Domů     Varování přišlo v poslední chvíli
Varování přišlo v poslední chvíli

Bylo to, jako bych se dívala na známou tvář i sama na sebe. Ochránce z jiného světa měl podobu středověkého zbrojnoše.

O strážných andělech se toho napsalo a napovídalo už hodně. Někteří lidé na ně věří stále, jiní je přivolávají v kritických situacích. Já věřím tomu, že k těmto tajemným bytostem nás váže nějaké zvláštní pouto z minulosti.

Mám pro tuto víru svoje opodstatněné důvody. Přesvědčila jsem se totiž na vlastní kůži o tom, že nás hlídají tajemné dobré síly. Vlastně jsem to poznala i na vlastní oči. Můj strážný anděl mi o sobě dal vědět jednoho chladného deštivého podzimního večera.

Stalo se to už před mnoha lety. V práci jsem se zdržela déle, byl už podvečer, stmívalo se, a protože jsem chtěla být co nejdříve doma, kráčela jsem skoro překotně. Najednou jsem ve tmě zaslechla mužský hlas. Naprosto zřetelně mi domlouval, ať se na chvíli zastavím.

Nikde v okolí nikdo nebyl

Rozhlížela jsem se kolem sebe. Chtěla jsem zjistit, odkud ten hlas pochází, ale nikoho jsem neviděla. Byla jsem z toho zmatená. V první chvíli jsem si dokonce pomyslela, že se jedná o nějakého ukrytého lupiče, který mě chce přepadnout. Každopádně jsem se zastavila.

Auto vjelo na chodník

A dobře jsem udělala, protože mi to zachránilo život. V následujících vteřinách se totiž kolem mě po silnici přehnalo auto. Jeho řidič nezvládl řízení a vůz skončil na chodníku – přesně v místech, kam bych bývala došla, kdybych pokračovala v chůzi dál.

Můj strážný anděl?

Celá jsem se rozklepala. Postupně mi totiž docházelo, že jsem mohla být už po smrti. Poděkovala jsem nahlas tomu neznámému muži, ať už se skrýval kdekoliv.

Cestou domů jsem pak nad celou událostí ještě přemýšlela a uvědomila jsem si, že jsem nejspíš mluvila se svým strážným andělem. Moje pokusy navázat s ním další spojení byly ale už marné.

Bylo to moje tajemství

Čím delší doba od té tajemné události uplynula, tím více jsem byla přesvědčená, že mi život skutečně zachránil nějaký můj strážný anděl. Byla jsem ráda, že ho mám, a dodávalo mi to odvahu v různých situacích.

Nechávala jsem si to ale pro sebe, dokonce i před manželem a dětmi. Nejspíš by jen chápavě pokývali hlavami a mysleli si svoje.

Operace se zkomplikovala

Na další setkání s mým tajemným strážcem jsem si musela počkat několik let. Byla jsem tehdy objednaná do nemocnice, kde jsem měla podstoupit banální chirurgický zákrok. Ten se ale změnil v drama, když se přidaly nečekané komplikace.

Byla jsem při vědomí a věděla jsem, že mi jde o život. Snažila jsem se svého strážného anděla přivolat.

Zahlédla jsem mlhavý přízrak

Po krátké chvilce jsem opravdu znovu slyšela stejný hlas jako tenkrát na ulici. Můj strážce mi říkal, že všechno dobře dopadne a že se mám uklidnit. Dodalo mi to energii. Operace nakonec dobře dopadla a po ní jsem se celkem rychle uzdravovala.

Svému andělovi jsem pak nahlas v nemocničním pokoji poděkovala. Odpověděl mi a já spatřila v rohu místnosti mlhavý přízrak. Vypadal jako rytíř odněkud ze středověku. Zahlédla jsem jeho tvář jen na malou chvíli, ale dobře jsem si ji zapamatovala.

Malý starý kostel

Uplynul opět nějaký čas. Zcela jsem se uzdravila, žádné problémy mě už netrápily. Jednoho léta jsme se vydali s manželem do Francie. Cestovali jsme tam po celé zemi a mimo jiné navštěvovali i staré památky.

Jednoho dne jsme přijeli i k takovému velmi starému kostelu na malé vesnici v Bretani. Vypadal kouzelně.

Podoba byla až děsivá

Když jsme s manželem vešli dovnitř, všimla jsem si dobové rytiny u vchodu. Pozorně jsem si ji prohlédla a v tu chvíli se mi skoro zastavilo srdce. Zcela jasně jsem totiž poznala tvář rytíře, kterou měl tenkrát v nemocnici můj strážný anděl.

Rytíř tam nebyl vyobrazen sám, klečel před nějakou šlechtičnou. V ní jsem poznala sebe samu! Také můj muž si povšiml oné podoby šlechtičny se mnou. Viděl, jak na rytinu reaguji, ale myslel si, že jsem rozrušena pouze z toho.

Obraz jsem nemohla dostat z hlavy

Ještě chvíli jsme tam stáli a hleděli na ten starodávný výjev. Vyfotit se v tom šeru moc dobře nedal a vlastně jsme se o to ani nesnažili. Mně osobně se ten obraz vryl až moc dobře do paměti a nemohla jsem se ho v následujících dnech a týdnech zbavit.

Myslela jsem na to, že lidé asi opravdu přicházejí znovu na svět v různých časech a některá spojení trvají věčně.

Už se nebojím

Od té doby jsem se sice se svým strážcem už nesetkala, ale vlastně k tomu ani nebyl důvod. V žádném nebezpečí jsem se neocitla. Věřím ovšem, že pokud by se tak stalo, znovu ho uslyším a možná i uvidím. Teď už mě to ale nevyleká. Naopak se na to setkání těším.

Stanislava J. (60), Uherské Hradiště

reklama
Související články
16.5.2024
Byla to moje vina. Nehoda, při níž zemřel člověk! Teď se mi o něm bude zdát až do smrti? Chodí se mi snad v noci mstít? Když jsem po třech letech znovu uchopil volant, proběhlo mým tělem mrazení. Znejistil jsem. Po nepříjemné autonehodě, při které jsem přišel málem o nohu, jsem v sobě konečně našel odhodlání a nasedl do auta, které patřilo mé matce. Volala mi krátce poté, co jsem s vozem vyjel.
16.5.2024
Na chatu jsme jezdili každou druhou sobotu a neděli. Střídali jsme se tam se sestrou a její rodinou. Vždy jsem si ale před cestou vyložila karty. Tehdy jsem s kartami začínala. Byla doba, kdy se nám tyto ezoterické disciplíny otvíraly jako nový svět. Nakoupila jsem si nejen vykládací karty ale také kyvadlo, abych si to všechno vyzkoušela. Inklinovala jsem k těmto věcem, už jako mladá dívka j
16.5.2024
Dopis mi přišel bez podpisu a stálo v něm, že se musím dostavit na určitou adresu, je to prý důležité! Dozvěděla jsem se tam, že mé dny jsou už možná sečteny. Ten kopec snad neměl konce! Připadala jsem si jako dýchavičný slimák, plazící se silou vlastní vůle. Často jsem se zastavovala a chytala dech, už taky nejsem nejmladší. Na samém vrcholku kopce stál dům, ke kterému jsem měla namířeno. D
15.5.2024
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky, která byla postrachem pro mnohem vě
11.5.2024
Opakovaně se mi zdál děsivý sen. Budila jsem se zpocená hrůzou, a tak jsem musela jeho významu přijít na kloub. Děsivý sen se mi pravidelně vracel a já se budila se srdcem v krku a zpocená hrůzou. Noční můry jsem mívala pravidelně při každém úplňku! Už jsem z toho byla zoufalá. Nevěděla jsem, jestli mám všechno řešit s psychiatrem nebo psychologem. Touha po klidnějším bydlení Byla jsem zv
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Zámek Červená Lhota: Jméno podle ďábelské legendy
epochanacestach.cz
Zámek Červená Lhota: Jméno podle ďábelské legendy
Pohádková krása zrcadlená ve vodní hladině! Vodní hrady a zámky zrcadlící se na hladině bývaly nedobytnými baštami i pohodlnými luxusními šlechtickými sídly a dnes jsou perlami české krajiny, za kterými putují statisíce turistů. A snad nejvýraznější mezi nimi je zámek Červená Lhota. Jméno podle ďábelské legendy Pro to, aby se jejich tvrz změnila ve vodní,
Automatické mlýny: K chrámu moderní architektury patří 212 klíčů
historyplus.cz
Automatické mlýny: K chrámu moderní architektury patří 212 klíčů
Bývaly doby, kdy architekti dokázali i obyčejným funkčním továrnám vtisknout eleganci výstavných zámků. Pardubice jeden takový skvost mají, a dokonce si ho v posledních letech vycizelovaly k dokonalosti. Umění, které mele Na břehu řeky Chrudimky v Pardubicích stával mlýn už v roce 1586. Na počátku 20. století však mlynářské konkurenci v oblasti vládnou bratři Egon (1871–1932) a Karel (1879–1944) Winternitzovi,
Perlové týdny Halada prezentují raritní šperky
iluxus.cz
Perlové týdny Halada prezentují raritní šperky
Právě probíhající „Perlový týden“ překvapil fantastickým náhrdelníkem značky Mikimoto. Ten bude možné vidět až do neděle v pražském butiku v ulici Na Příkopě, následně se všemi ostatními šperky poputu
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Pružné tělo v 50+? Je to snadné…
nejsemsama.cz
Pružné tělo v 50+? Je to snadné…
Bolí vás svaly a klouby, ládujete do sebe pilulky tišící bolest, a nic nezabírá? Chce to změnu… Vyčleňte si jen pár minut denně na protažení celého těla, a budete se cítit jako znovuzrozená. Protažení trapéz Tento cvik můžete provádět vsedě i vestoje, dodržet musíte jen zcela rovná záda. Jednou rukou přitáhněte hlavu k rameni, druhé rameno se
Podmořský monument Jonaguni: Jde o pozůstatky bájného kontinentu Mu?
enigmaplus.cz
Podmořský monument Jonaguni: Jde o pozůstatky bájného kontinentu Mu?
Jonaguni je ostrov náležející do japonské prefektury Okinawa. Poblíž něj leží pod mořskou hladinou gigantické kamenné bloky, které připomínají obrovské terasy se schodišti vytesanými do kamene. Odhadu
Když může Prachař, koketuje i ona
nasehvezdy.cz
Když může Prachař, koketuje i ona
Herečka Sara Sandeva (26) ze seriálu Jedna rodina to s Jakubem Prachařem (40) zřejmě nemá jednoduché! Že by jí už docházela trpělivost? Ještě než se dali dohromady, říkalo se, že není krásné ženy, k
Tajný tunel pod brooklynskou synagogou: Kdo ho vybudoval a proč?
epochalnisvet.cz
Tajný tunel pod brooklynskou synagogou: Kdo ho vybudoval a proč?
Bizarní skandál na začátku tohoto roku otřásá židovskou komunitou v New Yorku. Pod historickou synagogou je objeven tajný podzemní tunel vedoucí do suterénu prázdného obytného domu. O jeho původu a účelu se hned po odhalení rozhoří divoké spekulace. Sloužil k obchodování s dětmi nebo k jiným nezákonným činnostem, jak tvrdí konspirační teoretikové?   V polovině
Tagliatelle s bazalkovým pestem
tisicereceptu.cz
Tagliatelle s bazalkovým pestem
Tagliatelle představují dlouhé široké nudle. Seženete je v každém supermarketu. A nejlépe chutnají právě s pestem. Ingredience 1 balení těstovin tagliatelle dvě hrsti čerstvé bazalky 6 lžic ol
Naše Galaxie je domovem myriád bludných světů
21stoleti.cz
Naše Galaxie je domovem myriád bludných světů
Země a jejích sedm sestřiček se od svého zrodu drží pomyslných máminých sukní. Možná se jejich orbity v minulosti měnily, možná pohltily některé ze svých sourozenců, ale z dálky Sluneční soustava půso
Musím zachránit manželství!
skutecnepribehy.cz
Musím zachránit manželství!
Krásně jsme si žili, v klidu a pohodě. Vůbec by mě nenapadlo, že se můj život najednou zvrátí do nejistoty a emocí. Můj manžel Petr je velmi šikovný zahradník. Proto se před pěti lety rozhodl, že si založí firmu, aby měl ještě nějaké peníze ke klasickému platu navíc. Jsme manželé už mnoho let. Zamilovali jsme
Co potkalo planety na vesmírné cestě?
epochaplus.cz
Co potkalo planety na vesmírné cestě?
Bylo jednou jedno Slunce a mělo osm dětí. Jejich jména všichni známe. Mají ale něco společného s lidmi? I když už jsou to dnes dospělé planety, životem si nesou následky svého divokého dětství. Příběh se začíná psát před 4,6 miliardami let. Okolo právě vznikající hvězdy se vytvoří rotující prachoplynný disk. Částice v něm se začnou srážet