Domů     Syn si chtěl brát tátovu milenku
Syn si chtěl brát tátovu milenku

Nechápala jsem údiv v manželových očích, když poprvé spatřil přítelkyni našeho syna. Mělo mě napadnout, že se ti dva znají. Donedávna byli milenci!

Náš jediný syn nebyl žádný mamánek ani budižkničemu. Celkem úspěšně podnikal a života si dovedl užít. Hodně cestoval a holky střídal jako na běžícím pásu. Bylo mi to občas trochu proti mysli, ale manžel vždycky jen mávnul rukou. Prý, ať si kluk užije, dokud to jde!

Syn se mi měnil před očima

Manželovy rady mi vadily daleko víc, než synova promiskuita. Tušila jsem, či spíš jsem si byla jistá, že věrnost není jeho silnou stránkou. Říkala jsem si ale, že co oči nevidí, srdce nebolí.

Možná v tom mém tolerantním postoji bylo i trochu lenosti cokoli řešit. „Co si pomohu, když se něco dozvím?“ říkala jsem si a tiše přivírala oči. To když jsem cítila z manžela nějaký dámský parfém, nebo jsem prala jeho košile umazané od rtěnky.

Synáček nám občas nějakou svoji kalupinku přivedl ukázat, ale já se ani nenamáhala zapamatovat si její jméno. Věděla jsem téměř s jistotou, že jeho objekt zájmu bude brzy vystřídán a vyměněn za jiný. Úderem třicetin se náš Honza začal měnit.

Jakoby zmoudřel, či co. Začal mluvit o tom, že se usadí a založí rodinu. Kdyby byl holka, myslela bych, že mu začaly tikat biologické hodiny. Na společné procházce dokonce zvědavě nahlížel i do kočárků, které jsme cestou potkávali. Nevěřila jsem svým očím!

Zatoužil po rodině

„Mami, nesměj se mi, ale já už bych vážně chtěl svoji rodinu. Kluci mají mimina, nebo dokonce už nějaké to dítko školou povinné, a já jsem sám jako kůl v plotě. Ani lyžovat s nimi nemohu jet.

Jsem sám a oni mají manželky a děcka!“ stěžoval si nespokojeně Honza a dodal: „Musím zapracovat na nějakém tom seznámení. Holek je přece dost!“ Radostně jsem mu tehdy přitakala. A taky ho pochválila, abych mu dodala sebevědomí! „Jsi přece pěknej kluk.

A chytrej! To by bylo, aby sis nějakou krasavici inteligentní nenašel!“ vtipkovala jsem, ale on se na mě jen zaškaredil. Bylo mu proti mysli dělat si legraci z tak vážných věcí! Snaha někoho si najít, se odrazila i na jeho šatníku. Dal sbohem tričkům s obrázky lebek a nakoupil značkové košile.

Konečně se zamiloval

Ze syna se stal během chvilky fešák! I účes změnil a nechal si narůst strniště. Měla jsem co dělat, abych ho poznala. Neuplynulo ani půl roku, spíš jen pár měsíců, a Honzík se pochlubil úspěchem: „Mami, seznámil jsem se s moc pěknou holkou. No, spíš ženou.

Je trochu starší, než já. Ale neboj, děti nemá a slušně vydělává. Není to žádná zlatokopka ani ztroskotanec. A navíc je moc hezká!

Žádná hubeňourka, mateřský typ!“ Věřila jsem mu, i když bylo jasné, že je zamilovaný a na očích má obrovské růžové brýle, jak se říká. Ale poznal těch ženských dost a tak jsem doufala, že vybírá pečlivě.

Vždyť si hodlá pořídit miminko, tak k tomu přece potřebuje ženskou na celý život! V den, kdy měli oba dorazit na návštěvu, jsem vařila a pekla už od božího rána. Všechno muselo být perfektní!

Moc se mi líbila

Coby budoucí tchyně jsem chtěla udělat co nejlepší dojem. A manžela jsem k tomu taky vyzvala. No, spíš mu to nařídila: „Koukej se oholit a vzít něco pěkného na sebe. Moderního, ať nevypadáme jako nějací zabedněnci. Snaž se trochu!

A vyluxuj…“ Manžel něco brblal, ale odporovat si netroufal. Nakonec se přemohl a vzal si novou košili, která mu náramně slušela. Taky aby ne, za tolik peněz. Pečlivě se učesal i navoněl. Vypadal k světu, stydět jsem se za něho rozhodně nemusela. Ani za sebe.

Zástěru jsem vyměnila za pěkné šaty a místo ošlapaných bačkor navlékla letní sandály. Těsně před polednem se konečně ozval u dveří zvonek. Konečně jsem měla to potěšení, seznámit se s přítelkyní našeho syna. Slečna, či spíš už paní, byla opravdu náramně hezká.

Milá a usměvavá. Nedalo se jí nic vytknout! Sympatická mi byla od první chvíle.

Byla mi trochu podobná

Dokonce jsem měla pocit, že vypadá trochu jako já za mlada. Pomyslela jsem si, že až se budeme víc znát, vytáhnu staré fotky a ukážu jí je. Tázavě jsem se otočila na manžela. Chtěla jsem se ujistit, že se mu budoucí snacha líbí stejně, jako mně!

Jenže, jeho výraz mě překvapil. Tvářil se tak nějak divně. Jakoby šokovaně. Nechápavě a zároveň překvapeně! Vůbec jsem nevěděla, co si mám myslet. „Možná se mu nelíbí,“ pomyslela jsem si, ale hned tuhle možnost zavrhla. Můj muž, takový znalec žen.

Že by se mu tak hezká holka nelíbila? Nebo že by se mu líbila až moc? Pohlédla jsem zpět na Simonu. Tak se totiž synova přítelkyně jmenovala. Ale i ona se tvářila nějak divně. Neměla jsem čas o tom přemýšlet. V hlavě jsem měla oběd a taky svoji připravenou řeč.

Syn mě totiž dopředu varoval, o čem smím a nesmím mluvit. Jako bych byla malá!

Nečekané odhalení

Oběd proběhl nečekaně klidně. Simona se na mého muže ani nepodívala. Neoslovila ho. Skoro to vypadalo, že ho ignoruje! „Prosím tě, co to má znamenat?

Co to tady hraješ za divadlo?“ vyjela jsem na manžela šeptem v kuchyni, kde jsem čekala, až se bude vařit voda na kávu. On jen pokrčil rameny. Ale i to pokrčení bylo nějaké nevěrohodné! Jindy by mě okřikl, ale teď mlčel a koukal stranou!

Když mladí konečně odešli, mohli jsme se konečně pořádně pohádat. Křičeli jsme na sebe snad hodinu, když se opět ozval zvonek. „Snad si něco nezapomněli?“ blesklo mi hlavou, když jsem spěchala otevřít. Za dveřmi stál jen syn.

„Kde máš…“ chtěla jsem se zeptat na Simonu, ale on se bez odpovědi hnal dál. Výhrůžně se postavil před svého otce. „Ty hajzle!“ zakřičel, až jsem se lekla.

Začneme znovu a lépe

Potom syn pokračoval: „Bylo mi divné, proč se oba tak divně tvář. Simona se přiznala, že byla víc než rok tátovou milenkou!“ „Honzíčku, ale to není možné…“ snažila jsem se rozzuřeného syna uklidnit, ale v tom promluvil manžel: „Je to možné.

Je to tak!“ řekl nešťastně a chytil se teatrálně za srdce. Asi chtěl vzbudit lítost, ale nepovedlo se mu to. Vyhodila jsem ho z bytu ještě ten den. Konečně mi to došlo. Proč si nechat všechno líbit jen z pohodlnosti a lenosti? Vždyť mi život utíkal pod rukama!

Měla bych být za to skandální odhalení vděčná! Honza Simonu už nechtěl ani vidět. Nedivila jsem se mu! „Mami, nebuď smutná, to nemáš zapotřebí! Najdeš si lepšího!“ Utěšoval mě syn a pohladil mě po ruce. Dala jsem mu pusu: „I ty si najdeš lepší. Vdavekchtivých ženských je všude dost!“

Šárka T. (59), Prachatice

Předchozí článek
reklama
Související články
15.4.2024
Manžel mi vyčítá, že umím jen pomlouvat a roznášet klepy. Ničím tím prý celou rodinu. Já si ale myslím, že nedělám nic zlého. Jsem jen zvědavá. Ráda si povídám s lidmi, myslím, že to je částečně i moje náplň práce, jsem totiž u nás na vsi listonoška. A ta musí přece vědět o všem! Také moc ráda poznávám nové lidi, jsem šťastná, že máme domek hned na návsi, tam jsem u zdroje všeho. Jakmile něk
15.4.2024
Propadla jsem úžasnému koníčku! Sleduji akční ceny, je to lákavé dobrodružství, takový můj sport, díky kterému jsem si našla i skvělé přátele. Najednou jsem nevěděla, co budu dělat? Na chození po divadlech jsem neměla peníze, na cestování dost sil, sedět u televize a dívat se na seriály mě nebavilo. Důchod se na mě šklebil v té nejděsivější podobě. Byla jsem sama, manžel mi zemřel. Doma to n
12.4.2024
Nikdo mě nenutil, mohla jsem si pořídit skleničku a umělé zuby. Já ale toužila po hezkém chrupu. Spořila jsem, jak to šlo, ale ono to moc nešlo. Jako rozvedená s platem nic moc to dalo docela fušku. Když k tomu člověk přičte nájem a občas něco na sebe, zbylo mi sotva na jídlo a nějaké to ovoce. I tak moje úspory dosáhly úctyhodné částky. Poctivě jsem střádala Měla jsem přesně vypočítané,
12.4.2024
Nebyl to nikdy žádný lev salónů, co se vzhledu týče, ale já hledala spíš klid a bezpečí. Jenže věk ho zřejmě připravil o poslední kapku charismatu. Stal se z něho nudný patron. Už kdysi na rande s ním byla celkem nuda. Nebyl vůbec zábavný, nerozuměl legraci a většinou jen mlčel. Já ale měla za sebou hodně bouřlivý vztah, a dokázala jsem tedy ocenit pravý opak. Vždycky to tak bylo Po svatb
11.4.2024
S Janou se známe od puberty. Seznámily jsme se na tenise. A staly se z nás hned kamarádky. A to celoživotní. Až donedávna… Tenis u nás, tehdy ještě na vesnici, se rozhodlo postavit pár tenisových nadšenců, protože se jim už nechtělo jezdit do nejbližšího města. Místo pro budoucí kurty bylo nádherné. Hned u řeky Lužnice. Tehdy, před padesáti lety, se rozhodlo, že kurty budou antukové a tři. Vévo
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
epochaplus.cz
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
Většina drahých kamenů má za sebou stovky či tisíce let, po které je lidé obdivují. Může být proto překvapením, že od objevu jednoho z nejvzácnějších drahokamů uplynulo teprve 57 let. Na světě přitom existuje jen jediný jeho zdroj a očekává se, že bude vyčerpán během následujících 20 až 30 let. Jak název tohoto kamene napovídá,
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
epochanacestach.cz
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
Přejdeme-li od katedrále ulicí 1. máje a přes Náměstí republiky, po necelém kilometru se před námi otevře pohled na další významnou olomouckou církevní památku – kostel svatého Mořice. Ten je svou kapacitou 4000 věřících největší gotickou svatyní na Moravě a první písemná zmínka o něm pochází už z roku 1257, i když v 15. století bylo třeba
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
enigmaplus.cz
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
Záhada jednoho z nejzvučnějších případů UFO v zemi, pokřtěného tiskem jako argentinský případ Roswell, dodnes přetrvává v paměti argentinských ufologů i ufologů z různých částí světa. Byl tak pojmenov
Salát z červeného zelí a pomeranče
tisicereceptu.cz
Salát z červeného zelí a pomeranče
Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči. Potřebujete 1 menší červené zelí 2 červené cibule 1 jablko 250 g vařené červené řepy 50 g vlašských ořechů 1 pomeranč 3 lží
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
historyplus.cz
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
Zadumaně si prohlíží fresky na stěnách rotundy sv. Kateřiny. Připomínají mu slavnou minulost jeho rodu. I Konrád II. Ota by se rád do historie dynastie Přemyslovců zapsal výrazným písmem. Ctižádost mu k tomu nechybí… Ambiciózní povahu nejspíš zdědil po svém otci. Konrád II. Ota (1136/1141–1191) totiž přichází na svět jako dědic vládce znojemského údělu Konráda
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
skutecnepribehy.cz
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly
Každá někdy „potřebujeme“
nejsemsama.cz
Každá někdy „potřebujeme“
Mluvit o potížích souvisejících s toaletou není vždy snadné. Jako by neměla močový měchýř každá žena. Jeho správná funkce může odrážet vaše celkové zdraví. Jak stárneme, mění se i močový měchýř. Elastická tkáň močového měchýře se stává méně pružnou, a měchýř najednou nedokáže pojmout tolik moči jako dříve. Musíte tedy chodit častěji na záchod. Navíc ochabuje stěna močového měchýře a svaly pánevního
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
iluxus.cz
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
Louis Vuitton uvádí novou kolekci kabelek Low Key, která zaujme elegantním a sofistikovaným designem. V úvodu se představují dva modely, které vynikají minimalistickým přístupem a nadčasovým stylem Lo
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
nasehvezdy.cz
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
Dokonalé štěstí prožívá herečka Beáta Kaňoková (35) ze seriálu Zlatá labuť, která má ve svém partnerovi, kameramanovi Tomášovi Kotasovi (35), velkou oporu. Anonymní zdroj z jejich blízkého okolí nám
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
21stoleti.cz
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidna
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
epochalnisvet.cz
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
Slavný biblický příběh o zničení hříšných měst Sodoma a Gomora zná téměř každý. Až do současnosti si ale odborníci lámali hlavu nad tím, jestli si autor této části Bible událost vymyslel, nebo vycházel z něčeho, co se skutečně událo. Podle nejnovějších archeologických objevů se ale zdá, že se celá zkáza stala přesně tak, jak tvrdí Bible!