Domů     Přítel si v nemocnici užíval
Přítel si v nemocnici užíval

Moje lítost se změnila v obrovský vztek, když jsem přišla na přítelovu nevěru. Ani velká jizva po operaci mu nezabránila v radovánkách s pacientkou z vedlejšího pokoje!

Plánovaná operace žlučníku mého přítele se neobešla bez komplikací. Protáhla se na několik hodin a z přítelova břicha učinila měsíční krajinu. Samý kráter! Můj Lukáš nebyl žádný hrdina. Stále jen vzdychal a něco požadoval.

Ládoval se česnekem

„Kup mi prosím takovou tu mast na záda, bolí mě celé tělo, jak musím spát na zádech! A nějaké nové pyžamo, ať tady nejsem za chudáka!“ nařizoval mi a já se seznamem v ruce obíhala město, abych mu ve všem vyhověla.

Žili jsme spolu jen krátce, asi rok a půl, ale byla jsem si jistá, že je to ten pravý. No, skoro pravý, ale kde bych pořád někoho hledala? Ve svém věku jsem už moc dobře věděla, že nic, ani vztah s chlapem, není nikdy ideální. S Lukášem jsme si vyhovovali.

Ve všem. A to jsem považovala za důležitější, než jeho malou výplatu nebo občasné sklony k hypochondrii. Žlučník ho sice občas pobolíval, ale koho ne, když by snědl mísu česnekové pomazánky a k tomu deset skoro černých topinek? Dělal si je sám, ty moje byly prý moc dietní.

Z pokoje vycházely podivné zvuky

Do nemocnice jsem za ním chodila denně a byla čím dál víc otrávená. Jeho požadavky neměly konce! Jednou, když bylo venku obzvlášť krásně, jsem se usadila v parku na lavičku a pozorovala cvrkot kolem sebe.

Nevím, jak se to stalo, ale probudila jsem se skoro za dvě hodiny. Taková ostuda! Určitě si kolemjdoucí mysleli, že jsem nějaká podnapilá bezdomovkyně… Rozběhla jsem se k nemocnici, abych Lukášovi donesla slíbenou vodu po holení.

Dveře od jeho oddělení nechávali stále otevřené a tak nebyl žádný problém se k němu dostat. Z přítelova pokoje jsem uslyšela nějaké zvuky. Šramocení! Hlasy! Ten jeden, hlubší, byl podobný tomu Lukášovu. Měl ho totiž zvláštně zastřený.

Mezi jinými určitě nezaměnitelný! Pomyslela jsem si, že k němu dali konečně druhého pacienta. Dosud byl na dvoulůžkovém pokoji sám a stěžoval si, že je mu smutno, protože se nemá s kým bavit.

Užíval si s jinou

Zaklepala jsem, a aniž počkala na vyzvání, vstoupila dál. To, co jsem uviděla, mě úplně ohromilo. Můj chudáček operovaný cvičil prostná s pěkně obdařenou pacientkou!

Měla nohu v sádře, ale ani to ji neodradilo od náročných kliků, které na mém Lukášovi prováděla. „Týnuško, to není, jak to vypadá!“ zvolal Lukáš, který si s hlavou otočenou na stranu ke dveřím, všimnul mého příchodu.

„Větší pitomost jsem neslyšela!“ odvětila jsem a zabouchla dveře. Doma jsem vyházela ze skříně všechny přítelovy věci a chystala se ho hned ráno vystěhovat.

„Kufry mu odnesu do nemocnice, abych ho už nemusela nikdy vidět!“ umiňovala jsem si a usnula spánkem spravedlivých. V noci se mi zdál sen. Byla jsem sama a opuštěná v úplně prázdném bytě. Zoufale jsem se rozhlížela kolem sebe a volala na přítele.

On neodpovídal. Nebyl tam!

Milenku jsem zkompromitovala

Ráno jsem se probudila zpocená a vyčerpaná. Uvědomila jsem si, že se s Lukášem rozcházet nechci! Vždyť bych potrestala jen samu sebe! Do nemocnice jsem tentokrát šla hned ráno. Ale ne za svým nevěrným přítelem.

Chtěla jsem vypátrat onu čilou paní se sádrou na noze! Bylo to snazší, než jsem myslela. Procházela se po chodbě s nějakou sestřičkou. Učila ji používat berle.

Po chvíli si šla paní do svého pokoje pro svůj apartní růžový župánek a sestřička na ni čekala opřená o zeď hned vedle dveří. Potom se opět ty dvě vydaly trénovat na chodbu. Nadešla moje chvíle.

Do nočního stolku jsem té ženské nastražila všechno svoje zlato, které jsem na sobě měla. Dva zlaté řetízky, náramek a tři prsteny. Potom jsem hned spěchala na sesternu.

Musel sekat latinu

„Ztratily se mi šperky a vím, kde jsou. Tu ženskou znám. Je to zlodějka!“ tvrdila jsem a hnala se na pokoj, kde jsem zlato nechala. Cestou jsem sestře namluvila, že se mi vše ztratilo z kabelky na chodbě.

„Víte, nesla jsem ty šperky nechat vyčistit ultrazvukem, dělám to tak pravidelně každý rok!“ tvrdila jsem a ona mi to spolkla i s navijákem. Zlato leželo přesně tam, kam jsem ho dala. Paní přišla i s těmi berlemi do svého pokoje a vůbec nevěděla, co se děje.

„Nebudu vás žalovat, ale koukejte odsud zmizet, než okradete někoho dalšího!“ vmetla jsem jí do tváře. Ani se nehádala, bylo by to stejně marné. Během hodiny se nechala propustit! Odhopkala na jedné noze, berle zůstaly na chodbě.

„Lukáši, tak co, zdalipak se ti už stýská po domově?“ zeptala jsem se mazlivě svého nevěrníka, a ten jen mlčky přikývnul. Čekaly ho galeje. Chození do zaměstnání, domácí práce, malování bytu a taky pořádně drahá dovolená. Pomstu jsem si užila a byla hodně sladká!

Kristýna N., (56), Brno

reklama
Související články
3.5.2024
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže i proto ona věřila horoskopům, milovala tajemno. Gábina byla i větší romantička, snila o lásce z tele
3.5.2024
Vypadalo to, že zůstanu na ocet. Máma se domnívala, že kdybych se lépe oblékala a nevypadala jako strašák do zelí, třeba by si mě někdo všiml. Já ale byla srdcem i duší tramp. Pokaždé na Prvního máje si přečtu Máchovu báseň Máj. Třeba nejsem sama, možná to dělá i někdo jiný, říkávala jsem si. Byla jsem osamělá duše a trávila svátek zamilovaných či Svátek práce, chcete-li, vždy stejně. Ráno povi
2.5.2024
Děláme si starost o naši dvanáctiletou vnučku. Nechtěli jsme jí sociální sítě zakázat, radši jsem se s nimi sama naučila a vymyslela malou lest. Naše Kačenka, stejně jako její kamarádky a spolužačky a obecně vrstevnice, miluje brouzdání po internetu. Neustále si něco ťuká na počítači nebo mobilu, který dostala od rodičů. Před časem z ní vypadlo, že si založila účet na jedné sociální síti a nahr
1.5.2024
Tolik jsme se těšili, jak si budeme užívat volna. Ale když ta chvíle přišla, můj muž mi začal chřadnout před očima. Musela jsem něco udělat! Do důchodu jsme se s manželem těšili, ty poslední roky v práci nás už oba zmáhaly. Snili jsme o tom, jak budeme cestovat a užívat si života, věnovat se vnoučatům, a že si snad dokonce uděláme univerzitu třetího věku. Jenže když ta chvíle konečně přišla,
29.4.2024
Když jsme se se sestrou přestěhovaly zpátky do domku po našich rodičích, okukoval nás zpoza plotu pěkný chlap. Nenapadlo nás, že se z něho stane jednou taková noční můra. Byl samá ochota, že prý když něco budeme potřebovat, je nám k službám. Máme svá tajemství Pořád vyzvídal, jak je to možné, že takové pěkné ženské jsou v domě samy. Nějak se nám nechtělo vytahovat naše životy před neznámý
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
skutecnepribehy.cz
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
Byla jsem zamilovaná do pohledného spolužáka Lišky, který si mě nevšímal. Přesto jsem doufala, že se během pálení čarodějnic sblížíme. K čarodějnicím neboli třicátému dubnu se upínaly veškeré mé naděje. O té magické noci jsem věděla nemnoho, neboť jsme se o takových věcech ve škole neučili, ale babička říkávala, že je to noc zázraků. Filipojakubská nebo také Valpuržina
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
iluxus.cz
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
Už téměř 35 let představuje hodinářství Koscom synonymum pro spolehlivost a kvalitu v oblasti péče o hodinky, a to nejenom mechanické. S blížícími se oslavami výročí se vedení společnosti rozhodlo svo
Vynutí si Krejčíková svatbu?
nasehvezdy.cz
Vynutí si Krejčíková svatbu?
Jsou už mnoho let zasnoubeni, přesto se krásná Aneta Krejčíková (32) veselky stále nedočkala. Povídá se, že už toho má dost a rozhodla se jednat. Jednou už se prý blondýnka ze seriálu Ulice se svým p
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
historyplus.cz
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
Přesily se nezaleknou. V bitvě u slezské Lehnice 20 000 mongolských lučištníků na koních roku 1241 rozpráší třicetitisícové vojsko křesťanů. V Evropě diví kočovníci, kteří se přemísťují z místa na místo závratnou rychlostí, vyvolají paniku.   Rychlí a nezávislí Proženou se celou Asií jako vítr. Denně mohou urazit až 160 kilometrů. Za takovou rychlost mongolští
Nazar: Oko proti zlých pohledům
epochalnisvet.cz
Nazar: Oko proti zlých pohledům
Modrá, bílá, světlemodrá, tmavomodrá. Co je to za podivnou duhu? Na mysli máme nazar neboli oko zla. Prý jednoduchý návod na to, jak přežít veškerou závist a zlobu okolního světa! V modrých očích některé kultury vidí zlo. Například Turci, ale i Řekové. Když mezi ně, typicky hnědooké, přicházejí ze severní Evropy nositelé očí blankytných,
Nepečený borůvkový cheesecake
nejsemsama.cz
Nepečený borůvkový cheesecake
Sladkost, kterou budete muset připravovat každou neděli. Ingredience: ● 130 g sušenek (Lotus, Club nebo Bebe) ● 60 g másla ● 500 g mascarpone ● 200 g sýru Philadelphia ● 200 g vysokotučné smetany ● 120 g moučkového cukru ● 200 g borůvek (nebo jiného bobulového ovoce) Postup: Rozdrťte sušenky. Můžete je dát do igelitového sáčku a paličkou je nadrtit nebo vám pomůže kuchyňský robot. Nadrobno
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
epochaplus.cz
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
I když se některé české „kriminálky“ doslova hemží sériovými vrahy, ve skutečnosti není řádění takových zabijáků v srdci Evropy nijak časté. A to se netýká jen České republiky, ale i Slovenska. Ovšem na jaře 2022 napíšou slovenští zástupci justice tečku v kauze, v níž sériový vrah skutečně figuruje. Jeho jméno je Miroslav Lehotský. Vztah se
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
21stoleti.cz
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
Pražské Metro slaví 50 let a jako oslavu přinášíme vzpomínky pamětníků a dokumentů z firemních archivů – přehlídku zapomenutých příběhů. Zaměstnanci Metrostavu, respektive původního státního podniku V
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
enigmaplus.cz
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
Rituální vraždy a lidské oběti bohům jsou charakteristické pro mnohé kultury v pravěku. Ale lze na ně narazit i v moderní době. Tradice rituálních vražd je u některých kultů stále živá a neodradí ji a
Řezy s drobenkou
tisicereceptu.cz
Řezy s drobenkou
Ještě předtím, než nanesete na těsto tvarohovou náplň, potřete ho džemem. Ingredience Na těsto 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 1 vejce 100 g cukru 1 lžička nastrouhané citronové k
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř