Domů     Mstil se přízrak pacienta?
Mstil se přízrak pacienta?

Na to strašidelné setkání se zjevením zemřelého pacienta nikdy nezapomenu. Při noční službě v nemocnici jsem viděla děsivý přízrak!

ovídá se, že duchové mrtvých se vracejí tam, kde skončil jejich život. Mnoho lidí umírá na nemocničním lůžku. Já jsem byla před několika lety svědkem jednoho neuvěřitelného setkání.

Noční služby jsem neměla ráda

Bude to už deset let, kdy jsem pracovala jako zdravotní sestra v jedné pražské nemocnici. Noční služby jsem neměla moc ráda, ve staré budově jsem se necítila moc dobře.

Navíc jsem hodně komunikativní a v noci bylo v nemocnici personálu mnohem méně a na sesterně jsem byla většinu času sama.

Kolegyně mi předala dokumentaci

Většinou jsem si krátila čas čtením lékařských dokumentů. Ale onoho večera jsem se nemohla na nic pořádně soustředit – měla jsem trochu pocuchané nervy z domácí hádky.

Doufala jsem, že se v práci uklidním, ale netušila jsem, jakou hrůzu v práci nakonec prožiji. Převzala jsem od kolegyně dokumentaci včetně informací o nových pacientech a uvařila jsem si zelený čaj, aby se mi nechtělo spát.

Všechno bylo normální

Posadila jsem se na židli a nechala jsem pootevřené dveře do sesterny, abych měla přehled, kdyby se něco dělo. Jediným problémovým pacientem byl pán na pokoji číslo dva, který, jak mi kolegyně připomněla, často v noci přicházel s různými „problémy“.

Podivný závan ledového vzduchu

Noc ubíhala ale celkem klidně. Venku bylo pochmurné podzimní počasí, nepříjemně pršelo. U rozsvícené lampičky v místnosti pro sestry mi bylo dobře. Najednou, zničehonic, jsem pocítila prudký závan ledového vzduchu.

Bylo mi to divné, okno jsem měla samozřejmě zavřené. Jenže se mi to nezdálo, protože následkem toho spadly nějaké papíry ze stolu na zem.

Někoho jsem zahlédla

Jak jsem je zvedala, zdálo se mi, že ve dveřích někdo stojí. Otočila jsem se s tím, že to asi bude pán ze dvojky, ale když jsem přišla ke dveřím a rozhlédla jsem se po chodbě, nikdo tam nestál. Trochu mě to vyvedlo z klidu.

Nasládlý zápach

Všimla jsem si, že noční osvětlení na schodech, kterými chodba končila, podivně bliká. Už párkrát se stalo, že se porouchala zářivka, ale tohle bylo něco jiného. Zvědavost mě přemohla, a tak jsem se vydala k tomu porouchanému světlu.

Cestou po chodbě se mě zmocňovala zvláštní úzkost. Do nosu mi pojednou vnikl těžký nasládlý zápach – jen na chvilku a hned zase zmizel. Mně to ale nahnalo ještě více strachu.

Postava nad schody

Došla jsem pomalu až ke schodům. A tam jsem to jasně spatřila. Pod schody v tlumeném světle stála velká mužská postava v nemocničním županu.

Mojí první myšlenkou bylo, že je to někdo z pacientů, ale pak jsem si všimla, že ten muž nestojí na podlaze, ale jako by se vznášel kousek nad ní!

Začala jsem se modlit

Stála jsem zmrazená hrůzou a jen jsem se na tu postavu dívala. A ten přízrak se díval na mě. Byla jsem jako zkamenělá. Nebyla jsem schopná ani volat o pomoc. Bála jsem se pohnout. Trvalo to několik minut.

Potom se postava dala do pohybu a nejprve to vypadalo, že směrem ke mně. Polekaně jsem zalapala po dechu, ale vykřiknout jsem nemohla. Zavřela jsem oči a začala se v myšlenkách modlit.

Blízko ke zhroucení

Když jsem oči po chvíli otevřela, pod schody už nikdo nestál. Rozhlížela jsem se kolem sebe a celá jsem se třásla. Když jsem se vrátila do sesterny, neměla jsem daleko ke zhroucení. Kdyby to bylo možné, nalila bych si panáka na uklidněnou.

Kdysi dávno se stalo to samé

Až po chvíli jsem byla schopná zatelefonovat doktorovi, který měl také noční službu. Ale místo toho, abych mu vylíčila svůj příšerný zážitek, jsem se jenom stísněným hlasem zeptala, jestli je všechno v pořádku.

Bála jsem se, že mi to, co jsem před chvíli prožila, nikdo nebude věřit. Teprve druhý den jsem se opatrně zeptala jedné kolegyně, jestli někdy slyšela o tom, že v naší staré nemocnici straší.

Chtěla jsem to případně převést do legrace, ale k mému překvapení jsem se dozvěděla, že v minulosti měla jedna sestra zážitek, po kterém se zhroutila a ukončila pracovní poměr. Prý na ni zaútočil duch nějakého pacienta, alespoň tak to líčila.

Dávná smrt

Pověděla mi také, že přímo na našem patře prý kdysi před lety došlo vinou lékařů ke zbytečné smrti jednoho muže. Ten se prý nyní občas vrací, alespoň podle toho, co se vypráví. Zkoušela jsem o tom zjistit něco víc a podařilo se mi to.

Od starého vrátného jsem se nakonec dozvěděla, že k tomu úmrtí došlo jedné říjnové deštivé noci. Tedy v dobu, kdy jsem měla tu osudovou noční službu.

Raději jsem dala výpověď

Dodnes jsem přesvědčená o tom, že to byl duch onoho pacienta. Jeho duše nejspíš stále nemůže najít klid, a proto se jeho duch na výročí své smrti v nemocnici objevuje a děsí místní personál.

V nemocnici jsem zanedlouho raději podala výpověď, protože jsem nechtěla něco tak děsivého prožít v budoucnosti znovu.

Marie K. (61), Liberec

Související články
6.9.2024
S babičkou jsem měla silné pouto, které překonalo i její smrt. Dodnes slyším její hlas ve chvílích, kdy mi hrozí nebezpečí. Jako malá jsem s babičkou trávila skoro každý den. Když zemřela, bylo to pro mě zdrcující. Stále ale cítím její přítomnost a to mě uklidňuje. Myslím si, že na mě babička dohlíží, protože mě její hlas v několika případech zachránil. Jako kdyby byla se mnou Kdykoliv ně
6.9.2024
Se záhadnou smrtí blízkého člověka mi pomohla jedna seance. Díky ní jsem zjistila pravdu, a hlavně jsem nalezla vnitřní klid. Zjistila jsem, že těla mohou zemřít, ale duše existují dál, v jiném světě. A někdy odtamtud mají možnost zasáhnout i do toho našeho. Od sestry ze záhrobí jsem před několika lety dostala šokující zprávu! Černá ovce rodiny Moje starší sestra Alice byla vždy tak troch
5.9.2024
Na vysoké jsme si s holkami pořídily skříň ze skládky. Ta vydávala po nocích divné zvuky a zavírala uvnitř svoje nové majitelky. Bydlela jsem se dvěma kamarádkami a bavilo nás zvelebovat si náš byt. Skoro denně jsme tahaly domů různé kousky od babiček nebo z bazaru, jako třeba staré zrcadlo a obrazy. Katka zašla tak daleko, že vybrala na skládce dokonalou lampu a jednou pozdě večer přitáhla s k
1.9.2024
Bylo toho tolik, co mě děsilo. Měla jsem pocit, že všude číhá nebezpečí a propadala jsem častým záchvatům úzkosti. Až jsem potkala muže, který mě mého prokletí zbavil. Na dětství nevzpomínám ráda. I když bylo vlastně docela pohodové, byly v něm chvilky, které se staly mou noční můrou i v dospělosti. Byla jsem přecitlivělá holčička, která se bála všeho – nejen strašidel a hastrmanů, ale také dom
1.9.2024
Můj muž je vědec, nikdy nevěřil záhadám a tajemným jevům. Až se mu na zámku během pracovního jednání zjevil přízrak ženy v bílých šatech. Vždy si ze mě dělal legraci. „Máš bujnou fantazii,“ smál se mi můj muž i v den naší svatby. Nevěřil mi, že jsem během svatebního obřadu, který proběhl na krásném zámečku, na okamžik uviděla v koutě stát svou mrtvou babičku. Usmívala se na mě radostně. Můj muž
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Station Anděl na pražském Smíchově právě otevřel
iluxus.cz
Station Anděl na pražském Smíchově právě otevřel
Novinka roku se právě otevřela. Station Anděl na pražském Smíchově láká svou autentickou newyorskou atmosférou, kde chutě neznají mezí evropského kontinentu. Americké receptury, které odpovídají návšt
Na český trůn pomohli Habsburkům až Turci
epochaplus.cz
Na český trůn pomohli Habsburkům až Turci
Hned dvakrát v rané historii českých zemí mají Habsburkové český trůn nadosah. Pokaždé ale člen jejich rodu vládne jen krátce a poté náhle zemře na úplavici. A tak si musejí počkat až do roku 1526, kdy po bitvě s Turky u Moháče padne poslední Jagellonec na českém trůnu, Ludvík, aby se na něj konečně mohli posadit. Pak
Stará láska mezi Jeřábkem a Vejvodovou nerezaví?
nasehvezdy.cz
Stará láska mezi Jeřábkem a Vejvodovou nerezaví?
Proslýchá se, že manželství herců Tomáše Jeřábka (49) ze seriálu Jedna rodina a Halky Třešňákové (52) moc neklape. Tentokrát však možná ne proto, že herec umí být někdy nesnesitelný mamánek, který
Asijská kuřecí polévka
tisicereceptu.cz
Asijská kuřecí polévka
Asijská jednoduchá polévka vás rozhodně zahřeje a potěšující navíc je, že ingredience máte vlastně téměř vždy doma. Ingredience rostlinný olej 750 ml kuřecího vývaru 3 mrkve 1 menší pórek 10
Chtěli mi zabít syna
skutecnepribehy.cz
Chtěli mi zabít syna
Kuba jen sedí a kouká před sebe. Bývalý sportovec, a nyní se trápí na vozíčku. Stačilo jen pár minut. Kubík byl vždy veselé dítě. Jedináček, který byl i trochu vymodlený. Vždy jsem se snažila, aby byl slušně vychovaný. Aby byl úspěšný ve škole, životě, aby pomáhal druhým. Špatně jsem mu vysvětlovala, že když se jiné děti
Využívali krutí Avaři Slovany jako živé štíty?
historyplus.cz
Využívali krutí Avaři Slovany jako živé štíty?
Dlouhé vlasy spletené do dvou copů létají kolem mužských hlav. Zdobené spony se lesknou v záři slunce. Banda urostlých mužů na koních se vřítí do osady na jihu dnešní Moravy. „Schovejte ženy!“ vykřikne někdo. Avaři si ale stejně vezmou, co chtějí.   Bojovné avarské jezdce pronásledují turkičtí povstalci. Podle současného švýcarského historika Christopha Baumera Avaři pocházejí
Havajská technika Ho´oponopono: Klíč k dosažení všeho?
epochalnisvet.cz
Havajská technika Ho´oponopono: Klíč k dosažení všeho?
Nejrůznější alternativní metody určené k osobnímu rozvoji obvykle vychází z východních hinduistických či buddhistických tradic. Ovšem i v jiných koutech světa najdeme postupy, které mají do našeho života přitáhnout pozitivitu a štěstí. Havajská metoda s trochu zvláštním názvem Ho´oponopono je jednou z nich. Skutečně má až zázračné výsledky?   Na terase typického havajského domku sedí muž v bílé košili. Má zavřené
Mobilní telefony nevyvolávají rakovinu mozku
21stoleti.cz
Mobilní telefony nevyvolávají rakovinu mozku
Lidé žijící ve městě či blízko civilizované oblasti jsou pod vlivem mnoha druhů záření, ať už se jedná o rádiové vlny, ultrafialové záření ze Slunce, infračervené záření či vysokofrekvenční záření. Po
Mauritius: Ostrovy obřích želv
epochanacestach.cz
Mauritius: Ostrovy obřích želv
Ztracen v Indickém oceánu je Mauritius jen zdánlivě. Milovníci exotické turistiky ho znají jako jeden ze ztracených rájů. Britové mu udělili nezávislost v roce 1968 a od té doby jde o nejbohatší a nejkrásnější stát Afriky. Pojďte se s námi zasnít a vydat se na cestu na exotické ostrovy. Maličký ostrovní stát Mauritius má vlastní aerolinky Air Mauritius, asi
Smaragdová deska: Poklad egyptských mágů
enigmaplus.cz
Smaragdová deska: Poklad egyptských mágů
Magický dokument trvale ovlivnil dějiny evropské kultury. Je v něm prý zachyceno všechno vědění kosmu. Originál je ale ztracený. Pro středověké alchymisty je originál Smaragdové desky něco jako sva
Otevřený minimalismus Diablo House
rezidenceonline.cz
Otevřený minimalismus Diablo House
Kancelář Terry & Terry Architecture představila zdařilý projekt v podobě přístavby obytného křídla ke stávajícímu jednopodlažnímu domu. Nový dvoupatrový objem, napojený na původní objekt pod ostrým úhlem, začleňuje obytný prostor do okolí a těží z dalekých výhledů na přilehlé kopce a údolí. Jádro domu, jež zaujímá celkovou plochu 613 čtverečních metrů, je v aktuálním uspořádání
Jaký živel vám vládne?
nejsemsama.cz
Jaký živel vám vládne?
Už v dávných dobách se astrologové začali domnívat, že za povahu člověka mohou nejen hvězdy, ale také živel, který byl jejich příchodu na svět nakloněn. Víte, o jaký typ živlu šlo ve vašem případě? Je to tak prastará záležitost jako lidstvo samo. Přírodní živly se dělí do čtyř skupin: oheň, voda, země a vzduch. Odhalte, jaký element je ten váš, a zjistíte,