Domů     V jeskyni se probudily zlé síly!
V jeskyni se probudily zlé síly!

Děsivá místa, o kterých se vypráví, mohou mít pravdivý základ. Ocitli jsme se v pasti a s příchodem noci se začaly dít strašné věci!

Když jsem se před lety rozvedla, našla jsem si nového přítele. Jmenoval se Radek. Na rozdíl od mého bývalého manžela, který měl v oblibě především koukání na fotbal a vysedávání s kamarády v hospodě, byl velmi aktivním člověkem.

Výlety jsme si zamilovali

Radek ze všeho nejvíc rád podnikal různé túry a výlety. A protože já také nejsem žádný pecivál a pohyb mi je vlastní, oblíbila jsem si tyto výlety také. Zanedlouho nám byla republika malá a v létě jsme jezdili například i do Alp nebo na Slovensko do Tater.

A právě během jedné naší cesty do zahraničí se nám stal ten děsivý zážitek, na který ani jeden z nás nejspíš nikdy nezapomene.

Sešli jsme ze značené cesty

Nikdy jsme nenechali nic náhodě a vždy jsme se na cestu předem dobře připravili. I tehdy jsme měli naplánovanou dlouhou trasu přes jedno údolí. Vedla sice po turistické stezce, ale dost stranou od lidí.

Ačkoliv mají v Alpách cesty dobře značené, nám s Radkem se podařilo zabloudit. Když už to vypadalo, že se dostaneme zase do toho správného směru, staly se dvě věci.

Přihnala se silná bouřka

Zaprvé jsme potkali další dvojici, která sešla z cesty – jednalo se o dvě německy mluvící ženy. A za druhé se přihnala silná bouřka.

Mraky visely nad údolím a vypadalo to, že pořádně promokneme, nehledě na to, že do vysokých stromů v okolním lese mohl uhodit blesk. Rychle jsme s Radkem hledali nějaký úkryt a ty dvě rakouské turistky také.

Otvor ve skále

Bouře vypadala opravdu zlověstně, obloha byla celá černá. Už se ozývalo první hřmění a blýskalo se, když jsme spatřili ve stráni nad námi otvor ve skalním útvaru. Vypadalo to jako vchod do jeskyně.

Jelikož poblíž žádný jiný úkryt nebyl a do vesnice bychom se vrátit nestihli, považovali jsme to za nejlepší místo, kde bychom se mohli schovat, než se bouřka přežene.

Venku se rozpoutalo hotové peklo

Vyšplhali jsme se tam a vešli dovnitř. Ukázalo se, že je to skutečně jeskyně a to dost rozlehlá. Měli jsme štěstí, jakmile jsme vstoupili, venku se rozpoutalo hotové peklo.

Bouřka byla neskutečně silná a v duchu jsme si blahopřáli, že jsme se včas dostali do sucha. Radek měl s sebou baterku, takže jsme jeskyni trochu prozkoumali.

Vypadalo to, že kdysi byla ještě větší, na konci byl kamenný zával. Vyjádřila jsem obavu, aby na nás třeba nespadl strop, ale přítel mě uklidňoval. Netušila jsem ovšem, že tady strávíme delší dobu, než jsme čekali, a jakou hrůzu uvidíme.

Před vchod jeskyně se skácel strom

Všechno to začalo ve chvíli, kdy se ozvala strašlivá rána a před vchod do jeskyně se skácel strom, zasažený bleskem. Jestliže už předtím tam skoro nebylo vidět, teď nastala uvnitř skoro úplná tma. Zděšeně jsem se přítele ptala, co budeme dělat.

Nejhorší bylo, že nešel ani signál mobilního telefonu, kterým by se dala přivolat pomoc.

Nemohli jsme se dostat ven

Bouřka trvala ještě chvíli, potom dál dlouho pršelo. Společně s rakouskými turistkami, které na tom byly evidentně psychicky hůř než my, jsme se ocitli v pasti. Brzy bylo jasné, že na tomhle místě asi strávíme noc. Ven se dostat přes spadlý strom nedalo.

Ozval se podivný zvuk

S dvojicí turistek nebyla moc rozumná řeč, ale nakonec z nich vypadlo, že ta jeskyně je podle pověsti strašidelná. Snažili jsme se je uklidnit jako dva rozumně uvažující lidé. Radek obětoval bundu a položil ji na vlhké kameny, abychom se mohli posadit.

Měli jsme s sebou nějaké jídlo a pití na túru, s tím se dalo do rána vydržet. Když se ozval první divný zvuk, myslela jsem si, že to je hučení větru. Pak jsme si uvědomili, že to přichází zezadu z jeskyně. Rakouských turistek se zmocnila skoro hysterie.

Stíny na stěnách

V dalších hodinách se děly ještě mnohem horší věci. Zezadu z jeskyně zazářilo fialové světlo a v něm se objevovaly na stěnách různé stíny. Nějaký hluboký hlas něco nesrozumitelně říkal. To už jsme měli strach i já s Radkem.

Nejhorší chvíle přišla uprostřed noci, kdy se vzadu u závalu zjevil děsivý přízrak. V tu chvíli jsem málem omdlela hrůzou – a jedna z Rakušanek ztratila vědomí doopravdy.

Po půlnoci se vše náhle uklidnilo a utichlo, přesto samozřejmě nikdo z nás do rána oka nezamhouřil.

Legendám už se nesměji

Druhý den ráno nás vysvobodili místní lesníci. Divili se, že jsme vstoupili dovnitř, protože o té jeskyni prý každý ví, že v ní straší. Kdyby mi to někdo řekl den předtím, považovala bych to za místní legendu, která slouží k postrašení turistů.

Po tomto hrůzostrašném zážitku jsem však změnila názor. Dnes už vím, že na každé takové legendě něco je.

Mirka D. (51), Hradec Králové

Předchozí článek
Další článek
reklama
Související články
30.4.2024
Kolem zapáleného ohně se nás sešlo devět. Myslely jsme si, že to bude jenom zábava, naše kouzlení ale začalo působit. Proutěná koštátka čarovala a plnila naše přání. Na tento svátek se vždycky těšíme. Dodnes hledáme se sestrou Madlou, kam bychom vyrazily a pořádně si filipojakubskou noc neboli čarodějnice užily. Jednou v mládí jsme vzaly i naše dvě kamarádky Soňu a Milenu. Vyrazily jsme do vedl
30.4.2024
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela na rodičích několik zvířat, o které se pak nikdy
30.4.2024
Jel jsem za svými rodiči do jedenáctého patra, když se výtah porouchal. V rohu se náhle objevila temná postava. Stála a nic neříkala. Pak mě náhle vyhodila z výtahu ven. Zmáčkl jsem tlačítko a přivolal si výtah. Než přijel, obkroužily mě vzpomínky na dětství, které jsem v okolí paneláku, kde žili mí rodiče, strávil. Uplynulo už třicet let od doby, kdy jsem se odstěhoval a začal samostatně svůj
25.4.2024
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů se mi ale málem stal osudným. Starý
25.4.2024
Potřebovala jsem se přesvědčit, že mě neklame zrak, a tak jsem udělala pokus. Talisman z Afriky v sobě skrýval pozitivní energii! Magické věci nemusí být jen nebezpečné. Věřte, nebo ne, ale mohou mít i zázračné účinky! Už řadu let jsem svědkem toho, jak darovaná figurka působí kladně na náladu lidí. Synovec byl zapálený cestovatel Já osobně jsem na cestování nikdy moc nebyla, ale ve svém
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Karty věděly víc než já
skutecnepribehy.cz
Karty věděly víc než já
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
iluxus.cz
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si, že byste mohli mluvit s personálem hotelu tak, jak
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
enigmaplus.cz
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
Kdo by neznal krále Artuše. Legendární anglický panovník měl podle středověkých dějepisců a romancí vést na počátku 6. století obranu Velké Británie proti Sasům. Současní historici nicméně jeho existe
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
historyplus.cz
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
Plují stále víc na sever. Zastaví je až „Ztuhlé moře“, jak Pýtheás pojmenuje arktickou pustinu, kudy se nedá proplout lodí ani jít po svých. Hustá mlha, ledová kaše a plovoucí ledovce mu nahánějí hrůzu, a tak raději zamíří zpátky na jih.   Peněz moc nemají, a přesto svému synovi zajistí dobré vzdělání. Díky obětavosti rodičů
Milostná magie na 1. máje
nejsemsama.cz
Milostná magie na 1. máje
Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte? Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími. Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit,
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
epochaplus.cz
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
Mladá žena kráčí do banky. Musí vyzvednout výplaty. Je uvolněná, spokojená. Nedávno se vdala. Možná už pomýšlí na děti. Každopádně si maluje budoucnost. Když peníze obdrží, vyjde zpátky na ulici. Tam spatří známou tvář. Nastoupí k ní do auta. I s výplatami. Tím zpečetí svůj osud. Je odpoledne 23. dubna 1951. Na jezu v Klecánkách
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
21stoleti.cz
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných met
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Uteče Rybové dcera za milencem?
nasehvezdy.cz
Uteče Rybové dcera za milencem?
Půvabná Rozálie Prachařová (20) je jednou z hvězd nového seriálu Lež na pláži. Postupně dospívá, a dokonce má i partnera, kterým je herecký kolega Karel Jirák (29). A právě to má dělat jejím rodičům
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř