Domů     Kamarádka využila naší těžké situace
Kamarádka využila naší těžké situace

Stále si připadám jako hlupák, když si vzpomenu, jak jsem si chodila ke kamarádce vylévat srdce a ona si přitom brousila zuby na mého manžela.

Celý život jsem tvrdě pracovala na tom, abych něčeho dosáhla. Měla jsem spokojené manželství a skvělou práci, kterou jsem milovala. Měla jsem také úžasnou kamarádku Soňu, které jsem se mohla se vším svěřit. Jediné, co mi chybělo ke štěstí, bylo dítě.

Stejně tak to cítil i můj manžel, a tak jsme se rozhodli, že je nejvyšší čas na rodinu. Bylo mi čerstvých třicet, a tak jsem si vůbec nepřipouštěla, že by mohly přijít nějaké problémy. Jenže přišly.

Otěhotněla jsem téměř ihned, ale v desátém týdnu se objevily komplikace a o miminko jsem přišla.

Šlo to od desíti k pěti

Tato situace se opakovala několikrát. Byli jsme z toho vyčerpaní a zklamaní. Prodělali jsme spoustu vyšetření a věřili, že se nakonec dítěte dočkáme.

Jenže závěr lékařů byl jednoznačný – nebyla jsem zkrátka schopná dítě donosit a pravděpodobnost, že by se to někdy mohlo povést, byla opravdu velmi malá. Zhroutil se mi celý svět.

Náš do té doby bezproblémový vztah začínal mít vážné trhliny. Myslela jsem, že jsme pár, skvělá dvojka, ale najednou mi začalo docházet, že jsme si vlastně už nějaký ten pátek neměli pořádně co říct.

Touha po dítěti nás spojovala a teď, když jsme věděli, že ho spolu nikdy mít nebudeme, se začaly naše cesty rozcházet.

Co se děje?

Já jsem trávila všechen čas v práci a o manžela jsem moc nezajímala. A když už jsem měla chvíli volno, vysedávala jsem u Soni a brečela jí na rameni. Potřebovala jsem dostat z hlavy černé myšlenky, a to mi v jeho přítomnosti prostě nešlo.

Nemohla jsem si tak všimnout, že se s ním něco děje, že také chodí domů až pozdě v noci jako já a že za jeho stále větší odtažitostí není smutek, ale jiná žena. Všechno prasklo přesně rok poté, co jsme se dozvěděli, že asi nikdy nebudeme rodiči. Soňa mě chlácholila, že se každá bouřka nakonec přežene.

No a kdyby se náhodou nepřehnala, tak se prý holt rozejdeme, každý půjde svou cestou a já si třeba najdu někoho jiného, s kým budu šťastná i bez dítěte. Vůbec by mě tehdy nenapadlo, že by mě mohla tahat za nos.

Ten pohled mě bolel

Jednou odpoledne se mi udělalo v práci hrozně špatně. Asi z toho všeho stresu. Je pravda, že jsem v poslední době ani moc nejedla a špatně jsem spala. Kolegyně mě odvezla domů. Lehla jsem si a čekala až přijde manžel z práce.

Jenže ten dlouho nešel, tak jsem ho šla vyhlížet z okna. Nepřítomně jsem zírala na parkoviště před domem.

Auta se tu překvapivě rychle střídala. Najednou z jednoho auta, které mi bylo povědomé, ale v tom šeru jsem si nebyla jistá, vystoupil můj muž a krátce po něm i Soňa.

Vůbec jsem nechápala, kam by ti dva mohli spolu jet, ale sevřel se mi žaludek bolestí, když mi došlo, co to asi znamená.

Moje domněnka se potvrdila ve chvíli, kdy se loučili. Nemohla jsem se na to dívat, bolelo to, ale věděla jsem, že si za to částečně můžu sama. Manžela jsem dlouho odstrkovala a chtěla jsem být sama.

Vlastně jsem mu to neměla ani za zlé, co jsem taky čekala, že? Soně jsem práci hodně usnadnila. Nikdy bych ale netušila, že zrovna ona mě takhle podrazí.

„Proboha, vždyť ona mě v jednu chvíli utěšovala a v tu druhou byla s mým mužem!“ vyděsila mě ta zvrácenost.

Nic jsem mu nevyčítala

Když přišel manžel domů, byl překvapený, že mě vidí. Na nic jsem nečekala a řekla mu, že už to všechno vím. Nezapíral. Sklopil hlavu a mlčel. Bylo zjevné, že je mu situace nepříjemná a stydí se.

Asi čekal jinou reakci, ale já mu řekla, že ho chápu a nic mu nezazlívám, protože to já jsem náš vztah pohřbila.

To já jsem ho vehnala do náruče jiné ženy. Jediné, co mě mrzelo, byl fakt, že si vybral zrovna Soňu. Nebyla jsem si totiž jistá, jestli s ní bude opravdu šťastný. Řekla jsem mu, že bude nejlepší, když se rozejdeme a on bude moc na svém novém vztahu pracovat.

