Domů     Přítel si v nemocnici užíval
Přítel si v nemocnici užíval

Moje lítost se změnila v obrovský vztek, když jsem přišla na přítelovu nevěru. Ani velká jizva po operaci mu nezabránila v radovánkách s pacientkou z vedlejšího pokoje!

Plánovaná operace žlučníku mého přítele se neobešla bez komplikací. Protáhla se na několik hodin a z přítelova břicha učinila měsíční krajinu. Samý kráter! Můj Lukáš nebyl žádný hrdina. Stále jen vzdychal a něco požadoval.

Ládoval se česnekem

„Kup mi prosím takovou tu mast na záda, bolí mě celé tělo, jak musím spát na zádech! A nějaké nové pyžamo, ať tady nejsem za chudáka!“ nařizoval mi a já se seznamem v ruce obíhala město, abych mu ve všem vyhověla.

Žili jsme spolu jen krátce, asi rok a půl, ale byla jsem si jistá, že je to ten pravý. No, skoro pravý, ale kde bych pořád někoho hledala? Ve svém věku jsem už moc dobře věděla, že nic, ani vztah s chlapem, není nikdy ideální. S Lukášem jsme si vyhovovali.

Ve všem. A to jsem považovala za důležitější, než jeho malou výplatu nebo občasné sklony k hypochondrii. Žlučník ho sice občas pobolíval, ale koho ne, když by snědl mísu česnekové pomazánky a k tomu deset skoro černých topinek? Dělal si je sám, ty moje byly prý moc dietní.

Z pokoje vycházely podivné zvuky

Do nemocnice jsem za ním chodila denně a byla čím dál víc otrávená. Jeho požadavky neměly konce! Jednou, když bylo venku obzvlášť krásně, jsem se usadila v parku na lavičku a pozorovala cvrkot kolem sebe.

Nevím, jak se to stalo, ale probudila jsem se skoro za dvě hodiny. Taková ostuda! Určitě si kolemjdoucí mysleli, že jsem nějaká podnapilá bezdomovkyně… Rozběhla jsem se k nemocnici, abych Lukášovi donesla slíbenou vodu po holení.

Dveře od jeho oddělení nechávali stále otevřené a tak nebyl žádný problém se k němu dostat. Z přítelova pokoje jsem uslyšela nějaké zvuky. Šramocení! Hlasy! Ten jeden, hlubší, byl podobný tomu Lukášovu. Měl ho totiž zvláštně zastřený.

Mezi jinými určitě nezaměnitelný! Pomyslela jsem si, že k němu dali konečně druhého pacienta. Dosud byl na dvoulůžkovém pokoji sám a stěžoval si, že je mu smutno, protože se nemá s kým bavit.

Užíval si s jinou

Zaklepala jsem, a aniž počkala na vyzvání, vstoupila dál. To, co jsem uviděla, mě úplně ohromilo. Můj chudáček operovaný cvičil prostná s pěkně obdařenou pacientkou!

Měla nohu v sádře, ale ani to ji neodradilo od náročných kliků, které na mém Lukášovi prováděla. „Týnuško, to není, jak to vypadá!“ zvolal Lukáš, který si s hlavou otočenou na stranu ke dveřím, všimnul mého příchodu.

„Větší pitomost jsem neslyšela!“ odvětila jsem a zabouchla dveře. Doma jsem vyházela ze skříně všechny přítelovy věci a chystala se ho hned ráno vystěhovat.

„Kufry mu odnesu do nemocnice, abych ho už nemusela nikdy vidět!“ umiňovala jsem si a usnula spánkem spravedlivých. V noci se mi zdál sen. Byla jsem sama a opuštěná v úplně prázdném bytě. Zoufale jsem se rozhlížela kolem sebe a volala na přítele.

On neodpovídal. Nebyl tam!

Milenku jsem zkompromitovala

Ráno jsem se probudila zpocená a vyčerpaná. Uvědomila jsem si, že se s Lukášem rozcházet nechci! Vždyť bych potrestala jen samu sebe! Do nemocnice jsem tentokrát šla hned ráno. Ale ne za svým nevěrným přítelem.

Chtěla jsem vypátrat onu čilou paní se sádrou na noze! Bylo to snazší, než jsem myslela. Procházela se po chodbě s nějakou sestřičkou. Učila ji používat berle.

Po chvíli si šla paní do svého pokoje pro svůj apartní růžový župánek a sestřička na ni čekala opřená o zeď hned vedle dveří. Potom se opět ty dvě vydaly trénovat na chodbu. Nadešla moje chvíle.

Do nočního stolku jsem té ženské nastražila všechno svoje zlato, které jsem na sobě měla. Dva zlaté řetízky, náramek a tři prsteny. Potom jsem hned spěchala na sesternu.

Musel sekat latinu

„Ztratily se mi šperky a vím, kde jsou. Tu ženskou znám. Je to zlodějka!“ tvrdila jsem a hnala se na pokoj, kde jsem zlato nechala. Cestou jsem sestře namluvila, že se mi vše ztratilo z kabelky na chodbě.

„Víte, nesla jsem ty šperky nechat vyčistit ultrazvukem, dělám to tak pravidelně každý rok!“ tvrdila jsem a ona mi to spolkla i s navijákem. Zlato leželo přesně tam, kam jsem ho dala. Paní přišla i s těmi berlemi do svého pokoje a vůbec nevěděla, co se děje.

„Nebudu vás žalovat, ale koukejte odsud zmizet, než okradete někoho dalšího!“ vmetla jsem jí do tváře. Ani se nehádala, bylo by to stejně marné. Během hodiny se nechala propustit! Odhopkala na jedné noze, berle zůstaly na chodbě.

„Lukáši, tak co, zdalipak se ti už stýská po domově?“ zeptala jsem se mazlivě svého nevěrníka, a ten jen mlčky přikývnul. Čekaly ho galeje. Chození do zaměstnání, domácí práce, malování bytu a taky pořádně drahá dovolená. Pomstu jsem si užila a byla hodně sladká!

Kristýna N., (56), Brno

reklama
Související články
15.4.2024
Manžel mi vyčítá, že umím jen pomlouvat a roznášet klepy. Ničím tím prý celou rodinu. Já si ale myslím, že nedělám nic zlého. Jsem jen zvědavá. Ráda si povídám s lidmi, myslím, že to je částečně i moje náplň práce, jsem totiž u nás na vsi listonoška. A ta musí přece vědět o všem! Také moc ráda poznávám nové lidi, jsem šťastná, že máme domek hned na návsi, tam jsem u zdroje všeho. Jakmile něk
15.4.2024
Propadla jsem úžasnému koníčku! Sleduji akční ceny, je to lákavé dobrodružství, takový můj sport, díky kterému jsem si našla i skvělé přátele. Najednou jsem nevěděla, co budu dělat? Na chození po divadlech jsem neměla peníze, na cestování dost sil, sedět u televize a dívat se na seriály mě nebavilo. Důchod se na mě šklebil v té nejděsivější podobě. Byla jsem sama, manžel mi zemřel. Doma to n
12.4.2024
Nikdo mě nenutil, mohla jsem si pořídit skleničku a umělé zuby. Já ale toužila po hezkém chrupu. Spořila jsem, jak to šlo, ale ono to moc nešlo. Jako rozvedená s platem nic moc to dalo docela fušku. Když k tomu člověk přičte nájem a občas něco na sebe, zbylo mi sotva na jídlo a nějaké to ovoce. I tak moje úspory dosáhly úctyhodné částky. Poctivě jsem střádala Měla jsem přesně vypočítané,
12.4.2024
Nebyl to nikdy žádný lev salónů, co se vzhledu týče, ale já hledala spíš klid a bezpečí. Jenže věk ho zřejmě připravil o poslední kapku charismatu. Stal se z něho nudný patron. Už kdysi na rande s ním byla celkem nuda. Nebyl vůbec zábavný, nerozuměl legraci a většinou jen mlčel. Já ale měla za sebou hodně bouřlivý vztah, a dokázala jsem tedy ocenit pravý opak. Vždycky to tak bylo Po svatb
11.4.2024
S Janou se známe od puberty. Seznámily jsme se na tenise. A staly se z nás hned kamarádky. A to celoživotní. Až donedávna… Tenis u nás, tehdy ještě na vesnici, se rozhodlo postavit pár tenisových nadšenců, protože se jim už nechtělo jezdit do nejbližšího města. Místo pro budoucí kurty bylo nádherné. Hned u řeky Lužnice. Tehdy, před padesáti lety, se rozhodlo, že kurty budou antukové a tři. Vévo
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
21stoleti.cz
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13
Vášnivý drink
tisicereceptu.cz
Vášnivý drink
Vyjádřit lásku lze mnoha způsoby. A k těm nejstylovějším patří koktejl plný neodolatelné chuti. Připravte si drink Red Valentine s rumovou lahůdkou Diplomático a prožijte se svým milovaným protějškem
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
historyplus.cz
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
Císař Matyáš je rudý zlostí. Bohatství státní kasy povážlivě klesá a jemu je jasné, kdo v tom má prsty. „Ti proklatí Taxisové,“ praští rukou do stolu. Právě oni se totiž starají o provoz poštovních linek, výdaje na jejich údržbu ale neplatí. Do kapsy jim plynou jen tučné zisky! Počátky výměny informací sahají hluboko do historie. Stálé
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
epochaplus.cz
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
Sedavé zaměstnání není rozhodně nic příjemného. Bez pořádné prevence se člověk začne dřív nebo později potýkat se zdravotními neduhy, typu křeče v nohou, bolesti zad a hlavy, bolesti ruky, pálení očí, problémy se zažíváním, nadváha a další. Mnohem lépe je naučit se těmto problémům předcházet, než je později řešit. Nejdůležitějším krokem v boji proti zdravotním problémům způsobeným
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
nasehvezdy.cz
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
Už dlouho se povídá, že manželství herečky Lucie Benešové (49) a herce Tomáše Matonohy (53) balancuje na hraně rozchodu. Herečka si nedávno vyrazila na dovolenou do luxusních lázní, kdo si ale mysle
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
enigmaplus.cz
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
Na kopci Morro do Vintém v Brazílii byli nalezeni dva mrtví muži. Co je zabilo, nebylo jasné. Jejich obličeje byly zakryty olověnými maskami a u sebe měli jen papír popsaný čísly a lísteček s instrukc
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
iluxus.cz
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou vychutnat i přímo z originálních tal
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
epochalnisvet.cz
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
Nizozemská loděnice Oceanco stojí za celou řadou oslňujících lodí. Nyní odhalila novou superjachtu ze série Simply Custom, která vznikla ve spolupráci s italským návrhářským studiem HotLab. Novinka pokřtěná Superleggera 80 se vyznačuje exteriérem inspirovaným sportovními vozy z 60. let a opulentním interiérem připomínajícím luxusní penthouse.   Může se zdát trochu nepatřičné pojmenovat ohromující trup osmdesátimetrové
Jak se žilo kdysi – Česká republika
nejsemsama.cz
Jak se žilo kdysi – Česká republika
Toužíte se projít po živém muzeu, kde na vás dýchne duch dávné doby? Vyrazte do skanzenu! V Čechách i na Moravě jich najdete několik a mnohé z nich jsou unikátní. Obvykle bývá v místě připraven doprovodný program, který dokreslí atmosféru místa a přinese vám neobyčejné zážitky. Muzeum lidových staveb Kouřim Stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech najdete v Kouřimi
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
skutecnepribehy.cz
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela… Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném