Domů     Nelituji nevěry, ale svého přiznání!
Nelituji nevěry, ale svého přiznání!

Nemyslela jsem, že můj Marek je posledním mužem v mém životě. Milovala jsem ho, ale přitahovali mě i jiní muži.

A tak jsem různé neshody a krize v manželství běžně řešila nevěrami. „Když ty na mě takhle, tak já se ti pomstím po svém,“ říkala jsem si vždy v duchu. Manžel nikdy nic netušil, naše manželství tak nebylo po mnoho let ideální, ale také nebylo úplně na odpis.

Konkurentka

Měli jsme spolu dvě děti a celkem normálně si užívali života. Až jednou na firemním večírku začala mého manžela ostentativně balit taková mladá a přitažlivá blondýna. Hned jsem zpozorněla.

Hned na začátku večera jsem si jí totiž sama všimla, protože nádherně tancovala. Všichni chlapi nad ní slintali a já těžko snášela konkurenci, na kterou jsem neměla… A k tomu si ještě bude dělat zálusk na mého Marka?

Rozhodla jsem se být slušná

Hned jsem si svého muže začala jinak hledět! Nakonec z toho byl moc povedený večer, já si své teritorium uhájila, a dokonce i sex byl tehdy po dlouhé době nádherný. Tehdy jsem se rozhodla, že se starým životem skoncuji.

Že budu žít jako každá jiná spořádaná manželka a nebudu svému muži lhát a dělat z něj paroháče. Hádky se dají přece řešit i konstruktivně. No, nějakou dobu to dokonce i fungovalo.

Fungující vztah

Ani mi nechybělo vymýšlení stresujících lží a útěky z domova, které jsem maskovala cvičením nebo srazem s kamarádkou. Konečně jsem si mohla poblahopřát, že se nám povedlo vytvořit fungující vztah, který klapal čím dál lépe, a my si začali skutečně rozumět.

Asi jsem se nudila

Děti odešly z domova a my jsme na sebe byli hrdí, co jsme z nich dokázali vychovat. Starší syn má svoji vlastní firmu a mladší dcera je veterinářka. Bohužel tato pohoda vzala zasvé s příchodem nového kolegy do naší firmy. Okamžitě mě uhranul.

I když jsem se tomu bránila, tak jsem to nezvládala. Nedokázala jsem odolat jeho komplimentům, dárečkům a projevům náklonnosti. Prostě mi to dělalo dobře.

Zřejmě i díky tomu, že děti už nebyly doma a nikdo mě už nijak zvlášť nepotřeboval, nebylo těžké mě zblbnout.

S Markem jsme měli doma sice pohodu, ale nějaká vášeň a dokazování zájmu o druhého to už rozhodně nebylo. Marně jsem si stále připomínala, že tohle mám už za sebou a nechci znovu spadnout do lží. Opravdu jsem s tím pokušením bojovala, seč mi síly stačily.

Chtěla jsem se mu líbit

Když jsem se chystala na výroční oslavu firmy a stála jsem před zrcadlem, malovala se a vlnila si vlasy, jsem doteď přesvědčená, že jsem to nedělala cíleně pro kolegu Radka, ale asi někde v podvědomí jsem to měla.

A musím přiznat, že jsem se soustředila i na výběr spodního prádla.

I když jsem pak vlastně v tom alkoholovém opojení ani nevěděla, co mám na sobě a jestli mi podprsenka ladí s kalhotkami. Stalo se tedy to, co se stát muselo… Vlastně si to ani nepamatuji.

Jen se mi vybavuje, jak na závěr na mě Radek mrkl a řekl větu, která mě probrala: „Bylo to fajn, kočko! Díky!“ Připadala jsem si v tu chvíli použitá a ponížená a nemohla se na sebe podívat!

Vybalila jsem to na něj!

A protože jsem se před lety rozhodla, že už manželovi Markovi nebudu nikdy lhát, musela jsem se mu co nejdříve přiznat. Nebylo to pro mě ani pro něj zrovna jednoduché. Svého manžela jsem svojí nevěrou hodně ranila.

Marně jsem se mu snažila omlouvat: „Promiň mi to, prosím, byla jsem opilá a ani si to nepamatuji,“ přiznala jsem a sama musela uznat, jak hloupě to zní. Bere to jako velkou zradu.

Nezačal hned mluvit o rozvodu nebo stěhování, ale i tak jsem viděla, že ho to velmi trápí. Asi čtrnáct dní se mnou nemluvil.

Chtěla jsem to s ním probrat už tolikrát, bohužel vždy jen vedu monolog. Neustále se mu snažím vysvětlit, že to byl velký omyl a úlet, který se už nikdy nebude opakovat.

„Moc o tebe stojím, stále tě miluji a určitě chci náš vztah obnovit a vrátit do zajetých kolejí!“ opakuji mu stále.

Měla jsem raději mlčet

Je fakt, že mi přijde hloupé, že po tolika nevěrách v mládí, o kterých nic neví, bych najednou měla přijít o manželství kvůli jednomu blbému sexu s arogantním, namyšleným frajírkem. Tak teď totiž na Radka pohlížím. Ten se totiž zase už poohlíží jinde.

Každé ráno, každý den teď přemýšlím, jak náš vztah s Markem po nevěře zachránit.

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto pravidelně vařím vše, co má Marek rád. Doma mám pořád naklizeno a napečeno. Nikam nechodím, jenom do práce a domů. A samozřejmě už lituji, že jsem si vše raději nenechala pro sebe. Měla jsem raději mlčet. Dostala bych za vyučenou od kolegy, ale doma bych měla svatý klid a pohodu.

Pořád něco visí ve vzduchu

Je fakt, že jsem si alespoň přestala brát práci domů, protože už neusiluji o to, strhnout na sebe pozornost za každou cenu, třeba i skvělými pracovními výsledky. Vždy trávím svůj volný čas tak, aby Marek viděl nebo věděl, kde jsem a co dělám.

Nechci, aby začal přemýšlet o tom, jestli nejsem zase s nějakým mužem. Dělám zkrátka vše, co manžílkovi vidím na očích, a kaju se. Je to ale těžké a už nevím, jestli si s tím sama vůbec poradím.

Obnovit vztah a získat opět partnerovu důvěru není jednoduché. Ano, už jsme zvládli alespoň malý pokrok, ale pořád to není tak, jako to bývalo dříve.

Marek se mnou už mluví, smějeme se, chodíme spolu na večeře a za kulturou, ale pořád nám ve vzduchu něco visí.Také jsme se spolu od té doby ještě nemilovali.

Zůstanu pro jistotu doma

Když jsme s Markem můj úlet řešili naposledy, tak mi přiznal, že pro něj bude těžké začít mi zase věřit. „Miluji tě, ale je to pro mě rána pod pás,“ přiznal se nedávno. A já mu bohužel úplně rozumím. Je to teď vše na mně. Pokud chci náš vztah obnovit, musím Marka přesvědčit, že mi může důvěřovat.

„Rozhodla jsem se, že dám v práci výpověď,“ nadhodila jsem a sama se divila, jak to zní přesvědčivě. Jen udiveně vzhlédl od novin. Moc dobře totiž ví, jak by pro mne byl takový krok náročný, protože svoji práci miluji a jsem tam spokojená.

Manžel je mi ale přednější. Věřím, že to Marek chápe jako velké gesto a odpustí mi.

Přemýšlím o terapeutovi

Přece nezůstanu na stará kolena sama. To bych pak nemohla ani do důchodu, protože bych musela dřít až do smrti, abych vůbec vyšla. To si tu práci raději odřeknu už teď! Za svoji chybu ale už, dle mého, pykám hodně dlouho.

Další půlrok už to asi nevydržím. Začínám přemýšlet, že by mi možná pomohl nějaký psycholog. Jen se trochu obávám, aby to nebyl nějaký mladý a přitažlivý chlap…

Věra N. (56), Hodonín

reklama
Související články
3.5.2024
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže i proto ona věřila horoskopům, milovala tajemno. Gábina byla i větší romantička, snila o lásce z tele
3.5.2024
Vypadalo to, že zůstanu na ocet. Máma se domnívala, že kdybych se lépe oblékala a nevypadala jako strašák do zelí, třeba by si mě někdo všiml. Já ale byla srdcem i duší tramp. Pokaždé na Prvního máje si přečtu Máchovu báseň Máj. Třeba nejsem sama, možná to dělá i někdo jiný, říkávala jsem si. Byla jsem osamělá duše a trávila svátek zamilovaných či Svátek práce, chcete-li, vždy stejně. Ráno povi
2.5.2024
Děláme si starost o naši dvanáctiletou vnučku. Nechtěli jsme jí sociální sítě zakázat, radši jsem se s nimi sama naučila a vymyslela malou lest. Naše Kačenka, stejně jako její kamarádky a spolužačky a obecně vrstevnice, miluje brouzdání po internetu. Neustále si něco ťuká na počítači nebo mobilu, který dostala od rodičů. Před časem z ní vypadlo, že si založila účet na jedné sociální síti a nahr
1.5.2024
Tolik jsme se těšili, jak si budeme užívat volna. Ale když ta chvíle přišla, můj muž mi začal chřadnout před očima. Musela jsem něco udělat! Do důchodu jsme se s manželem těšili, ty poslední roky v práci nás už oba zmáhaly. Snili jsme o tom, jak budeme cestovat a užívat si života, věnovat se vnoučatům, a že si snad dokonce uděláme univerzitu třetího věku. Jenže když ta chvíle konečně přišla,
29.4.2024
Když jsme se se sestrou přestěhovaly zpátky do domku po našich rodičích, okukoval nás zpoza plotu pěkný chlap. Nenapadlo nás, že se z něho stane jednou taková noční můra. Byl samá ochota, že prý když něco budeme potřebovat, je nám k službám. Máme svá tajemství Pořád vyzvídal, jak je to možné, že takové pěkné ženské jsou v domě samy. Nějak se nám nechtělo vytahovat naše životy před neznámý
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Karty věděly víc než já
skutecnepribehy.cz
Karty věděly víc než já
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
iluxus.cz
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si, že byste mohli mluvit s personálem hotelu tak, jak
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
enigmaplus.cz
Tajemný král Artuš: Bylo nalezeno místo jeho početí?
Kdo by neznal krále Artuše. Legendární anglický panovník měl podle středověkých dějepisců a romancí vést na počátku 6. století obranu Velké Británie proti Sasům. Současní historici nicméně jeho existe
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
historyplus.cz
Doplul Pýtheás z Massalie až do Arktidy?
Plují stále víc na sever. Zastaví je až „Ztuhlé moře“, jak Pýtheás pojmenuje arktickou pustinu, kudy se nedá proplout lodí ani jít po svých. Hustá mlha, ledová kaše a plovoucí ledovce mu nahánějí hrůzu, a tak raději zamíří zpátky na jih.   Peněz moc nemají, a přesto svému synovi zajistí dobré vzdělání. Díky obětavosti rodičů
Milostná magie na 1. máje
nejsemsama.cz
Milostná magie na 1. máje
Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte? Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími. Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit,
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
epochaplus.cz
Rozřezanou účetní vylovili z Vltavy
Mladá žena kráčí do banky. Musí vyzvednout výplaty. Je uvolněná, spokojená. Nedávno se vdala. Možná už pomýšlí na děti. Každopádně si maluje budoucnost. Když peníze obdrží, vyjde zpátky na ulici. Tam spatří známou tvář. Nastoupí k ní do auta. I s výplatami. Tím zpečetí svůj osud. Je odpoledne 23. dubna 1951. Na jezu v Klecánkách
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
21stoleti.cz
Hybridní mozkové systémy aneb Krysí neurony v mozcích myší
Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných met
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Uteče Rybové dcera za milencem?
nasehvezdy.cz
Uteče Rybové dcera za milencem?
Půvabná Rozálie Prachařová (20) je jednou z hvězd nového seriálu Lež na pláži. Postupně dospívá, a dokonce má i partnera, kterým je herecký kolega Karel Jirák (29). A právě to má dělat jejím rodičům
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř