Domů     Hrůza na samotě u lesa
Hrůza na samotě u lesa

Mezi námi se pohybují lidé, kteří se věnují temným praktikám magie. Dokud je nespatříme na vlastní oči, tak si myslíme, že jsou to jen řeči.

Před několika lety jsme se s Alešem, mým manželem rozhodli, že si pořídíme chalupu, kam bychom jezdili o víkendech.

Bydleli jsme v hlavním městě a naším snem vždycky bylo mít někde na horách nebo na venkově chalupu, kam bychom mohli jezdit prozatím na víkendy, a pak tam ve stáří vždy trávit jaro, léto a začátek podzimu.

Chtěli jsme si splnit sen

Peníze jsme na to měli, prodali jsme nějaké zděděné pozemky, navíc jsme si celý život dávali část peněz z výplaty bokem.

Samozřejmě jsme měli nějaký cenový strop, ale byl poměrně vysoký, takže jsme chtěli najít hlavně takový dům, který by byl velice zachovalý a nemuselo se na něm dělat moc oprav.

Téměř ideální místo

Pročítali jsme s Alešem nabídky na internetu i v novinách, ale dlouho jsme nemohli najít nějaký vhodný objekt ke koupi. Až jednoho dne zaujal Aleše inzerát na internetu. Vypadalo to, že jsme konečně našli to, co jsme hledali.

Dotyčná chalupa se nacházela na trochu odlehlém místě, ale vedla k ní sjízdná polní cesta. Do nejbližší vesnice to byly asi dva kilometry, k sousední chalupě pak deset minut chůze.

Lesem jsme se mohli během pár minut dostat k rybníku, ve kterém se dalo v létě koupat. Zdálo se, že je to přímo ideální objekt i místo.

Cena byla až překvapivě nízká

Zavolali jsme stávajícímu majiteli a domluvili jsme si schůzku. Už týden nato jsme se s ním dohadovali o ceně. K našemu překvapení se nesnažil cenu nijak vyšroubovat, dokonce byl ochotný přistoupit i na slevu.

Skoro to až vypadalo, jako by se chtěl té krásné a pro nás vytoužené nemovitosti rychle zbavit. S Alešem jsme se shodli na tom, že je to podezřelé a mysleli jsme si, že jde třeba o nějaký realitní podvod.

Po pečlivé kontrole přes známé v katastru jsme ale zjistili, že je všechno v pořádku. Našli jsme tedy jiné vysvětlení, se kterým jsme se spokojili: majitel se dostal do finančních potíží a potřebuje rychle peníze, takže je ochotný prodat dům za každou cenu.

Nabídl nám, ať tam přespíme

Na důvod prodeje jsme se ho však pochopitelně vyptávat nechtěli. Jakmile jsme však s koupí nemovitosti začali váhat, začal nás bombardovat skoro denně telefonáty. Výsledkem bylo, že nám nabídl, ať tam strávíme zkušební víkend.

S jeho návrhem jsme nakonec souhlasili. Vzali jsme s sebou i moji o dva roky mladší sestru Danu. Ta bývala často sama, protože její manžel i syn lezli po horách a ona se takovému sportu vyhýbala, a tak byla ráda, že stráví víkend s námi mimo Prahu.

Náhlý pocit úzkosti

Přijeli jsme na chalupu v sobotu ráno. Prožili jsme krásný slunečný den. Bylo teprve časné jaro, takže na koupání to určitě ještě nebylo, ale jinak jsme si užívali klidu a okolní přírody.

Byli jsme na procházce v nedalekém lese, došli jsme až k nejbližší vesnici. Vše se nám zdálo být v pořádku. S příchodem večera jsem z toho osamělého místa ale začala cítit trochu úzkost, ale uklidňovala jsem se, že jsem v bezpečí, po boku manžela a sestry.

Z lesa se ozvaly tajemné zvuky

Seděli jsme večer při svíčce před chalupou, když se najednou z nedalekého lesa ozvaly divné zvuky. Zněly dost výhrůžně a strašidelně, jako nějaké zvířecí mručení. Navrhla jsem, ať jdeme dovnitř do chalupy.

Sestra by se mnou i souhlasila, ale Aleš, jak se dalo předpokládat, byl zvědavý. Chtěl zjistit, co se děje. My dvě jsme šly s ním, sama by žádná z nás v té chvíli v chalupě nezůstala.

Děsivá podívaná

Po chvilce cesty temným lesem jsme spatřili mýtinu, odkud se linulo světlo. Kolem něho se pohybovalo několik postav. Se srdcem bušícím jako o závod jsme se dostali tak blízko, jak to jen šlo.

Připadalo mi, že se dívám na scénu jako vystřiženou z nějakého hororu. Ti lidé byli sice živí, ale někteří z nich se najednou začali proměňovat ve zvířata. Nejprve se tak jenom chovali a potom jsme v matném světle skutečně viděli psy, vlky a další šelmy!

Do rána už jsem nespala

Dana zašeptala, že je to nějaký čarodějnický sabat, při kterém na sebe berou lidé zvířecí podobu. Už jsme na nic nečekali a co nejrychleji jsme se přesunuli zpátky do chalupy.

V té chvíli nám bylo s Alešem jasné, že tady bydlet nechceme, a že o těch rejdech černé magie majitel určitě dobře ví. Navrhovala jsem, ať hned odjedeme, ale Aleš mě uklidnil, že za námi do chalupy nikdo nepůjde. Přesto jsem spala jen krátkým, trhaným spánkem.

Zážitek, na který nezapomeneme

Ráno, když jsme si předčasně balili věci, všimla jsem si, že na kraji lesa stojí velký černý pes. Možná se mi to jenom zdálo, ale v jeho očích bylo něco lidského. Jestli to byl jen můj dojem, to se nedozvím.

Na chalupu už jsme se nikdy nevrátili, nabídku jsme odmítli bez udání důvodů a o té noční příhodě vyprávíme jen málokdy.

Monika Š. (60), Praha

Předchozí článek
reklama
Související články
23.4.2024
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela... Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném invalidním důchodu. Na rekonstrukci domečku po mé babičce jsme si kdy
23.4.2024
V servisu žádnou závadu nenašli, přesto se mé nové auto chovalo podivně. Musel jsem si nakonec promluvit s jeho předchozím majitelem. Můj příběh začal koupí starého ojetého auta. Vyšlo mě na rovných čtyřicet tisíc. Mělo dvakrát přetočený tachometr, sjeté gumy a špatně dovíraly dveře na straně spolujezdce. Přiznám se, že jsem sváteční jezdec. Řidičák jsem udělal až na druhý pokus a inspektor
23.4.2024
Od dětství jsem měla problém s Velikonocemi. Často jsem ty dny protrpěla. Až minulý život ukázal příčinu. Ještě mi nebyl ani rok, když se na mém malém tělíčku a rukou s příchodem velikonočních svátků zničehonic objevily ošklivé krvavé šrámy. Pochopitelně si to nepamatuji, maminka mi to ale několikrát vyprávěla. Vypadala jsem prý, jako bych proletěla trnitým křovím. Maminka se tenkrát moc vyd
22.4.2024
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly a známkování právě napsané prověrky. V tom někdo zaklepa
19.4.2024
Lidé kolem nás mohou mít schopnosti, o kterých nemáme ani tušení. Na lázeňském pobytu jsem zažila něco neuvěřitelného. Stalo se to před necelými třemi lety, když jsem byla na měsíčním lázeňském pobytu po jedné komplikované operaci a potřebovala jsem čas na zotavenou. Nezapomenutelné setkání Během těch několika týdnů jsem tam poznala několik zajímavých lidí, ale jedno setkání nemohu z pamě
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Zradil prokletý diamant Habsburky?
epochalnisvet.cz
Zradil prokletý diamant Habsburky?
O luxusní šperky z aukční síně Christie´s je jako každoročně obrovský zájem. Tentokrát však doslova enormní. V katalogu se totiž vyjímá skutečný skvost – pod položkou číslo 710 je v něm zapsán „bezejmenný žlutý diamant o váze 81,56 karátu, zasazený mezi 15 malými brilianty“. Jeho vyvolávací cena činí 350 000 švýcarských franků.   Původ tohoto slavného diamantu
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned
Utajili Jeřábek a Třešňáková rozvod a dál hrají divadlo pro okolí?
nasehvezdy.cz
Utajili Jeřábek a Třešňáková rozvod a dál hrají divadlo pro okolí?
Už nějaký čas se proslýchá, že manželství herce Tomáše Jeřábka (49) z Jedné rodiny a herečky Halky Třešňákové (52) je v troskách. Teď se k nám však donesly zvěsti, že už by měli mít dokonce po rozvo
Záhadné bažiny Manchac: Obývá je krutá čarodějnice?
enigmaplus.cz
Záhadné bažiny Manchac: Obývá je krutá čarodějnice?
Na přelomu 19. a 20. století má v oblasti bažiny Manchac v americkém státě Louisiana žít tajemná žena jménem Julie Brown. Je to prý čarodějnice, která umírá za záhadných okolností v roce 1915. Od té d
Kde stál kamenný stolec Přemyslovců?
historyplus.cz
Kde stál kamenný stolec Přemyslovců?
Vzduchem létají mince. Lidé se po nich nadšeně vrhají. „Podívej, mám už plnou hrst,“ chlubí se jeden druhému. Jde o to na chvíli odvést pozornost davu, aby neušlapal přemyslovského knížete Břetislava I., mířícího k posvátnému kameni.   „Pojal Břetislava, synovce, a vedl jej na stolec knížecí,“ píše kronikář Kosmas (asi 1045‒1125) o nastolení Břetislava I. (1002/1005‒1055)
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Mezihvězdný poutník není ztracen: Komunikace s Voyagerem 1 obnovena
21stoleti.cz
Mezihvězdný poutník není ztracen: Komunikace s Voyagerem 1 obnovena
Ve své době patřily k technologické špičce, máloco ale stárne rychleji než technologie. Sonda Voyager 1, která dala nahlédnout za oponu Jupiteru a Saturnu, dojala svět „Bleděmodrou tečkou“ a stala se
Babské rady na bolest v krku
nejsemsama.cz
Babské rady na bolest v krku
Bolesti v krku jsou jedním z příznaků nachlazení, začínající chřipky či bakteriální nebo virové infekce. Pokud jsou teprve v počátku, můžete se těchto potíží zbavit i přírodní cestou. Bolest v krku je velmi nepříjemná. Hrdlo může být zarudlé, oteklé, může v něm být pocit škrábání a pálení doprovázeného chrapotem či potížemi při polykání. Jak si ulevit od bolestí a ztlumit zánět v hrdle?
Se sestrou jsme byly jako oheň a voda
skutecnepribehy.cz
Se sestrou jsme byly jako oheň a voda
Mladší sestra byla krásná a zábavná, na rozdíl ode mě. Měla desítky nápadníků, zatímco o mě nikdo nestál a zdálo se, že se nevdám. Vše nasvědčovalo tomu, že zůstanu na ocet. Pomalu jsem se smiřovala s nepopulárním údělem staré panny, která bydlí s rodiči ve velkém bytě, s otcem hraje po večerech karty a s matkou kouká na seriály. Byla jsem nenápadná šedivá
S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994: Výroční skvost od Mühle Glashütte
iluxus.cz
S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994: Výroční skvost od Mühle Glashütte
Rodinná manufaktura Mühle Glashütte v roce 2024 slaví třicáté výročí výroby náramkových hodinek speciální edicí S.A.R. Rescue-Timer Edition 1994. Tento model, symbol robustnosti a spolehlivosti, mimoc
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Po stopách Stonehenge: Začne to jednoduchým valem…
epochaplus.cz
Po stopách Stonehenge: Začne to jednoduchým valem…
Vítejte v anglickém Amesbury. Protéká tudy slavná řeka Avona a ke Stonehenge to máme jen 3 kilometry. Právě tady je roku 2003 objeven hrob významného muže, který umírá kolem roku 2300 př. n. l. Hned dostává přezdívku Král Stonehenge. Vyloďovaly se právě v Amesbury některé z monolitů na stavbu kamenného unikátu? Ne. Řeka Avona je