Domů     Jsem jako magnet na zlo!
Jsem jako magnet na zlo!

Když jsem se vdávala, bylo mi dvacet. Sladkých dvacet? Netuším. Jen jsem tehdy spíš tušila, že to není to pravé.

Vdávat jsem se musela, jak se říká. Čekala jsem miminko a sousedé by mě lynčovali, kdybych jim do vsi přivedla levobočka. S manželem jsme spolu byli 23 let, ovšem klapat to přestalo už po pěti letech. Začal pít, nesnažil se. Ale rozvést se?

To by bylo to samé jako s tím levobočkem. Tak jsme zůstali spolu a měli ještě jedno dítě. Později jsem si říkala, že kvůli dětem s manželem zůstanu. A on spoléhal na to, že až děti dospějí, už nebudu chtít nic měnit. Spletl se. Požádala jsem o rozvod.

Nový život, nový nádech

Začala jsem od nuly. Po podepsání rozvodových papírů jsem najednou byla volná jako pták. Zvláštní, jak to působí na psychiku. Že se s tím podpisem znovu nadechnete. Když jsem byla dítě, byla pro mne rozvedená žena spíš k politování.

A v mém věku, to už tehdy pro mne byla stará žena a neslušelo by se, aby vábila muže. Tak jsem byla vychovávaná. Jenže najednou jsem se v té situaci ocitla já. A měla jsem po zbytek života zůstat sama? Ve 43 letech?

Kde ho hledat?

Nesváděla jsem cíleně muže, oni sami se mi nabízeli. Uvědomila jsem si, že můžu znovu žít. Začít od nuly, to není prohra, ale šance. Chodit po barech a flirtovat, to pro mě nebylo, naštěstí jsem měla možnost seznámit se i jinde.

Někdy to bylo dobré, jindy to byla katastrofa. Pravda, moc zkušeností s muži jsem neměla. Když jsem byla mladá, tak byli i tak nějak slušnější.

Jenže když si žena po letech z menšího města vyrazí do Prahy, tak musí působit jako mimozemšťanka a lákat různá individua. Říkala jsem si, jestli to budu ještě umět. Flirtovat. Jako vdaná jsem na to neměla ani pomyšlení.

Když jsem si ale vyrazila s kamarádkou, měly jsme kolem sebe hned plno mužů a já si uvědomila, že flirtování člověk používá, i když je vdaný či ženatý.

Proč jsou proutníci proutníky?

Zkrátka, když vám je někdo sympatický, tak se s ním mile bavíte. Jenže pod rouškou galantnosti se může skrývat i vypočítavost. Ano, i já potkala proutníky. Proč se jim říká proutníci?

Řekla bych, že je to podle proutkařů, kteří mají kus klacku na to, aby jim ukázal, kde je voda. V mém vysvětlení tedy žena. Proutníci mají šestý smysl na ty ženy, které snadno a rychle podlehnou. A o to jim jde. Pobavit se, udělat si čárku a jít dál.

Měla jsem různé svobodné či rozvedené kamarádky, takže společně jsme občas někam vyrazily. Jednou jsme potkaly skupinku mužů, s nimiž jsme protančili, propili a propovídali celou noc. Já jsem si rozuměla s Karlem. Byl velmi galantní.

Uměl na sebe strhnout pozornost. Dokonce takovou, že se mi kamarádky ztratily. Měla jsem oči jen pro Karla.

Ukázalo se, že má jiné

S Karlem jsme se začali stýkat. Choval se jako gentleman, to jsem moc nezažívala. Co jsem postrádala u svého muže, toho více jsem našla u Karla. Prožila jsem několik týdnů romance, která najednou ochladla tak rychle, jako přišla.

Stýkal se i s jinými ženami, a protože je často obměňoval, bylo na čase vyměnit i mne. Byla jsem zklamaná, ale ne zamilovaná,

tak jsem šla dál. Za Petrem. Mužem, kterého jsem potkala na jedné společenské akci. Vyměnili jsme si kontakty. Už ze začátku mě bombardoval e-maily. Byl milý a sympatický. Leč moc internetu je velká a já si ho tehdy „googlila“, jak říkají má vnoučata.

Hvězda z televize

O Petrovi jsem si něco zjistila. Mimo jiné i to, že se dostal na stránku, kde se scházely zhrzené ženy a psaly zde o nevěrnících. Petr tady měl své čestné místo. Říkala jsem si, že se nenechám zviklat. Byl tak pozorný. Bodejť ne, když po mně něco chtěl.

To přišlo ostatně až pak. Jeho postupy v získávání si žen byly stejné. Stejné věty při seznamování, stejná místa setkávání. Ty dámy si to na onom fóru předávaly. „Ahoj, tady Petr.

Kdybys chtěla vědět jaký, tak tento…“ psal a přidal stránku, kde se prezentovalo jeho povolání. Jevil se jako slušný podnikatel, dokonce byl několikrát v televizi.

Už se nenapálím

I na to hrál, že je slavný. Když dosáhl svého, postupně tu ženu vytěsňoval ze svého života. Naštěstí mne to poučilo provždy. Sukničkáři se chovají prakticky stejně. Dělají vše možné i nemožné.

Skoro to vypadá, jako by byla nějaká tajná škola pro sukničkáře, kde se všichni učí to samé. Proto je třeba zbystřit. Rozhodla jsem se tedy navždy změnit svůj život. Změnila jsem zaměstnání, vyměnila byt. Začala jsem s čistým štítem.

Proradná kamarádka

V nové práci jsem potkala i partu přátel, která držela pohromadě. Mezi nimi byla i Radka. Také byla nová, proto jsme si hned sedly. Docela hodně jsme se bavily, kamarádily jsme se spolu, jezdily jsme i na dovolené. „Chlapy nepotřebujeme,“ pronesla.

Věřila jsem jí. Na co muž, když jsem se vždy spálila? Bohužel Radka si ode mě začala půjčovat peníze. Pak ji vyhodili z práce. Když jsem se domáhala svých financí, stále se vymlouvala, že za chvíli je bude mít. Neměla nikdy.

Mé děti to tak nenechaly a jely za ní. Našly si, kde bydlela. A světe, div se, pobýval tam s ní i její manžel. Prostě mi sprostě lhala. Asi jsem magnet na špatné lidi, a je jedno, zda jde o chlapy, nebo kamarádky.

Liběna J. (64), Kladno

Předchozí článek
Další článek
Související články
27.6.2024
Už když se k nám do domu přistěhoval, byl hned s každým kamarád. Moje kamarádka na něm mohla oči nechat. Mě upřímě děsil. Před deseti lety jsem si žila spokojeně a nehodlala jsem na tom nic měnit. Mé vztahy s muži nikdy za nic moc nestály a rozhodně pro mě žádný nikdy nic dobrého neudělal. Tak jsem měla svoji svobodu, mohla jsem si dělat, co se mi zachtělo, nevařit a mít doma stále uklizeno. Co
27.6.2024
Byl to vždycky takový nesmělý a tichý chlap. Nikdy jsem ho nepovažovala za bůhví jakou oporu. Spíš jsem musela všechno zařizovat sama. Až nám náhoda vše změnila. Poté, co jsme zůstali bez dětí, které si už šly vlastní cestou, jsme se tak trochu začali s manželem nudit. Na přemíru volného času jsme nebyli zvyklí. Dosud nás zaměstnávaly děti, dva velcí synové, kterým se už oběma nebezpečně blížil
27.6.2024
Tvrdí, že mě miluje, ale stále mu na mně něco vadí. Podbradek, bříško. Na klinice jsem kvůli všelijakým úpravám jako doma. Ale proč? Žijeme spolu už tři roky a zprvu se zdál náš vztah bezproblémový. No, možná by se dalo říct, že úplně ideální! Přítel je sice skoro o deset let starší než já a táhne mu na sedmdesát, ale mně to nikdy nevadilo. Tajně mlsal Říkala jsem si, že alespoň ocení moj
25.6.2024
Na pionýrský tábor se mi nechtělo, nebyla jsem zrovna společenský typ. Plánovala jsem útěk, ale dnes jsem moc ráda, že se mi nepodařil. Ještě ráda jsem zůstala. Začalo léto, naši mě poslali na pionýrský tábor. Brečela jsem kvůli tomu. Bylo mi čtrnáct a byla jsem hodně samotářská, rodiče to nerespektovali a stále se mě snažili zapojovat do nejrůznějších kolektivů. Táta se bál, že kdo má rád samo
25.6.2024
Bývalá žena mého muže mi dělala ze života peklo, pomlouvala mě a intrikovala. Dnes se jí to vrací vrchovatou měrou. Karta se obrátila! Se svojí exmanželkou Milenou se můj muž nerozešel v dobrém, a byla jsem to já, kdo to odnášel. Milena zašla tak daleko, že na mě psala i anonymní stížnosti. Pracovala jsem na úřadě a nebylo týdne, aby na mě něco nepřišlo. Když jsem odešla se synkem na mateřskou,
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Pražské Loretánské náměstí: Bezbožná Drahomíra, starobylé stély či hrob upírky?
epochaplus.cz
Pražské Loretánské náměstí: Bezbožná Drahomíra, starobylé stély či hrob upírky?
Legenda praví, že když přes dnešní pražské Loretánské náměstí prchala Drahomíra po zavraždění syna Václava a míjela rotundu sv. Matouše, pohanská kněžna začala spílat modlícímu se vozkovi. V tu chvíli se prý otevřela země a bezbožná kněžna zmizela i s koňmi a kočárem v bezedné propasti… Drahomířin sloup Na tomto místě byl prý postaven takzvaný
Pomocníci pro dokonalý efekt líčení
nejsemsama.cz
Pomocníci pro dokonalý efekt líčení
Proč jsou kosmetické štětce důležité? Kvalitní štětec za vás dokáže udělat velký kus práce, usnadní vám líčení a výsledek bude dokonalý. Každá žena by měla mít alespoň základní sadu kosmetických štětců. Které by ve vaší kosmetické sbírce rozhodně neměly chybět? Na pudr Čím je žena starší, tím opatrněji by měla s pudrem zacházet, silnější vrstva pudru nepěkně
Victorinox rozšířil kolekci cestovních zavazadel Altmont Professional
iluxus.cz
Victorinox rozšířil kolekci cestovních zavazadel Altmont Professional
Victorinox představuje oblíbenou kolekci Altmont Professional v barvách Storm a Navy Blue. Tato nadčasová kolekce je nezbytným doplňkem pro firemní profesionály, kteří hledají funkčnost a moderní styl
Botanici z Masarykovy univerzity zdokumentovali v Brně 1 492 planých druhů rostlin
epochalnisvet.cz
Botanici z Masarykovy univerzity zdokumentovali v Brně 1 492 planých druhů rostlin
Z nejnovější studie, která zmapovala výskyt planých rostlin na území Brna, vyplývá, že ve městě se vyskytuje 1 492 druhů planých nebo samovolně zplanělých rostlin, z nichž 255 patří mezi ohrožené druhy. Tým botaniků z Masarykovy univerzity pod vedením Zdeňky Lososové na studii pracoval více než 10 let a rozšíření druhů zdokumentoval na jednotlivých mapách.
Nepohodlný maršál Janoušek: O jeho plánu na útěk ví celá StB
historyplus.cz
Nepohodlný maršál Janoušek: O jeho plánu na útěk ví celá StB
Ve dvou válkách bojoval za svobodu své vlasti. Teď ji musí potupně opustit jako nejhorší zločinec. Šedý automobil Aero Minor startuje v podvečer 30. dubna 1948 z Prahy směrem k západním hranicím. Muž na jeho zadním sedadle věří, že po překročení „čáry“ ho čeká konec perzekucí. Události ale dostanou nečekaný směr.   Už delší dobu
Zmapovali Antarktidu už dávní Sumerové?
enigmaplus.cz
Zmapovali Antarktidu už dávní Sumerové?
„Tohle popírá učení naší všemocné církve,“ vykřikne zděšeně katolický kněz. Před sebou má mapu s vyobrazením jižních oblastí Atlantického oceánu. Je tam jakási pevnina. Kdyby měl před sebou autora, s
Rodinný šperk dokázal čarovat
skutecnepribehy.cz
Rodinný šperk dokázal čarovat
Svět kolem nás je plný náznaků a znamení. Některá z nich nám do života přinesou smutek. Zlomený prsten předpověděl budoucí rozchod! Ráda bych vám pověděla jeden neuvěřitelný příběh, který se stal kdysi v mém mládí. Ovlivnil celý můj život a dodnes o něm často přemýšlím, i když si působení nadpřirozených sil neumím pořádně vysvětlit. Také si říkám,
Výtečný salát s tuňákem a vejci
tisicereceptu.cz
Výtečný salát s tuňákem a vejci
Tuňák chutná v salátu skvěle. Používejte naložený v oleji, který je chutnější. Salát bude vypadat dokonale i s křepelčími vajíčky. Ingredience na 4 porce 150 g rukoly 2 konzervy tuňáka 4 vařen
Kolo jako fenomén: Výstava v trutnovské galerii EPO1 propojuje cyklistiku a současné umění
epochanacestach.cz
Kolo jako fenomén: Výstava v trutnovské galerii EPO1 propojuje cyklistiku a současné umění
Ztvárnění bicyklů a jejich role v životě člověka představuje výstava Jízda v Centru současného umění EPO1 v Trutnově ve spolupráci s platformou Sport in Art. Výstava nabízí díla více než čtyř desítek umělců několika generací. Expozice láká na díla sochařů, instalace nebo výtvarné umění. Monumentálně pojatá výstava v prostorách bývalé elektrárny bude nejrozsáhlejší přehlídkou, jaká
Stínicí prvky zvyšují uživatelský komfort
rezidenceonline.cz
Stínicí prvky zvyšují uživatelský komfort
Jsou nejen praktickým doplňkem, který chrání před slunečním zářením, teplem a nežádoucími pohledy, ale podílejí se rovněž na estetických kvalitách interiéru: dotvářejí totiž celkový vzhled a výslednou atmosféru obytného prostoru. Vnitřní i vnější stínicí prvky zvyšují soukromí a zároveň dodávají interiéru styl a eleganci. K jejich dalším přednostem patří zvýšení akustické a tepelné izolace místností,
Příroda poslouchá Fibonacciho kód
21stoleti.cz
Příroda poslouchá Fibonacciho kód
Co vypadá jako romantický rozmar evoluce, je ve skutečnosti přísně řízený kalkul. Ladně svinuté spirály rozvíjející se kapradiny nebo úhledně uspořádané šupiny šišky nejsou náhoda, ale aplikovaná mate
Krainová chce luxus? Ne, děkuji! Snad „jen“ ten realitní
nasehvezdy.cz
Krainová chce luxus? Ne, děkuji! Snad „jen“ ten realitní
Známá modelka Simona Krainová (51) je zvyklá žít v blahobytu. Zdá se však, že i tohle se může začít časem zajídat! Nedávno si sličná blondýnka prošla několika životními karamboly, které jí ukázaly,