Domů     On chtěl dítě a já lásku milence
On chtěl dítě a já lásku milence

Žili jsme spolu spořádaně osm nádherných let. Mezitím jsme si opravili dům, užili božské dovolené a cílili jsme víc na zážitky než na založení rodiny, což byla možná chyba.

Teď je možná na vše pozdě. I když se zdá, že můj kdysi rozlítaný přítel by rád začal hnízdit, a nemyslí na nic jiného než na založení rodiny a na děti, já jeho touhu nesdílím. Mohla bych být šťastná, ale nejsem.

Vztah kolabuje a milování, minimálně z mé strany, je za trest. Zřejmě i díky nevěře. Přišla jsem na to ale pozdě.

Když se vrátím ve vzpomínkách do období, kdy jsem věřila, že je všechno zalité sluncem, myslela jsem si, že jsem našla, co jsem si vždycky tak moc přála.

Byla jsem neskutečně nadšená tím, jaký můj přítel Radovan je, jak se chová a jaké se mu v hlavě rodí fascinující plány a vize. Prostě jsem měla růžové brýle se vším všudy.

Svatba ho nezajímala

Jenomže čas běžel a syté barvy naší lásky bledly. Začínala jsem postupně vnímat realitu. Přicházely starosti, bolavé životní zkušenosti napáchaly také své a svatba byla pořád jaksi na druhé koleji, i když já si ji strašně přála.

Pro mého milého ale nebyla tak důležitá, aby ji kvůli mně řešil. Byla podle něj jen obyčejný cár papíru, který ke štěstí vůbec nepotřebujeme. Kdyby bylo po jeho, manželskou instituci by ignoroval.

Nechápala jsem, že si mě za tu dobu ještě vlastně nikdy nechtěl vzít. Vlastně to nechápal nikdo, ani jeho máti a moje rodina už vůbec ne.

Na jakékoliv naléhání ale Radovan vždy reagoval jen vtipem a mávnutím ruky s tím, že jsou na světě důležitější věci a že kdo si počká, ten se dočká.

Pohádka nepřišla!

Když jsme se konečně jednu zimu domluvili, že se na jaře vezmeme, vše jsem měla dokonale promyšlené. Když už byly rozeslané i pozvánky, věřila jsem, že nic nemůže zkazit mé štěstí. To jsem se pletla.

Rekonstruovali jsme v té době další část našeho společného domu. A oprava rozvodů překročila dvojnásobně rozpočet. Rázem jsme byli ve finanční tísni. Hotová práce se zaplatit musela a drahý přišel se spásnou myšlenkou, že svatbu odložíme.

Napřed jsem vůbec nemohla uvěřit, že to vůbec navrhl. Termín svatby byl už za měsíc a půl. Samozřejmě jsem chápala důvody, které ho k tomu vedly, ale nechtěla jsem se s tím smířit. Jak ale Radovan řekl, tak se taky stalo a svatba se nekonala.

Oprava se zaplatit musela a na svatbu si můj budoucí manžel jednoduše odmítl půjčovat peníze. Vždyť o co jde? Vezmeme se za rok.

Bylo mi hrozně

Polykala jsem slzy na litry až se o mě rodiče i kamarádky začínali bát. Až na Radovana, ten nad tím zase jen mávl rukou. Víc ho zajímalo naše bydlení než já. Ale já se cítila podvedená a zraněná.

Možná jsem se chovala jako malá holka, ale nemohla jsem si prostě pomoci. Tehdy jsem si vyšla s kamarádkou na víno, abych přišla na jiné myšlenky a přisedl si k nám moc milý mužský.

Na první pohled obyčejný, ale slovo dalo slovo a já pocítila doposud neznámou vlnu vzrušení. Radovanovi to v sexu poslední dobou dvakrát nešlo. Zato, jak jsem později večer zjistila, Petrovi to šlo na jedničku.

Své zraněné já jsem si léčila v Petrově náručí a myslela jsem si, že si tohle všechno můj „skoro“ manžel zaslouží. Chtěla jsem se mstít. Jenže naše schůzky se začaly stávat pravidelnější a já do toho začínala padat. Vlastně jsem už na nic jiného než na Petra nemyslela.

Milenec děti nechce

Petr je rozvedený a má tři děti ve střídavé péči. Ani to mi nezabránilo zamilovat se jak nikdy dřív. Horší je, že svého partnera začínám nenávidět čím dál víc. Zatímco s ním doma spím, trpím a myslím jen na milování s tím druhým.

Radovan se přitom snaží a snad aby mi vynahradil zkaženou svatbu, začal dokonce plánovat miminko a také se o něj i snažit. Já ale chci napřed svatbu a vše jak má být! Samozřejmě, že stále užívám antikoncepci, takže jeho snahy jsou neškodné.

Navíc to došlo už tak daleko, že mě sex doma dokonce začal bolet a začínám z něho mít strach. A jediné nač myslím je, aby mě miloval Petr.

On mě chce, já jeho ne

Chtěla jsem původně vytrestat svého „budoucího manžela“ a místo toho jsem v pasti já a nejspíš zůstanu sama. Trápím se láskou k milenci, který mě ale na víc než pobavení nechce a právoplatný partner je posedlý touhou po miminku, kterou já s ním nesdílím.

Ani jeden vztah, jak se zdá, nemá budoucnost. A na dítě už mohu zapomenout. Nevím jak dál. Petr nemá o další vztah rozhodně zájem. Dnes už vím, že hra s city se nevyplácí, protože bolí jako čert! Teď platím za špatná rozhodnutí a jsem v pasti!

Petra V. (55), Prachatice

reklama
Související články
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
16.4.2024
Byl tak vlezlý a trapný! Nakonec jsem se ale do něj zamilovala. Dokázal totiž, že je to muž, o kterého se může žena v nouzi pevně opřít. Měl a jsem o muži svého života přesnou představu a od té jsem se nehodlala vzdálit. Jakmile to nebyl pan Dokonalý, neměl šanci. A tak to bylo i s Ivanem. Potkala jsem ho v době, kdy jsem chodila s Láďou. Toho jsem nekriticky milovala. Byl to krasavec, vysporto
15.4.2024
S mužem jsme 40 let snili o Karibiku. Když jsme na něj našetřili a vyrazili jsme, vrátili jsme se do domova, který byl zcela zničen. Jako náš život. S Karlem nemáme děti. Chtěli jsme, ale nepovedlo se. O to víc jsme si chtěli užít život, abychom si řekli, že jsme jej spolu naplnili. Jezdili jsme na výlety a dopřávali si, avšak nebyli jsme tak bohatí, abychom si jen tak dovolili Karibik, o němž
14.4.2024
Rodina je základem všeho, ovšem co když ty kořeny nepoznáte už v dětství? To byl totiž přesně můj případ a tehdy se začal psát můj katastrofický životní osud. Celý život a stále je to ve mně. Je mi 81 let a lituji, že jsem prožila tolik let v bolesti. Přitom stačilo být tvrdší. Jenže zkušenosti získáváme postupně, a proto dnes kroutíme hlavou nad tím, co jsme kdysi udělali a jak jsme si život z
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
epochaplus.cz
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
Většina drahých kamenů má za sebou stovky či tisíce let, po které je lidé obdivují. Může být proto překvapením, že od objevu jednoho z nejvzácnějších drahokamů uplynulo teprve 57 let. Na světě přitom existuje jen jediný jeho zdroj a očekává se, že bude vyčerpán během následujících 20 až 30 let. Jak název tohoto kamene napovídá,
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
epochanacestach.cz
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
Přejdeme-li od katedrále ulicí 1. máje a přes Náměstí republiky, po necelém kilometru se před námi otevře pohled na další významnou olomouckou církevní památku – kostel svatého Mořice. Ten je svou kapacitou 4000 věřících největší gotickou svatyní na Moravě a první písemná zmínka o něm pochází už z roku 1257, i když v 15. století bylo třeba
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
enigmaplus.cz
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
Záhada jednoho z nejzvučnějších případů UFO v zemi, pokřtěného tiskem jako argentinský případ Roswell, dodnes přetrvává v paměti argentinských ufologů i ufologů z různých částí světa. Byl tak pojmenov
Salát z červeného zelí a pomeranče
tisicereceptu.cz
Salát z červeného zelí a pomeranče
Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči. Potřebujete 1 menší červené zelí 2 červené cibule 1 jablko 250 g vařené červené řepy 50 g vlašských ořechů 1 pomeranč 3 lží
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
historyplus.cz
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
Zadumaně si prohlíží fresky na stěnách rotundy sv. Kateřiny. Připomínají mu slavnou minulost jeho rodu. I Konrád II. Ota by se rád do historie dynastie Přemyslovců zapsal výrazným písmem. Ctižádost mu k tomu nechybí… Ambiciózní povahu nejspíš zdědil po svém otci. Konrád II. Ota (1136/1141–1191) totiž přichází na svět jako dědic vládce znojemského údělu Konráda
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
skutecnepribehy.cz
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly
Každá někdy „potřebujeme“
nejsemsama.cz
Každá někdy „potřebujeme“
Mluvit o potížích souvisejících s toaletou není vždy snadné. Jako by neměla močový měchýř každá žena. Jeho správná funkce může odrážet vaše celkové zdraví. Jak stárneme, mění se i močový měchýř. Elastická tkáň močového měchýře se stává méně pružnou, a měchýř najednou nedokáže pojmout tolik moči jako dříve. Musíte tedy chodit častěji na záchod. Navíc ochabuje stěna močového měchýře a svaly pánevního
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
iluxus.cz
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
Louis Vuitton uvádí novou kolekci kabelek Low Key, která zaujme elegantním a sofistikovaným designem. V úvodu se představují dva modely, které vynikají minimalistickým přístupem a nadčasovým stylem Lo
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
nasehvezdy.cz
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
Dokonalé štěstí prožívá herečka Beáta Kaňoková (35) ze seriálu Zlatá labuť, která má ve svém partnerovi, kameramanovi Tomášovi Kotasovi (35), velkou oporu. Anonymní zdroj z jejich blízkého okolí nám
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
21stoleti.cz
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidna
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
epochalnisvet.cz
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
Slavný biblický příběh o zničení hříšných měst Sodoma a Gomora zná téměř každý. Až do současnosti si ale odborníci lámali hlavu nad tím, jestli si autor této části Bible událost vymyslel, nebo vycházel z něčeho, co se skutečně událo. Podle nejnovějších archeologických objevů se ale zdá, že se celá zkáza stala přesně tak, jak tvrdí Bible!