Domů     Můj švagr mě dost přitahuje!
Můj švagr mě dost přitahuje!

Dodnes se nenávidím za chvíli, kdy jsem souhlasila, že se bratr mého muže přistěhuje k nám. Ostatně, dům je dědictví po jejich rodičích!

Když jsme měli s manželem Ondrou svatbu, šel mu za svědka jeho o kousek mladší bratr Jirka. Byli odmala nerozlučná dvojka. Jejich rodiče je měli pozdě, s o to větší láskou se o ně starali.

Oba kluci vystudovali a Jirka po stáži v cizině získal ještě kontrakt na další tři roky.

Starost o dům

My s Ondrou napřed bydleli nedaleko rodičů v malém bytě, takže nebyl žádný problém postarat se o ně. Když jsem pak měla děti, stejně jsme u babičky s dědou trávili veškerý čas na zahradě.

Můj muž opravil, co uměl, já se starala o zahrádku a občas babičce Janě pomohla poklidit velký dům.

Když rodiče začali mít pocit, že starost o velký dům se zahradou je na ně už moc, i přes naši pomoc, poprosili nás, zda bychom se k nim nepřestěhovali a nepřevzali starost o dům. Oni že si vyhlédli nedaleký dům s pečovatelskou službou.

Druhá svatba

Jirka měl dlouholetou přítelkyni Danu, se kterou byl už na naší svatbě. Znali se ze školy. Spolu také odjeli na stáž. Byli jsme rádi, že tak alespoň není v daleké cizině sám.

Vypadali spolu vždy šťastně, takže když nám půl roku po návratu do Čech oznámil, že požádal Danu o ruku, byli jsme všichni nadšení. Svatbu měli malou, ale pěknou, jenže už při obřadu jsem si všimla, že je Dana nějaká nesvá.

Sváděla jsem to na nervozitu, ale ona měla divnou náladu celý den. Je pravdou, že od jejich návratu z ciziny to bylo vlastně poprvé, co jsme se s Jiřím a Danou pořádně viděli.

Napřed sháněli byt, protože po návratu se nastěhovali k Daniným rodičům, snad proto, aby si ji rodiče užili po tak dlouhém odloučení.

Protivná nevěsta

My s mužem samozřejmě oběma střechu nad hlavou nabízeli. Buď mohli bydlet u nás, místa tu bylo dost, nebo v našem starém bytečku. Navíc dům byl napsaný na oba kluky, takže to byl i jejich dům, byť my byli výhradními správci, ale to se u nás neřešilo.

Alespoň jsem si to myslela. Věřila jsem, že až přijde čas, oba kluci se v pohodě o rozdělení majetku dohodnou. Navíc Jirka vždy tvrdil, že o bydlení v domě se zahradou nestojí. Že si raději pořídí byt s terasou.

Zhruba dva měsíce po jejich svatbě k nám Jirka přišel a rozčiloval se, že se pořád hádají. „Není taková, jaká byla před svatbou. Nerozumíme si, změnila se,“ opakoval pořád dokola.

Velké rozčarování

Snažila jsem se mu vysvětlit, že to bude tím, že zatím bydlí u jejích rodičů, a přitom byli vždy zvyklí na své soukromí a odkázaní jeden na druhého. Když jsme je zvali k nám, tak málokdy přišla, a když už, tak se pohádali i před námi.

„Jsi ňouma, který se nechá o vše obrat,“ ječela na něj jednou. Nedlouho poté Jirka zavolal Ondrovi, že ho vyhodila z bytu. Bez váhání jsme ho vzali k nám. Jirka byl rád, sliboval, že si najde co nejdříve něco nového.

O tom jsme nechtěli slyšet, navíc jsme cítili povinnost dát mu náš starý byt, pochopitelně zrekonstruovaný, ale momentálně v něm byl nájemník, kterého jsme nemohli vyhodit ze dne na den! „Chci si stejně koupit svůj vysněný byt. Jen teď na to nemám myšlenky,“ tvrdil Jirka.

Začalo to skřípat

Ondra si začal užívat svobodného života, což jsme mu přáli. Jen nám jeho způsob života začal trošku narušovat náš režim. My s Ondrou děláme z domova, a máme tudíž vše pečlivě rozdělené a nastavené, abychom zvládli i práci i rodinu a dům.

Střídavě jsme tedy v týdnu vařili a rozdělili si i domácí práce. Jirka vždy přišel k hotovému a ani talíř po sobě neuklidil. Vadilo mi, že jde špatným příkladem našim dětem. Ovšem jeho životní chaos nebyl nic proti tomu, co následovalo!

Dívá se na mě jinak

Na Danu zničehonic jako kdyby zapomněl. Jednou, když jsem krájela cibuli a Jirka byl zrovna náhodou doma, jsem začala slzet tak, že jsem poslepu hledala ubrousky. Jirka se strašně smál a rychle mi utíral slzy.

Jak jsem otevřela oči, koukal se na mě hrozně zblízka a mně se sevřelo hrdlo. To jsem už jednou zažila. Ten den, kdy jsem se zamilovala do svého manžela. A teď znova! Od toho dne se to mezi námi začalo měnit.

Jirka se na mě dívá úplně jinak, všímám si, jak si mě prohlíží, a zarazilo mě, že mi to není vyloženě nepříjemné.

Držím si ho od těla

Nic mezi námi nikdy neproběhlo a já si ho držím od těla, ale on začíná hranice posouvat. Minule na mě volal z koupelny a já nevěděla, co se stalo.

Když jsem vešla, sprchoval se, nijak se přede mnou neskrýval, ba naopak, a žádal mě, jestli bych mu podala ručník, že nechce, aby byla mokrá podlaha. Bylo to očividné, mohl by ji normálně utřít, ale on chtěl, abych ho viděla, a mně se rozbušilo srdce.

Přemýšlím, že to řeknu Ondrovi, protože se to nedá vydržet. Upřímně se bojím, že bych to za delší dobu neustála.

Marie N. (58), Opava

Předchozí článek
reklama
Související články
27.4.2024
Moje sestra byla taková už odmalička. Dostala, čeho se jí zachtělo. Rodiče jí vždycky nadržovali a já jí vše odpouštěla. A z ní vyrostl sobec. Přestože byla moje sestra jen o pět let mladší, vypadala spíš jako moje dcera, kterou jsem nikdy neměla. Štíhlá a drobná, plavovlasá. Já byla vysoká a statná. Žáky jsem vždy milovala Pracovala jsem coby učitelka na základní škole a každý myslel, že
27.4.2024
Nezaslouží si mít tak zlobivou dceru. Obětovala se pro ni a po rozvodu se už nevdala, jen aby jí nepřivedla domů cizího chlapa. Je jí sotva dvacet, ale chová se, jako by snědla všechnu moudrost světa. Nic jí není dobré, hlavně to, co udělá moje dcera. Ani já v jejích očích nejsem bez viny, i když nevím o ničem, čím bych jí kdy ublížila. Když ke mně přijde na návštěvu, úplně se mi stáhne žaludek
26.4.2024
Nevím, kde se to v nich vzalo. Stále ode mě něco potřebují. Hlavně peníze. Nestačí jim můj důchod ani úspory, které se rychle tenčí. Dělají si zálusk i na můj domek! Snažila jsem se jim dát všechno, jen aby se necílily ukřivděné a méněcenné oproti ostatním dětem ve třídě. Moje dvě holčičky totiž vyrůstaly bez otce, kterého jsem jim nedokázala opatřit. Pořídila jsem si je takřka na poslední chví
26.4.2024
Moje dcera se trápí a já jí nemohu pomoci. Musí si to vyřešit sama. Ta bezmoc je však strašná, o to horší, když dotyčný nedá na vaše rady a řítí se do problému. Tereza nám nikdy nepředstavovala své chlapce. Prý až to bude vážné, někoho přivede. A přivedla. Dana, který se zdál jako sympaťák. Mladí se vzali, z čehož jsme ani jedni z rodičů nebyli nadšení, protože jsme si mysleli, že mají dost čas
24.4.2024
Mladší sestra byla krásná a zábavná, na rozdíl ode mě. Měla desítky nápadníků, zatímco o mě nikdo nestál a zdálo se, že se nevdám. Vše nasvědčovalo tomu, že zůstanu na ocet. Pomalu jsem se smiřovala s nepopulárním údělem staré panny, která bydlí s rodiči ve velkém bytě, s otcem hraje po večerech karty a s matkou kouká na seriály. Byla jsem nenápadná šedivá myška, pravý opak krásné mladší ses
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
I já si přece zasloužím něco si užít!
skutecnepribehy.cz
I já si přece zasloužím něco si užít!
Nevím, kde se to v nich vzalo. Stále ode mě něco potřebují. Hlavně peníze. Nestačí jim můj důchod ani úspory, které se rychle tenčí. Dělají si zálusk i na můj domek! Snažila jsem se jim dát všechno, jen aby se necílily ukřivděné a méněcenné oproti ostatním dětem ve třídě. Moje dvě holčičky totiž vyrůstaly bez otce, kterého jsem
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Do vesmíru hledící Oko Sahary: Jak vznikla fascinující kamenná struktura?
enigmaplus.cz
Do vesmíru hledící Oko Sahary: Jak vznikla fascinující kamenná struktura?
Sahara je největší poušť světa, která se rozkládá na území 10 afrických států. Avšak pouze v oblasti Mauritánie, v obklopení tisíců kilometrů písku, leží fascinující skalnatý útvar Richat, který je dv
První festival klášterních minipivovarů
21stoleti.cz
První festival klášterních minipivovarů
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Papeži zlomil vaz únos dítěte
historyplus.cz
Papeži zlomil vaz únos dítěte
Zoufalý ženský pláč se v pozdních nočních hodinách 23. června 1858 rozléhá jedním domem v italské Boloni. Vyděšení sousedé vybíhají na ulici. Před stavením židovského obchodníka Mortary stojí kočár s emblémy Papežského státu a právě k němu teď míří skupinka stráží. Jeden z mužů v náručí pevně svírá vyděšeného šestiletého chlapce. Edgardo Mortara přichází na svět v roce 1851 jako
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Když potřebujete ochránit…
nejsemsama.cz
Když potřebujete ochránit…
Věříte na padající hvězdu či na zázračná kouzla úplňku? Poznejte rituály, které ve vás probudí sílu, jež vás ochrání před negativními lidmi i energiemi. Pomocí bílé magie si udržíte psychickou pohodu. Ikdyž třeba ráda tvrdíte, že na žádnou magii nevěříte, možná čas od času použijete něco, co prostě magické je. Musíte se ale zcela otevřít, jinak to nebude fungovat.
Hudebník a herec Mark Wahlberg: Na kontě má několik rasistických ataků
epochaplus.cz
Hudebník a herec Mark Wahlberg: Na kontě má několik rasistických ataků
Mark Wahlberg se stal známou tváří filmového průmyslu, ale jeho cesta k úspěchu byla poznamenána temnými událostmi. Jeho rasistické útoky ve mládí ho stále provázejí, ačkoli se od té doby hodně změnil. Mark Wahlberg, známý hudebník a herec, se dostal do problémů kvůli svým rasistickým útokům v mládí. Přestože se od té doby změnil a
Snaží se Burešová utajit, že je těhotná?
nasehvezdy.cz
Snaží se Burešová utajit, že je těhotná?
Půvabná herečka Eva Burešová (30) nedávno oznámila svým příznivcům, že končí v seriálu ZOO. Jako vysvětlení uvedla, že se chce více zaměřit na svou pěveckou kariéru a také se věnovat rodině v čele s d
Móda, která vyzdvihuje ženu: Tatiana Kováříková představila kolekci s názvem AURA
iluxus.cz
Móda, která vyzdvihuje ženu: Tatiana Kováříková představila kolekci s názvem AURA
Tvorba Tatiany Kováříkové je typická svou možností navázat a kombinovat modely i z předchozí tvorby. Je vždy důležité, aby outfit, který žena zvolí s ní souzněl a podtrhl její přednosti. Nová kolekce