Domů     Vyvolaný duch objasnil smrt
Vyvolaný duch objasnil smrt

Se záhadnou smrtí blízkého člověka mi pomohla jedna seance. Díky ní jsem zjistila pravdu, a hlavně jsem nalezla vnitřní klid.

Zjistila jsem, že těla mohou zemřít, ale duše existují dál, v jiném světě. A někdy odtamtud mají možnost zasáhnout i do toho našeho. Od sestry ze záhrobí jsem před několika lety dostala šokující zprávu!

Černá ovce rodiny

Moje starší sestra Alice byla vždy tak trochu černou ovcí naší rodiny. V mládí střídala partnery jako divá, nakonec se ale neprovdala a zůstala sama. Žila takovým zvláštním životem, jen tak pro sebe. Na rozdíl od ní já jsem měla rodinu, hodného manžela a spořádaný život.

Mnoho jsem o ní nevěděla

S Alicí jsme si hodně hrály v dětství. Měly jsme takovou partu kamarádů a společně jsme pořádali různé výlety nebo noční bojovky. Jak jsme ale postupně dospívaly, tak se naše cesty rozdělily a v dospělosti už jsme se příliš nestýkaly.

Vlastně jsem se o tom, jak žije, dozvídala jen tak náhodou od jiných příbuzných. Když u nás jednoho večera někdo zazvonil a za dveřmi stál policejní příslušník, v první chvíli jsem se vyděsila, že se stalo něco někomu z mojí rodiny. Skutečnost byla ale jiná.

Policista mi přišel oznámit, že moje sestra Alice je po smrti. Našli ji ležet na ulici v bezvědomí, s úrazem hlavy. Krátce po převozu do nemocnice svým zraněním podlehla.

Vzpomínala jsem na ni celý večer

Okolnosti sestřiny smrti byly nejasné. Mohla upadnout a uhodit se sama – ostatně v posledních letech dost holdovala pití alkoholu. Za její smrt ale také mohl být někdo odpovědný.

Ačkoliv jsme se za ty dlouhé roky v podstatě odcizily, proplakala jsem kvůli Alici celý večer. Mrzelo mě, že jsme si nedokázaly spoustu věcí říct.

Hlavou se mi honily vzpomínky na to, jak jsme si v dětství hrály nebo jak mi v době dospívání sestra vyprávěla o svém prvním klukovi.

Kamarádka mě pozvala na seanci

Rodiče už jsme neměly a sestra žila sama, takže všechno, co souviselo s jejím pohřbem, jsem zařizovala já. Měla jsem kamarádku Jarmilu, která se hodně zabývala ezoterikou. Několikrát mi věštila z karet, sestavila mi horoskop.

Asi dva týdny po pohřbu mojí sestry mě Jarmila pozvala na spiritistickou seanci. Já jsem tyhle věci brala vážně jen tak napůl. Přitahovaly mě, ale cítila jsem i trochu strach.

Posadili jsme se do kruhu

Nakonec jsem se rozhodla tam jít a zkusit, jestli bych se například nemohla nějakým způsobem spojit s duchem své nedávno zesnulé sestry. Přečetla jsem si, jak to na takových seancích chodí. Opravdu to tak probíhalo.

Rituál začal v zatemněné místnosti, osvětlené svíčkami. Všichni přítomní, z nichž jsem znala jen Jarmilu, se posadili do kruhu a pak spojili své ruce dohromady tak, že se dotýkali palci a malíčky svých sousedů.

Ucítila jsem ledový záchvěv

Na stole ležela tabulka s písmeny a na ní byl položen dřevěný ukazatel. Na moje přání jsme se pokusili spojit s duchem Alice. Muž, který seanci vedl, ho vyzval, aby mezi nás vstoupil a projevil se.

Po chvíli jsem skutečně ucítila ledový záchvěv a najednou jsem si byla naprosto jistá, že je sestřin duch přítomen.

Její smrt nebyla náhoda!

Abych si to ověřila, položila jsem otázku, na kterou mohla znát odpověď pouze moje sestra. Týkala se jedné naší dětské hry. Ukazatel se začal pohybovat po písmenech. Duch odpověděl správně a já byla definitivně přesvědčena.

S Alicí jsem komunikovala a celá jsem se chvěla napětím. Když seance spěla ke konci a chtěla jsem se rozloučit, sdělila mi sestra, co se jí vlastně stalo. Naznačila mi, že za její smrt může jistý člověk, kterého jsem znala.

Prosila mě, abych ho vyhledala a zeptala se ho na to. Chtěla jsem od sestry vědět víc, ale ona přestala reagovat. Seance byla u konce.

Kamarád ze sestřina mládí

Hodně jsem přemýšlela o tom, co mi sestra na seanci naznačila. Za dva dny jsem se vydala k onomu muži – jednalo se o jednoho jejího známého z mládí. Jmenoval se Viktor. Věděla jsem, kde bydlí. Zašla jsem k němu a zeptala se ho, co ví o smrti Alice. Podle jeho reakce jsem hned viděla, že nemá čisté svědomí.

Ke všemu se mi přiznal

Ani nevím proč, ale pověděla jsem mu o té spiritistické seanci. Viktor se z toho málem nervově zhroutil. Potom přiznal, že byl onen osudný večer s Alicí v restauraci a po cestě zpátky se pohádali. V opilosti moji sestru udeřil a ona upadla.

Nechal ji tam ležet a netušil, že ten pád byl osudný. Kdyby býval zavolal sanitku, mohla moje sestra ještě žít.

Alespoň já znám pravdu

Oficiálně se pak k tomu Viktor nikdy nepřiznal. Věděl, že by mu nikdo nic nedokázal. Bylo by to jen slovo proti slovu. Jak se s tím vyrovnal ve svém svědomí, to už nevím.

Ale já díky té seanci vím, co se mojí sestře doopravdy stalo, a to mi alespoň trochu pomohlo, abych se s její smrtí lépe vyrovnala.

Soňa M. (62), Praha

Související články
18.9.2024
S přítelem jsme se vydali do hor, když se spustil prudký liják. Poblíž byla jeskyně a tak nás napadlo, že se tam na chvíli schováme. Na odlehlém místě jsme se s přítelem Tomášem dostali do nebezpečné děsivé pasti. Během jedné naší dovolené jsme vstoupili na místa, která v sobě ukrývala tajemnou hrozbu. Chybělo málo a už bychom se z magického místa nikdy nedostali! Mohli jsme tam zemřít! Nový
16.9.2024
Ten starý prostor byl jejich královstvím. Bydleli ve starém nábytku a s velkou oblibou si dělali legrácky z každého, kdo do obchodu vstoupil. Setkat se s duchy nemusí být jen nebezpečná záležitost, jsou mezi nimi i ti dobří, kteří pomohou, nebo varují před nebezpečím. Jsou ovšem také duchové škodolibí, kteří se baví tím, že straší, přesouvají věci, občas se zjeví třeba v zrcadle. Mnoho takových
16.9.2024
Bála jsem se o naši Kačenku, když vyrazila prvně sama do školy. Ušila jsem jí hračku, aby ji chránila. A od té chvíle se děly opravdu zázraky. Oděti se bojí určitě každý, u mě to ale bylo znásobené tím, že náš Richard byl jedináček, před ním jsme měli ještě jednoho staršího synka, který nám ale zemřel v šesti letech. Na přechodu pro chodce ho srazilo auto. Na mně i manželovi to zanechalo těžké
16.9.2024
Nikdy jsem horoskopům nevěřila, přišly mi bláznivé. Přece nemohou lidé být stejní jen proto, že mají stejné znamení, říkala jsem. Dnes už to chápu! Donedávna jsem patřila mezi lidi, kteří nebyli nikdy u žádné vědmy či kartářky, naopak na tyto osoby koukali s despektem a pohrdáním. Na tyhle pavědy jsem měla svůj názor. Jenže mě už dlouho trápil jeden vážný problém. Měla jsem dvě děti, obě jsem m
15.9.2024
Rodiče mě našli uprostřed rybníka na malém ostrůvku. Nikdo nikdy nezjistil, jak jsem se tam dostala. Já ale vím své, donesl mě tam zvláštní pán s křídly. Anděl strážný? Co občas dovedou malé dětičky vymyslet a jak umějí nahnat strach svým rodičům a prarodičům, o tom snad ani netřeba nikoho přesvědčovat. I já jsem byla malé, zdánlivě nevinné dítko, které své rodiče jednou k smrti vyděsilo. Byly
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Bitva u Slavkova? Vždyť byla jinde!
epochaplus.cz
Bitva u Slavkova? Vždyť byla jinde!
Nedaleko se ozve ohlušující rána z děla. Velitel stiskne opratě. Tohle nevypadá dobře. „Pane! Pane! Rozkazy!“ Vyděšený mladík mu souká do ruky papír. Oči přelétnou slet písmen. Jednou. Podruhé. Je to sice rusky, ale smysl to žádný nedává. A navíc, vřava už přeci dávno začala…   Impozantní, 4 metry hluboký prostor o rozměrech 4,5 x
Perla Atlantiku – Madeira
nejsemsama.cz
Perla Atlantiku – Madeira
Právě září je nejspíš tím nejlepším měsícem, kdy se vypravit na ostrov Madeira. Oceán je tu příjemně vyhřátý a uniknete také náporu turistů v hlavní sezoně. Na mapě možná působí daleko, ale vězte, že vás od pohádkové dovolené na ostrově Madeira dělí jen čtyři hodiny letu. Madeiře se přezdívá „ostrov věčného jara“, a to právem, protože tu celoročně
Sousedka ze mě tahala peníze
skutecnepribehy.cz
Sousedka ze mě tahala peníze
Byla to taková chudinka. Samoživitelka se dvěma dětmi a dluhem na krku. Byla na všechno sama a měla přece jenom mě. Nastěhovala se jednou odpoledne, tiše a jakoby kradmo. Alespoň mi to tak přišlo. S nikým se nebavila. Upekla jsem koláč a šla ji přivítat. Bylo zřejmé, že jí moje gesto udělalo radost. Do bytu mě ale nepozvala.
Česká perla na břehu Černého moře
epochalnisvet.cz
Česká perla na břehu Černého moře
Jedinečný zážitek v netradiční zemi skýtá Magnetic Beach Resort, který najdete přímo na pobřeží Černého moře v Gruzii. Hotelový komplex postavený českými majiteli a firmami patří mezi nejluxusnější v regionu. Ve spojení s panenskou přírodou a skvělými službami nabízí ideální příležitost prozkoumat nová území.   Vítejte ve světě, kde se snoubí starověká historie s moderními vlivy. Gruzie nabízí
Krůta na pomerančích
tisicereceptu.cz
Krůta na pomerančích
Krůtí maso se dá připravit na mnoho způsobů, ale na pomerančích, jak ji připravuje šéfkuchař Radek Pálka si opravdu pochutnáte, a ještě budete mít ten správný pocit, že jíte zdravě. Ingredience
Léčivé studánky v Česku: Prameny živé vody na našem území?
epochanacestach.cz
Léčivé studánky v Česku: Prameny živé vody na našem území?
Na našem území lze najít mnoho studánek, které mají údajně léčivou sílu. Proč si tedy neudělat výlet a nenačerpat zdraví tryskající přímo ze země? Prozradíme, kde se některé z blahodárných pramenů nacházejí. 1 Zázraky Panny Marie Studánka: šumavské Lurdy Místo: Srní Na tomto místě se v 19. století zjeví Panna Maria, od té doby sem
Můžeme tím, co jíme, snížit riziko rozvoje rakoviny?
21stoleti.cz
Můžeme tím, co jíme, snížit riziko rozvoje rakoviny?
Rakovina je na vzestupu, v řadě vyspělých zemí překonává co do počtu obětí i ty, kteří zemřou na onemocnění srdce. V poslední době přibývá zejména mladých lidí, kteří trpí nejrůznějšími typy rakoviny.
Mistr katastrofa vyplul s bombou na ryby
historyplus.cz
Mistr katastrofa vyplul s bombou na ryby
„A budeme moct dneska jet na ryby?“ žadoní dvojčata, vnuci lorda Mountbattena. Konečně se srpnové počasí umoudřilo, nad Severním Irskem se vyčasilo. Rodina se vydává na moře. Bezstarostná vyjížďka se však změní v jatka. Živí se zpět všichni nevrátí. Atentát z 27. srpna 1979, za nímž stojí Prozatímní irská republikánská armáda (PIRA, pokračovatelka IRA), byl však namířen
Peugeot E-3008 a E-5008 LONG RANGE s nejdelším dojezdem v kategorii SUV
iluxus.cz
Peugeot E-3008 a E-5008 LONG RANGE s nejdelším dojezdem v kategorii SUV
Nové modely Peugeot E-3008 a E-5008 mohou díky bateriím s označením „Made in France“ nyní nabídnout dojezdy, které jsou v rámci trhu SUV nejlepší. U Peugeotu E-3008 se jedná o 700 km, u Peugeotu E-500
Sáro Korbelová bacha na Zacha!
nasehvezdy.cz
Sáro Korbelová bacha na Zacha!
Její hvězda stoupá strmě vzhůru a ctitelů přibývá, a to i z řad hvězdných kolegů. Sára Korbelová (22) ze seriálu Ulice jde z role do role. Natáčí nový seriál Případ tanečnice, kde se potkává se sy
Inspirativní prostor pro učení i hry
rezidenceonline.cz
Inspirativní prostor pro učení i hry
Vytvoření místa vhodného pro děti školního a studentského věku je klíčové pro podporu jejich růstu a osobního rozvoje. Správně zařízený pokoj pak nabízí vše, co je nezbytné pro tuto důležitou životní etapu. Výběr vybavení vyžaduje promyšlený přístup s důrazem na ergonomii, multifunkčnost, osobní styl i moderní technologie, jehož cílem je vytvoření komfortního stylového prostředí pro
Tragická havárie nad Československem: Sestřelila letadlo ze Stockholmu armáda?
enigmaplus.cz
Tragická havárie nad Československem: Sestřelila letadlo ze Stockholmu armáda?
Letadlem na cestě ze švédského Stockholmu do Záhřebu v někdejší Jugoslávii krátce po překročení hranic Československa otřese silná exploze. Stroj se nekontrolovatelně řítí k zemi a 27 lidí na jeho pal