Domů     Zabila mého muže, ale stále popírá vinu
Zabila mého muže, ale stále popírá vinu

Můj Pepa musel po odchodu do důchodu překonat vážné zdravotní komplikace. Když se konečně uzdravil a zase se začal radovat ze života, vážně ho zranila nezodpovědná řidička. Navíc se později pokoušela vinu za nehodu shodit právě na něj.

Já a můj Pepa jsme spolu prožili celkem pěkný život. Když se ohlédnu za sebe, vzpomenu si především na okamžiky plné vzájemné lásky a rodinné pohody. Náš život byl možná trochu obyčejný, zato však velmi šťastný.

Měli jsme spokojený život

Děti jsem vychovali tak, aby se měli navzájem rádi a pomáhali jeden druhému. Proto mezi nimi ani nezavládla žádná nevraživost, když jsem Vašíkovi a Petře dali pár tisíc do začátku. Nejstarší Pavel od nás dostal podíl na domku, a než se oženil, přistavil patro.

Jeho vyvolená Hanička, mimochodem moc hodná holka, se tak mohla po jejich svatbě přistěhovat do hotového. Následující roky pak letěly doslova jako divoká voda v naší řece pod barákem.

Začal mi chřadnout před očima

Kdyby můj Pepa nešel do důchodu, ani bych si nevšimla, že jsem o třicet let starší, než když jsem se vdávala. Jenže čas nikdo zastavit nedokáže. Ačkoli jsem si to nechtěla připustit, můj manžel mi doslova chřadnul před očima.

I když sám musel tušit, že s ním není něco v pořádku, pořád si odmítal dojít k doktorovi. Snad poprvé v životě mi ten hodný chlap přidělával starosti. Jenže si nedal říct, a já s ním nezmohla nic ani po dobrém, a už vůbec ne po zlém.

Když už jsem měla pocit, že se nedokážu dívat na to, jak mu ubývá sil, poprosila jsem děti o pomoc. Tak dlouho do něj hučeli, až nakonec svolil, že navštíví lékaře. Přece jen, chtěl vidět vyrůstat vnoučata, kterých jsme v té době měli dohromady už pět.

Operace ho postavila na nohy

Dál už to šlo všechno ráz na ráz. Podrobné vyšetření totiž ukázalo, že trpí nedomykavostí srdeční chlopně, a musel co nejdříve na operaci. Když jsem pak spolu s dětmi čekala na její výsledek, uvědomila jsem si, jak moc je pro mě celá naše rodina důležitá.

Vždyť jsme se všichni vždy dokázali navzájem podpořit a pomáhat si. Už za čtvrt roku po celé té anabázi byl můj muž doslova jako vyměněný. Veškerý svůj volný čas trávil s vnoučaty ať už na rybách, nebo na procházkách po našem krásném okolí.

Posílala jsem ho na pivo

A já jsem ho dokonce po čase začala posílat za chlapama do hospody. Vždyť dokud chodil do práce, trávil se mnou skoro všechny večery. Pepa mě, tak jako skoro vždycky během našeho manželství, poslechl.

Sobotu co sobotu jezdil na kole na partičku mariáše do místního hostince. I když jsem mu to skutečně přála, nemohla jsem usnout, dokud se nevrátil domů. Jak ale zarachotily klíče v zámku, věděla jsem, že je v pořádku, a s Pepou po boku jsem spala jako zabitá.

Stal se obětí dopravní nehody

Jenže tu osudnou sobotu přede dvěma lety jsem cítila nějaký zvláštní neklid. Jak ubíhaly hodiny a blížila se půlnoc, měla jsem skoro jistotu, že se Pepovi něco hrozného muselo stát.

V jednu v noci už jsem nedokázala čekat a došla jsem vzbudit našeho syna Pavla. Společně jsme se pak vydali manžela hledat. Bohužel, naše pátrání netrvalo dlouho.

Sotva pár metrů od našeho domku se nám naskytl hrozivý pohled na mého muže ležícího bezvládně vedle svého kola na chodníku. Nad ním stála mladá žena, která hystericky křičela.

Podle auta s promáčklým blatníkem stojícího opodál jsme okamžitě usoudili, že mého muže srazila.

Zranění byla velmi vážná

Jediné štěstí bylo, že si náš syn dokázal i v tak vypjatém okamžiku zachovat chladnou hlavu a okamžitě volal rychlou záchranou službu a potom policii. Protože byl Pepa při vědomí a občas pohnul rukama i nohama, doufala jsem, že jeho zranění nebudou vážná.

Přivolaná sanita byla na místě za deset minut, o něco později přijeli i policisté. Okamžitě dali řidičce dýchnout a tak zjistili, že byla pod vlivem alkoholu.

Mezitím lékaři z rychlé záchranné služby odvezli mého muže do nemocnice, kde se zjistilo, že jeho zranění jsou velmi vážná. Trvalo další tři měsíce, než jsme svého milovaného Pepu měla konečně doma.

Chtěla se vyhnout spravedlnosti

Jenže to už nebyl on. Jeho pověstný smysl pro humor se navždy někam vytratil. Dokonce ho nezajímal ani soud, který o několik měsíců později proběhl. To já jsem si tam došla a už po prvních minutách jsem svého rozhodnutí litovala.

Ta žena totiž v sobě neměla kousek studu. Její právník se pořád oháněl tvrzením, že můj muž šel v okamžiku nehody z hospody, a byl tak, což později stejně prokázaly krevní testy, pod vlivem alkoholu.

Samozřejmě, že se tak pokoušel odvrátit pozornost od provinění ženy, kterou zastupoval. Vždyť i ona měla v tu chvíli v sobě přes dvě promile a byla tak opilá, že v zatáčce vylétla z vozovky.

A až teprve v tom okamžiku srazila mého manžela, který to svoje staré kolo cestou z hospody raději vedl po chodníku.

Soudu se nedožil

Soud s tou bezohlednou ženou se vlekl několik dlouhých let, protože se neustále odvolávala. Když nakonec dostala jeden rok odnětí svobody a několikaletý zákaz řízení, došlo mi, že spravedlnost je někdy opravdu slepá.

Tím spíš, že se můj muž konečného verdiktu soudu nedožil. Zemřel naprosto nečekaně pár týdnů předtím ve spánku. Přesto, že jsem stále přesvědčená, že jeho smrt s osudnou nehodou souvisí, právník té řidičky se pokoušel dokázat opak.

Teď už se bojím o syna

Mě však nepřesvědčil. Ta nadutá opilá ženská svou lehkomyslností připravila o život hodného chlapa, milujícího manžela a laskavého dědečka. A vůbec jí to nebylo líto.

Zatímco já jsem už dávno pochopila, že sebevětší trest mému manželovi život nevrátí, můj syn se s tím stále nedokáže vyrovnat. Dokonce ihned po rozsudku přísahal, že to tak nenechá, a smrt svého otce pomstí.

Miluše N. (64), Bakov nad Jizerou

Související články
25.7.2024
Bezmezně jsem mu věřila, on byl ale bezcitný i k těm, kdo ho měli rádi. Zneužil mé dobroty, a já se ocitla v zoufalé situaci. Zachránil mě zázrak! Bratrovi nikdy neodpustím! Velkou slabinou mého bratra byly ženy. Jak se mu nějaká líbila, nebyla pro něj žádná překážka dost velká. A ženy měly slabost pro něho, čehož využíval. I se mnou to uměl sehrát tak, že jsem mu na vše skočila. Byla jsem star
22.7.2024
Iva jsem potkala až po čtyřicítce. Do té doby jsem myslela, že každý chlap musí být jen prevít. On byl však jiný. Byla to náhoda. Ivo tenkrát dojel do hospody ve vsi, kde jsem byla na chalupě. Nečekané setkání Normálně jsem do těchto zařízení nechodila, pozvali mne však sousedé. S Ivem jsme do sebe vrazili na schodech, já zakopla a on mě chytil do náruče. Romantika, že? Byl jiný, i kdy
22.7.2024
Jednou jsem kamarádce řekla, že žiji nudný život. Tak ráda bych to vzala zpět! Bohužel je pozdě. Ta bolest je nepopsatelná. I když si uvědomujete, jaká to je tragédie, nikdy zcela nepochopíte, dokud to nezažijete. Bohužel to vím. Přišla jsem o dítě. Nepomáhá nic. Chcete tu být pro rodinu, ale pak se vás zmocní pláč, stesk, otázky, proč zrovna vy. Napadne vás, že byste šli za svým dítětem. Nechc
18.7.2024
Byl to můj velký kamarád. Kluci ho šikanovali a já ho bránila. Když mi pak zmizel ze života, nevýslovně a dlouho to bolelo. S Románkem se děti nebavily. Pocházel z domečku pod strání, máma umřela, táta si po její smrti se životem ani výchovou syna nedokázal poradit. Všechno se mu vymykalo z rukou, měl problémy v práci, pil, v domácnosti byl jako hrom do police. Domeček postrádal záclony, okenní
18.7.2024
S tou starší paní jsem se seznámila, když venku lilo jako z konve. Pozvala mě i s Kristýnkou, ať se v její chatce schováme před deštěm. S paní Boženkou jsem se seznámila náhodou. Dobrota jí koukala z očí, mám dojem, že jsem tak hodnou a milou paní nikdy předtím nepotkala. To bylo Kristýnce teprve šest nebo sedm let. Už tehdy milovala houbaření, což je pro mě přímo posedlost, a tak jsme spolu ch
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
nasehvezdy.cz
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Pa
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
enigmaplus.cz
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
Tajemný bílý dým se pomalu valí z úst ženy sedící v čele kulatého stolu. Médium má oči v sloup a pro mocnější efekt vydává dávivé zvuky. Osazenstvo účastnící se spirituální seance šílí a lapá po dechu
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
epochalnisvet.cz
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci.   Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
epochanacestach.cz
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
Válku prostě musí Adolf Hitler (1889–1945) vyhrát. Pod rukama jeho pomocníčků vznikají po celé Evropě podzemní hnízda, kde se nepřetržitě pracuje na strojích, jež mají třetí říši přinést kýžený výsledek. Nejinak tomu je i na našem území. Spletité chodby ukrývající temná tajemství druhé světové války. Co pohltila země pod osadou zvanou Františkov? Na tlumené světlo
Sleďový salát
tisicereceptu.cz
Sleďový salát
Pro nás trochu nezvyklé, ale oběd ve Švédsku někdy zahrnuje i nakládané sledě. Například v podobě salátu. Potřebujete 4 filety naloženého sledě 4 vejce 2–4 kyselé okurky 1 jablko 2 cibule 1
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
skutecnepribehy.cz
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
Je těžké zbavit se nenávisti. Zvlášť, když bylo člověku prokazatelně ublíženo. Myslela jsem, že budeme s bývalým mužem kvůli jeho zradě nepřátelé do konce života. Nenáviděla jsem ho. Byla jsem přesvědčena, že s tou nenávistí i umřu, že si ji vezmu s sebou do hrobu, v němž budu tiše a zarputile ležet a nenávidět do skonání světa. Bylo to vysilující, protože nenávist
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
iluxus.cz
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
Parfémy poutají naši pozornost již po staletí a fascinují nás rozmanitými vůněmi květin, ovoce, zelených tónů, koření, sladkých akcentů, dřeva a mechu. Často, když saháme po vysněném flakonu, si v
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
historyplus.cz
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
Horolezec se ve stanu klepe zimou a přerývaně kašle. „Nikdy jsem nemyslel, že někdo může být tak nemocný a stále naživu,“ vzpomíná na chvíle hrůzy při zdolávání druhé nejvyšší hory světa K2 jeden z účastníků expedice. Dopadne ještě dobře. Z vánice, která kolem něj zuří, se nevrátí čtyři jeho kamarádi…   Je jich 14. Hor,
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
nejsemsama.cz
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
Léto nepřináší jen radovánky, ale také spoustu patálií v podobě hmyzích štípanců. Kdy je nutné volat lékaře? Komáry láká oxid uhličitý, který vydechujeme, pach našeho potu, piva, silné vůně a také třeba tmavé barvy. Jestli se chcete jejich štípnutí vyhnout, oblečte se do světlých barev, použijte antiperspirant bez parfemace, nastříkejte se repelentem a vezměte si dlouhé rukávy
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
epochaplus.cz
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
Cyklokrosový mistr světa z roku 1991 Radomír Šimůnek zažíval kariérní vrchol. Že jsou cesty osudu nevyzpytatelné, pozná na vlastní kůži hned rok následující. Nehodu, kterou způsobí, nechce dlouho komentovat. Snaží se ji vytěsnit ze vzpomínek a novináře, kteří se na ni ptají, s díky odmítá. Zlobiví kluci jako viníci? Berounsko, 19. listopad 1992. Šimůnek sedí
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
rezidenceonline.cz
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
Rodinná vila ze šedesátých let minulého století dostala díky velkorysému přístupu současného architekta Massima Iosy Ghiniho nejen moderní kvality a soudobé parametry. Odborný zásah jí přinesl i racionální strukturu a dokonalou rovnováhu v rámci přírodního okolí. Při rekonstrukci se soustředil především na hledání nové koncepce souznění celé nemovitosti se zahradou, jež ji obklopuje. „Většinou šlo
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
21stoleti.cz
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvan