Domů     Tajemné nápisy na zdi
Tajemné nápisy na zdi

Některé úkazy sice neohrožují přímo na životě, ale dokážou pořádně vyděsit! Na stěnách bytu, kam jsem dcera s manželem nastěhovali, se objevovaly záhadné nápisy!

Měla jsem velkou radost, když dcera Martina se svým druhým manželem konečně získali vlastní bydlení v novostavbě. Zeť Libor pracoval u jedné významné zahraniční firmy, takže si mohli dovolit hypotéku. Už na fotkách se mi nový byt líbil a vypadal hodně luxusně.

Když mi ho dcera ukazovala ještě předtím, než se tam s Liborem nastěhovala, byla jsem nadšená ještě víc. Sama jsem vždycky po bydlení v takovém nóbl bytě toužila, takže jsem se moc těšila, jak budu v novém bytě dceru a zetě navštěvovat.

S dcerou jsme měly pěkný vztah

Žila jsem už léta sama. Poté, co jsem ovdověla a následně se po několika letech rozešla s přítelem, který mě po šesti letech vztahu opustil kvůli mladší ženě, jsem už nového partnera nehledala.

Poměrně hodně času jsem trávila se svou dcerou Martinou, se kterou jsem měla vždycky velice blízký a důvěrný vztah. Proto jsem i poměrně dost těžce nesla, když se Martina rozvedla a zůstala sama se svým synem.

Miloš sice nebyl žádná výhra, přesto ale dokázal rodinu uživit a postarat se o ni. Do života jsem jí ale mluvit nechtěla. Naštěstí její druhá volba životního partnera ale byla každopádně lepší než ta první.

Zatímco první manžel byl dost popudlivý, Libor byl kliďas, kterého jen tak něco nerozházelo – prostě muž, o kterého se mohla Martina opřít v jakékoliv životní situaci.

To, co brzy po nastěhování do jejich nového bytu nastalo, ale nemohl předpokládat ani jeden z nich.

Znepokojivý telefonát

Jednoho dopoledne, asi tak týden po nastěhování, mi dcera zavolala a už podle jejího hlasu jsem poznala, že něco není v pořádku. Nejprve nechtěla úplně upřesnit, o co se jedná – později mi vysvětlila, že se bála, abych ji nepovažovala za nenormální.

Stalo se totiž to, že se na jedné ze stěn nového bytu zčistajasna objevil záhadný nápis.

Náhle zmizel

Martinu to nejprve vyděsilo. Byla sama doma, protože toho dne pracovala z domova. Pak si pomyslela, že to mohl být nějaký nepovedený žert jejich malého syna nebo Libora, ale tuto možnost rychle odvrhla.

Nápis měl temně rudou barvu a obsahoval slova, která nedávala smysl. Ve chvíli, kdy dceru napadlo, že si tu záhadu vyfotí, však nápis náhle zmizel. A tak o tom, že k té podivné příhodě skutečně došlo, neměla žádný pádný důkaz.

Vrtalo mi to hlavou

Dcera volala i svému manželovi. Ten se ji snažil uklidnit, stejně jako jsem to předtím dělala i já. Ve skutečnosti jsem ale netušila, co si o tom mám myslet. Dcera nikdy netrpěla žádnými psychickými problémy. Přepracovaná podle svých slov také nebyla.

A na to, abych ji podezřívala z pití alkoholu nebo dokonce braní drog, jsem ji moc dobře znala.

Zůstala v bytě sama

Poté, co se domů vrátil Libor, tak se dcera definitivně uklidnila, i když si nedokázala svůj podivný zážitek vysvětlit. Týden se pak nic nedělo, jen se k tomu dcera při každém rozhovoru vracela, když jsme spolu telefonicky mluvily.

Potom zůstala přes noc sama doma, protože Libor jel na služební cestu na Slovensko.

Ukázala mi fotku

Uprostřed noci mě probudilo zazvonění telefonu. Volala dcera a byla opravdu vystrašená. Sdělovala mi, že nápis se objevil znovu a tentokrát na stěně svítí. Prosila mě, abych k ní okamžitě přijela.

Naštěstí se neodstěhovali daleko – autem jsem tam dojela za deset minut. Viděla jsem, že je Martina opravdu s nervy na dně. V mobilu mi pak ukázala rozmazanou a tmavou fotku, ze které bylo ovšem skutečně patrné, že ze stěny něco vyzařuje.

V bytě se necítila bezpečně

Zůstala jsem až do rána u dcery. Jediný, kdo té noci klidně spal, byl vnuk. Celou věc jsme pak následující den řešili ještě i s Liborem, když se vrátil domů. Mluvila jsem s ním i o samotě.

Měl obavu o dceřino duševní zdraví, ale já ho ujistila, že ona opravdu něco viděla a teď se bojí. Zeť měl pochybnosti, ale přesvědčilo ho to, že za dva týdny spatřil tajemný nápis na stěně i on sám.

Rozhodli se byt prodat

Po této události se s Martinou rozhodli pro radikální řešení: prodat byt a najít si jiný. Odmítli nabídku jednoho známého, který k nim chtěl poslat jednoho esoterika, který by byt „vyčistil“ od zlých duchů a negativní energie.

Při prodeji bytu přes realitní kancelář se samozřejmě nezmínili o tom, že tam „straší“ – nechtěli vypadat jako blázni.

Další vyděšený nájemník

Dnes žije dcera se zetěm a vnukem v jiném, nedalekém městě a o tom starém bytě, kde strávili pár týdnů, nic moc nevědí. Doneslo se jim jen to, že nový majitel se bytu také rychle zbavil. Proč tak učinil, je oběma více méně jasné.

Alena N. (63), Český Krumlov

reklama
Související články
5.5.2024
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát. Paní se na mě vlídně usmála a řekla, že to je dobrá volba. Měsíční kámen totiž přita
5.5.2024
Bylo to neuvěřitelné, ale v telefonu jsem skutečně slyšela jeho hlas. Můj děda se mi ozval naprosto nečekaně po své smrti z onoho světa! Měla jsem svého dědečka Michala moc ráda a zastala jsem se ho, když ho ostatní z rodiny během jedné oslavy pomlouvali. Co následovalo, to jsem opravdu nečekala. Když jsem odcházela z té oslavy, netušila jsem, co druhý den zažiji. Existuje posmrtný život?
4.5.2024
Od dětství jsem trpěla záhadnou nemocí. Nikdo mi nedokázal pomoci. Až minulý život ukázal příčinu. Prvně se mi to stalo jako miminku a s naprostou pravidelností se ten nevysvětlitelný „problém“ opakoval každý rok – vždy ve stejném období. Tu záhadnou nemoc nedokázal nikdo nikdy rozluštit, až do mých třiatřiceti let. Do roka a do dne V čem spočívala ta moje podivná choroba? Na dlaních se m
30.4.2024
Kolem zapáleného ohně se nás sešlo devět. Myslely jsme si, že to bude jenom zábava, naše kouzlení ale začalo působit. Proutěná koštátka čarovala a plnila naše přání. Na tento svátek se vždycky těšíme. Dodnes hledáme se sestrou Madlou, kam bychom vyrazily a pořádně si filipojakubskou noc neboli čarodějnice užily. Jednou v mládí jsme vzaly i naše dvě kamarádky Soňu a Milenu. Vyrazily jsme do vedl
30.4.2024
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela na rodičích několik zvířat, o které se pak nikdy
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Grilovaný camembert
tisicereceptu.cz
Grilovaný camembert
Suroviny 4 camemberty 4 lžíce olivového oleje 1 snítka čerstvého rozmarýnu 1 snítka čerstvého tymiánu špetka soli mletý černý pepř 2 stroužky česneku Můžete si vymyslet svou vlastní marinádu
Zdánlivě neškodná panda: Mírumilovný vegetarián s kruhy pod očima
epochaplus.cz
Zdánlivě neškodná panda: Mírumilovný vegetarián s kruhy pod očima
Za sklem se tísní desítky lidí, někteří nadšeně vytahují mobily a zběsile fotí. Na druhé straně si v klidu vysedává robustní pandí samec. S nezájmem chroupá bambus, když mu potrava dojde, stačí se převalit na bok a natáhnout pracku. Život pandy má do akčnosti hodně daleko. Když se řekne panda velká, většině populace okamžitě vytane na mysl
Má už Petruchové tak akorát dost?
nasehvezdy.cz
Má už Petruchové tak akorát dost?
Už dlouhé měsíce ze zákulisí televize Nova unikají pikantní informace. Říká se, že Lucii Borhyové (46) dělá čím dál větší naschvály její mladší kolegyně Veronika Petruchová (29). Nejenom že se snaží
Sladký dar bohů i lidí: Medová kouzla napříč staletími
enigmaplus.cz
Sladký dar bohů i lidí: Medová kouzla napříč staletími
Tekutá esence slunečního svitu a květinové magie, med je daleko více než jen lahodné ochucení. Po staletí je uctívaný jako pokrm bohů i lidí, tento zlatavý elixír skrývá v sobě sílu, která uzdravuje t
Aby hubnutí mělo svůj efekt
nejsemsama.cz
Aby hubnutí mělo svůj efekt
Pokoušíte se zhubnout, ale nejde to a jenom se cítíte ztrápená hlady? Příčiny mohou být hlubšího rázu. Pocit hladu ovlivňuje spousta faktorů – vyvážený jídelníček, stres, kvalita spánku, užívání léků, práce na směny či fyzický výkon. Na vině ale může být i hormonální nerovnováha. Které hormony mohou bránit hubnutí? Hormonů je spousta a řídí různé procesy v
Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21
iluxus.cz
Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21
V samém srdci Prahy se nachází restaurace Apelace 21, o níž jsme psali zde - nicméně, je známá svým unikátním přístupem k gastronomii a vínu. Tento měsíc se rozhodla rozšířit své horizonty a nabídnout
Obléhání Bělehradu: Zahnala Turky na útěk ohňová stěna?
historyplus.cz
Obléhání Bělehradu: Zahnala Turky na útěk ohňová stěna?
Vypadá to zle. Turci dobyli dolní město a co nevidět obsadí i to horní. Pak se vrhnou na hradby chránící samotnou bělehradskou pevnost a je jen otázka času, kdy je ztečou. Tedy pokud Hunyadi něco neudělá. Sedmihradský vévoda má v rukávu tajnou zbraň, která se mu už jednou osvědčila. Zafunguje i tentokrát?   Turci se tlačí
Šéf ÚMCH Jiří Kotek: Pán polymerů
21stoleti.cz
Šéf ÚMCH Jiří Kotek: Pán polymerů
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Z kdysi zázračného produktu se stává veřejný nepřítel číslo jedna. Máme se ho ale bát? „Plasty nejsou zlo.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Fidel Pagés Miravé: Muž, kterému vděčíme za epidurální anestezii
epochalnisvet.cz
Fidel Pagés Miravé: Muž, kterému vděčíme za epidurální anestezii
Když mladý španělský válečný lékař během první světové války vidí utrpení raněných vojáků, hledá způsob, jak jim od bolesti rychle ulevit. Najde epidurální anestezii!   Španěl Fidel Pagés Miravé (1886–1923) vystuduje medicínu v Zaragoze na severovýchodě země. Promuje v roce 1908 a nastoupí k vojenskému zdravotnickému sboru, kde je přidělen vojenské nemocnici v madridské čtvrti
Svatyně v Makotřasech: Byla dějištěm krvavých obětních rituálů?
epochanacestach.cz
Svatyně v Makotřasech: Byla dějištěm krvavých obětních rituálů?
Je prý starší než anglické Stonehenge a egyptské pyramidy. Záhadná svatyně nedaleko od Prahy vzbuzuje otázky, na které se dosud nikomu nepodařilo najít odpověď. Možná šlo o nejstarší observatoř v Evropě, možná zde probíhaly brutální rituály. Tragické dopravní nehody na silnici z Prahy do Chomutova, která tajemným místem prochází, jsou zase přičítány zdejší temné historii. Prehistorická svatyně
Kapky deště nám přinesly štěstí
skutecnepribehy.cz
Kapky deště nám přinesly štěstí
Znali jsme se s Mirkem krátce a museli jsme se brát. Ve svatební den bylo ještě ke všemu příšerné počasí. Už jako holka jsem toužila mít letní svatbu. Před spaním jsem si představovala, jak kráčím rozkvetlou loukou v nádherných krajkových šatech ruku v ruce s urostlým ženichem, i když jsem neměla ponětí, kdo to je a kam vlastně jdeme. A mimochodem,