Nejdřív o tom nechtěl slyšet a říkal mi, že mě má pořád rád, že nikdy nepřestal. „Byl jsem jenom strašně osamělý,“ vysvětloval.

Věřila jsem mu každé slovo, dokonce jsem si byla jistá, že by sám jinou ženu nehledal, ale Soňa uměla být urputná, když jí o něco šlo.

Začala jsem zase znovu

Krátce nato jsme se skutečně rozvedli, ale zůstali jsme přátelé. Je to už mnoho let, ale stále jsme v kontaktu. Voláme si o svátcích, popřejeme si na narozeniny či svátek. Není mezi námi žádná zášť. Soně jsem ale neodpustila a úplně ji odstřihla. S manželem se nakonec rozešli a on začal žít s novou ženou a měli rodinu.

Já se odstěhovala do jiného města, změnila práci a snažila se zapomenout. Nakonec ale štěstí potkalo i mě. Poznala jsem jednoho rozvedeného sympaťáka, který měl děti z předchozího vztahu. Takže jsem se vlastně i já své vysněné rodiny dočkala.

Karolína (49), Hradec Králové

reklama
Související články
3.5.2024
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže i proto ona věřila horoskopům, milovala tajemno. Gábina byla i větší romantička, snila o lásce z tele
3.5.2024
Vypadalo to, že zůstanu na ocet. Máma se domnívala, že kdybych se lépe oblékala a nevypadala jako strašák do zelí, třeba by si mě někdo všiml. Já ale byla srdcem i duší tramp. Pokaždé na Prvního máje si přečtu Máchovu báseň Máj. Třeba nejsem sama, možná to dělá i někdo jiný, říkávala jsem si. Byla jsem osamělá duše a trávila svátek zamilovaných či Svátek práce, chcete-li, vždy stejně. Ráno povi
2.5.2024
Děláme si starost o naši dvanáctiletou vnučku. Nechtěli jsme jí sociální sítě zakázat, radši jsem se s nimi sama naučila a vymyslela malou lest. Naše Kačenka, stejně jako její kamarádky a spolužačky a obecně vrstevnice, miluje brouzdání po internetu. Neustále si něco ťuká na počítači nebo mobilu, který dostala od rodičů. Před časem z ní vypadlo, že si založila účet na jedné sociální síti a nahr
1.5.2024
Tolik jsme se těšili, jak si budeme užívat volna. Ale když ta chvíle přišla, můj muž mi začal chřadnout před očima. Musela jsem něco udělat! Do důchodu jsme se s manželem těšili, ty poslední roky v práci nás už oba zmáhaly. Snili jsme o tom, jak budeme cestovat a užívat si života, věnovat se vnoučatům, a že si snad dokonce uděláme univerzitu třetího věku. Jenže když ta chvíle konečně přišla,
29.4.2024
Když jsme se se sestrou přestěhovaly zpátky do domku po našich rodičích, okukoval nás zpoza plotu pěkný chlap. Nenapadlo nás, že se z něho stane jednou taková noční můra. Byl samá ochota, že prý když něco budeme potřebovat, je nám k službám. Máme svá tajemství Pořád vyzvídal, jak je to možné, že takové pěkné ženské jsou v domě samy. Nějak se nám nechtělo vytahovat naše životy před neznámý
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Karty věděly víc než já
skutecnepribehy.cz
Karty věděly víc než já
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
iluxus.cz
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si, že byste mohli mluvit s personálem hotelu tak, jak
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
enigmaplus.cz
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
Kdo by neznal krále Artuše. Legendární anglický panovník měl podle středověkých dějepisců a romancí vést na počátku 6. století obranu Velké Británie proti Sasům. Současní historici nicméně jeho existe
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
historyplus.cz
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
Plují stále víc na sever. Zastaví je až „Ztuhlé moře“, jak Pýtheás pojmenuje arktickou pustinu, kudy se nedá proplout lodí ani jít po svých. Hustá mlha, ledová kaše a plovoucí ledovce mu nahánějí hrůzu, a tak raději zamíří zpátky na jih.   Peněz moc nemají, a přesto svému synovi zajistí dobré vzdělání. Díky obětavosti rodičů
Milostná magie na 1. máje
nejsemsama.cz
Milostná magie na 1. máje
Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte? Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími. Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit,
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
epochaplus.cz
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
Mladá žena kráčí do banky. Musí vyzvednout výplaty. Je uvolněná, spokojená. Nedávno se vdala. Možná už pomýšlí na děti. Každopádně si maluje budoucnost. Když peníze obdrží, vyjde zpátky na ulici. Tam spatří známou tvář. Nastoupí k ní do auta. I s výplatami. Tím zpečetí svůj osud. Je odpoledne 23. dubna 1951. Na jezu v Klecánkách
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
21stoleti.cz
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných met
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Uteče Rybové dcera za milencem?
nasehvezdy.cz
Uteče Rybové dcera za milencem?
Půvabná Rozálie Prachařová (20) je jednou z hvězd nového seriálu Lež na pláži. Postupně dospívá, a dokonce má i partnera, kterým je herecký kolega Karel Jirák (29). A právě to má dělat jejím rodičům
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř