Domů     Krutý otec škodil i po své smrti
Krutý otec škodil i po své smrti

Když jsme přišly se sestrou o otce, oběma se nám ulevilo. Nebyl to hodný člověk. Sestra mu chtěla po smrti vyčinit, a tak se rozhodla vyvolat jeho ducha.

S mladší sestrou Petrou nemáme na našeho otce příliš hezké vzpomínky. Byl na nás celý život přísný a někdy i zlý. Stejně jako na naši maminku. Když zemřel, oběma se nám ulevilo.

Po pěti letech Petru napadlo, že bychom mohly v den výročí jeho smrti vyvolat jeho ducha a říci mu, jak moc nám blížil.

Celé se nám to ale vymklo z rukou. Maminka nám zemřela, když mi bylo dvanáct let. Pro mě i moji sestru to byla obrovská rána. Jsem o tři roky starší než Petra, takže jsem se snažila být mladší sestře oporou a zastat také trochu roli maminky.

Nepěkné vzpomínky

Náš otec nebyl dobrý člověk. Mluvím o něm v minulém čase, protože několik let po mamince zemřel také. Nejhorší na tom bylo, že se nám s Petrou vlastně ulevilo. Nemáme na něj dobré vzpomínky.

Milovaná maminka

Maminka pro nás byla andělem. Snesla by nám modré z nebe. Měla srdce ze zlata. I když jsme neměli moc peněz, maminka nám to dokázala vynahradit. Hrála si s námi, pomáhala nám s úkoly, učila nás vařit, zkrátka nám věnovala každý kousek svého času i srdce.

Velmi nás milovala. Nikdy jednu z nás neupřednostňovala před tou druhou. A platilo to i obráceně.

Na všechny křičel

Bohužel ale byla na všechno sama. Otec byl typický hospodský typ, z práce rovnou na pivo s kamarády. Vždy si jich tam dal několik do obou nohou, takže když se vrátil okolo půlnoci domů, uměl jen řvát a nadávat. Nic, co mamka udělala, pro něj nebylo dost dobré.

Dokázal ji seřvat na dvě doby i za to, že mu málo osladila kávu nebo nandala na talíř málo knedlíků.

Na nás se sestrou křičel hlavně kvůli škole. Jakmile jsme nenosily domů jedničky, mohl se zbláznit. Nikdy nás za nic nepochválil. Obě si myslíme, že naši mamku tak trochu uštval. Nikdy jí s ničím nepomohl a psychicky ji deptal.

Chtěl po ní stále víc

Když maminka onemocněla rakovinou, vyžadoval po ní snad ještě více, než když byla zdravá. Ona tím pádem neměla sílu, aby se s nemocí vypořádala. Klidně jí nadával do simulantů a nešetřil ani jinými nadávkami. Maminka nám chřadla před očima.

Kolikrát jsme se s Petrou otci postavily, ale stálo nás to akorát pár facek a spoustu křiku. Nic jsme pro něj neznamenaly.

Měly jsme jen jedna druhou

Když maminka zemřela, otec neuronil ani slzu. Poslední dny, které strávila na smrtelné posteli, byly nejsmutnější v našem životě. Otec po nás začal vyžadovat nemožné. Byly jsme jako jeho služky. Dával nám najíst, dopřál střechu nad hlavou, ale tím to končilo. S Petrou jsme se nemohly dočkat, až se jednoho dne odstěhujeme.

Jeho smrt byla vysvobozením

Otcovo nenávistné chování jsme s Petrou snášely ještě dalších pět let. Pak jednoho dne náhle zemřel. Našly jsme ho doma. Podle pitvy se udusil vlastními zvratky. I když to bude znít hrozně, oběma se nám ulevilo.

Sestřin nápad

Braly jsme ho jako otce jenom proto, že byl napsaný v našich rodných listech. Na jeho pohřeb nikdo nepřišel, jako by všichni věděli, co byl zač. Čas plynul. Jeho ztráta nás nijak nezasáhla.

Až pak, po pěti letech najednou přišla Petra s nápadem, že bychom mohly vyvolat jeho ducha.

„Mám sto chutí mu říct, jak moc nám ublížil. Souhlasíš?“ zeptala se mě. A já souhlasila. Nikdy jsem duchy nevyvolávala, takže jsem byla zvědavá. Petra připravila vše potřebné. Použily jsme k tomu jeho prstýnek.

Udělalo se mi špatně

Přeříkaly jsme větu pro vyvolávání duchů a zdařilo se. Nejprve jsme pokládaly otázky, na které stačilo odpovídat ano, nebo ne. Podle toho se prstýnek otáčel. Mně se během té seance udělalo zle.

Byla mi zima, klepaly se mi nohy a koktala jsem. Pak sestra zničehonic začala otci nadávat. Vyčítala mu, že nám nedal lásku, že na nás jen křičel a bil nás. Byla do toho tak zabraná, že si ani nevšimla, že je mi blbě.

Celá jsem se klepala

Najednou jsem ucítila tlak na ramenou, jako by mi na ně někdo stoupal. Dala se do mě zimnice, měla jsem úplně husí kůži. Nakonec jsem propukla v zoufalý pláč a prosila, ať to skončí. V tu chvíli si sestra uvědomila, že je něco špatně.

Zachovala se k mému štěstí pohotově a rychle otcova ducha odvolala. Dala mi napít a snažila se mě uklidnit.

Pomohl až očistný rituál

Jenže od toho dne jsem začala vídat doma postavu. Byla průsvitná a šel z ní opravdu strach. Velmi často se mi vracela zimnice společně s husí kůží, zvlášť v noci. Pověděla jsem to sestře.

Ta tvrdila, že otce odvolala, ale nedokázala mi říct, co se to se mnou děje. Pátrala jsem po internetu a hledala jsem někoho, kdo by mi mohl pomoci.

Po několika týdnech se mi konečně poštěstilo. V jedné diskusi se mi ozvala paní, která se zabývala vyháněním přízraků z domů. Přišla ke mně domů a provedla jakýsi očistný rituál.

Poté jsem už doma žádnou postavu neviděla a zmizely i ty nepříjemné pocity mrazení.

Karla M. (53), Olomouc

Předchozí článek
reklama
Související články
5.5.2024
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát. Paní se na mě vlídně usmála a řekla, že to je dobrá volba. Měsíční kámen totiž přita
5.5.2024
Bylo to neuvěřitelné, ale v telefonu jsem skutečně slyšela jeho hlas. Můj děda se mi ozval naprosto nečekaně po své smrti z onoho světa! Měla jsem svého dědečka Michala moc ráda a zastala jsem se ho, když ho ostatní z rodiny během jedné oslavy pomlouvali. Co následovalo, to jsem opravdu nečekala. Když jsem odcházela z té oslavy, netušila jsem, co druhý den zažiji. Existuje posmrtný život?
4.5.2024
Od dětství jsem trpěla záhadnou nemocí. Nikdo mi nedokázal pomoci. Až minulý život ukázal příčinu. Prvně se mi to stalo jako miminku a s naprostou pravidelností se ten nevysvětlitelný „problém“ opakoval každý rok – vždy ve stejném období. Tu záhadnou nemoc nedokázal nikdo nikdy rozluštit, až do mých třiatřiceti let. Do roka a do dne V čem spočívala ta moje podivná choroba? Na dlaních se m
30.4.2024
Kolem zapáleného ohně se nás sešlo devět. Myslely jsme si, že to bude jenom zábava, naše kouzlení ale začalo působit. Proutěná koštátka čarovala a plnila naše přání. Na tento svátek se vždycky těšíme. Dodnes hledáme se sestrou Madlou, kam bychom vyrazily a pořádně si filipojakubskou noc neboli čarodějnice užily. Jednou v mládí jsme vzaly i naše dvě kamarádky Soňu a Milenu. Vyrazily jsme do vedl
30.4.2024
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela na rodičích několik zvířat, o které se pak nikdy
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
enigmaplus.cz
Kamenné řady u Kounova: Vyzařují tajemnou energii?
Řady tvořené více než 2000 neopracovanými kameny s nejasným posláním jsou dnes největší megalitickou památkou Česka. A zřejmě také jednou z našich největších záhad. Jeden z nejzáhadnějších kamennýc
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
skutecnepribehy.cz
Měsíční kamínek splnil tajné přání?
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát.
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
epochaplus.cz
Elvis Presley: Legendární Král Rock’n’Rollu
Život krále rock’n’rollu, Elvise Presleyho, byl plný vzestupů a pádů, které ho katapultovaly na vrchol slávy, ale také ho stály život. Jeho nekonečná vášeň pro hudbu a osobitý styl se staly ikonickými pro celou éru. Od chudých začátků v Mississippi po oslnivé vystoupení ve slavném pořadu Comeback 1968, Elvis zanechal nezaměnitelnou stopu ve světě hudby.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
21stoleti.cz
Časté užívání marihuany může zvyšovat riziko infarktu, naznačuje studie
Podle studie zveřejněné v časopise The Journal of the American Heart Association je u lidí, kteří často kouří marihuanu, vyšší riziko infarktu a mrtvice. Článek je analýzou každoročního průzkumu ameri
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
nasehvezdy.cz
Zemřela herečka Simona Postlerová (†59)
V křehké tmavovlásce Simoně Postlerové (†59) byla vždy ohromná síla. Musela se rozloučit se životní láskou. Čelila i dalším vážným problémům, přesto se stále usmívala. Kdyby se vyplnil její dětský
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
nejsemsama.cz
Nenávist a intriky zkrotila růžová barva
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
iluxus.cz
V Dubaji plánují vysadit 100 milionů stromů. Pomůže to dostatečně v kompenzaci emisí uhlíku?
Připravte se na novou podobu Dubaje. Město, které již teď září jako drahokam na Blízkém východě, nyní plánuje projekt, který ho nejen povznese, ale také obohatí jeho ekosystém. Dubaj Mangroves, ambici
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
historyplus.cz
7 zásadních momentů v dějinách Afroameričanů: Prezident poslal proti rasistickému guvernérovi vojáky
V ulicích Birminghamu v americké Alabamě je opět rušno. Nejdřív je slyšet rána a pak jako domek z karet padá k zemi jeden příbytek afroamerické rodiny. Následně je zdemolován kostel, v němž se černoši setkávají. Obyvatelé tmavé pleti v „Bombinghamu“, jak se městu v 50. a 60. letech minulého století říká, nejsou před řáděním Ku-klux-klanu v bezpečí.