Domů     Zamilovala jsem se v obchodě!
Zamilovala jsem se v obchodě!

Několik měsíců jsem se starala o nemocnou maminku. Rakovině se ale poručit nedá, jednoho dne se mámin stav zhoršil a pak odešla nadobro.

Tatínek zemřel, když mi byly tři roky, pamatuji si ho jen málo a sourozence jsem bohužel žádné neměla. Bydlela jsem v pronajatém bytě v malém městě. Doma mi však všechno připomínalo moji rodinu a hlavně fakt, že jsem najednou zůstala na světě úplně sama. Rozhodla jsem se pro radikální řešení – přestěhuji se do Prahy.

Udělala jsem tlustou čáru

Vyřídila jsem všechny potřebné záležitosti a vydala se za velkým dobrodružstvím. Dnes se sama sobě divím, kde se ve mně vzalo tolik odvahy. Dva týdny jsem zůstala u jedné známé, která mi nabídla azyl.

Po večerech jsme zavzpomínaly na školní léta, vyrazily na procházku nebo do kina. Den jsem trávila procházkami po městě a prohlídkami různých bytů, až jsem našla jeden podle mých představ.

Naštěstí se mi podařilo během posledních let nastřádat nějaké peníze, což mi na začátku hodně pomohlo.

Všechno se mi dařilo

Dalším vytouženým cílem bylo najít si práci. V životě jsem toho vyzkoušela už hodně, a tak jsem se nebránila ničemu.

Příležitost na sebe nenechala dlouho čekat, během dalších dvou týdnů následovala vlna pohovorů, a nakonec jsem dostala nabídku od agentury, která se specializovala na hlídání dětí.

Pečovat o druhé, to mi šlo vždycky báječně. Očekávala jsem, že během několika dnů začnu docházet do přidělené rodiny, ale všechny byly momentálně rozdělené mezi ostatní kolegy, tak jsem musela počkat na svou příležitost. Nakonec se ukázalo, že mám obrovské štěstí!

Čekání na lásku

Za pár dnů se ozval manželský pár, který bydlel ve vlastním domě a potřeboval celodenní péči o pětiletou dcerku. S rodinou jsem si hned padla do oka. Myslela jsem si, že můj život už nemůže být lepší – měla jsem pěkný byt a práci, která mě moc bavila.

Jediné, co mi scházelo, byla láska, ale to jsem si připouštěla jen po večerech, kdy jsem uléhala sama do postele. I to se ale mělo brzy změnit. Rodina, o kterou jsem pečovala, mě časem požádala, zda bych si vzala na starosti i vaření.

To pro mě byla trochu novinka, kterou jsem ale přijala jako velkou výzvu. První pokus však skončil trochu neúspěšně, ale nakonec jsme se tomu naštěstí společně zasmáli.

Sympatický prodavač

Následující den jsem vyrazila do supermarketu, abych si napravila reputaci. Stála jsem u pultu s čerstvými rybami a úžasem mi přecházel zrak. Najednou jsem vůbec nevěděla, kterou vybrat a hlavně, jak ji připravit.

Radost se změnila ve zděšení, kterého si všiml sympatický prodavač za pultem. Okamžitě mě zaujal svým vzhledem. Měl krátké husté vlasy a nádherné hnědé oči. Mile se na mě usmál a zeptal se: „Hledáte něco konkrétního, slečno?“ Podlomila se mi kolena, až mi bylo trapně.

Dal mi skvělé rady

Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo. Zakuňkala jsem, že bych potřebovala rybu a hned vzápětí jsem si připadala hloupě, co jiného bych asi u tohoto pultu mohla dostat.

Prodavač se však choval jako profesionál, vysvětlil mi, čím je každá ryba charakteristická, jak ji nejlépe připravit a také, se kterou přílohou ji ideálně servírovat. Moc hezky se mi s ním povídalo.

Večeři jsem připravila přesně podle pokynů a vytoužený výsledek se dostavil, rodina byla velice spokojená.

Těšila jsem se na každý den

Od té doby jsem chodila do onoho supermarketu každý druhý den. Brzy jsem se přistihla, že se nemohu dočkat, až půjdu na nákup a znovu ho uvidím. Prozradil mi, že se jmenuje Milan. Povídali jsme si o všem možném a zjistili, že spolu máme mnoho společného.

Jednoho dne se však Milan začal chovat podivně, pořád se na mě sice krásně smál, ale působil hodně nervózně a roztěkaně.

Napadlo mě, jestli nemá nějaké problémy v práci, ale když jsem se ho nenápadně ptala, dozvěděla jsem se, že je vše v pořádku a naopak je tam velice spokojený.

Trochu jsem posmutněla, když jsem si představila, že by v tom mohla být jiná žena. Jeho chování se pořád stupňovalo, až jsem se rozhodla, že se ho při další návštěvě zeptám.

Jenže co čert nechtěl, druhý den jsem onemocněla angínou a musela jsem zůstat čtrnáct dnů doma.

Stýskalo se mu

Konečně nastal den D a já opět vyrazila do obchodu. Nemohla jsem se dočkat, až Milana uvidím. Když jsem ho spatřila, přišel mi posmutnělý, ale jakmile mě uviděl, vykouzlil ten nejkrásnější úsměv.

„Už jsem se bál, že nepřijdeš!“ „Byla jsem nemocná. Mrzí mě, že jsem nemohla přijít dřív.“ „Víš, já jsem tady byl bez tebe jako ryba bez vody,“ řekl smutně a pak mě pozval na rande. Nabídku jsem samozřejmě s nadšením přijala.

Našla jsem své štěstí

Už je to hezká řádka let, co jsme na naši první schůzku vyrazili a potom ještě na spoustu dalších. Bylo nám spolu moc hezky, a tak jsme se po pár měsících dohodli, že spolu začneme bydlet.

Po dvou letech jsme se vzali a o rok později se nám narodil krásný chlapeček. Stále jsem moc šťastná a doufám, že to nikdy neskončí.

Veronika Č. (51), Praha

Předchozí článek
Další článek
reklama
Související články
22.4.2024
Na první rande mě ten můj mlčenlivý doktor pozval přímo před zraky pacienta. Zaskočil mě, ale odmítnout jsem nedokázala. Po škole jsem nastoupila coby zdravotní sestřička, nebo řekněme zubní asistentka, v ordinaci postarší paní zubařky. Skvěle jsme si rozuměly, ale rozloučit jsme se musely už po pár měsících, když jsem odcházela na mateřskou. To jsem ještě nevěděla, jak se mi ta „dovolená“ prot
18.4.2024
Byl zázrak, že jsme si vůbec dokázali naplánovat oddavky. Rodiny trvaly na tom, že musí být levné, aby se nevyhazovaly peníze oknem. Tak se nám zase už přiblížil máj, lásky čas, a to já pokaždé vzpomínám na naši dávnou svatbu. Nevím, jestli se mám smát, nebo plakat. Byl skoro zázrak, že jsme se do­opravdy vzali a že všechno dobře dopadlo. A že jsme spolu vydrželi takových let! Přitom to vypadal
11.4.2024
Každý masopust je pro mě dobou, kdy se kromě jídla oddávám vzpomínkám. Kdysi jsem totiž na masopustním průvodu poznala lásku svého života. Bylo mi něco přes dvacet, studovala jsem vysokou školu a měla spoustu plánů, jak vyrazím do světa a já nevím co ještě. Pak mě kamarádka Tamara pozvala na víkend k ní na vesnici. A můj život se úplně změnil. Víkend na venkově Byla jsem mladá holka a kou
11.4.2024
V těhotenství s první dcerkou jsem přibrala dvacet pět kilo, po porodu ještě víc. Ale ať jsem se snažila, jak jsem jen mohla, kila dolů nešla. Po narození druhé dcery jsem vážila rovný metrák. Můj muž mi často dával najevo, že jsem tlustá a nelíbím se mu. Sebevědomí mi tím pádem šlo dolů. I moje lékařka mě upozornila, že je nutné s tím začít něco dělat. Ještě horší to bylo, když jsem zjistila,
4.4.2024
V mládí jsem byla vzteklá. Už nejsem, s léty jsem pochopila, že rozčilovat se kvůli zbytečnostem je hloupé. Ale to víte, v osmnácti letech člověk ten svět vidí jinak a byl by schopen se poprat kvůli maličkosti. Byla jsem horká hlava. Zdědila jsem to po tátovi, cholerikovi jako hrom. Tehdy jsem byla mladá holka, ale už jsem coby čerstvě vyučená kadeřnice chodila do práce. Těšila jsem se na kv
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
21stoleti.cz
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13
Vášnivý drink
tisicereceptu.cz
Vášnivý drink
Vyjádřit lásku lze mnoha způsoby. A k těm nejstylovějším patří koktejl plný neodolatelné chuti. Připravte si drink Red Valentine s rumovou lahůdkou Diplomático a prožijte se svým milovaným protějškem
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
historyplus.cz
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
Císař Matyáš je rudý zlostí. Bohatství státní kasy povážlivě klesá a jemu je jasné, kdo v tom má prsty. „Ti proklatí Taxisové,“ praští rukou do stolu. Právě oni se totiž starají o provoz poštovních linek, výdaje na jejich údržbu ale neplatí. Do kapsy jim plynou jen tučné zisky! Počátky výměny informací sahají hluboko do historie. Stálé
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
epochaplus.cz
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
Sedavé zaměstnání není rozhodně nic příjemného. Bez pořádné prevence se člověk začne dřív nebo později potýkat se zdravotními neduhy, typu křeče v nohou, bolesti zad a hlavy, bolesti ruky, pálení očí, problémy se zažíváním, nadváha a další. Mnohem lépe je naučit se těmto problémům předcházet, než je později řešit. Nejdůležitějším krokem v boji proti zdravotním problémům způsobeným
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
nasehvezdy.cz
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
Už dlouho se povídá, že manželství herečky Lucie Benešové (49) a herce Tomáše Matonohy (53) balancuje na hraně rozchodu. Herečka si nedávno vyrazila na dovolenou do luxusních lázní, kdo si ale mysle
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
enigmaplus.cz
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
Na kopci Morro do Vintém v Brazílii byli nalezeni dva mrtví muži. Co je zabilo, nebylo jasné. Jejich obličeje byly zakryty olověnými maskami a u sebe měli jen papír popsaný čísly a lísteček s instrukc
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
iluxus.cz
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou vychutnat i přímo z originálních tal
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
epochalnisvet.cz
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
Nizozemská loděnice Oceanco stojí za celou řadou oslňujících lodí. Nyní odhalila novou superjachtu ze série Simply Custom, která vznikla ve spolupráci s italským návrhářským studiem HotLab. Novinka pokřtěná Superleggera 80 se vyznačuje exteriérem inspirovaným sportovními vozy z 60. let a opulentním interiérem připomínajícím luxusní penthouse.   Může se zdát trochu nepatřičné pojmenovat ohromující trup osmdesátimetrové
Jak se žilo kdysi – Česká republika
nejsemsama.cz
Jak se žilo kdysi – Česká republika
Toužíte se projít po živém muzeu, kde na vás dýchne duch dávné doby? Vyrazte do skanzenu! V Čechách i na Moravě jich najdete několik a mnohé z nich jsou unikátní. Obvykle bývá v místě připraven doprovodný program, který dokreslí atmosféru místa a přinese vám neobyčejné zážitky. Muzeum lidových staveb Kouřim Stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech najdete v Kouřimi
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
skutecnepribehy.cz
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela… Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném