Domů     Snacha mi pořád ničí syna!
Snacha mi pořád ničí syna!

Náš syn byl naše pýcha. Vyrostl z něho známý rocker a skvělý muzikant. Dlouho byl sám, a až když překročil čtyřicítku, zamiloval se. Rozhodně to ale nebyla dobrá volba.

Libor byl vynikající muzikant a pěkný chlap. Měl dva metry a jako správný rocker vlasy až na záda. Byl to rozený komediant a byla s ním vždy sranda. Už odmala nám dělal domácího šaška a my se s ním doma hodně nasmáli.

Také už jako pětiletý všem návštěvám zpíval a předváděl své taneční kreace. „Budu jednou slavný rocker!“ tvrdil s vážnou tváří. A tím se také stal.

Do ženění se nehrnul

Bydleli jsme v jednom domě. My dole a Libor nahoře. Doma se ale moc nezdržoval, protože jezdil koncertovat po celé republice. Vlastně nám ani nevadilo, že je sám, protože on si svobody očividně užíval. Až jednou přivedl domů dámskou návštěvu.

„To je Andula,“ pravil a tím nás seznámil se svojí nastávající. Byla pěkná, ale něco se mi na ní nezdálo. Ale nechtěla jsem do budoucí snachy šťourat. „Třeba se pleteme, řekl večer manžel, kterého také nenad­chla. Přitom se snažila být milá a slušná. Vzali se. Nadšená jsem z toho vůbec nebyla.

Nemoc mu vzala vše

Po pár letech se u našeho syna projevilo neurologické onemocnění a on musel ukončit kariéru muzikanta. Začal učit hudbu soukromě. O peníze nouzi neměli, protože syn stihl vykoncertovat slušné peníze a měl tantiémy za cédéčka, co s kapelou nahráli.

Jen to najednou nebyl ten „slavný muzikant“. A to naší snaše začalo evidentně vadit. Zřejmě se zamilovala do toho, čím náš syn je, a ne do něj, jako do člověka.

Klidně na něj kašlala

Najednou se chovala jako namyšlená fúrie, která jen diktovala, přikazovala a kritizovala. A do dětí se jí také nechtělo, přitom my bychom už všichni moc rádi slyšeli dětský smích po domě.

Problém byl, že zdraví našeho syna se horšilo a měl občas dny, kdy se sotva hýbal. Jeho žena, místo aby se o něj postarala alespoň v těchto chvílích, tak odjela k „mamince“. Když jsem se ho zeptala, proč a co vlastně celé dny dělá, pokrčil jen rameny.

Nechtěla jsem tedy synovi ještě přitěžovat. A netušila jsem, co si ještě snacha dovolí. Když musel syn na čas do nemocnice, přivedla si do našeho domu cizího chlapa!

Byl to šok

Objímali se, smáli se a bylo jí úplně jedno, že ji vidíme. Nevěděla jsem, co mám dělat. Mám to svému zdrcenému synovi říci, nebo mám raději mlčet? Syn to časem vyřešil za mě.

„Mami, Andula je o hodně mladší než já a já jsem díky své nemoci chlap na baterky,“ řekl mi jednou na zahradě. „Co tím chceš říct?“ začala jsem tušit něco neblahého. „Že vím, že někoho má!“ řekl a bylo ticho. Nevěděla jsem, jak na to reagovat.

Nic neřešil

Snachu jsem z hloubi duše nenáviděla, protože byla schopna trápit syna, který by pro ni udělal první poslední, i když to sám měl tak těžké. „Proč se s ní nerozejdeš?“ zeptala jsem se. „Bojím se, že by nás připravila o náš dům.

Uzavřel jsem s ní špatnou předmanželskou smlouvu, jak jsem byl zamilovaný!“ Navíc přiznal, že nemá dost sil na rozvod. To horší ale mělo teprve přijít. Jeho žena jeho a také nás začala normálně terorizovat.

To přehnala

Jednou nechala klíče v zámku zevnitř, takže musel zůstat u nás, než se madam vyspinkala, podruhé odešla na víno s kamarádkou a vrátila se za tři dny. To už bylo konečně moc i na Libora. Vymysleli jsme tedy plán.

Milou Andulu jsme si nafotili i s milencem a také jsme nahráli, jak sprostě s naším synem mluví. Pak Libor podal žádost o rozvod.

Nedokázal ji vyhodit

Kupodivu je rozvedli rychle, i díky tomu, že neměli děti. Soudce zřejmě rychle pochopil, co je Andula zač, protože udělala před soudem pár parádních výstupů, a tak i finančně to nebylo tak hrozné, jak se syn obával.

Bohužel trvalo celý další rok, než se ta jeho hvězda odstěhovala. Libor neměl to srdce ji vykopnout na ulici hned. A tak trávil víc času u nás dole a ona se mu roztahovala nahoře.

Mírnila se

Alespoň si už nevyskakovala a nedělala scény. Dokonce občas i uvařila. Tedy uvařila, namazala mu chleba. Ale i to bylo mnohem víc, než na co se zmohla v manželství.

Tragédie přinesla štěstí

Na našeho syna byl smutný pohled. Z vitálního, veselého chlapa se stala troska. Až jsem jednou potkala naši milou sousedku Radku v slzách. Zemřel jí tragicky manžel. Měli jsme je oba moc rádi, a tak jsme ji pozvali, ať zajde a netrápí se doma sama. A ona opravdu přišla.

Už jsou lepší časy

Strávili jsme moc příjemný večer na zahradě a grilovali jsme. Přes veškeré smutky, co Libora a Radku tísnily, se oba celý večer bavili. A Radka přišla brzo zase. Potom jí šel zase s něčím pomoci náš syn, až se z těch dvou stali parťáci, a nakonec i milenci. O snaše už pár let nevíme a je to tak dobře!

Ludmila J. (67), Třinec

reklama
Související články
15.5.2024
Chodí nafintěná a jen se tahá s chlapy. Bere vše! Je jí to jedno. Stydím se za ni a pomluvy už ani nevnímám. Takovou potupu jsem si od vlastní dcery nezasloužila! Už je to pár let, co jsem vzdala marné pokusy jí nějak domluvit. Nebo zjistit příčinu jejího, pro mě naprosto nepochopitelného chování. Občas mám pocit, že se ta nešťastná holka snad zbláznila. Začalo to úplně nevinně, rozchodem s jej
14.5.2024
Mám snad tu nejhorší švagrovou na světě! Je na mě vysazená už od začátku. Nejhorší na celé situaci je fakt, že se mě můj muž nezastane. Když jsem potkala Martina, byla jsem už vdova s dcerou na studiích. Můj manžel tragicky zahynul na cestě z práce. Prostě jednoho rána odjel a už se nám nikdy nevrátil. Naší Kačence bylo v té době osm let. Žily jsme pak mnoho let jen jedna pro druhou a vlastně n
10.5.2024
Moje sestra sbírala úspěchy po celém světě, pro svou zářnou kariéru se vzdala i rodinného života. Pozdě toho litovala. Když se její opona úspěchu zatáhla, neměla už pro co žít. Zuzana byla moje starší sestra, úžasná a talentovaná. Všichni k ní od jejího dětství pohlíželi jako na budoucí hvězdu a já byla její stín. Byla skvělá ve všem, v baletu i ve zpěvu, na rozdíl ode mne. A na který hudebn
8.5.2024
Také si lámete hlavu, co darovat dědovi k narozeninám? A také děda vždycky odpovídá, že nic nepotřebuje a ať si neděláte škodu? Vymyslet, co dát dědovi k narozeninám, je jeden z nejtěžších úkolů na světě. Protože, jak známo, dědové pokaždé hlaholí: „Hlavně si nedělejte škodu. Nic mi nedávejte. Nic nepotřebuju.“ Věděli jsme tenkrát, že jediné, co by dědovi Bohoušovi udělalo radost, by byl alkoho
6.5.2024
Zjistila jsem, že se s mámou vídám jen z povinnosti. Přece jen mě porodila a měla bych jí být vděčná. Jenže se chová tak hrozně, že je mi vedle ní vyloženě úzko. Nemám úplně ideální vztah s mámou. Chápu, že je to celkem běžné, přijde mi to ale zároveň moc smutné. Sama si neumím představit, že bych své dítě srážela, jak to dělá ona, kdybych nějaké mohla mít. Nechápu, proč to dělá, co z toho má,
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Podivuhodné chobotnice:  Hraví, zlomyslní, ale hlavně vysoce inteligentní bezobratlí
21stoleti.cz
Podivuhodné chobotnice: Hraví, zlomyslní, ale hlavně vysoce inteligentní bezobratlí
V životě chobotnice, velmi inteligentního živočicha, nevyhnutelně nastanou chvíle, kdy se nudí. V důsledku toho se zabaví hrou s různými předměty, které bohužel nejsou k snědku anebo jízdou na medúzác
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Dýňové rizoto se sýrem
tisicereceptu.cz
Dýňové rizoto se sýrem
Dýňové rizoto si bude rozumět i s aromatičtějšími druhy sýrů. Zkuste s modrou plísní nebo kozí. Ingredience 1 hrnek kulatorznné rýže 200 g dýňového pyré 1 lžička kari 1 stroužek česneku 150
Zradily sv. Martina husy?
historyplus.cz
Zradily sv. Martina husy?
Muž v jednoduché mnišské kutně vleze do hospodářského stavení plného opeřenců. „Snad mne tady nenajdou,“ přemítá, když zdáli slyší procesí lidí, kteří po něm pátrají. Záhy zvuky přehluší kejhání ptáků, mezi nimiž se ukryl.   „Budeš vojákem,“ dozví se od svého otce Martin Tourský (asi 316–397). Sám válečník chce synovi zajistit dobrou budoucnost. Z chlapce,
Mrkvové karbanátky
nejsemsama.cz
Mrkvové karbanátky
Jsou originální alternativou masa. Pokud by vám ale přece jen chybělo, můžete karbanátky zvydatnit přidáním na kousky opečené slaniny. Ingredience na 4 porce: ● 500 g vařené mrkve ● 500 g brambor vařených ve slupce ● 1 lžíce nasekané petrželky ● 4 jarní cibulky ● 1 vejce ● sůl ● pepř ● 3 lžíce strouhanky ● ½ lžičky drceného kmínu ● strouhanka na obalování ● olej na smažení Postup: Brambory oloupejte
Nová kapitola Narciso Rodriguez
iluxus.cz
Nová kapitola Narciso Rodriguez
Narciso Rodriguez uvádí na trh novou kapitolu ikonické řady for him s vůní for him vetiver musc. Tato elementární a aromatická novinka představuje únik k smyslné harmonii přírody. Vůně for him veti
Náš Hektor věděl předem, kam udeří blesk
skutecnepribehy.cz
Náš Hektor věděl předem, kam udeří blesk
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky,
Tajemná moc menhirů: Zachraňuje jihočeské Stonehenge životy?
enigmaplus.cz
Tajemná moc menhirů: Zachraňuje jihočeské Stonehenge životy?
Přesný účel prastarých megalitických staveb není dodnes znám. Určité indicie ovšem naznačují, že jim lidé možná už v dávnověku připisovali léčivé účinky. Příznivý vliv na zdraví má údajně i moderní ka
Obětí stalinských čistek byla i křehká baletka
epochalnisvet.cz
Obětí stalinských čistek byla i křehká baletka
Venku je minus 43 stupňů, ale baletka slavného Kirovova souboru musí tančit. Porce jídla navíc, kterou dostane za představení pro dozorce krutého nápravného lágru, pro ni může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.   V roce 1926 si leningradská umělecká veřejnost vypráví jen o 17leté sólistce věhlasného Kirovova baletního souboru. Nina Alexandrovna Anisimovová (1909–1979) se v průběhu
Hrad Košumberk: Dnes pustý, kdysi výstavný
epochanacestach.cz
Hrad Košumberk: Dnes pustý, kdysi výstavný
Jen pár set metrů nám postačí, abychom se od Chlumku kolem kaple sv. Jana Nepomuckého přesunuli ke zřícenině hradu Košumberk. Dnešní zřícenina pochází z druhé poloviny 13. století, bývala pyšným gotickým hradem a dokonce byla doplněna o renesanční zámek. Košumberk je pustý od konce 18. století a dnes si při jeho návštěvě můžeme projít nejen pozůstatky
Odpustila žena Gránskému milenku?
nasehvezdy.cz
Odpustila žena Gránskému milenku?
Herec ze seriálu ZOO David Gránský (32) má už dlouhé roky pověst svůdníka. A to i přesto, že je několik let ženatý a má doma manželku Nikolu Gránskou (30). Ta by pro svého manžela  udělala první pos
Libeček: Chutná, přivolává lásku i zlepšuje zdraví
epochaplus.cz
Libeček: Chutná, přivolává lásku i zlepšuje zdraví
V antice se bez něj neobejdou Řekové ani Římané. Když se pak rozšíří po Evropě, libeček se pěstuje i v klášterních zahradách. Oblíbí si ho nejen léčitelé, ale také kuchaři a v gastronomii si získá stálé místo. A příznivci ezoteriky tvrdí, že vám pomůže do života přivolat lásku a další dobré věci! Mohutné, svěže zelené