Domů     Manžela mi přebrala sestra!
Manžela mi přebrala sestra!

Svého muže jsem si brala těhotná. Byla jsem ale tak zamilovaná, že jsem ani nepostřehla, jak podivný má můj nastávající vztah se sestrou.

Můj vlastní životní osud nebyl úplně jednoduchý. Vyrostla jsem jen s maminkou a svého tátu jsem nikdy nepoznala. Bohužel dodnes nevím, kdo to je. „Petruško, to není vůbec důležité. I v mém životě se jen mihnul.

Ale zanechal v mém životě tebe a ty jsi mé velké štěstí,“ smetla vždy ze stolu mé otázky maminka, která se s otcem po měsíční známosti rozešla.

Přemýšlela, zda si mě nechá

Až po rozchodu zjistila, že je těhotná. Přiznala se mi, že chvíli dokonce uvažovala o potratu, ale naštěstí si to včas rozmyslela. Našla pochopení u svých rodičů, i když jí občas vyčetli, že je svobodná matka.

Nikdy se nevdala a až do mých patnácti let jsme byly samy dvě. Máma měla za tu dobu dvě známosti, oba muže mi i představila, ale nikdy s námi ani jeden nebydlel, vlastně jsem je nijak často nevídala.

Pak ale potkala svého současného přítele Petra. S ním je konečně šťastná a spokojená. Když jsem pak ve dvaceti odešla z domu, k mamce se nastěhoval a já ho beru jako svého nevlastního tátu, i k oltáři mě odvedl.

Celý život dřela

Než se mamka s Petrem seznámila a my dvě žily spolu samy, měla se co ohánět, byla typická matka samoživitelka. Ale ustály jsme to, já se hodně osamostatnila, vždy jsem musela pomáhat a o spoustu věcí se postarat. Ale máme se opravdu rády. Ona byla vždycky skvělá máma a je i skvělá babička.

Nejenže pro mě byla vždy tím nejlepším příkladem, jak se umět o sebe postarat, ale byla i mojí nejbližší osobou. Nikdy mi do ničeho nemluvila, poradila, když jsem potřebovala, ale zbytek nechala na mně.

„Víš, Petruško, když se rozhodneš nabít si hubu, uděláš to, i kdybych se tě snažila stokrát chránit… To je zkušenost!“ A měla pravdu.

Nebyla nadšená

V pětadvaceti jsem poznala stejně starého Tomáše. Já se hrozně zamilovala, ale maminka mé nadšení úplně nesdílela. „Co se ti na něm nelíbí?“ ptala jsem se jí pak o samotě. Přiznala, že jí přijde nevyzrálý.

A když jsem pak na ni hodně naléhala, řekla jen: „Je to takový nijaký ňouma!“ To mě ovšem naštvalo. Mně jako ňouma rozhodně nepřipadal. Jenže já byla zamilovaná jako nikdy. Nadšená jsem byla i z jeho maminky a jeho sestry Blanky. Jeho máma mi připomínala tu mou a po sestřičce jsem vždy toužila.

Obě Tomáše moc milovaly a ke mně se chovaly krásně. S Tomášem jsme spolu byli asi půl roku, když jsem přišla do jiného stavu. Tom mě okamžitě požádal o ruku. Byla jsem šťastná, chtěla jsem být šťastná!

Brzy jsem otěhotněla

Když jsem to řekla mámě, její odpověď mě překvapila. Celý život mi totiž kladla na srdce, ať nikdy nedopadnu jako ona, abych zůstala sama s děckem. A teď mi řekla, jestli si nechci svatbou rozmyslet…

„Rádi ti se vším pomůžeme, ale myslím, že svatba není dobrý nápad.“ Tomáš bydlel s mámou a sestrou ve dvougeneračním domě.

V prvním patře si ještě před naším seznámením zrekonstruoval pro sebe byt. Dřív tam bydleli všichni a v přízemí babička. Když ale zemřela, holky se přestěhovaly dolů a jemu přenechaly první patro.

Šla jsem za manželem

Já bydlela několik let s kamarádkou v pronájmu, takže bylo jasné, že s Tomem budeme bydlet u něj. A já se moc těšila, protože mě ani ve snu nenapadlo, že jeho, i život jejich matky, řídí sestra Blanka!

Je fakt, že mi bylo divné, že tak hezká a milá holka ještě ve třiceti nikoho nemá a bydlí s mámou, ale nijak jsem to nerozpitvávala. Tom mi jen řekl, že měla velkou lásku, ale ta skončila. Ani nevěděl přesně proč!

Je fakt, že mi bylo trochu divné, jak se k Tomášovi stále měla a říkala mu „ty můj Tomášínku“! Hrůza! Vždycky, když šla kolem něj, ho pohladila.

Ale mně se zpočátku ještě líbilo, jaký mají láskyplný vztah. Svatbu jsme měli malou, jen pár lidí, rodina a nejbližší kamarádi. K Tomášovi jsem se nastěhovala ještě před ní. A už tehdy mě mělo varovat, jak všechno se sestrou řešil.

Nebrali mě vážně!

Byt měl sice hezky zařízený, ale chtěla jsem si tam pořídit i něco vlastního, abych si připadala skutečně jako doma. Třeba závěsy, povlečení, nádobí, lustr do kuchyně a další věci, které se mi líbily.

On s tím souhlasil, ale obratem se šel zeptat sestry a ta se přihnala nahoru a začala do toho mluvit! Když jsem mu řekla, že to je naše domácnost, odpověděl, že tak to u nich chodí, že rozhodují společně o všem.

Na mé argumenty, že přece teď bude on mít svou vlastní rodinu, jen pokrčil rameny: „Nezlob se, my se máme rádi, no…“. Očividně se sestry ve svém životě nedokázal vzdát. Vydržela jsem to rok. Měli jsme dceru a já byla na pokraji zhroucení, když jsem od něj odešla.

Byl jen s ní

Už jsem to prostě nedávala. Tomáš totiž trávil skoro všechen svůj volný čas s Blankou. Z práce šel rovnou dolů, kde se najedl, kolikrát i podíval na televizi. Víkendy byl i se mnou a naší dcerou, ale to se zase k nám nakvartýrovala ona. Domů se šla jen vyspat! Když vzal malou na procházku, pochopitelně jej doprovázela sestra.

Mně jen řekl: „Jen si doma odpočiň, Petruško!“ Prostě mě s sebou nechtěl. Žil v podstatě se sestrou!

Když jsem se zeptala, co máma, jestli jí to nevadí, že se Blanka stará víc o něj než o ni a ona je tak v podstatě stále v podstatě sama, tak mi Tomáš řekl, že ona je takhle spokojená. Vlastně jsem nejvíc dělala společnost matce mého muže jen já a malá.

Možná i ona tušila

Je fakt, že jsme se měly rády a skvěle jsme spolu vycházely. Ona si nikdy na nic nestěžovala. Když se stočila řeč na Toma a Blanku, jen pokrčila rameny a bylo jasné, že se o tom nechce bavit.

Vlastně mi přišlo, že se své dcery i bojí… Manželovi jsem několikrát řekla, že se mi to takto nelíbí, že mám všeho dost, že chci žít s ním a chci, aby on žil se mnou a naší dcerou. Ale on to pořád nechápal.

Odchod byl řešením

Odešla jsem a dodnes bydlím u mámy, i když už je naše holčička velká a bydlí se svojí kamarádkou na koleji. Je mi takhle dobře a nikdy jsem si už jiného muže nenašla. Ale po Tomášovi se mi dodnes docela stýská.

Dlouho mě i přemlouval, abych se vrátila, ale kdykoliv jsem k nim přišla nebo si přišel on pro malou, nesměla u toho chybět Blanka.

Nechtěla jsem být zlá

Stačilo mi ji jenom spatřit a už se ve mně vařila krev. Držela jsem se, abych jí neřekla něco ošklivého, přemáhala jsem se. Jsem přesvědčená, že svého bratra miluje a je rozhodnutá, že ho žádné nedá. Byl by to obdivuhodný sourozenecký vztah, kdyby ale nekomlikoval můj život.

Navíc od té doby, co se jejímu bratrovi narodila naše malá, je v jejím životě dítě a víc už asi nikdy nechtěla. Tomáš samozřejmě zůstal už také sám… Tedy se sestrou… Třeba je to oboustranná láska, kdo ví? Je to normální? Ne!

Petra D. (61), Znojmo

Související články
24.7.2024
Každá žena si přeje být pro svého muže tou nejlepší. Já ale schytávám jen kritiku. Všechny bývalé ženy mého partnera byly prý lepší než já. Když mi zemřel manžel, byla jsem zoufalá. Říkala jsem si, že za něho náhradu nenajdu nikdy. Přesto mě později ani nenapadlo dávat to najevo byť jen náznakem svému dalšímu partnerovi. Je to taky fajn chlap, jedno mě ale neskutečně ničí. Pořád mi předhazuj
24.7.2024
I když mám štěstí na skvělého partnera, v jednom se neumíme shodnout. Kde a jak strávíme letní dovolenou. Na chalupě, nebo u moře? Jedno lidové pořekadlo říká, že protiklady se přitahují. Asi na tom hodně je, protože já a můj partner jsme odlišné povahy. Zato se skvěle doplňujeme. Už při prvním setkání jsme se přitahovali jako magnety. To nám vydrželo dlouhých třicet let. Stále se milujeme a st
24.7.2024
Chlap má mít koníčka, aby nechodil za ženskými a do hospody. To je moudrá rada! Jenže někdy je hospoda lepší, než aktivní muž v domácnosti. Stále to slyším, jak mého Pepíka před lety všechny ženy opěvovaly a říkaly, jak jsem si dobře vybrala. Nebaví ho hospoda, nebaví ho kamarádi, nebaví ho ani jezdit na dovolenou do ciziny. Prostě byl vždy nejraději doma. Jeho životní motto by mohlo znít: „Všu
23.7.2024
Bála jsem se, že se mi hroutí manželství. Manžel byl tak zaneprázdněný, že jsme se skoro nevídali. A tak jsem si vyšla na víno se sousedem Jardou... Děti vyletěly z hnízda. V té době jsem se cítila pod psa, a nejen kvůli tomu. Připadalo mi, jako bychom s manželem najednou ztratili společnou řeč. Po práci často zamířil na fotbal, trénoval dorost. V úterý, ve čtvrtek a někdy i v pátek se vracíval
18.7.2024
Než jsem otěhotněla, rozhodli jsme se s přítelem, že si zaletíme na romantický prodloužený víkend do Paříže. Tedy s prohlídkami památek, nákupy, romantickými snídaněmi v kavárnách. S vínem i vybraným jídlem. Byla jsem natěšená jako blecha a nemohla se dočkat, až konečně uvidím Louvre, katedrálu Notre Dame, Eiffelovu věž. Nikdy jsem totiž v hlavním městě Francie nebyla, ale toužila jsem po tom u
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
nasehvezdy.cz
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Pa
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
enigmaplus.cz
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
Tajemný bílý dým se pomalu valí z úst ženy sedící v čele kulatého stolu. Médium má oči v sloup a pro mocnější efekt vydává dávivé zvuky. Osazenstvo účastnící se spirituální seance šílí a lapá po dechu
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
epochalnisvet.cz
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci.   Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
epochanacestach.cz
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
Válku prostě musí Adolf Hitler (1889–1945) vyhrát. Pod rukama jeho pomocníčků vznikají po celé Evropě podzemní hnízda, kde se nepřetržitě pracuje na strojích, jež mají třetí říši přinést kýžený výsledek. Nejinak tomu je i na našem území. Spletité chodby ukrývající temná tajemství druhé světové války. Co pohltila země pod osadou zvanou Františkov? Na tlumené světlo
Sleďový salát
tisicereceptu.cz
Sleďový salát
Pro nás trochu nezvyklé, ale oběd ve Švédsku někdy zahrnuje i nakládané sledě. Například v podobě salátu. Potřebujete 4 filety naloženého sledě 4 vejce 2–4 kyselé okurky 1 jablko 2 cibule 1
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
skutecnepribehy.cz
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
Je těžké zbavit se nenávisti. Zvlášť, když bylo člověku prokazatelně ublíženo. Myslela jsem, že budeme s bývalým mužem kvůli jeho zradě nepřátelé do konce života. Nenáviděla jsem ho. Byla jsem přesvědčena, že s tou nenávistí i umřu, že si ji vezmu s sebou do hrobu, v němž budu tiše a zarputile ležet a nenávidět do skonání světa. Bylo to vysilující, protože nenávist
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
iluxus.cz
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
Parfémy poutají naši pozornost již po staletí a fascinují nás rozmanitými vůněmi květin, ovoce, zelených tónů, koření, sladkých akcentů, dřeva a mechu. Často, když saháme po vysněném flakonu, si v
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
historyplus.cz
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
Horolezec se ve stanu klepe zimou a přerývaně kašle. „Nikdy jsem nemyslel, že někdo může být tak nemocný a stále naživu,“ vzpomíná na chvíle hrůzy při zdolávání druhé nejvyšší hory světa K2 jeden z účastníků expedice. Dopadne ještě dobře. Z vánice, která kolem něj zuří, se nevrátí čtyři jeho kamarádi…   Je jich 14. Hor,
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
nejsemsama.cz
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
Léto nepřináší jen radovánky, ale také spoustu patálií v podobě hmyzích štípanců. Kdy je nutné volat lékaře? Komáry láká oxid uhličitý, který vydechujeme, pach našeho potu, piva, silné vůně a také třeba tmavé barvy. Jestli se chcete jejich štípnutí vyhnout, oblečte se do světlých barev, použijte antiperspirant bez parfemace, nastříkejte se repelentem a vezměte si dlouhé rukávy
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
epochaplus.cz
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
Cyklokrosový mistr světa z roku 1991 Radomír Šimůnek zažíval kariérní vrchol. Že jsou cesty osudu nevyzpytatelné, pozná na vlastní kůži hned rok následující. Nehodu, kterou způsobí, nechce dlouho komentovat. Snaží se ji vytěsnit ze vzpomínek a novináře, kteří se na ni ptají, s díky odmítá. Zlobiví kluci jako viníci? Berounsko, 19. listopad 1992. Šimůnek sedí
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
rezidenceonline.cz
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
Rodinná vila ze šedesátých let minulého století dostala díky velkorysému přístupu současného architekta Massima Iosy Ghiniho nejen moderní kvality a soudobé parametry. Odborný zásah jí přinesl i racionální strukturu a dokonalou rovnováhu v rámci přírodního okolí. Při rekonstrukci se soustředil především na hledání nové koncepce souznění celé nemovitosti se zahradou, jež ji obklopuje. „Většinou šlo
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
21stoleti.cz
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvan