Domů     Mého kamaráda ženy jenom zneužívají a já už se na to nemůžu dívat
Mého kamaráda ženy jenom zneužívají a já už se na to nemůžu dívat

Kamarád Kryštof to s ženskými neumí. Všechny ho vysávají jako štěnice a on jim plní veškerá jejich přání. Stojí ho to peníze i zdraví, ale on si nedá říct.

Kryštof je můj kamarád už od střední školy. Chvilku jsme spolu dokonce chodili,ale oba jsme rychle přišli na to, že nám to víc jde jako přátelům.

Byli jsme nerozlučná dvojka, vídali jsme se i po maturitě každou chvíli, i když jsme každý žili někde jinde.
Já po střední škole vystřídala několik pracovních míst i chlapů.

Nakonec jsem si, shodou okolností ve stejný den, našla v šestadvaceti svou životní lásku i zaměstnání, v kterém už jsem měla vydržet. Zdeněk se Kryštofovi líbil a můj nastávající měl dost rozumu, aby na mého kamaráda nežárlil. Bylo mu jasné, že jsme jako bratr se sestrou a nikdy to nebude jinak.

Konečně si někoho našel


Zatímco mě se dařilo, vdala jsem se, narodila se nám dcera a pak syn, Kryštof byl pořád sám. Občas se kolem něj nějaká slečna motala, ale nikdy to nevydrželo moc dlouho. Pravdou je, že to s holkama moc neuměl.

V dětství to neměl lehké, u nich doma to bylo takové divné. Byl dost nedůvěřivý a bál se závazků. Rádi bychom mu se Zdenkem pomohli, ale jako dohazovači jsme nebyli zrovna obratní.
Pár let po třicítce sbalila Kryštofa Stáňa.

Dělala pokladní v supermarketu na kraji města. Jak se jí to povedlo, to nám bylo záhadou. Každopádně to s Kryštofem uměla tak dobře, že se dostala dál, než kterákoliv jiná slečna, s kterou chodil.

Já z ní neměla úplně dobrý pocit, ale když si ze mě Zdeněk utahoval, že v mých očích nebude pro Kryštofa dobrá žádná ženská, nechala jsem si pochybnosti pro sebe.
Svatbu měli ti dva hezkou, ženich byl očividně šťastný, i když trochu zaskočený.

Nevěstě to moc slušelo a vypadalo to, že je na ženicha náležitě pyšná. My jsme byli rádi, že Kryštof konečně někoho má. 


Jen lenošila a tloustla


Život není nikdy bez mráčku. I já a Zdeněk jsme měli problémy. Vždycky jsem se chodila vybrečet ke Kryštofovi a on se zase na oplátku svěřoval mě.

Tak jsem mohla sledovat, jak se z jeho zbožňované Stáničky vyklubala uštěkaná potvora, která se vyžívala v komandování a nechtělo se jí pracovat. Je pravda, že Kryštof je dokázal v pohodě uživit oba. Jenže ona nepracovala ani doma. Navíc příšerně ztloustla.

I přesto ale mého nejlepšího kamaráda ani nenapadlo, že by se s manželkou rozvedl. Podle mě měl strach, že by mohl zůstat sám. 
Když nám minula čtyřicítka, já měla pocit, že zažívám nejlepší léta svého života.

Děti už byli velké, se Zdeňkem jsme do sebe byli znova zamilovaní. Ale Kryštofovi se tak dobře nedařilo. Stáňa byla čím dál tím nepříjemnější. Navíc, jak se nám Kryštof jednou u vína svěřil, s ním úplně přestala spát.

Když jsme se ho opatrně zeptali na rozvod, jen vrtěl hlavou. Prý by to bylo po těch všech letech komplikované, i když nemají děti. A právě tehdy do něj začal můj muž vandrovat, že by si měl najít nějakou milenku.


Mrzelo nás, že není šťastný


Kryštof se tomu samozřejmě nejdřív bránil, jenže pak v něm ta myšlenka začala hlodat a rozebíral ji se mnou ze všech stran. Nejsem člověk, který by nějak fandil nevěře. Jenže v jeho případě by snad ani o nevěru nešlo.

Manželství se Stáňou bylo už dávno mrtvé a on by si zasloužil trochu štěstí. Problémem byl ale jeho vkus na ženy. Jakoby měl radar na potvory, kterým děla dobře chlapa využívat.

Když jsme ho se Zdeňkem seznámili s nějakou naší kamarádkou, hodnou a slušnou, tak si sice třeba dobře popovídali, jenže z toho stejně nebylo nic.
Už nám táhlo na padesát a vypadalo to, že Kryštof zůstane zaseknutý v nefunkčním manželství a do konce života už ho čeká jen sekýrování, žádná láska a žádný sex.

Jenže pak se objevila Madla. Jak se seznámili, to jsme se vlastně nikdy nedozvěděli, Kryštof to vyprávěl pokaždé jinak. Jisté je, že ze dne na den úplně rozkvetl. Nemohli jsme se dočkat, až se s Madlou seznámíme.

Popravdě řečeno jsme byli z té tělnaté užvaněné dámy zahalené v batikovaném hábitu poněkud překvapení. Moc chytrá nebyla, ale na všechno měla svůj vlastní názor a samozřejmě ten nejlepší. Na mě navíc dost nepříjemně zapůsobilo, jak pomlouvala svého muže. Ke všemu totiž byla ještě vdaná.


Přáli bychom mu něco lepšího

Nechtěli jsme Kryštofovi kazit radost. Ale když odešli, jen jsme se na sebe podívali. Na nás na oba zapůsobila Madla hodně podezřele. Rozebírali jsme ty dva snad tři hodiny.

„Podívej, to je jednoduché,“ prohlásil nakonec Zdeněk „Kryštof byl celá léta sice ženatý, ale vlastně sám a bez sexu. Je úplně jedno, jaká je, hlavně že s ním spí a neječí na něj. Přejme mu to. Hlavně aby z toho nezblbnul.“


Nevíme, jak dlouho to vydrží


Jenže právě to se naneštěstí stalo. Kromě toho, že celá léta otročil na baráku manželce, musel ještě skákat kolem milenky. Byl to zápřah, Madla každou chvíli potřebovala něco odvézt, opravit, s něčím pomoci, nechala se od Kryštofa i „sponzorovat“.

S obavami jsme se Zdeňkem sledovali, jak je náš kamarád čím dál tím utahanější a strhanější. Chtěli jsme, aby našel někoho,kdo ho bude mít rád a nakonec skončil s potvorou, která si nezadá s jeho ženou.

Rádi bychom mu pomohli, jenže jak přijde řeč na rozchod, dívá se na nás jako na nepřátele. Jenže když to takhle půjde dál, bojíme se, že skončí s infarktem nebo v blázinci.

Kateřina (53), Humpolec

Předchozí článek
Další článek
reklama
Související články
26.4.2024
Občas mi šel pořádně na nervy a mnohokrát jsem si říkala, jak bych se měla skvěle, kdybych ho neměla. Prostě jsem manžela už nesnášela. Dokud byly doma děti, nijak jsem svůj vztah s manželem neřešila. Nebyl na to čas a vlastně ani nálada. Prostě jsme si každý plnili svoje rodičovské povinnosti a večer byli rádi, že únavou padneme do postele. Život plynul rychlým tempem a my se mu přizpůsobili.
24.4.2024
U nás doma panovala vždycky přísná výchova, vojenský řád a disciplína! Svou lásku nám tatínek s maminkou projevovali minimálně a já tím trpěla. Celé moje dětství bylo strašné, ani dnes, po tolika letech, na něj nevzpomínám ráda. A můj bratr taky ne. Náš domov nebyl o klidu, rodinném zázemí a něžné náruči. I když nás rodiče asi milovali. Nevím, jak se mohli ti dva najít nebo zda se maminka přizp
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
16.4.2024
Byl tak vlezlý a trapný! Nakonec jsem se ale do něj zamilovala. Dokázal totiž, že je to muž, o kterého se může žena v nouzi pevně opřít. Měl a jsem o muži svého života přesnou představu a od té jsem se nehodlala vzdálit. Jakmile to nebyl pan Dokonalý, neměl šanci. A tak to bylo i s Ivanem. Potkala jsem ho v době, kdy jsem chodila s Láďou. Toho jsem nekriticky milovala. Byl to krasavec, vysporto
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
I já si přece zasloužím něco si užít!
skutecnepribehy.cz
I já si přece zasloužím něco si užít!
Nevím, kde se to v nich vzalo. Stále ode mě něco potřebují. Hlavně peníze. Nestačí jim můj důchod ani úspory, které se rychle tenčí. Dělají si zálusk i na můj domek! Snažila jsem se jim dát všechno, jen aby se necílily ukřivděné a méněcenné oproti ostatním dětem ve třídě. Moje dvě holčičky totiž vyrůstaly bez otce, kterého jsem
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Do vesmíru hledící Oko Sahary: Jak vznikla fascinující kamenná struktura?
enigmaplus.cz
Do vesmíru hledící Oko Sahary: Jak vznikla fascinující kamenná struktura?
Sahara je největší poušť světa, která se rozkládá na území 10 afrických států. Avšak pouze v oblasti Mauritánie, v obklopení tisíců kilometrů písku, leží fascinující skalnatý útvar Richat, který je dv
První festival klášterních minipivovarů
21stoleti.cz
První festival klášterních minipivovarů
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Papeži zlomil vaz únos dítěte
historyplus.cz
Papeži zlomil vaz únos dítěte
Zoufalý ženský pláč se v pozdních nočních hodinách 23. června 1858 rozléhá jedním domem v italské Boloni. Vyděšení sousedé vybíhají na ulici. Před stavením židovského obchodníka Mortary stojí kočár s emblémy Papežského státu a právě k němu teď míří skupinka stráží. Jeden z mužů v náručí pevně svírá vyděšeného šestiletého chlapce. Edgardo Mortara přichází na svět v roce 1851 jako
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Když potřebujete ochránit…
nejsemsama.cz
Když potřebujete ochránit…
Věříte na padající hvězdu či na zázračná kouzla úplňku? Poznejte rituály, které ve vás probudí sílu, jež vás ochrání před negativními lidmi i energiemi. Pomocí bílé magie si udržíte psychickou pohodu. Ikdyž třeba ráda tvrdíte, že na žádnou magii nevěříte, možná čas od času použijete něco, co prostě magické je. Musíte se ale zcela otevřít, jinak to nebude fungovat.
Hudebník a herec Mark Wahlberg: Na kontě má několik rasistických ataků
epochaplus.cz
Hudebník a herec Mark Wahlberg: Na kontě má několik rasistických ataků
Mark Wahlberg se stal známou tváří filmového průmyslu, ale jeho cesta k úspěchu byla poznamenána temnými událostmi. Jeho rasistické útoky ve mládí ho stále provázejí, ačkoli se od té doby hodně změnil. Mark Wahlberg, známý hudebník a herec, se dostal do problémů kvůli svým rasistickým útokům v mládí. Přestože se od té doby změnil a
Snaží se Burešová utajit, že je těhotná?
nasehvezdy.cz
Snaží se Burešová utajit, že je těhotná?
Půvabná herečka Eva Burešová (30) nedávno oznámila svým příznivcům, že končí v seriálu ZOO. Jako vysvětlení uvedla, že se chce více zaměřit na svou pěveckou kariéru a také se věnovat rodině v čele s d
Móda, která vyzdvihuje ženu: Tatiana Kováříková představila kolekci s názvem AURA
iluxus.cz
Móda, která vyzdvihuje ženu: Tatiana Kováříková představila kolekci s názvem AURA
Tvorba Tatiany Kováříkové je typická svou možností navázat a kombinovat modely i z předchozí tvorby. Je vždy důležité, aby outfit, který žena zvolí s ní souzněl a podtrhl její přednosti. Nová kolekce