Domů     Nevěra ji stála její život
Nevěra ji stála její život

Na tom, že se člověk zamiluje, není nic špatného ani divného. Když přitom ale vědomě ubližuje druhým, může nakonec dojít k tragédii.

Pavel se těžce zvedá ze sedadla. Jsme v jednací síni vrchního soudu, a právě nás vyzvali, abychom se postavili. Bude vynesen rozsudek. Můj zeť mě přímo hypnotizuje pohledem. Zoufale na mně visí a mám strach, že se zhroutí. Nakonec by vůbec nebylo divu. Po tom všem, co se nám stalo.

Dcera byla vybíravá

Jako malá holčička byla naše Marcelka opravdu úžasné dítě. Alespoň jsme si to tak s manželem namlouvali. Učila se totiž dobře, byla poslušná a hodná. Jen v jedné věci nás dokázala dost zlobit. Byla totiž strašně vybíravá. A to ve všem.

Ať už se jednalo o výběr toho „správného“ penálu do školy, nebo o sandálky na léto. Ovšem stejně tak jí nebyli vhod mnozí kamarádi. Jen tak si ji nikdo nezískal. A to jí vydrželo přes celou pubertu až do dospělosti.

Nápadníci ostrouhali

Marcela vyrostla do krásy. Opravdu to byla moc hezká dívka, kolem které se kluci jen točili a mohli na ní oči nechat. Jí však žádný nebyl vhod. Měla svou jasnou představu o partnerovi a za tou si šla bez ohledu na okolnosti.

Dlouho to vypadalo, že zůstane u těch chvilkových známostí, kterými procházela, už natrvalo. Pak konečně do jejího vzorku jeden chlapík zapadl. Byl to Pavel. Pavel byl o patnáct let starší. Člověk, který měl už své dobré postavení v práci, slušné finanční zázemí.

Ze všeho nejvíc byl ale doopravdy hodný, laskavý a do Marcely se moc zamiloval. I on ji svým charismatem naprosto okouzlil a přestala dál vybírat. Musím říct, že tehdy se nám s manželem doopravdy ulevilo a začali jsme chystat svatbu.

Šťastné manželství

Rok po svatbě se Marcele a Pavlovi narodil syn Mareček. Oba byli šťastní. A Pavel by byl pro svého syna a ženu, udělal cokoli. Často jsme se v té době navštěvovali a užívali si krásných společných chvilek.

Pavel by byl rád ještě jedno dítě, ale nějaký čas se to nedařilo. Pak přece jen moje dcera ve svých jednačtyřiceti otěhotněla a narodila se nám další krásná Marcelka. Pavel z ní byl úplně hotový. Byla to jeho malá princezna. Marečkovi bylo v té době už čtrnáct a svou sestru také zbožňoval.

Nečekané potíže

Pavel Marcele s malou velmi pomáhal, také já a Marek jsme dokázali holčičku pohlídat. Moje dcera tak měla dost času na to, aby se věnovala sama sobě a svým zálibám. Tehdy jsem to schvalovala. Byla přece jen už „starší“ maminka a potřebovala mít občas klid pro sebe.

Dnes si ale hrozně vyčítám, že jsem k tomu neštěstí svým postojem přispěla. Nikoho z nás však nenapadlo vyčítat jí, že chodí odpoledne do fitka a vrací se stále později. Při druhém těhotenství dost nabrala, a chtěla si proto vylepšit postavu. Proti tomu se přece nedalo nic namítat.

Pavel se hrozně trápil

Nedalo se ale přehlédnout, že doma to u mé dcery vůbec neklape, tak jako dřív. Vztahy mezi ní a Pavlem pomalu, ale jistě ochladly. A Pavel to velice těžce nesl. Zpočátku vůbec nechápal, co se děje.

Snažil se Marcelku znovu okouzlit, jako kdysi, ale cítil, že na to nemá, že proti konkurenci, která v tom zřejmě hraje roli, neobstojí.

Konečně se přiznala

Pod tlakem okolností i nás se dcera konečně přiznala. Už dva roky chodí se svým trenérem z fitka. S o dvanáct let mladším svalovcem. Miluje ho a chce žít s ním. Marcelku si prý vezme k sobě a Marek může zůstat s tátou.

Pavel tuhle situaci už neunesl. Dostal infart a skončil na nějaký čas v nemocnici. Všechno mi to připadalo jako ve snu. Zlém snu. Jak nám mohla Marcela něco takového udělat. Myslela jenom na sebe!

Samota a zoufalství

Když můj zeť přišel z nemocnice, našel byt prázdný. Všechny věci jeho manželky a dcery byly pryč a domů se vrátil jen Marek, který mezitím bydlel u mě. Dodatečně jsme společně oslavili jeho osmnáctiny. Bohužel jsme si dostatečně nevšímali toho, že se s ním děje něco nedobrého.

Strašlivý konec

Když moje dcera měla autonehodu, vůbec nás nenapadlo, co vše nás ještě čeká. Tragická událost se odehrála na rovné silnici, kde důvod k havárii žádný nebyl. Autu selhaly brzdy a moje dcera nabourala do stromu.

Ještě ji stačili dovézt do nemocnice, tam zemřela. Ukázalo se, že nešlo o nešťastnou nehodu ani o sebevraždu, ale o úmyslné poškození brzdového systému. Vyšetřování nakonec dovedlo kriminalisty až k mému vnukovi.

Ten se okamžitě přiznal. Nechtěl totiž ublížit své matce, ale jejímu milenci. Tragickou hrou osudu si ale do milencova vozu sedla Marcela. A vnuka teď soudí za pokus o vraždu.

Jak s tím vším budeme žít dál?

Můj vnuk skončil ve vězení. O čtyřletou Marcelku se stará s mou pomocí Pavel. Přišla jsem už o dceru, o vnuka a bojím se i o zetě. Co když se znovu zhroutí? Kdo se pak postará o vnučku, kdo pomůže při návratu na svobodu mému vnukovi? Já už to asi nebudu.

Snažím se ze všech sil svůj boj s rakovinou nevzdávat. Ale vítěz asi nebudu.

Petra H. (71), východní Čechy

reklama
Související články
2.5.2024
Po smrti nevlastního otce se stalo to nejhorší, co mě mohlo potkat. Dědictví zasáhlo do mého života nelítostně, ten domek jsem musela rychle opustit. Nevlastního otce jsem měla moc ráda. Maminka si ho vzala, když mi bylo pět let. Vycházela jsem s ním dokonce lépe než s mámou. Spolu pak měli syna Vojtu. Máma Vojtu rozmazlovala a stavěla nás proti sobě. Byla jsem ráda, když jsem vypadla po učňáku
1.5.2024
Tehdy jsem byla sama ještě dítě! Pozdě jsem litovala, že jsem své miminko dala k adopci, ale neměla jsem na výběr. Po letech si mě však našlo! Je to tak dávno, a přesto se na to nedá zapomenout! Stále to strašně bolí. Bylo mi šestnáct, když jsem se zamilovala do vojáka, který sloužil v našem městě. Myslela jsem si, že to je láska na celý život. Když jsem otěhotněla, úmyslně jsem našim neřekla n
29.4.2024
Čekaly jsme s mámou na tátu. Ohlásil, že si přijde pro věci. Rodiče procházeli složitým rozvodem a hádali se kvůli majetku. Naši koupili chalupu, když jsem byla ještě malá. Ze zchátralého stavení udělali společnými silami malebnou vilku. A ze sadu plného starých stromů a v neposlední řadě kopřiv, vysokých jako urostlý chlap, tak pěknou zahradu, že o ní vyšel článek v časopise Zahrádkář, dodn
26.4.2024
Občas mi šel pořádně na nervy a mnohokrát jsem si říkala, jak bych se měla skvěle, kdybych ho neměla. Prostě jsem manžela už nesnášela. Dokud byly doma děti, nijak jsem svůj vztah s manželem neřešila. Nebyl na to čas a vlastně ani nálada. Prostě jsme si každý plnili svoje rodičovské povinnosti a večer byli rádi, že únavou padneme do postele. Život plynul rychlým tempem a my se mu přizpůsobili.
24.4.2024
U nás doma panovala vždycky přísná výchova, vojenský řád a disciplína! Svou lásku nám tatínek s maminkou projevovali minimálně a já tím trpěla. Celé moje dětství bylo strašné, ani dnes, po tolika letech, na něj nevzpomínám ráda. A můj bratr taky ne. Náš domov nebyl o klidu, rodinném zázemí a něžné náruči. I když nás rodiče asi milovali. Nevím, jak se mohli ti dva najít nebo zda se maminka přizp
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
skutecnepribehy.cz
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
Byla jsem zamilovaná do pohledného spolužáka Lišky, který si mě nevšímal. Přesto jsem doufala, že se během pálení čarodějnic sblížíme. K čarodějnicím neboli třicátému dubnu se upínaly veškeré mé naděje. O té magické noci jsem věděla nemnoho, neboť jsme se o takových věcech ve škole neučili, ale babička říkávala, že je to noc zázraků. Filipojakubská nebo také Valpuržina
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
iluxus.cz
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
Už téměř 35 let představuje hodinářství Koscom synonymum pro spolehlivost a kvalitu v oblasti péče o hodinky, a to nejenom mechanické. S blížícími se oslavami výročí se vedení společnosti rozhodlo svo
Vynutí si Krejčíková svatbu?
nasehvezdy.cz
Vynutí si Krejčíková svatbu?
Jsou už mnoho let zasnoubeni, přesto se krásná Aneta Krejčíková (32) veselky stále nedočkala. Povídá se, že už toho má dost a rozhodla se jednat. Jednou už se prý blondýnka ze seriálu Ulice se svým p
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
historyplus.cz
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
Přesily se nezaleknou. V bitvě u slezské Lehnice 20 000 mongolských lučištníků na koních roku 1241 rozpráší třicetitisícové vojsko křesťanů. V Evropě diví kočovníci, kteří se přemísťují z místa na místo závratnou rychlostí, vyvolají paniku.   Rychlí a nezávislí Proženou se celou Asií jako vítr. Denně mohou urazit až 160 kilometrů. Za takovou rychlost mongolští
Nazar: Oko proti zlých pohledům
epochalnisvet.cz
Nazar: Oko proti zlých pohledům
Modrá, bílá, světlemodrá, tmavomodrá. Co je to za podivnou duhu? Na mysli máme nazar neboli oko zla. Prý jednoduchý návod na to, jak přežít veškerou závist a zlobu okolního světa! V modrých očích některé kultury vidí zlo. Například Turci, ale i Řekové. Když mezi ně, typicky hnědooké, přicházejí ze severní Evropy nositelé očí blankytných,
Nepečený borůvkový cheesecake
nejsemsama.cz
Nepečený borůvkový cheesecake
Sladkost, kterou budete muset připravovat každou neděli. Ingredience: ● 130 g sušenek (Lotus, Club nebo Bebe) ● 60 g másla ● 500 g mascarpone ● 200 g sýru Philadelphia ● 200 g vysokotučné smetany ● 120 g moučkového cukru ● 200 g borůvek (nebo jiného bobulového ovoce) Postup: Rozdrťte sušenky. Můžete je dát do igelitového sáčku a paličkou je nadrtit nebo vám pomůže kuchyňský robot. Nadrobno
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
epochaplus.cz
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
I když se některé české „kriminálky“ doslova hemží sériovými vrahy, ve skutečnosti není řádění takových zabijáků v srdci Evropy nijak časté. A to se netýká jen České republiky, ale i Slovenska. Ovšem na jaře 2022 napíšou slovenští zástupci justice tečku v kauze, v níž sériový vrah skutečně figuruje. Jeho jméno je Miroslav Lehotský. Vztah se
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
21stoleti.cz
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
Pražské Metro slaví 50 let a jako oslavu přinášíme vzpomínky pamětníků a dokumentů z firemních archivů – přehlídku zapomenutých příběhů. Zaměstnanci Metrostavu, respektive původního státního podniku V
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
enigmaplus.cz
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
Rituální vraždy a lidské oběti bohům jsou charakteristické pro mnohé kultury v pravěku. Ale lze na ně narazit i v moderní době. Tradice rituálních vražd je u některých kultů stále živá a neodradí ji a
Řezy s drobenkou
tisicereceptu.cz
Řezy s drobenkou
Ještě předtím, než nanesete na těsto tvarohovou náplň, potřete ho džemem. Ingredience Na těsto 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 1 vejce 100 g cukru 1 lžička nastrouhané citronové k
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř