pokyne sluhům, aby donesli další pochoutky. Pro anglického krále je jídlo skutečným koníčkem.
Má Gottová v zahraničí milence?
nasehvezdy.cz
Má Gottová v zahraničí milence?
Vdova Ivana Gottová (48) před časem zainvestovala a momentálně se jí staví v pražské lokalitě Císařka luxusní vila. Původně se psalo, že by to měl být nový domov pro ni a její dcery Charlotte Ellu (
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
epochaplus.cz
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
Jediné, co chce, je v klidu si nakoupit a pak už běžet domů za rodinou. To ale netuší, že ve chvíli, kdy si bude vybírat zboží z regálu, k ní přistoupí žena, kterou před pár hodinami propustili z psychiatrické léčebny. V plánu má jediné. Vraždit! I něžné pohlaví v sobě dokáže občas najít nezměrnou krutost.
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml