Domů     Díky jeho lži jsme se zamilovali
Díky jeho lži jsme se zamilovali

Jako kadeřnice jsem vyslechla nespočet životních osudů. Vlastně i můj život vypráví příběh, který si stále žije svým životem.

A patřím mezi ty šťastné, které jím provází poctivá dávka lásky. Cesta k ní nebyla ale vůbec jednoduchá a nalézt tu pravou mi pomohla až má práce. Všechno začalo jedno květnové odpoledne, kdy se v našem kadeřnictví objevil neznámý muž.

Potřeboval ostříhat

Byl to elegantní člověk, v perfektně padnoucím obleku, na první pohled bylo jasné, že to je pán na úrovni. „Potřeboval bych ostříhat, dámy,“ řekl mé vedoucí. „Ujme se vás tady naše mladá,“ řekla vedoucí a dovedla toho muže přímo ke mně.

Říkejte mi Jakube

Tento pán mě překvapil už na samém začátku. „Ostříhejte mě, jak sama uznáte za vhodné.“ To byl pokyn podle mého gusta. Hned jsem se pustila do práce, zatímco on se rozpovídal a svým důvtipem začal bavit celé osazenstvo kadeřnictví.

Řekl nám, že je ve městě na služební cestě, že je to inženýr z Prahy, ale máme mu říkat Jakube.

Spokojený zákazník

Když se za půl hodiny zvedal z kadeřnického křesla, nebylo pochyb o tom, že ho miluje každá žena v místnosti. „Vypadá to báječně, jste moc šikovná,“ kýval mým směrem.

Měla jsem radost, že je spokojený, ale ještě víc mě potěšilo, když slíbil, že až bude mít za měsíc zase cestu do města, zastaví se. Dorazil opět poslední středu v měsíci.

Následně se opakovala stejná scéna jako minulý měsíc, Jakub vyprávěl a všechny dámy byly okouzleny. A tak to bylo měsíc co měsíc. Když mě během své čtvrté návštěvy pozval po práci na kávu, byla jsem radostí bez sebe.

Za těch pár měsíců jsem měla pocit, že se dokonale známe. A byla jsem šťastná, že on to cítil stejně.

Chtěla jsem ho překvapit

S Jakubem jsme vytvořili krásný pár. Stále jsme se vídali každou poslední středu v měsíci, občas jsme si volali, někdy i vyrazili na krátký výlet. Tak to šlo několik měsíců a já se dmula pýchou, jak úžasného partnera mám. Jen mě mrzelo, že se vídáme tak málo.

A tak jsem se jednou rozhodla, že ho překvapím. Věděla jsem od něj, jak se jmenuje podnik, kde pracuje, a tak jsem si vzala volno, nasedla na vlak a vyrazila do Prahy, překvapit Jakuba v práci.

Nevěřila jsem vlastním uším

Našla jsem to na první dobrou a na vrátnici poprosila vrátného, aby mi mého přítele zavolal. Nemohla jsem se dočkat, jak bude překvapený. Místo toho jsem ale byla překvapená já.

Když jsem vrátnému zopakovala Jakubovo jméno, dočkala jsem se nečekané odpovědi. „Myslíte toho šoféra? To není žádný inženýr, ten tady jezdí s kamionem. Ale dneska má dovolenou, jeho žena slaví narozeniny,“ řekl mi a já zůstala stát jako opařená.

Dokonalá iluze

Jela jsem domů jako zpráskaný pes. Celé se mi to zdálo jako špatný vtip. Jakub mi celou dobu lhal. Nebyl to žádný inženýr na služebních cestách, ale řidič kamionu. A byl ženatý! Teď jsem věděla, že všechno byla jen dokonalá iluze.

Následující středu se Jakub zjevil opět u nás v kadeřnictví. „Já vás zdravím, milé dámy,“ řekl a jako obvykle si to namířil ke mně. Vrátný ho zjevně o mé návštěvě neinformoval, a tak vůbec netušil, že už jsem celou jeho hru docela prokoukla.

Pomsta bude sladká

Měla jsem chuť dát mu pár facek. Najednou mě ale napadlo, že bych mohla využít své profese a vyřídit si to s ním po svém. A tak, když usedl do křesla a zeptal se, co je nového, jsem začala klidně vyprávět, jak jsem si udělala výlet do Prahy.

Bylo legrační pozorovat, jak mu pomalu docházejí souvislosti, potil se v křesle jako na lavici obžalovaných a přitom si ani nevšiml, že mu z vlasů odstříhávám stále delší prameny.

Jako oškubané kuře

Probral se až ve chvíli, kdy mu kolem ucha zavrčela elektrická stříhací mašinka. Než vyděšeně vyskočil z křesla, podařilo se mi vyholit mu na hlavě opravdu „slušivý“ proužek. Zahodila jsem nůžky a za přihlížení šokovaných kolegyň vyběhla ven ze salonu.

Jakub běžel za mnou, všechno mi chtěl vysvětlit. Sliboval, že se rozvede. Já už ale nechtěla slyšet ani slovo. Tohle byl pro mě definitivní konec. Už jsem ho nechtěla nikdy vidět.

Zlomené srdce

Zbyly mi jenom oči pro pláč. Měla jsem zlomené srdce a nechtěla Jakuba už nikdy v životě vidět. A nejspíš by se mi to i podařilo, kdyby se asi o půl roku později sám nezjevil. V montérkách a s čepicí na hlavě bych ho málem nepoznala.

Málem jsem ho nepoznala

Zrovna jsem odcházela z práce a on na mě čekal před salonem. „Mohli bychom si promluvit?” Nepřestával se mi omlouvat a vysvětloval, jak to celé bylo. Jak byl nešťastný v manželství i v práci, a tak si vymyslel pohádku o panu inženýrovi.

Poté řekl, že mě má pořád rád. I já ho měla stále ráda, i když jsem mu zároveň stále chtěla dát pěkných pár pohlavků. Trvalo to dlouho, přece jen jsem ale nakonec nechala nad vztekem lásku zvítězit.

Odpouštěla jsem Jakubovi pomalu a pomalu jsem si k němu zase hledala cestu a budovala důvěru. Nakonec to ale za to stálo. Po té velké lži jsme náš vztah založili jen na pravdě a upřímnosti. A o tom vlastně vztahy jsou.

Ten náš stále trvá a já bych dnes dala za svého manžela ruku do ohně. Jsem velmi ráda, že to tak dopadlo. Můžeme žít spokojeně a v klidu. Co víc si vlastně můžeme přát.

Marie L. (58), Klatovy

Předchozí článek
Související články
1.10.2024
V mládí člověk prožije chvíle, které si pak celý život rád připomíná. Nejkrásnější jsou ty, které se týkají lásky. V osmdesátých letech nebylo u nás možné volně cestovat, a tak se většina zahraničních dovolených odehrávala ve „spřátelených“ zemích. Nejoblíbenějším cílem naší rodiny bylo vždy Bulharsko. Trávili jsme tam u moře skoro každý rok. Bylo to jako přes kopírák, ale byla jsem na druho
30.9.2024
Po rozvodu jsem se vrátila tam, odkud jsem před lety přišla. A dnes už vím, že jsem nemohla udělat lépe. Seděla jsem u stolu a dívala se na nebe. Schylovalo se k bouřce. Bílé obláčky po blankytné obloze doháněl černočerný mrak a zdálky se ozývalo burácení hromů. Ta podívaná mě fascinovala. Bylo to nanejvýš příhodné, neboť jsem dobře věděla, že ke stejné situaci se schyluje i v mém životě.
23.9.2024
Bylo to nejkrásnější léto mého života. Na takové se zkrátka nezapomíná. Ani na tu bolest, když mi můj milovaný oznámil, že už se nikdy neuvidíme. S odstupem času jsem si uvědomila, že jsme byli opravdu skoro jako Danny a Sandy ze slavného filmového muzikálu Pomáda, největší pecky pro mládež na přelomu sedmdesátek a osmdesátek. S tím rozdílem, že letní láska těch dvou se odehrávala na břehu moře
23.9.2024
Většina roku 2024 už je za námi a do toho nového nám zbývá už jenom pár měsíců. Někteří z vás možná budou bilancovat, co se podařilo a co ne, jiní už možná s napětím čekají a ptají se, co jim přinese rok 2025. Čeká nás bouřlivý rok Jaké události nám přinese pohyb planet v roce 2025 a co čeká jednotlivá znamení? Saturn se bude ještě pohybovat v Rybách, ale na čas se přesune do znamení Berana.
17.9.2024
Po dvou rozvodech už jsem nepočítala s tím, že bych mohla být šťastná. Životní zklamání ve mně zanechalo nejistotu a nedůvěru. Poprvé jsem se vdávala, když mi bylo dvacet. Tehdy jsme si s Tomášem mysleli, že jsme pro sebe stvoření. To, že tomu tak není, jsem zjistila až po devíti letech. Zatímco já chtěla zakládat rodinu a usadit se, Tomáš to viděl jinak. Naše názory na budoucnost se rozcházely
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Patricie Pagáčová ukázala svou novou lásku
nasehvezdy.cz
Patricie Pagáčová ukázala svou novou lásku
Našla si novou lásku a doslova září. Herečka Patricie Pagáčová (35) má čtyři měsíce od chvíle, kdy oficiálně oznámila rozchod s manželem, nový vztah. Do společnosti ji často provází urostlý a char
Krvavá kuchařka: 5 jídel jako pro upíry
epochaplus.cz
Krvavá kuchařka: 5 jídel jako pro upíry
Číšník položí před hosty menu. „Tento týden máme ucelené mezinárodní menu,“ objasní jim spiklenecky. Dvojice otevře jídelní lístek. „To je nějaký hloupý vtip?“ zrak muže létá z řádku na řádek: Z krve je polévka a dokonce i dezert! Krvavé mléko: Bloody Mary po Masajsku Pokud se vydáte v Keni a Tanzanii kousek stranou od turistických
Nejlepší houba je masák
epochalnisvet.cz
Nejlepší houba je masák
Nejchutnější houbou je masák, ale také nejsnáze zaměnitelnou. Splést si ji můžete s muchomůrkou tygrovanou, zvanou kalich smrti.   Pokud nejste znalci, raději neriskujte, ale není špatné vědět, jaký je mezi oběma muchomůrkami rozdíl. Zásadní rozlišovací znak je, že muchomůrka růžovka má rýhovaný prsten a když do ní říznete, její dužina mírně zrůžoví. Muchomůrka tygrovaná
Titulní stranu Top Class zkrášlila Daniela Brzobohatá
iluxus.cz
Titulní stranu Top Class zkrášlila Daniela Brzobohatá
V podzimním vydání magazínu Top Class, které se v těchto dnech dostává na stánky trafik, přináší redakce všem, kteří ocení kvalitní víno, výběr sedmi nejlepších vinařských hotelů světa. Jde o destinac
Český Blaník, slezská Čantoryje a slovenské Sitno: Místa ukrývající spásná vojska?
enigmaplus.cz
Český Blaník, slezská Čantoryje a slovenské Sitno: Místa ukrývající spásná vojska?
Údajné spící vojsko knížete svatého Václava pod legendární horou Blaník, nacházející se asi 10 kilometrů od města Vlašimi, je všeobecně známé. Podle středověké pověsti má právě z nitra hory Blaník kní
Kde si dávala dostaveníčko pražská smetánka?
historyplus.cz
Kde si dávala dostaveníčko pražská smetánka?
Stačilo pár měsíců a místo divoké přírody tu stojí symbol luxusu. Zdaleka viditelná bílá věž, tyčící se na romantické skále, je orientačním bodem, k němuž se 4. října 1929 vydává na 50 000 Pražanů. Nápad vybudovat na zalesněném skalnatém vrchu nad Vltavou novou obytnou čtvrť dostává podnikatel ve stavebnictví Václav Maria Havel (1897–1979), otec našeho
Mandlový koláč s celými hruškami
nejsemsama.cz
Mandlový koláč s celými hruškami
Lahodné těsto s mandlemi a plněné hrušky dodávají koláči výtečnou chuť, navíc je originální i na pohled. Potřebujete: ✿ 250 g hladké mouky ✿ 170 g másla ✿ 1 malé vejce ✿ 1 citron ✿ 80 g cukru moučky ✿ 5 hrušek ✿ 40 g rozinek ✿ 40 g nasekaných mandlí Náplň: ✿ 150 g strouhaných mandlí ✿ 100 g cukru moučky ✿ 60 g másla
Hovězí maso s brokolicí
tisicereceptu.cz
Hovězí maso s brokolicí
Zdravý pokrm, po kterém budete mít spoustu energie, ale nezatíží vás. Suroviny na 1 porci 1 plátek libového hovězího masa 1 lžíce olivového oleje 3 stroužky utřeného česneku 1 nakrájená šalot
Kostel sv. Bartoloměje v obci Kočí: Krásné Slatiňany a jejich okolí
epochanacestach.cz
Kostel sv. Bartoloměje v obci Kočí: Krásné Slatiňany a jejich okolí
Ani ne pět kilometrů nás ve Slatiňanech dělí od obce Kočí, kam bychom určitě neměli zapomenout se vydat. Stojí tu totiž původně gotický kostel sv. Bartoloměje, založený v roce 1397 Žofií Bavorskou, manželkou krále Václava IV. Kostel na první pohled působí trochu jako pevnost. Stojí na mírném návrší, obehnaném příkopem, a přichází se k němu po unikátním
Nelíbilo se mi, že Láďa střídá dívky
skutecnepribehy.cz
Nelíbilo se mi, že Láďa střídá dívky
Nikdy jsem neměla ráda sukničkáře, a zjištění, že k nim patří i můj syn, mě zneklidňovalo. Dal mi ale jasně najevo, že je to jen jeho věc. Dnes už je můj syn dávno šťastně ženatý, ale svého času dívky střídal, na můj vkus až příliš. Některé se mi zamlouvaly, některé méně. Moc se mi líbila Michaela, útlá usměvavá
Když jsou obaly věda… PET lahve vítězí v boji za ekologii
21stoleti.cz
Když jsou obaly věda… PET lahve vítězí v boji za ekologii
Někdy svět pro oči nevidí. Co představuje větší emisní problém než auta, lodě nebo letadla? Co zanechává výraznou stopu v životním prostředí, v našich peněženkách a přispívá k sociálním problémům? Pot
Soukromé zahradní wellness
rezidenceonline.cz
Soukromé zahradní wellness
Vytvoření pohodlné relaxační zóny na vlastním pozemku je investicí do zdraví a pohody. Ať už padne volba na bazén, whirlpool, saunu, či dokonce kombinaci všech tří zařízení, zahrada se díky nim právem stane jedním z nejvíce využívaných míst. Bazén patří k hlavním prvkům luxusního bydlení – poskytuje totiž prostor pro relaxaci a zábavu, navíc také