Domů     Ulovila jsem v souboji švagra
Ulovila jsem v souboji švagra

O stejně staré muže jsem po rozvodu přestala mít zájem. Moje pozornost patřila mladším. Brzy se mi omrzeli a začala jsem shánět starší a zkušenější. Jediným, o koho jsem stála, byl můj švagr!

Loňský rok byl pro mě víc než těžký. Moje manželství se rozpadlo po dlouhých pětadvaceti letech! Ne, že by nám to s mým bývalým někdy klapalo. Ale zvykli jsme si na sebe, a neřešili hlouposti.

On mi dával peníze na domácnost a za to si dopřával drahého koníčka, svoje motorky. Měl rovnou dvě a ne zrovna laciné. K tomu ty kožené oblečky a vše kolem. Tím myslím i partu a ženské.

Nevěry jsme si tolerovali

Já mu oplácela stejnou mincí. Nějaká věrnost se mě netýkala. Náš volný styl života asi ovlivnil i syna. Z domu odešel hned po vyučení a zavolal, jen když něco potřeboval. Nebyly to ale peníze, jak by člověk čekal.

Měl zájem spíš o nějaký ten koláč nebo teplý gáblík. „Mami, neuděláš svíčkovou?“ zavolal třeba po měsíci odmlky a přišel jakoby nic. Snědl dva talíře oběda a zase zmizel jako pára nad hrncem. Se svým tátou se nemusel vidět klidně rok.

Neměl ho rád už od malička, kdy ho nutil hrát fotbal a hokej. Rozvod mohl být vysvobozením z neuspokojivého vztahu, ale pro mě znamenal šok. Navíc utrpěla moje hrdost. Manžel si totiž našel mladou dlouhovlasou krasavici.

Takové hvězdě jsem samozřejmě ve svém věku nemohla konkurovat. Z trucu jsem si nechala udělat nová prsa, ale ani to mě nezbavilo komplexů. Rozhodla jsem si najít zajíčka. Abych si dokázala, že na to ještě mám!

Ulovit zajíčka bylo snadné

Sama bych nevěřila, že to může být tak snadné, dostat do postele kluka mladšího o čtvrt století. Stačila k tomu jedna jediná návštěva vinárny! Parta nějakých studentů tam zrovna slavila něčí narozeniny a ten jeden, nejpohlednější, mě oslovil u baru.

„Mladá paní, mohu vás na něco pozvat?“ zeptal se a jakoby mimochodem mě pohladil po zádech. Zasloužil by si pár facek, floutek jeden přiopilý. No, ale přemohla jsem se. Svému bývalému na truc! Ráno jsem měla pěknou depresi.

To holé miminko vedle mě spokojeně spalo. Trenky s Micky Mausem hozené vedle postele. Chyběl jen dudlík! „Ten další musí být o něco starší!“ umínila jsem si, když jsem se plížila z hotelového pokoje. Moje druhá oběť starší byla, ale o moc lepší ne.

Holobrádek s akné na zádech a umaštěnými vlasy. Pořád si stěžoval na rodiče, že mu dávají málo peněz. Asi čekal ode mě nějaké kapesné, ale k tomu bych se nesnížila! Vypadalo by to, jako bych si ho zaplatila…

Stála jsem jen o švagra

Po dost trapné noci jsem se opět plížila z pokoje studentské ubytovny a slibovala si, že do třetice to určitě vyjde. Tři holobrádci mi plně stačili ke spokojenosti. K pocitu, že jsem se svému ex náležitě odměnila! Ten třetí byl ale ze všech nejhorší.

Takový hubený skrček, ale sil měl na rozdávání. Ráno jsem se skoro nemohla postavit na nohy. „Kdy se uvidíme? Budeme spolu chodit, jo?“ přemlouval mě a nedal si říct. Trvalo skoro měsíc, než jsem se ho zbavila. Tentokrát mě už chuť na zajíce definitivně přešla.

Toužila jsem po někom normálním. Starším a zkušeném! Pořádném chlapovi, který už něco o životě ví. S kterým bych si užila, ale také mohla povídat o čemkoli. Plánovala jsem si podat nějaký inzerát, ale musela jsem pořád myslet na svého švagra.

Nemohla jsem ho dostat z hlavy! Líbil se mi odjakživa, ale jak se říká, co je v domě… Nemohla jsem svojí sestře přece provést takovou lumpárnu! Nebo mohla?

Zůstal až do rána

Osud tomu asi chtěl, že jsem sestru i s manželem potkala náhodou v nákupním centru. Neviděla jsme je skoro rok! Šli vedle sebe jako dva cizinci. Ani se na sebe nepodívali, natož aby si něco řekli.

„Je, ahoj, nezajdeme na kafe?“ zeptal se mě hned švagr a pokynul rukou, abych je následovala. Příjemná kavárnička byla hned ve vedlejší chodbě toho centra. Byl milý, na rozdíl od mojí sestry.

Vyptávala se mě na všechno kolem rozvodu a potom jen suše konstatovala: „To vaše manželství nikdy za nic nestálo!“ Trochu se mě to dotklo. Jako bych si za všechno mohla sama, a ten můj v tom byl úplně nevinně! V duchu jsem se rozhodla.

Švagra získám stůj co stůj! Byl to tak pěkný chlap! Prošedivělý, statný. Ne moc velký, tak akorát. A vtipný! „Mohu tě na oplátku pozvat na džus, nebo skleničku vína?“ zavolala jsem mu hned za pár dnů od našeho setkání. On mě ale odmítnul:

„Víš, já džus nerad a vínu také moc neholduji!“ Než to dořekl, skoro mi do očí vstoupily slzy zklamání. Tolik jsem o naše setkání stála! Naštěstí pokračoval: „Ale kdybys mě pozvala k sobě na večeři a něco dobrého uvařila.

Moc dobře si pamatuji, jak skvělá kuchařka jsi bývala!“ Měla jsem co dělat, abych nezakřičela nadšením!

Už jsem ho nepustila

Po vynikající večeři a štamprličce jsme skončili tam, kde bylo od začátku jasné, že skončíme. Ráno odcházel domů k sestře s rozhodnutím, že se rozvede. Prý o tom přemýšlí už dávno! Jenže, sliby chyby! Neukázal se ani další den, ani za týden. Byl prostě pryč!

„Ahoj, čekám na tebe, proč se neukážeš?“ napsala jsem mu po dlouhém přemýšlení vzkaz. Odpověď přišla hned: „Tvoje sestra mi vyhrožuje sebevraždou, bojím se ji opustit!“

Navzdory situaci jsem se musela začít smát. To byla celá ona, vyděračka! To samé zkoušela i na naše rodiče, když chtěla něco koupit! Bylo rozhodnuto. O manžela ji připravím. Musí být můj a to hned! „Přijeď, musím s tebou mluvit!

Hned, spěchá to!“ napsala jsem mu a on opravdu přijel. Poslušnosti ho tedy moje ségra naučila, to se musí nechat!

Hrála jsem si na chudinku

Samozřejmě jsem mu nic říct nechtěla. Vrhla jsem se mu do náruče a už ho nepustila. Obletovala jsem ho a hýčkala, aby se mu nechtělo domů. Aby už ode mě nikdy neodešel! Doprovázela jsem ho do práce a odpoledne vyzvedávala. Abych ho měla pod kontrolou!

Sestra věděla, že má nějakou ženskou, ale že se jedná o mě, netušila. Dozvěděla se to, až když jsme se potkaly před švagrovým podnikem. „Co tady děláš?“ zeptala a v tom jí to došlo. Začala mě mlátit kabelkou po hlavě. A bolelo to!

Byl to takový malý luxusní kufříček s kovovou sponou. Zasáhla mě do čela! Krev mi tekla z obočí až na tvář. V tom vyšel z brány můj miláček, její muž. Rozeběhl se ke mně a vzal do náručí. Ona tam stála jako nějaká fůrie. Zranění rozhodlo o mém vítězství. Stačilo jen vymáčknout pár slziček a hrát si na ublíženou!

Jiřina O. (57), Trutnov

Další článek
reklama
Související články
26.4.2024
Nevím, kde se to v nich vzalo. Stále ode mě něco potřebují. Hlavně peníze. Nestačí jim můj důchod ani úspory, které se rychle tenčí. Dělají si zálusk i na můj domek! Snažila jsem se jim dát všechno, jen aby se necílily ukřivděné a méněcenné oproti ostatním dětem ve třídě. Moje dvě holčičky totiž vyrůstaly bez otce, kterého jsem jim nedokázala opatřit. Pořídila jsem si je takřka na poslední chví
26.4.2024
Moje dcera se trápí a já jí nemohu pomoci. Musí si to vyřešit sama. Ta bezmoc je však strašná, o to horší, když dotyčný nedá na vaše rady a řítí se do problému. Tereza nám nikdy nepředstavovala své chlapce. Prý až to bude vážné, někoho přivede. A přivedla. Dana, který se zdál jako sympaťák. Mladí se vzali, z čehož jsme ani jedni z rodičů nebyli nadšení, protože jsme si mysleli, že mají dost čas
24.4.2024
Mladší sestra byla krásná a zábavná, na rozdíl ode mě. Měla desítky nápadníků, zatímco o mě nikdo nestál a zdálo se, že se nevdám. Vše nasvědčovalo tomu, že zůstanu na ocet. Pomalu jsem se smiřovala s nepopulárním údělem staré panny, která bydlí s rodiči ve velkém bytě, s otcem hraje po večerech karty a s matkou kouká na seriály. Byla jsem nenápadná šedivá myška, pravý opak krásné mladší ses
24.4.2024
Obtočila si kolem prstu nejen mého syna, ale i mého manžela. Musela jsem s ní začít válčit a použít na ni úplně stejnou lest. Zatím mi to vychází. Bylo mi čerstvě padesát, když mi můj jediný syn David oznámil tu velkou novinu, že čekají s přítelkyní miminko. Byla jsem samozřejmě jako budoucí babička nadšená a mého manžela to dojalo ještě víc. Hned druhý den se běžel pochlubit do své oblíbené
22.4.2024
Kde jsem udělala chybu, že jsem syna vychovala jako úplného naivu? Jeho první manželství skončilo katastrofálně. Další žena se nakonec také pěkně vybarvila. Marii si syn vzal hned po maturitě, protože se brát museli. Tehdy to nebylo nic moc výjimečného. U nás v domku bylo místa víc než dost, tak neměli mladí starost, kde budou bydlet. Prostě jsme jim dali dohromady první patro a bylo to. S reko
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
enigmaplus.cz
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
Už dlouhou dobu se spekuluje, že se přímo ve Vatikánu nachází jedno z hlavních center výzkumu mimozemského života. Přísně tajná skupina zvaná Secretum Omega údajně sbírá informace u UFO a předává je p
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
iluxus.cz
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
Dakarskou kachnu, se kterou zvládla česká děvčata, Barbora Holická a Lucie Engová, dojet jako první Citroën 2CV do cíle Dakar rallye, můžete vidět v rámci nově otevřené pop artové galerie Josefa Rataj
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
21stoleti.cz
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále ví
Sekaná s houbami
nejsemsama.cz
Sekaná s houbami
Není nad domácí sekanou, a když ji ještě vylepšíte houbami… Ingredience na 6 porcí: ● 800 g mixu vepřového a hovězího masa ● 100 g strouhaného uzeného sýra ● 200 g hub ● 2 lžíce másla ● 100 ml mléka ● 4 vejce ● 2 jarní cibulky ● 1 střední cibule ● 1 červená paprika ● sůl ● čerstvě mletý pepř Postup: V míse smíchejte mleté maso s mlékem a polovinou najemno
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
epochalnisvet.cz
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
S trochou nadsázky jde o nejslavnější bitvu studené války. Proti sobě se postaví dva naprosto odlišní lidé, které spojují jen láska k šachům – ruský kliďas Boris Spasskij (*1937), muž, který si místo emocí zapálí cigaretu a jeho pravý opak, americká neřízená střela a bez přehánění tak trochu exot Bobby Fischer (1943–2008).   Šachová partie
Dostane ji Gránský do postele?
nasehvezdy.cz
Dostane ji Gránský do postele?
Pohledný herec ze seriálu ZOO David Gránský (32) je sice už několik let ženatý, ale dlouhodobě se o něm říká, že je to svůdník. Krásné ženy mu nedopřejí klidného spaní a momentálně je prý úplně vedl
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
skutecnepribehy.cz
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
historyplus.cz
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
Zatímco na povrchu řidiči v kolonách netrpělivě troubí a tramvaje se vlečou, pod zemí to sviští stále stejně rychle a spolehlivě. Praha právě nyní slaví 50 let od chvíle, kdy se první cestující svezli podzemní dráhou. Nápad od Rotta První pokus o výstavbu pražského metra učiní už v roce 1898 známý pražský obchodník a majitel železářství Ladislav
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
epochaplus.cz
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
S nožem v ruce si od bývalé přítelkyně vynucuje pohlavní styk. Pak si ještě vyfotí její intimní partie a fotografiemi ji vydírá. Není ale jediná, na koho si expolicista dovoluje. Znásilnit chce dokonce i vlastní matku. Sousedka jeho běsnění nepřežije. Nejprve se zdá, že se Martin K. (36) trestu za veškeré spáchané ohavnosti vyhne. Někteří
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned