Domů     Jak dlouho se dá asi žít ve třech?
Jak dlouho se dá asi žít ve třech?

Mám milujícího manžela a dva velké syny. A také mám milence, kterého mi manžel toleruje. Mohla bych být šťastná, ale nemohu se zbavit dojmu, že jsem špatná!

Se svými dvěma osudovými muži jsem se seznámila už v patnácti. Petr s Mirkem byli nejlepší kamarádi. Byli jako siamská dvojčata, všude chodili spolu, měli stejné zájmy.

Byla to přece sranda

Mezi mnoha mými nápadníky výrazně vyčnívali především tím, že s nimi nebyla nuda. Navíc jsme všichni tři chodili hrát tenis a byli vášnivými sportovci. Žádná výzva nám nebyla dost. Vymýšleli jsme spoustu blbostí. I já se k jejich žertíkům ráda přidávala.

Také jsme chodili na diskotéky ve třech a bavili se vyjevenými pohledy ostatních, když já chvilku tancovala, a taky se líbala, s jedním a pak s druhým. Ovšemže my to brali jako obrovskou srandu.

Musela jsem si vybrat

Je fakt, že Mirek byl hezčí, měl dlouhé, vlnité vlasy, výrazné modrozelené oči, jejichž krásu ještě umocňovaly dlouhé řasy. Nikdy jsem už podobné u nikoho neviděla, tedy kromě umělých řas u žen.

Na druhou stranu Petr se mi zdál dospělejší, nelítal tolik v oblacích. Pokud bych měla brát v úvahu, kdo z nich bude lepší „hlava rodiny“, suverénně by vyhrál. Ale já tehdy tak neuvažovala, v sedmnácti nemáte na takové věci rozum. A hlavně se podobnými „nesmysly“ nezabýváte.

Uvolnil mu cestu

Nakonec rozhodlo, že Mirka nepřijali na vysokou školu do Prahy, takže šel studovat až do Olomouce, čímž otevřel prostor Petrovi, který šel jen na vyšší odbornou školu do blízkého města.

Protože jezdil domů jen na víkendy a také ne na všechny, vídali jsme se společně čím dál méně a my s Mirkem si tak byli logicky čím dál bližší.

Až jsme spolu začali oficiálně chodit. Když jsme to oznamovali Mirkovi, samozřejmě se snažil nedat na sobě znát zklamání, ale já vycítila, že mu to tedy radost rozhodně neudělalo.

Po svatbě, na kterou byl Mirek pochopitelně pozván jako svědek, zmizel na čas ve „víru doby“. Já byla přesvědčená, že nechtěl být svědkem našeho štěstí.

Doufala jsem, že i on „ve světě“ narazí na nějakou lásku. Naše manželství s Petrem bylo naprosto šťastné a mohlo by být i nadále, nebýt jedné nešťastné události.

Petr si rád měřil síly s našimi dvěma pubertálními syny, ze kterých už byli pěkně rostlí chlapi, a předváděl jim z legrace různé atletické disciplíny.

Zranění ho vyřadilo ze hry

Tak přišlo i na hod diskem. Protože po ruce neměl vhodný předmět, nenapadlo ho nic lepšího než popadnout oválný stojan, do kterého se upevňují slunečníky. Přitom nepřecenil ani tak sílu, jako spíš pružnost a trvanlivost páteře.

Hodil, zařval a složil se k zemi jako pytel brambor. Kluci přiběhli domů celí vyděšení, já hned volala sanitku.

Diagnóza neurologů byla jasná, vyhřezlá ploténka. Vše navíc zkomplikoval nález malého kousku kosti, který se odštípl a utiskoval nervy na levé noze, takže ji měl Petr najednou téměř chromou. Do té doby úplně zdravý Petr si najednou nebyl schopen dojít ani na záchod.

Operace byla riziko

Po čtrnácti dnech bolestí přistoupil na návrh lékařů: vyřešit problém operací. Ta sice riziková nebyla, jedno nebezpečí ale přece jen hrozilo.

Chirurgové neměli vzhledem k okolnostem jinou možnost než vést řez v oblasti míšních cév, nezbytných pro pohlavní život, takže v případě narušení Petrovi hrozila trvalá impotence. K tomu také, bohužel, došlo. Já se to ale dozvěděla od lékařů, Petr totiž dělal jakoby nic.

Nedokázal se s tím vyrovnat

Brala jsem to jako nepříjemnou záležitost, ale ne tragickou. Nakonec, v našem věku už nebyl pohlavní styk tak aktuální jako v mládí, i když neříkám, že není vůbec důležitý.

Předtím jsme spolu spali dvakrát, třikrát týdně, takže mi sex časem logicky začal scházet.

Ovšem na to, abych si našla milence, nemám povahu, nepatřím k typům, pro které je dovádění v posteli alfou i omegou. Na druhou stranu, abych byla upřímná, nedovedla jsem si představit, že bych se už nikdy v životě s nikým nemilovala…

Láska je víc než žárlivost

Petr není žádný hlupák, takže mu samozřejmě došlo, že jednou přijde chvíle, kdy bude touha po sexu silnější než vůle, a já se s někým vyspím.

Později přiznal, že měl hlavně strach, abych se nezamilovala a neodešla od něho a on tak neztratil rodinu, na které díky okolnostem visel čím dál víc.

Přiznali mu částečný invalidní důchod, takže byl doma víc než dřív. Já chodila do práce, ale jen proto, že mě bavila.

Petr naštěstí před tím úrazem dělal manažera v prestižní firmě, vydělával hodně peněz a jako žádný ekonom nebyl rozhazovačný, našetřeno jsme měli dost.

Připravil mi překvapení

V hlavě se mu zrodil plán, jak uspokojit mé potřeby a zároveň zabránit tomu, abych se nevhodně zamilovala. Je mi jasné, že to pro něj určitě nebylo snadné. A vážím si toho, jak moc lásky mi tím projevil.

Najednou se totiž po mnoha letech u nás zčistajasna objevil Mirek. Bylo to fajn setkání, vzpomínalo se na staré časy.

Později k večeru zazvonil telefon. „Mámě je špatně, musím za ní!“ řekl Petr s tím, že za ní musí zajet. Odešel s tím, že se nejspíš vrátí až ráno, což mě docela překvapilo, ale úplně nezvyklé to nebylo.

Sice jsem měla pocit, jako by na Mirka mrkl, ale nakonec jsem sama sebe přesvědčila, že se mi to jen zdálo!

Byl to mužův nápad

Když za mnou ale kolem půlnoci přišel do ložnice Mirek, pohled na něho mě přesvědčil, že jsem se nespletla. Stála jsem před rozhodnutím pozvat ho dál, nebo vyhodit. Nakonec vše rozhodl přirozený pud.

Prostě jsem na „to“ dostala hroznou chuť, po půl roce celibátu se ani není čemu divit.

To, co následovalo, byl sex uragán vášně, milovali jsme se nepřetržitě skoro až do rána!

Poté, co odešel, přišlo „vystřízlivění“ z nevšedního zážitku a mně najednou došlo, že on by Petra takhle nikdy nezradil, takže celou akci museli ti dva spolu mít evidentně předem domluvenou.

Dohodli jsme se na všem

Svolala jsem proto hned schůzku, aby chlapi věděli, že nejsem husa, která jim na to skočí, ale také abychom se domluvili, co dál. Výhoda je, že Mirek je svobodný, děti nemá ani nechce, není rodinný typ a stereotyp ho děsí.

I proto je na volné noze jako finanční poradce, takže naše schůzky mohou probíhat kdykoliv.

Žijeme šťastně, i když nevím, jak Petr uvnitř přijal ve své mužské ješitnosti skutečnost, že má parohy. Ale vždyť se tak rozhodl sám.

Přece jen často myslím na to, jestli mu tím přece jen neubližuji, což bych opravdu nerada, protože ho pořád milují a vím, že ho nikdy neopustím.

Sex s Mirkem je stále úžasný, navíc se mi přiznal, že mě nikdy nepřestal milovat. A já už vím, že znova bych se ho vzdát nechtěla. Takže co mohu chtít vlastně víc? Ale může to takhle dlouhodobě fungovat?

Zuzana N. (58), Hodonín

reklama
Související články
27.4.2024
Moje sestra byla taková už odmalička. Dostala, čeho se jí zachtělo. Rodiče jí vždycky nadržovali a já jí vše odpouštěla. A z ní vyrostl sobec. Přestože byla moje sestra jen o pět let mladší, vypadala spíš jako moje dcera, kterou jsem nikdy neměla. Štíhlá a drobná, plavovlasá. Já byla vysoká a statná. Žáky jsem vždy milovala Pracovala jsem coby učitelka na základní škole a každý myslel, že
27.4.2024
Nezaslouží si mít tak zlobivou dceru. Obětovala se pro ni a po rozvodu se už nevdala, jen aby jí nepřivedla domů cizího chlapa. Je jí sotva dvacet, ale chová se, jako by snědla všechnu moudrost světa. Nic jí není dobré, hlavně to, co udělá moje dcera. Ani já v jejích očích nejsem bez viny, i když nevím o ničem, čím bych jí kdy ublížila. Když ke mně přijde na návštěvu, úplně se mi stáhne žaludek
26.4.2024
Nevím, kde se to v nich vzalo. Stále ode mě něco potřebují. Hlavně peníze. Nestačí jim můj důchod ani úspory, které se rychle tenčí. Dělají si zálusk i na můj domek! Snažila jsem se jim dát všechno, jen aby se necílily ukřivděné a méněcenné oproti ostatním dětem ve třídě. Moje dvě holčičky totiž vyrůstaly bez otce, kterého jsem jim nedokázala opatřit. Pořídila jsem si je takřka na poslední chví
26.4.2024
Moje dcera se trápí a já jí nemohu pomoci. Musí si to vyřešit sama. Ta bezmoc je však strašná, o to horší, když dotyčný nedá na vaše rady a řítí se do problému. Tereza nám nikdy nepředstavovala své chlapce. Prý až to bude vážné, někoho přivede. A přivedla. Dana, který se zdál jako sympaťák. Mladí se vzali, z čehož jsme ani jedni z rodičů nebyli nadšení, protože jsme si mysleli, že mají dost čas
24.4.2024
Mladší sestra byla krásná a zábavná, na rozdíl ode mě. Měla desítky nápadníků, zatímco o mě nikdo nestál a zdálo se, že se nevdám. Vše nasvědčovalo tomu, že zůstanu na ocet. Pomalu jsem se smiřovala s nepopulárním údělem staré panny, která bydlí s rodiči ve velkém bytě, s otcem hraje po večerech karty a s matkou kouká na seriály. Byla jsem nenápadná šedivá myška, pravý opak krásné mladší ses
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Zavražděná Otýlie Vranská: Kdo rozporcoval mrtvou dívku v kufrech?
epochaplus.cz
Zavražděná Otýlie Vranská: Kdo rozporcoval mrtvou dívku v kufrech?
Nádražák lehce nadzvedne víko opuštěného kufru a sáhne dovnitř. Snad se mu podaří nahmatat třeba občanský průkaz. Jeho ruka však narazí na něco měkkého, poddajného. A studeného. „Myslel jsem, že sahám na kus masa,“ sdělí později kriminalistům. V podstatě to tak bylo. Je mladá i pohledná. A tak se Slovenka Otýlie Vranská vydá hledat štěstí
Vranová Lhota a Vraní Hora: Skutečně jsou tato bývalá sídla útočištěm duchů?
enigmaplus.cz
Vranová Lhota a Vraní Hora: Skutečně jsou tato bývalá sídla útočištěm duchů?
Obec Vranová Lhota leží v údolí říčky Třebůvky v okrese Svitavy. V obci stojí tvrz, o níž první písemná zmínka pochází z roku 1406. Jedná se o původní středověkou stavbu s gotickou a renesanční přesta
Je zamilovaný do Kohoutové?
nasehvezdy.cz
Je zamilovaný do Kohoutové?
Někdy se stává, že se do sebe během natáčení zamilují dva herečtí kolegové. Možná je to i případ Bereniky Kohoutové (33) a Filipa Blažka (50), kteří hrají zamilovanou dvojici v seriálu Jedna rodina.
Záhada mých skvrn na rukou
skutecnepribehy.cz
Záhada mých skvrn na rukou
Od dětství jsem trpěla záhadnou nemocí. Nikdo mi nedokázal pomoci. Až minulý život ukázal příčinu. Prvně se mi to stalo jako miminku a s naprostou pravidelností se ten nevysvětlitelný „problém“ opakoval každý rok – vždy ve stejném období. Tu záhadnou nemoc nedokázal nikdo nikdy rozluštit, až do mých třiatřiceti let. Do roka a do dne V čem spočívala ta
Mé ztracené dítě se objevilo a změnilo mi život
nejsemsama.cz
Mé ztracené dítě se objevilo a změnilo mi život
Tehdy jsem byla sama ještě dítě! Pozdě jsem litovala, že jsem své miminko dala k adopci, ale neměla jsem na výběr. Po letech si mě však našlo! Je to tak dávno, a přesto se na to nedá zapomenout! Stále to strašně bolí. Bylo mi šestnáct, když jsem se zamilovala do vojáka, který sloužil v našem městě. Myslela jsem
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Asijské nudle s vepřovým masem
tisicereceptu.cz
Asijské nudle s vepřovým masem
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Kde leží hrob abatyše Mlady?
historyplus.cz
Kde leží hrob abatyše Mlady?
Archeologové důkladně prozkoumávají ostatky, vyzvednuté z hrobu č. 110 na pohřebišti svatojiřského kláštera na Pražském hradě. Dlouhá léta se vědci domnívali, že patří abatyši Anežce Přemyslovně, nevlastní sestře Přemysla Otakara I., která zemřela roku 1228. Teď se ale zdá být všechno jinak… Datování kosterních ostatků, odhalených v hrobě č. 110, určuje, že jejich majitel či
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
epochalnisvet.cz
Jak se pářili termiti před 40 miliony lety?
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
U viru ptačí chřipky byly zjištěny nové mutace
21stoleti.cz
U viru ptačí chřipky byly zjištěny nové mutace
Podle nové, dosud nerecenzované studie získal virus ptačí chřipky, který momentálně šíří mléčnými farmami ve Spojených státech, desítky nových mutací. A to včetně těch, které jej mohou učinit schopněj
Milionářské sny o medu
iluxus.cz
Milionářské sny o medu
Milionáři často dostanou, co chtějí, a Sir Jim Ratcliffe, spolumajitel Manchester United, je toho dokonalým příkladem. Po osmnáctiměsíčním boji o plánování vyhrál spor se sousedem ohledně úlů a teniso