Domů     Byl psychopat z inzerátu!
Byl psychopat z inzerátu!

Nechápala jsem, jak někdo může zkoušet štěstí v lásce přes seznamku. Pak ale došlo i na mne.

Mám kamarádku, která si prošla láskami přes seznamky nesčetněkrát. Přesto ji to nikdy neomrzelo. Zajímalo mne, co na tom tedy vidí. Nebyla nijak ošklivá, přesto jinde muže nenašla.

Tajemství seznamky

Lenka, má kamarádka, pracovala, chodila do společnosti, byla vždy komunikativní, zkrátka žila společenský život, proto mne udivovalo, když nenarazila na muže tím klasickým způsobem.

Co na tom viděla?

„Víš, já musím toho chlapa poznat. První setkání, to mne nikdo neuhrane,“ vysvětlovala mi. Když ale cítila, že nechce být sama, zkusila inzerát. „To je snadné. Nejdřív si s tím člověkem píšeš. Něco o něm zjistíš, aniž byste se museli vidět.

Uniknout není tak trapné, jako když už se vidíte tváří v tvář,“ popsala mi. Tenkrát mi to bylo jedno, byla jsem vdaná a neměla jsem touhu se seznámit.

Byla jsem v pokušení

Nastala však doba, kdy to v mém manželství začalo skřípat. Nakonec jsme se s manželem domluvili na rozvodu. Žádné velké hádky se nekonaly, rozešli jsme se v klidu.

Když jsem si protrpěla první měsíce a užívala jsem si samoty, začala jsem uvažovat, že si někoho najdu. Jenže kde? V práci ne, to jsem nechtěla míchat tamní vztahy a soukromí. A jinde?

Byla to samá hrůza

Pravda, už jsem nebyla nejmladší, pomalu jsem zapomněla na to, jak se flirtuje. Ale nějak jsem si neuměla představit, že budu někoho hledat. Proto jsem zavolala Lence a sešly jsme se.

Chtěla jsem něco zkusit. Seznámit se přes inzerát. Lenka byla nadšená, cítila se jako můj guru. Musela mne do všeho zasvětit, poradit mi, co a jak, na co si dát pozor, jak vybírat. První dopisy byly hrozné.

Nechci nikomu křivdit, ale mám pocit, že o mne neměli zájem muži na mé úrovni. Nebo zkrátka měli jiné zájmy. Nenacházela jsem nikoho, s kým bych se chtěla vůbec sejít.

Už jsem to vzdala

Lenka mne ale nabádala, ať to nevzdám. „To je divné, možná by ses měla sejít s někým na zkoušku, třeba to bude jiné,“ nabádala mne Lenka. Jenže já neměla chuť. Pak ale přišel dopis, který tak strašný nebyl.

Nadšená jsem sice nebyla, ale jestli jsem se měla sejít s někým, byl to Dalibor, jak se odesílatel podepsal. Neměla jsem velká očekávání, však co jsem mohla ztratit. Když jsme měli před první schůzkou, začala jsem být nervózní. Nevěděla jsem, jestli mám jít.

Jenže to by byl trapas nepřijít. I tak ale schůzky naslepo dopadají. Nedalo mi to a přišla jsem dříve, abych mohla vyhlížet, jak bude Dalibor vypadat v reálu. Možná pak bych utekla.

Přišlo nejisté setkání

Nemusela jsem. Naopak vypadal velmi dobře. Po počátečních rozpacích jsme se skvěle bavili. Už dlouho jsem nepoznala někoho tak zábavného. U jedné schůzky nezůstalo. Bylo mi s ním dobře a chtěla jsem, aby nám to vyšlo. Vypadalo to, že je to na dobré cestě.

S Daliborem jsme se scházeli, brala jsem to jako nový vztah. Po dlouhé době jsem se cítila skvěle. Byl pozorný, ochotný, představa společné budoucnosti pro mne byla čím dál intenzivnější.

Divočina s překvapením

Se svým úspěchem jsem se svěřila i kamarádkám. Lenka k inzerátům přivedla ještě jednu naši kamarádku. Marii. Když jsme si jednou vyprávěly své zážitky a já vyprávěla své zážitky s Daliborem, Marie po chvilce zbystřila.

Po pár kontrolních indiciích jsme dospěly k tomu, že Dalibora známe obě. Stejné scénáře seznamování. Nejprve dopisování, obdobné fráze. Schůzky ve stejném duchu, návštěvy stejných míst. Ne, nebylo to s odstupem nějaké doby.

Řekla jsem: Dost!

Marie si začala psát s Daliborem měsíc a půl přede mnou, vztah udržovali půl roku, čili se scházeli ještě v době, kdy už byl se mnou. Hned mne napadlo, že nemusela být jediná. Na Dalibora jsem uhodila.

U toho příjemného a pozorného muže jsem se najednou dočkala jen odseknutí, že to snad neberu vážně.

Začal se chovat šíleně

Byla jsem snad první, kdo ho takto rázně odmítl. Začal se chovat jako psychopat. Vyhrožoval mi, pronásledoval mne. Varoval mne, že jestli o něm budu někde mluvit, budu mít ze života peklo. To mi stačilo.

Řekla jsem jen, že ho už nechci vidět, a dala jsem mu sbohem. Inzeráty mi štěstí jako Lence nepřinesly.

Pozor na Dalibora!

Už jsem to dál nezkoušela. Někdo si řekne, že to mohla být náhoda, ovšem když to vezmu do důsledků, tak je to ideální cesta, jak oslovit co nejvíce žen. Já nemohla všechny varovat. Jen jsem byla ve střehu, kdyby jiná z mých kamarádek znala nějakého Dalibora.

Nikdy s tím nepřestal

Neupozornila bych je ze zášti, ale proč by se měly ženy trápit jen proto, že věřily v lásku a on si jen hrál. Po letech jsem zjistila, že Dalibor se dokonce oženil, po pár letech se ale vrátil do starých kolejí. Tak ho žena prý nekompromisně vyhodila z domu. Nedivím se jí.

Jitka P., (72), Plzeň

Související články
25.9.2024
V pubertě jsem byla jako tornádo. Postrach učitelů i rodičů. Známá firma, problémová osoba s mnoha poznámkami v třídní knize. Poprvé jsem ho uviděla na povinné bramborové brigádě. Sklízeli jsme brambory v příšerných mundúrech, každý si oblékl, co měl doma nejhoršího, jak nám doporučili učitelé. Nenapadlo mě, že zrovna na bramborách potkám životní lásku. Domnívala jsem se, že ti praví se potkáv
25.9.2024
S Kemalem jsme se potkali na stu­diích. Zamilovala jsem se do něj tak, že jsem všechny pochybnosti nechala za sebou. Svou kulturu ale nezapřel. Mladí lidé, když se zamilují, neslyší a nevidí. Tak jsme to cítili i my dva – já a Kemal. Potkali jsme se na vysoké škole. Hned na první přednášce jsem zaregistrovala ten uhrančivý pohled jeho hlubokých černých očí. Díval se na mě přes celou posluchárnu
22.9.2024
Manžel utekl za milenkou a nechal mě se dvěma dětmi samotnou. Byly zrovna v telecích letech a někdy mě svými řečmi dokázaly pořádně ranit. Až Petr se mě přede všemi zastal. Tehdy se ještě běžně pila voda ze studánek a pramínků. To byly krásné časy. Seděla jsem na lavičce za chatou, kde byl chládek a koukala, jak potůček přeskakuje kameny a za veselého bublání míří dolů do řeky. Byla jsem rozved
21.9.2024
Byli jsme taková typická česká rodinka – „vepřo knedlo zelo“. V padesáti jsem potkala muže, který mě inspiroval. Vypadám teď nejlíp v životě. Prarodiče měli dům na vesnici a v něm se to domácím zvířectvem jen hemžilo. Každý rok byla zabijačka. Když jsme se se sestrou vdaly, pokračovaly jsme v rodinné tradici. Babička mi kladla na srdce, že jedině tak si chlapa udržím, když mu budu dobře vařit!
19.9.2024
Je to klišé. Studentka zamilovaná do učitele. Jenže nikdo neví, jaké problémy přijdou, když se to stane. Vždy jsem se zajímala o biologii. Když jsem byla ve třeťáku na gymplu, nastoupil k nám mladý učitel. Mirek. Byl hned po škole, takže zapálený do své práce. Nic víc jsem nehledala Neviděl problém v tom, že když se někdo zajímal více o předmět, tak mu věnoval větší pozornost. U kluků to
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Králičí roláda s bylinkami
nejsemsama.cz
Králičí roláda s bylinkami
Králičí roláda s bylinkovou nádivkou je delikátní pokrm, který nadchne svou lehkostí a svěžími chutěmi. Jako příloha stačí čerstvé pečivo. Ingredience: ● 1 celý králík ● 100 g strouhanky ● 2 stroužky česneku ● 1 cibule ● 2 lžíce nasekaného tymiánu ● 2 lžíce nasekané petrželky ● 2 lžíce olivového oleje ● sůl ● pepř Postup: Králíka vykostěte a maso naklepejte na plát. Smíchejte strouhanku, nasekaný česnek,
Trávil Trockij vyhnanství v ráji?
historyplus.cz
Trávil Trockij vyhnanství v ráji?
„Tady jsem snad v bezpečí,“ šeptá si slavný ruský revolucionář Lev Trockij na balkoně rozlehlého sídla Yanaros na jednom z Princových ostrovů. Hledí přitom na moře a vzdálenou siluetu Istanbulu. Odlehlé místo si za domov vybral v obavách o život. Ke břehům ostrova Büyükada přiráží nevelká dřevěná veslice. Plavba z Istanbulu přes Marmarské moře jí sem trvala dlouhé
Tajemný Branišovský les prý sledují rudé oči!
epochanacestach.cz
Tajemný Branišovský les prý sledují rudé oči!
Říká se, že procházka lesem dokáže člověka neobyčejně uvolnit. To však v žádném případě neplatí pro Branišovský les a obzvlášť ne v noci. Řada výpovědí svědků o děsivých a lidským rozumem nevysvětlitelných zážitcích utvořila z tohoto místa legendu a cíl cesty mnoha skupin i jedinců zajímajících se o paranormální jevy. Jedná se pouze o pověry,
Liška ryšavá Zikmund: Obyvateli Uher veleben, Čechy nesnášen!
epochaplus.cz
Liška ryšavá Zikmund: Obyvateli Uher veleben, Čechy nesnášen!
Zatímco v Evropě, a zejména v Uhrách je mladší syn Karla IV. Zikmund (1368–1437) považován za velice schopného krále, Češi mu dlouho nemohou přijít na jméno. Vyčítají mu smrt Jana Husa i křížovou výpravu, kterou vedl proti husitům. Trvá mu tak dlouhých sedmnáct let od smrti bratra Václava IV., než je v českých zemích všeobecně přijat jako
Estetika a dramatičnost černé
rezidenceonline.cz
Estetika a dramatičnost černé
Využití barvy, která vyvolává silné emoce, vyžaduje sice odvahu, jde však o velmi univerzální odstín, takže se uplatní v podstatě v interiéru jakéhokoliv typu a ladí se všemi styly. Je však nutné umět s černou zacházet. Spolu s minimalistickými tóny bílé a šedé patří do achromatické škály, pohlcuje totiž všechny ostatní barvy viditelného spektra, a
Novou linii G-Shock bude promovat rapper Central Cee
iluxus.cz
Novou linii G-Shock bude promovat rapper Central Cee
Svět rapperů je propojen se značkou G-Shock už dlouhá léta, a nyní se ještě více prohlubuje. Věhlasná japonská značka hodinek totuž započala další velmi důležitou kooperaci. Své jméno spojila s nejsla
Nechutná? To bude v genech
21stoleti.cz
Nechutná? To bude v genech
Co je hořké, to se nejí. Tento reflex v sobě máme hluboce zakořeněný. Asi třetina lidí však nevnímá určitý typ hořkosti. Můžou za to geny, které zásadně ovlivňují i další chutě. Jídlo přináší
Nevyjasněné otázky nankingského incidentu: Kam zmizely tisíce vojáků?
enigmaplus.cz
Nevyjasněné otázky nankingského incidentu: Kam zmizely tisíce vojáků?
Druhá světová válka za sebou nechala vedle tragické bilance v podobě milionů mrtvých i řadu podivných či nevysvětlených událostí. Patří mezi ně i tzv. nankingský incident. Zvláštní zmizení celého prap
Kapustové závitky
tisicereceptu.cz
Kapustové závitky
Lahodný oběd, po kterém nikomu nebude těžko od žaludku. Ingredience 12 větších kapustových listů 120 g rýže 500 g mletého hovězího a vepřového masa 2 stroužky česneku oregano, sůl, pepř 1 v
The Line: Supermoderní město pro 9 milionů lidí
epochalnisvet.cz
The Line: Supermoderní město pro 9 milionů lidí
Jen si to představte… ráno vstanete, kávovar namíchá kávu přesně, jak ji máte rádi. Umělá inteligence vybere ideální oblečení a najde spoj, kterým se dostanete do práce. Kancelář sice máte v ulici, leží však několik desítek kilometrů daleko. I tak může vypadat život v blízké budoucnosti.   Začátkem ledna 2021 vystupuje v saúdské státní televizi korunní princ
Hrozivý pád Tomicové mezi diváky! Co se stalo?
nasehvezdy.cz
Hrozivý pád Tomicové mezi diváky! Co se stalo?
Sympatická Pavla Tomicová (62) nedávno hodně vyděsila své příznivce. Herečka známá ze seriálu ZOO totiž na konci srpna spadla z jeviště přímo mezi diváky. Prostě udělala krok navíc. Všem zatrnulo, a
Lákali děti na hřiště duchové ze starého hřbitova?
skutecnepribehy.cz
Lákali děti na hřiště duchové ze starého hřbitova?
Na dětském hřišti se děly podivné věci, které si dodnes nedokážu vysvětlit. Kdosi roztáčel děti na kolotoči, houpal na houpačce… Dříve tam prý býval dětský hřbitov. Když jsme se přistěhovali do této části města, netušili jsme, jaké tajemství se tu skrývá. Odpradávna se tu prý děly věci, nad nimiž zůstával rozum stát. Hned druhý den, co