Domů     Ta ženská mi přebrala manžela i milence!

Ta ženská mi přebrala manžela i milence!


Někdy mě napadá, že všechno co stalo je jen moje vina. Nechci o tom moc přemýšlet, mám strach že bych se z toho mohla zbláznit.

Se Sváťou jsem prožila skoro třicet let. Seznámili jsme se v Praze, kde jsme tenkrát byli na burze sběratelů. Já si tam kupovala orchideje, protože právě ty mně zajímaly a on motýly, to byl zase jeho koníček. Slovo dalo slovo, zašli jsme na kávu a bylo to.

Pravda je, že z mé strany to žádná osudová láska nebyla. Měla jsem za sebou totiž pár let hodně podivného vztahu s Otakarem. Byl to fotograf, dobrodruh, takový nepolapitelný chlap.

Fyzicky mezi námi vlastně nic nebylo, ale nějak si mě omotal kolem prstu, a i když jsme nebyli milenci, já cítila, že do toho zapadám čím dál hlouběji. Nakonec jsem to nechala plavat a dala se dohromady se Sváťou.


Byli jsme dobří přátelé


Rozuměli jsme si, takovým tím klidným, přátelským způsobem. Když jsme se po dvou letech chození vzali, všichni kolem už nás brali jako ideální pár. A svým způsobem jsme takový i byli. Nehádali jsme se, podporovali jsme se, měli jsme se rádi.

Jediný problém by snad mohl být, že jsme nemohli mít děti, jenže i tohle jsme si vyřešili a přestali se tím trápit. Vydrželi bychom spolu asi až do smrti, jenže to by se nesměl objevit Otakar. Pořád ještě fotil a cestoval po celém světě.

Měl hodně co vyprávět a dokázal být úžasně romantický. Začali jsme se scházet na kávu a musím říct, že tak dobře jsem si s nikým v životě nerozuměla. Sváťa věděl, že se s Otakarem vídám, ale nevadilo mu to. Byl rád, že mám nějaké povyražení. Nežárlil, protože mně bezmezně věřil.


Hrozně jsem se zamilovala


Jenže to netušil, že dělá chybu. Tentokrát to totiž platonické nebylo. I když jsem se snažila udržet si nadhled, zahučela jsem do toho zase jako malá holka.

Pokaždé, když jsem Otakara uviděla, cítila jsem, že jsem do něj o trochu víc zamilovaná, a to ani nebudu mluvit o tom, co pro mě znamenal fyzicky. Nějaká soudnost mi však přece jen zůstala. Snažila jsem být ke Sváťovi o to víc milá.

Klapalo to, po tom, co jsem si začala tenhle poměr, se náš vztah hodně zlepšil. Vlastně jsem ani neměla výčitky svědomí, připadalo mi, že tím nikdo netrpí, naopak že jsme tím všichni jen získali. 
Trvalo to skoro dva roky, tahle idylka.

Pak měl Sváťa nějaké potíže v práci. Byl věčně naštvaný, nevrlý… Nevím, jestli nebýt mého románku, bych dokázala projevit více porozumění. To opravdu netuším.

Nechala jsem to být

Jednou odpoledne jsem se vracela domů. Otakar byl na služební cestě. Ve schránce jsem měla obálku. Byl to anonym. Ta osoba uváděla, že se můj muž zapletl s nějakou vdanou ženou. Sice nenapsala, jak se dotyčná jmenuje, ale uváděla, kde se scházejí a kdy.

Nemusela jsem dlouho pátrat, jestli je to pravda. Data se naprosto shodovala s daty jeho služebních cest. Byla jsem trošku v šoku, ale nehroutila jsem se. V hlavě mi to šrotovalo o sto šest.

První, co mě napadlo, bylo projet mu email a telefon, udělat scénu, dát mu co proto. Pak mi došlo, že je to hloupost. Já přeci už přes dva roky měla poměr s Otakarem a můj vztah ke Sváťovi to nepoznamenalo. Rozhodla jsem se tedy nechat to být.

Jenže to ve mně pracovalo. Přestala jsem se cítit ke Sváťovi tak vázaná, a čím dál tím víc mě to táhlo k Otakarovi. Vycítil to a musím říct, že se mu to nelíbilo. Chtěl zůstat volný. Začaly mezi námi takové podivné hry.

Já se snažila předstírat, že k němu až zas tak moc necítím a dokud se mi to dařilo, bylo vše v pořádku. Když jsem ujela a dala lásku najevo víc, než mu bylo milo, nechoval se ke mně pěkně.

Hrát ledovou královnu pro mě však bylo čím dál tím těžší, protože jestli jsem někoho milovala, pak Otakara.


Chtěl se rozejít


Pak přišel den, kdy mi oznámil, že se zamiloval do někoho jiného. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. A že by asi bylo lepší, kdybychom se už nevídali, protože jsem na něj citově moc vázaná. Nechápala jsem to. Tomu, co se stalo, nepředcházely žádné náznaky.

Čím víc jsem se snažila dobrat se, co se to děje a proč, tím bezcitněji se ke mně choval. Když na mě syčel, jak se jeho nová milenka jmenuje a v čem je lepší než já, prozradil mi i to, odkud je. Byla jsem úplně vyřízená.

Vůbec jsem si nedokázala představit, že budu bez něj. Doma jsem si jí samozřejmě chtěla najít na internetu. Když jsem jméno a příjmení zadávala do vyhledávače, měla jsem divný pocit. A pak mi to došlo. Stejné jméno jsem viděla u manžela na facebooku. Připadalo mi, že ztrácím půdu pod nohama.


Odloudila mi oba


Ano, ta vdaná domácí puťka se dvěma teenagery na krku a manželem, byla nejenom milenkou mého manžela, ale i milence. Zní to jako špatný vtip, ale bylo to tak. Tuctový vzhled, taková napůl biožena… Nechápala jsem to. Druhý den jsem jela za Otakarem.

Chtěla jsem mu říct, že ten jeho ideál má nejen manžela, ale i milence. Vyhodil mě. Prý ho to nezajímá. Neměla už jsem co ztratit a doma jsem Sváťu konfrontovala s tím, co jsem zjistila.

Překvapil mě, okamžitě navrhl rozvod.
Teď nás čeká druhé stání, kvůli majetku. Otakara jsem už od té doby neviděla. Mám pocit, jako bych uvnitř v duši zemřela. Hodně lidí by asi řeklo, že si za to můžu sama. Já se ale jenom zamilovala do toho nesprávného muže.

Alena (45), Praha

reklama
Související články
4.5.2024
Stejně jako máma jsem byla posedlá vzhledem. U ní jsem to nenáviděla, a přitom jsem dusila svoji dceru. Moje matka měla štěstí, že se vdala za úspěšného muže. Můj otec vydělával dost peněz, takže ona mohla být doma a starat se o sebe. Zastávala názor, že žena musí být prostě krásná. Tento styl výchovy jsem převzala od ní i já, ačkoli jsem to nenáviděla. Jak se to stalo? Snadno. „Nepoveden
3.5.2024
Tereza je naše vymodlené dítě. Dlouho se nám nedařilo počít, ale nakonec se na nás usmálo štěstí. I když pak se od nás zase odvrátilo. S Vláďou jsme se seznámili, když nám bylo už 35 let. Oba jsme toužili po rodině, ale před tím jsme nenašli vhodné partnery. Osudový muž Vláďa Jakmile jsme narazili na sebe, oba jsme věděli, že to je přesně ono. Proto jsme ani neotáleli a dohodli jsme se, ž
2.5.2024
Po smrti nevlastního otce se stalo to nejhorší, co mě mohlo potkat. Dědictví zasáhlo do mého života nelítostně, ten domek jsem musela rychle opustit. Nevlastního otce jsem měla moc ráda. Maminka si ho vzala, když mi bylo pět let. Vycházela jsem s ním dokonce lépe než s mámou. Spolu pak měli syna Vojtu. Máma Vojtu rozmazlovala a stavěla nás proti sobě. Byla jsem ráda, když jsem vypadla po učňáku
1.5.2024
Tehdy jsem byla sama ještě dítě! Pozdě jsem litovala, že jsem své miminko dala k adopci, ale neměla jsem na výběr. Po letech si mě však našlo! Je to tak dávno, a přesto se na to nedá zapomenout! Stále to strašně bolí. Bylo mi šestnáct, když jsem se zamilovala do vojáka, který sloužil v našem městě. Myslela jsem si, že to je láska na celý život. Když jsem otěhotněla, úmyslně jsem našim neřekla n
29.4.2024
Čekaly jsme s mámou na tátu. Ohlásil, že si přijde pro věci. Rodiče procházeli složitým rozvodem a hádali se kvůli majetku. Naši koupili chalupu, když jsem byla ještě malá. Ze zchátralého stavení udělali společnými silami malebnou vilku. A ze sadu plného starých stromů a v neposlední řadě kopřiv, vysokých jako urostlý chlap, tak pěknou zahradu, že o ní vyšel článek v časopise Zahrádkář, dodn
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
enigmaplus.cz
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
Řady tvořené více než 2000 neopracovanými kameny s nejasným posláním jsou dnes největší megalitickou památkou Česka. A zřejmě také jednou z našich největších záhad. Jeden z nejzáhadnějších kamennýc
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
skutecnepribehy.cz
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát.
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
epochaplus.cz
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
Život krále rock’n’rollu, Elvise Presleyho, byl plný vzestupů a pádů, které ho katapultovaly na vrchol slávy, ale také ho stály život. Jeho nekonečná vášeň pro hudbu a osobitý styl se staly ikonickými pro celou éru. Od chudých začátků v Mississippi po oslnivé vystoupení ve slavném pořadu Comeback 1968, Elvis zanechal nezaměnitelnou stopu ve světě hudby.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
21stoleti.cz
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
Podle studie zveřejněné v časopise The Journal of the American Heart Association je u lidí, kteří často kouří marihuanu, vyšší riziko infarktu a mrtvice. Článek je analýzou každoročního průzkumu ameri
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
nasehvezdy.cz
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
V křehké tmavovlásce Simoně Postlerové (†59) byla vždy ohromná síla. Musela se rozloučit se životní láskou. Čelila i dalším vážným problémům, přesto se stále usmívala. Kdyby se vyplnil její dětský
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
nejsemsama.cz
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
iluxus.cz
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
Připravte se na novou podobu Dubaje. Město, které již teď září jako drahokam na Blízkém východě, nyní plánuje projekt, který ho nejen povznese, ale také obohatí jeho ekosystém. Dubaj Mangroves, ambici
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
historyplus.cz
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
V ulicích Birminghamu v americké Alabamě je opět rušno. Nejdřív je slyšet rána a pak jako domek z karet padá k zemi jeden příbytek afroamerické rodiny. Následně je zdemolován kostel, v němž se černoši setkávají. Obyvatelé tmavé pleti v „Bombinghamu“, jak se městu v 50. a 60. letech minulého století říká, nejsou před řáděním Ku-klux-klanu v bezpečí.