Domů     Manžel mi byl nevěrný se sousedkou
Manžel mi byl nevěrný se sousedkou

Vždycky jsem si říkala, jaká jsme spokojená rodina. Tři děti dají sice zabrat, ale my to přece zvládneme! Ale pak se můj manžel zamiloval. Ve špatnou dobu a na špatném místě.

Dodnes nevím, jak se stalo, že se můj muž Jarda tak změnil. Když se narodila nejstarší Madlička, přímo zářil nadšením a doslova nás nosil na rukou. Co nejdřív chtěl další miminko, a když to byl chlapeček, byl ještě šťastnější.

V době, kdy začal Tomáška brát na hokej, jsme znovu zjistila, že čekám dítě, a byl to manžel, který mě přesvědčil, abych nešla na potrat. Měla jsem totiž různé zdravotní problémy a nakonec polovinu těhotenství proležela v nemocnici.

S dětmi manželovi pomáhala moje skvělá sestra. V té době nastal u manžela zlom v chování. Právě tehdy si musel něco začít se sousedkou z vedlejšího domu.

Výmluvy a pozdní návraty

Už když jsem se vrátila z porodnice, zarazilo mne, že Jarda byl roztržitý, moc si nás nevnímal a druhého syna zdaleka neobdivoval tak, jako tehdy Tomáška.

Byla to naše osmiletá Madlička, která se mi svěřila, že zatímco jsem byla v nemocnici, táta skoro nebyl doma, aby jí pomohl s úkoly. Všechno zastala moje babička a sestra.

Měla jsem dost práce s maličkým Robinem, tak jsem si zpočátku manželovu nepřítomnost moc nebrala. Až po měsíci jsem si uvědomila, že je doma mnohem méně než dřív. I ze zaměstnání chodí později.

„Něco jsem si v práci přibral navíc, když teď máme ty tři malé,“ pokrčil rameny a mně to stačilo. Jenže když jsem se na konci měsíce ptala, kolik tedy vydělal, ukázalo se, že se nic nezměnilo. Dal na společný účet stejnou částku, jako dával vždycky.

Vymluvil se, že přesčasy se budou vyplácet až na konci roku, tedy za dva měsíce. Zapamatovala jsem si to, říkala jsem si, že bychom si za ty peníze mohli dopřát nějakou hezkou dovolenou. Na to nám nikdy nezbylo, aby mohla vyrazit k moři celá rodina.

Jenže na účtu se zase neobjevila žádná kulatější částka a Jarda začal být nepříjemný. A začal chodit domů ještě později než dřív.

Nebýt jednoho trička…

Kdo ví, jestli bych se něčeho dovtípila, kdyby mi při věšení prádla vítr z ruky nevzal Tomáškovo tričko a neodnesl ho za roh domu, do zahrádky, která patřila k bytu v přízemí. Popadla jsem Robinka do náruče a běžela dolů.

Otevřela mi moc příjemná paní, já si došla pro tričko zachycené na keři a ona nedala jinak, než abych si s ní vypila kafíčko. Děti byly ve škole, Robin si hrál v trávě s autíčkem a mně bylo na sluníčku moc dobře.

Povídaly jsme si o všem možném a já si užívala výhledu do zeleně a na vedlejší dům, kam jsem z našeho bytu neviděla. Až do chvíle, kdy ve druhém patře paneláku na balkon vyšel můj muž a zapálil si.

Neviděla jsem mu úplně do tváře, ale ten pohyb, jak škrtal sirkou, mi byl tak strašlivě povědomý, že jsem vytřeštila oči.

Už jsem na něj chtěl zavolat, když se ve dveřích objevila štíhlá blondýnka v dlouhém triku, objala ho kolem pasu a vzala si od něj cigaretu. Seděla jsem tam úplně zkamenělá, až se moje nová známá optala, co se stalo.

Vyfotila jsem je mobilem

„Ten člověk vypadá jako můj muž,“ vypravila jsem ze sebe. „Hm, to je mu asi jen podobný. Vídám ho tam kouřit docela často, myslím, že tam bydlí,“ nasadí si brýle moje nová známá. „No ano, je to on.

Tu žlutou košili znám.“ Tu žlutou košili jsem mu koupila já, měla jsem chuť odseknout. Taky ji dost často peru. A žehlím. Místo toho jsem sáhla do kapsy po mobilu a dvojici na balkoně vyfotila.

Pak jsem popadla Robina, omluvila se udivené sousedce a vyrazila domů. Zkusila jsem vytočit manželovo číslo a ten to po chvíli zvedl. Má dnes zase práci navíc, utrhne se prý až kolem deváté. A děje se něco zvláštního? „No, jak se to vezme,“ odpovím jen a zavěsím.

Tváří v tvář

Přehrála jsem si fotku z mobilu do počítače a zvětšila ji. Nebylo pochyby, byl to můj muž. Zvedl se mi žaludek a rozbrečela jsem se. Pak jsem se musela sebrat.

Zavolala jsem sestře, jestli by mohla vyzvednout děti z družiny, naštěstí je v invalidním důchodu a má čas. Pochopila, že se děje něco hodně špatného, a sedla hned do auta. Ukázala jsem jí fotku a jí bylo okamžitě vše jasné.

Požádala jsem ji, aby zůstala doma s dětmi, a sama jsem se vypravila k druhému domu. Vchod měl z druhé strany, obrácený k lesíku na konci sídliště. Kousek od něj bylo pokroucené staré klepadlo na koberce. Sedla jsem si na ně a čekala.

Ve čtvrt na deset se otevřely dveře výtahu a Jarda si odemkl zevnitř dveře. Klíčem ze svého svazku, s přívěskem, který dostal loni k Vánocům od Tomáška. Křepce seběhl po třech schodech, mrkl na hodinky a pak mě uviděl.

Třeba jednou pochopí

Nic nezapíral, ale taky nic nevysvětlil. Jen řekl, že se to stalo, že to neumí vysvětlit a ví, že to není správné. A jestli mi to opravdu vadí, zkusí se napravit. Šli jsme domů, sestra odjela, aniž by na Jardu promluvila.

Uviděl na obrazovce počítače fotku z balkonu a už taky nic neřekl. Stáhl se do ložnice a dlouho tlumeně telefonoval. Já ani spát nešla. Věděla jsem, že jsem v pasti. Sama na mateřské a se třemi dětmi život nezvládnu.

Když mne ráno našel Jarda v obýváku a viděl, jak vypadám, řekl jenom: „Ukončil jsem to. Zkusíme to ještě spolu?“ A já přikývla. I když ve mně všechno křičelo: „Vypadni, nenávidím tě, ty špinavý lháři…“ Třeba jednou pochopí, co mi udělal.

Jana L. (43), Uherské Hradiště

reklama
Související články
26.3.2024
Jaroušek se poslední dobou extrémně bojí. Všude vidí strašidla a obludy. Myslím, že to je následek filmů, které mu rodiče dovolují sledovat. Jarouškovi bude šest let, v září půjde školy a loni na podzim mu přibyla malá sestřička. Nikdy nebyl strašpytel, zdál se mi jako klidný a pohodový kluk. Jeho strach začínal nenápadně. Přestal si sám chodit hrát do pokojíčku, a nakonec nechtěl chodit ani sá
21.3.2024
Sourozenci mají mezi sebou zvláštní pouto. Navíc dvojčata. I když vás od sebe oddělí, stejně vás cosi spojuje. S Helenkou jsme dvojčata. Narodily jsme se do celkem harmonické rodiny, tedy zpočátku jsme to tak vnímaly. Jenže jak jsme začaly chodit do školy, rodiče se s přibývajícími starostmi začali více hádat. Nakonec se rozvedli. Šly jsme od sebe Každý si nechal jednu z nás. Jako když si
14.3.2024
Už měsíc žiji jako ve snu. Chystám vnučce svatbu a nevím, co dřív. Matka ji opustila už dávno a nechala mi ji na starost. Nyní je moje dcera zpět a chce ten velký den zkazit. Malý, ubrečený uzlíček mi nechala dcera v košíku na manželské posteli, a byla pryč. Připojila jen krátký vzkaz, že se o malou starat nemůže, protože na to nemá nervy. Málem jsem se tehdy zhroutila. Jenomže něco takového js
14.3.2024
Nikdy jsem snachu neměla ráda. Prostě mi neseděla. Koukala se na mě tak nějak úkosem a s mým synem jednala, jako by byl její sluha. Pořád mě jen peskovala a nic jí nebylo dost dobré. To by nebylo to nejhorší, kdyby stejně nejednala i se svým manželem, mým synem. Ani on se jí ničím nezavděčil. Jako by byl pro ni jen kus hadru. S ničím nebyla spokojená Vyčítala mu, že coby učitel málo vyděl
11.3.2024
Když mi zemřel manžel, zůstala jsem na vše sama. Pak jsem ale potkala Jiřího a doufala, že já i moje děti zase budeme šťastni. To jsem se pletla... Vdávala jsem se brzy, ale z velké lásky. Narodil se nám syn Hynek a dcera Adélka. Naše štěstí ale skončilo příliš brzy. Oslavila jsem čerstvě třicet, když měl můj muž pracovní úraz a zemřel. Na radu psycholožky jsme si pořídili pejska. Řád jako n
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Glore Psychiatric Museum: Straší tu labilní duchové utýraných pacientů?
enigmaplus.cz
Glore Psychiatric Museum: Straší tu labilní duchové utýraných pacientů?
V některých významných muzeích se nacházejí artefakty, které do našeho světa údajně přitahují cizí síly. V jiných se zase objevují přízraky lidí, kteří byli kdysi na těchto místech umučeni k smrti. Mn
Velikonoční boží milosti neboli křehotiny
tisicereceptu.cz
Velikonoční boží milosti neboli křehotiny
Křehké cukroví se na Vysočině nepřipravuje jen na Velikonoce. Sváteční pochoutka prababiček v neděli provoní celý dům. Zkusíte si ho vyrobit také? Suroviny 250g hladké mouky 2 žloutky Kousek m
Vnuci objevili v mém rodném domě poklad
skutecnepribehy.cz
Vnuci objevili v mém rodném domě poklad
Myslela jsem, že ten dům dokonale znám. Jako dítě jsem ho prolezla od sklepa až po půdu. Přesto vnuci našli pokoj, o němž neměl nikdo ani tušení. Ten dům kdysi postavili mí praprarodiče a já jsem v něm vyrůstala. Proto jsem si myslela, že ho znám dokonale, už můj otec ho měl prozkoumaný a ukázal mi jako dítěti všechny
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
21stoleti.cz
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
Publikoval přes 300 vědeckých prací a dal lidstvu nejslavnější rovnici světa E= mc2. Dodnes patří k největším vědeckým hvězdám, ke zhmotnělé tvůrčí genialitě, protože jeho speciální teorie relativity
Jachta Milano od prémiových Tankoa Yachts má na palubě i kino
iluxus.cz
Jachta Milano od prémiových Tankoa Yachts má na palubě i kino
Italská společnost Tankoa Yachts přináší milovníkům moře nový důvod, proč vyplout na otevřené vody. Jejich nejnovější klenot, 70 metrů dlouhá luxusní jachta Milano, vzdává hold svému italskému jménu -
Jak slavila Zlata Adamovská svoje půlkulatiny?
nasehvezdy.cz
Jak slavila Zlata Adamovská svoje půlkulatiny?
Zlata Adamovská (65) ze seriálu Ordinace v růžové zahradě oslavila narozeniny. A zavzpomínala v té souvislosti, že si pro ni život přichystal dost perných chvil. Všechno jí vynahradila až láska s Pet
Útok z hlubin: Potopila německou ponorku UB-85 mořská nestvůra?
epochalnisvet.cz
Útok z hlubin: Potopila německou ponorku UB-85 mořská nestvůra?
Německé ponorky byly za první světové války skutečným postrachem Atlantiku. Jejich torpéda rozsévala zkázu mezi spojeneckými loděmi a bylo velmi těžké je zničit. O to větší překvapení čekalo na námořníky z britské lodi HM Coreopsis II, když se jim zcela bez boje vzdala posádka obávané ponorky UB-85. Jejich plavidlo totiž prý potopila mořská příšera!  
Jak hořké potraviny prospívají našemu zdraví?
nejsemsama.cz
Jak hořké potraviny prospívají našemu zdraví?
Už naše babičky věděly, že hořká jídla napomáhají celkové pohodě a mají léčivé účinky. Hořké látky konzumované s mírou mohou přinést mnoho dobrého. Od nepaměti se používají především pro své pozitivní účinky na trávení. Nejen bylinky Potravin, které jsou zdrojem hořké chuti, je na výběr mnoho. Jde například o mandle, para ořechy, mák, pohanku, žito, jehněčí maso
11 lebek malovaných krví
epochaplus.cz
11 lebek malovaných krví
K procesu se nedostaví. Sehnal si žiletky… Než vypustí duši, nechá za sebou důležitý vzkaz, nebo si to alespoň myslí. Podřeže si žíly na zápěstí a posledními silami, jež mu i s krví odcházejí s těla, kreslí na zemi cely krvavý pentagram. Mormon, křesťan a nakonec satanista. To vše dohromady je budoucí únosce a vrah
Jičínské perly: Staré Hrady a židovský hřbitov
epochanacestach.cz
Jičínské perly: Staré Hrady a židovský hřbitov
Jižně od Jičína v obci Libáň stojí původně gotický hrad s renesančním zámkem Staré Hrady. Stejně jako samotný Jičín i zdejší místo dokonale zapadá do pohádkového kraje. Staré Hrady u Jičína Vybírat si můžeme hned z několika pohádkových prohlídkových okruhů, v nichž se seznámíme s více než čtyřmi stovkami pohádkových bytostí. Čekají opravdu všude. Vypravit se za
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Září na špici Zlaté pagody přes 5000 diamantů?
historyplus.cz
Září na špici Zlaté pagody přes 5000 diamantů?
Mluví se o ní jako o jednom ze zapomenutých divů světa. Není se ani čemu divit. Šweitigoumská pagoda je úchvatná, obzvláště pak v podvečer, když ji paprsky zapadajícího slunce doslova rozzáří. Její povrch je totiž ze zlata. Použito ho prý bylo větší množství, než jaké tvoří zlaté rezervy v britských bankách. Na její špici se navíc blyští