Domů     Kopal do mě on i rodina!
Kopal do mě on i rodina!

Tak moc jsem si vysnila dokonalou lásku a byla jsem schopná pro ni udělat cokoli, až jsem na to doplatila. Je to snad nějaký trest za snění?

Narodila jsem se na Moravě, když mi bylo sedm let, tak se naši rozvedli. Zůstala jsem jen s maminkou. Tehdy se ve mně asi zrodila touha mít pořádného chlapa, který se o mne postará.

Byla jsem tedy holka hodně divoká, měla jsem ráda diskotéky a tam o nápadníky nebyla nouze.

Zůstala jsem na dítě sama

Má velká láska byl Tomáš. Šikovný kluk, vyučený zedník, to se hodilo. Brzy jsem otěhotněla, a protože jsme bydleli na menším městě, tak jsme se rychle museli vzít, aby maminka netrpěla ostudou. Žili jsme poklidný život. Bydleli jsme u mojí maminky.

Do domácnosti přibyl malý Tomášek. Jenže tehdy se něco zlomilo. Ten velký Tomáš se mi tak nějak vzdaloval. Neměl pocit, že manželstvím se musí vzdát zábavy. Chodil do práce, potom do hospody, já byla doma s malým. A mamkou. Ta si k tomu řekla své, nelíbilo se jí, že jsem na dítě sama.

Přišla nevěra a konec

Nevěra se nám nevyhnula. Tomáš měl pletky s nějakými kamarádkami. Ze začátku jsem to přehlížela, jelikož jsem na něm byla závislá. Pak jsem se ale rozhodla, že i já se chci bavit.

Už jsem se necítila obdivovaná a milovaná mým mužem, tak jsem po tom zatoužila někde jinde. Mámě jsem to samozřejmě neřekla. Pomáhala mi s malým. Jenže jak každý v malém městě věděl, co se v každé domácnosti děje, tak se mamince doneslo, že i já mám milence.

A to se jí samozřejmě nelíbilo, jelikož péče o dítě byla hodně na ní a my rodiče jsme se bavili. Takže máma to rozsekla, když jsme si sedli ke stolu všichni tři. Asi odhadnete, jak to dopadlo. Tomáš odešel.

Byla změna život?

Měla jsem přátele ve východních Čechách, kde jsem našla útočiště. Otevřela jsem si tam malý krámek a začala jsem nový život. Maminka si našla přítele, měla svůj život. Tomáš se oženil. A já tu lásku stále hledala.

Už jsem přemýšlela jinak než v osmnácti, koho si najdu. Bohužel ne všichni v mém novém útočišti byli tak kamarádští, a pro spoustu žen jsem byla potenciální hrozbou, že jim přeberu jejich idola, svedu manžela, šířily se o mně divoké historky.

Hlavně se řešilo, co jsem asi zač, když mám malé dítě a odstěhovala jsem se od jeho otce tak daleko. I přes to všechno jsem pár vztahů měla.

Zdál se ten pravý

Jednoho dne jsem potkala Ondru. Nebyl nikdy ženatý, neměl děti. Ženám se moc líbil. Proto mne nenáviděly, že já, která už jsem měla děcko, bych jim ho přebrala. Stalo se. Zamilovala jsem se. Začali jsme spolu chodit, pak bydlet.

Náš vztah začal být na rodinné bázi. Mému Tomáškovi byl druhým tatínkem. I když i ten první se staral, ale nebyl tu denně.

Byla to jen přetvářka?

Ondra se snažil. Někde jsem zaslechla, že byl až moc na ženy. Myslela jsem, že se mnou se zklidnil. Změnil se. Například dřív nejezdil na dovolené, se mnou ale ano. Nová kapitola se tak psala nám oběma. Dělali jsme něco, na co jsme před tím nebyli zvyklí.

Nadnesla jsem tedy téma svatby. Kdybych nebyla nervózní kvůli jeho pověsti, tak mě nenapadne pochybovat o jeho odpovědi. Kupodivu řekl, že ano. Jenže on byl liknavý, takže zařizování bylo na mně. A nějak jsem neměla čas. Práce, péče o dítě, o muže…

Situace se opakovala

Náš vztah s Odrou začínal být rutinní. Stereotyp se vkradl do našich životů, někdy jsme se i pohádali. A tehdy to přišlo. Vykrystalizovaly Ondrovy pocity.

Při jedné prudší hádce mi vyčetl, že jsem si ho našla jako živitele rodiny, a začal vypočítávat, kolik ho nevlastní syn stál.

Po čase přišlo zase velké zklamání. Ondra měl bokovky. Neměla jsem sílu ho vyhodit. Měla jsem pocit nějaké kotvy, která v mém životě byla. A tak jsem to trpěla.

Nenáviděla mě jeho rodina

Ještě musím zmínit, že jeho rodina ze mě nadšená nebyla. Hlavně ženy. Jeho máma a sestra. Měly také pocit, že je Ondry škoda pro ženu s dítětem.

Jednou jsem i slyšela, jak mu domlouvají „ona už dítě má, nebude spěchat, a pak třeba vlastní mít nebudete“. Mrzelo mě to, ale mlčela jsem, protože jsem Ondru milovala. Chyba.

Vyhodili mě z města

Ondra začal být časem nespolehlivý. A jako partner pro mne ztrácel smysl. Takže jsem se chtěla rozejít. Jeho rodina stála při něm, samozřejmě. A i ty ženy, které vycítily šanci ho zase ulovit.

Kamarádi mi byli oporou, ale nemohli vytěsnit to dusno, které se neslo našim okolím. Byť některým lidem mí kamarádi řekli, ať se o mě nestarají. Šla jsem s chlapečkem zase o dům dál. Tedy o město dál.

Byl moc hodný, ale já už nechtěla

Bylo mi přes třicet a už jsem nechtěla lásku. Nevěřila jsem chlapům, nehledala jsem je. Občas jsem měla někoho pro pobavení. Pak se objevil Radek. Byl starší než já, přes padesát mu bylo. Byl strašně hodný, tím pádem ale trochu nudný.

Bohužel to mám tak, že mě přitahují prevíti, a pak ten muž, který za to stojí, měla bych se s ním jako v bavlnce, nemá skoro šanci. S Radkem jsem si ráda povídala, ale nic víc jsem od toho nečekala.

On to však nevzdal. Staral se o mě i o Tomáška. Měli jsme spolu vztah, ale nikdy jsme se nevzali. I když by byl Radek rád.

Měla jsem to udělat jinak

Dnes je mi 67 let. Radkovi by bylo devadesát. Vzpomínám na něj a mám pocit, že teď ho miluju víc než kdysi. Tolik to bolí a doufám, že on tak netrpěl. Nebyla jsem na něj zlá, nevyužívala jsem ho, byla jsem s ním ráda.

Ale musel asi tušit, že nehořím láskou jako on. Když mu bylo 75 let, zemřel na infarkt. Říkám si, že jsem mu měla splnit sen a vzít si ho. Jemu jsem měla věnovat nejvíc pozornosti, protože on si to zasloužil. Už je ale pozdě.

Veronika P. (67), Bruntál

Související články
27.9.2024
Neměla jsem ji ráda. Myslela jsem, že koketuje s mým mužem, pak jsem jí vyčetla, že její pes dělá hluk. Vrátila mi to, když jsem měla dítě. A vyřkla to nejhorší, co se splnilo. Dnes se na to dívám jinak. Vlastně poté, co jsem měla chlapečka, který byl trochu divoký, a já si uvědomila, že i já mohu obtěžovat sousedy, bych vzala některé věci zpět. Ale nešlo to. Kdysi jsem na sousedku několikrá
27.9.2024
Byla milující a laskavá. Maminka. Bohužel onemocněla a já, abych tatínkovi ulevila, jsem si ji vzala na den k sobě. A dopadlo to špatně. Bylo nás pět dětí, a proto maminka byla vlastně celý život doma. Hýčkala nás. Nás pět i svého muže, našeho tatínka. On velmi dřel, aby všechny svoje potomky uživil, ale vlastně jsme měli domov plný lásky. Myslím, že nás rodiče dobře vychovali, a i když jsme se
24.9.2024
Už jsem nevěřila, že najdu toho pravého. Pak se objevil ten vousáč v odrbaném saku a vybledlých džínách a zlomil mi srdce. Byla jsem hostinská v zapadlé putyce. Nic moc to nebylo, ale v létě tu býval frmol, sedávali tu trampové a vodáci. V zimě většinou ani noha, to jsme otevírali jen v pátek, sobotu a neděli. V létě se dřelo, aby se vydělalo na zimu, kdy kšeft skomíral. Bylo mi pětačtyřicet a 
24.9.2024
Byla jsem postavena před těžkou životní volbu. Takovou bych nepřála ani největšímu nepříteli. Nezbývá než věřit, že jsem se rozhodla správně. Magda na otci visela. Říct jí, že o něj přijde, bylo nad mé síly. Snad ještě kdyby to byl on, kdo nás opouští… Ale vzhledem k tomu, že jsem se bláznivě zamilovala a hodlala spálit všechny mosty, odejít od manžela a spojit svůj život s milencovým, necht
22.9.2024
Hrála jsem komedii, abych na sebe upoutala pozornost, vyhnula se práci a povinnostem. Teď se za to musím o sestru postarat. Jako dítě jsem si tajně přála, abych vážně onemocněla. Měla jsem takovou zvláštní představu, že jen tak se mi dostane zasloužené pozornosti mých rodičů i prarodičů, že mě budou mít více rádi a že mi občas koupí něco, co mi koupit odmítali. Měla jsem o osm let starší sestru
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Voňavý domácí chléb
tisicereceptu.cz
Voňavý domácí chléb
Upečte si s námi dvakrát kynutý domácí chléb. Příprava je trochu delší, ale věřte, že výsledek opravdu stojí za to! Suroviny 1 kg pšeničné chlebové mouky + trochu na hnětení 1 kostka čerstvého
Jezdecký ranč brazilské tomodelky
rezidenceonline.cz
Jezdecký ranč brazilské tomodelky
Nemovitost koupila Gisele Bündchen kvůli své mladší dceři, nadšené „koňařce“. Areál totiž kromě čerstvě zrekonstruovaného domu s devíti ložnicemi, fotbalového hřiště, tenisových kurtů, bazénu s nekonečnou hladinou a vodními prvky, vířivkou a fontánkami, zahrnuje především dva jezdecké okruhy a desítku stání pro koně. Southwest Ranches, který se nachází poblíž Everglades, zhruba na půl cesty mezi
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
iluxus.cz
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani představit. To dobře ví ve francouzských pekařstvích PAUL, kde pro zákazníky
V českých botanických zahradách procestujete celý svět
epochanacestach.cz
V českých botanických zahradách procestujete celý svět
Víte, že Česká republika patří k velmocem, co se týče botanických zahrad? Máme jich desítky, některé se dokonce mohou pochlubit výpěstky světového významu. Pojďme si některé oázy zeleně představit blíže. Největší a zřejmě také nejznámější českou zahradou je pražská botanická zahrada, kterou naleznete v Tróji nedaleko zoo. Návštěvníkům se chlubí obří sbírkou 15 tisíc druhů
Další modelka do televize!
nasehvezdy.cz
Další modelka do televize!
Zdá se, že se historie opakuje. Hokejista Jaromír Jágr (52) si najde modelku a ta poté skončí v televizi jako ostře sledovaná moderátorka. Své o tom ví nejen jeho bývalé partnerky Iva Kubelková (47
Můj půlnoční lektvar lásky
skutecnepribehy.cz
Můj půlnoční lektvar lásky
Na chlapy jsem měla smůlu. Uchýlila jsem se proto k bílé magii. Uprostřed tvorby kouzelného lektvaru se pan Pravý objevil u dveří. Od rozvodu uběhlo patnáct let. Nevěděla jsem, že bude tak těžké někoho blíž poznat. Fajn chlap nikde, a tak jsem přečetla mnoho knížek, které radily, jak na to. Byla jsem dokonce i na kurzu hledání lásky. Nakonec
Legenda O sedmi spáčích: Komu patří obrovské hroby v Tunisku?
enigmaplus.cz
Legenda O sedmi spáčích: Komu patří obrovské hroby v Tunisku?
Na jihu Tuniska se nachází slavná osada Chenini, kam se sjíždějí turisté z celého světa. Neláká je sem pouze dávné skalní město, ale i bílá mešita Sedmi obrů, v jejímž okolí se nacházejí podivné obrov
7 tajemství úplňku
nejsemsama.cz
7 tajemství úplňku
To, že má úplněk vliv na naše tělo, věděli již naši předci. Šamani ten čas využívali pro svá kouzla, babky bylinkářky na sběr vzácných bylinek. O tomto magickém čase ale kolují nejrůznější fámy. Co je pravda a co lež? Blížící se úplněk v mnohých z nás podvědomě často vyvolává podráždění. Kromě toho vnímavější lidé pociťují urputné bolesti hlavy, emoční labilitu, problémy s tlakem,
Až 39 milionů lidí by v příštích 25 letech mohly zabít odolné superbakterie
21stoleti.cz
Až 39 milionů lidí by v příštích 25 letech mohly zabít odolné superbakterie
Objev antibiotik představoval pro lidstvo dlouhou dobu spásu, odhaduje se, že jen samotný penicilin zachránil 82 milionů životů. Jenže živé organismy se vyvíjejí, bakterie nevyjímaje, a tak si proti a
7 nejmocnějších králů na křížových výpravách: Uctívaní hrdinové, prospěcháři, dobrodruzi s manželkou za zády
historyplus.cz
7 nejmocnějších králů na křížových výpravách: Uctívaní hrdinové, prospěcháři, dobrodruzi s manželkou za zády
Mamlúkové ustupují. „Za nimi!“ volají úspěchem povzbuzení křižáci. Pronásledují nepřítele až do nepřehledného bludiště ulic, a to se stane jejich zkázou. Rozdrobené oddíly ztrácejí veškeré taktické výhody. Křižáci jsou nemilosrdně pobiti, osud sedmé křížové výpravy zpečetěn. Egypťané pak inkriminované město v deltě Nilu nazvou Al-Mansura, Vítězné.   Zažít dobrodružství, prokázat odvahu, proslavit se, vydělat jmění
Nevyřešená vražda otce rodiny: Policie stále pátrá po vrahovi
epochaplus.cz
Nevyřešená vražda otce rodiny: Policie stále pátrá po vrahovi
Rodinná dovolená v kalifornském kempu se pro Tristana Beaudetteho a jeho dvě malé dcery změnila v noční můru. Muž byl během spánku zastřelen a jeho dcery spaly nevědomky vedle jeho mrtvého těla. Policie stále pátrá po vrahovi a rodina vypsala vysokou odměnu za jakékoli informace vedoucí k jeho dopadení. Dcery klidně spí vedle mrtvého otce
Energetičtí upíři: Denně chodí kolem nás, aniž bychom o tom věděli
epochalnisvet.cz
Energetičtí upíři: Denně chodí kolem nás, aniž bychom o tom věděli
Také jste se báli upírů, když jste byli dětmi? To jste ještě nevěděli, že skutečně existují. Akorát tihle jsou obtížně rozpoznatelní a nesají krev. Místo ní z nás mají sát energii, a to je prý činí mimořádně nebezpečnými! Upíři jsou pro spisovatele a filmaře mimořádně vděčným tématem. Jen málokdo nezná legendární román Drákula z pera