Domů     Jsem jako magnet na zlo!
Jsem jako magnet na zlo!

Když jsem se vdávala, bylo mi dvacet. Sladkých dvacet? Netuším. Jen jsem tehdy spíš tušila, že to není to pravé.

Vdávat jsem se musela, jak se říká. Čekala jsem miminko a sousedé by mě lynčovali, kdybych jim do vsi přivedla levobočka. S manželem jsme spolu byli 23 let, ovšem klapat to přestalo už po pěti letech. Začal pít, nesnažil se. Ale rozvést se?

To by bylo to samé jako s tím levobočkem. Tak jsme zůstali spolu a měli ještě jedno dítě. Později jsem si říkala, že kvůli dětem s manželem zůstanu. A on spoléhal na to, že až děti dospějí, už nebudu chtít nic měnit. Spletl se. Požádala jsem o rozvod.

Nový život, nový nádech

Začala jsem od nuly. Po podepsání rozvodových papírů jsem najednou byla volná jako pták. Zvláštní, jak to působí na psychiku. Že se s tím podpisem znovu nadechnete. Když jsem byla dítě, byla pro mne rozvedená žena spíš k politování.

A v mém věku, to už tehdy pro mne byla stará žena a neslušelo by se, aby vábila muže. Tak jsem byla vychovávaná. Jenže najednou jsem se v té situaci ocitla já. A měla jsem po zbytek života zůstat sama? Ve 43 letech?

Kde ho hledat?

Nesváděla jsem cíleně muže, oni sami se mi nabízeli. Uvědomila jsem si, že můžu znovu žít. Začít od nuly, to není prohra, ale šance. Chodit po barech a flirtovat, to pro mě nebylo, naštěstí jsem měla možnost seznámit se i jinde.

Někdy to bylo dobré, jindy to byla katastrofa. Pravda, moc zkušeností s muži jsem neměla. Když jsem byla mladá, tak byli i tak nějak slušnější.

Jenže když si žena po letech z menšího města vyrazí do Prahy, tak musí působit jako mimozemšťanka a lákat různá individua. Říkala jsem si, jestli to budu ještě umět. Flirtovat. Jako vdaná jsem na to neměla ani pomyšlení.

Když jsem si ale vyrazila s kamarádkou, měly jsme kolem sebe hned plno mužů a já si uvědomila, že flirtování člověk používá, i když je vdaný či ženatý.

Proč jsou proutníci proutníky?

Zkrátka, když vám je někdo sympatický, tak se s ním mile bavíte. Jenže pod rouškou galantnosti se může skrývat i vypočítavost. Ano, i já potkala proutníky. Proč se jim říká proutníci?

Řekla bych, že je to podle proutkařů, kteří mají kus klacku na to, aby jim ukázal, kde je voda. V mém vysvětlení tedy žena. Proutníci mají šestý smysl na ty ženy, které snadno a rychle podlehnou. A o to jim jde. Pobavit se, udělat si čárku a jít dál.

Měla jsem různé svobodné či rozvedené kamarádky, takže společně jsme občas někam vyrazily. Jednou jsme potkaly skupinku mužů, s nimiž jsme protančili, propili a propovídali celou noc. Já jsem si rozuměla s Karlem. Byl velmi galantní.

Uměl na sebe strhnout pozornost. Dokonce takovou, že se mi kamarádky ztratily. Měla jsem oči jen pro Karla.

Ukázalo se, že má jiné

S Karlem jsme se začali stýkat. Choval se jako gentleman, to jsem moc nezažívala. Co jsem postrádala u svého muže, toho více jsem našla u Karla. Prožila jsem několik týdnů romance, která najednou ochladla tak rychle, jako přišla.

Stýkal se i s jinými ženami, a protože je často obměňoval, bylo na čase vyměnit i mne. Byla jsem zklamaná, ale ne zamilovaná,

tak jsem šla dál. Za Petrem. Mužem, kterého jsem potkala na jedné společenské akci. Vyměnili jsme si kontakty. Už ze začátku mě bombardoval e-maily. Byl milý a sympatický. Leč moc internetu je velká a já si ho tehdy „googlila“, jak říkají má vnoučata.

Hvězda z televize

O Petrovi jsem si něco zjistila. Mimo jiné i to, že se dostal na stránku, kde se scházely zhrzené ženy a psaly zde o nevěrnících. Petr tady měl své čestné místo. Říkala jsem si, že se nenechám zviklat. Byl tak pozorný. Bodejť ne, když po mně něco chtěl.

To přišlo ostatně až pak. Jeho postupy v získávání si žen byly stejné. Stejné věty při seznamování, stejná místa setkávání. Ty dámy si to na onom fóru předávaly. „Ahoj, tady Petr.

Kdybys chtěla vědět jaký, tak tento…“ psal a přidal stránku, kde se prezentovalo jeho povolání. Jevil se jako slušný podnikatel, dokonce byl několikrát v televizi.

Už se nenapálím

I na to hrál, že je slavný. Když dosáhl svého, postupně tu ženu vytěsňoval ze svého života. Naštěstí mne to poučilo provždy. Sukničkáři se chovají prakticky stejně. Dělají vše možné i nemožné.

Skoro to vypadá, jako by byla nějaká tajná škola pro sukničkáře, kde se všichni učí to samé. Proto je třeba zbystřit. Rozhodla jsem se tedy navždy změnit svůj život. Změnila jsem zaměstnání, vyměnila byt. Začala jsem s čistým štítem.

Proradná kamarádka

V nové práci jsem potkala i partu přátel, která držela pohromadě. Mezi nimi byla i Radka. Také byla nová, proto jsme si hned sedly. Docela hodně jsme se bavily, kamarádily jsme se spolu, jezdily jsme i na dovolené. „Chlapy nepotřebujeme,“ pronesla.

Věřila jsem jí. Na co muž, když jsem se vždy spálila? Bohužel Radka si ode mě začala půjčovat peníze. Pak ji vyhodili z práce. Když jsem se domáhala svých financí, stále se vymlouvala, že za chvíli je bude mít. Neměla nikdy.

Mé děti to tak nenechaly a jely za ní. Našly si, kde bydlela. A světe, div se, pobýval tam s ní i její manžel. Prostě mi sprostě lhala. Asi jsem magnet na špatné lidi, a je jedno, zda jde o chlapy, nebo kamarádky.

Liběna J. (64), Kladno

Předchozí článek
Další článek
Související články
19.6.2024
Dnes už se neohlížím. Chodím klidně domů. Nemám strach. Není to však tak dávno, kdy jsem se bála. Byla jsem tehdy rok vdovou. Neuměla jsem si představit, že bych si našla jiného muže. Jenže pak se objevil Radek. Můj nový soused. Potkali jsme se na chodbě. Rychle ta láska zhořkla Představil se mi, byl sympatický. Občas jsme se potkávali, prohodili jsme pár slov. Jednou zazvonil u mých dveř
19.6.2024
Nechápala jsem, jak někdo může zkoušet štěstí v lásce přes seznamku. Pak ale došlo i na mne. Mám kamarádku, která si prošla láskami přes seznamky nesčetněkrát. Přesto ji to nikdy neomrzelo. Zajímalo mne, co na tom tedy vidí. Nebyla nijak ošklivá, přesto jinde muže nenašla. Tajemství seznamky Lenka, má kamarádka, pracovala, chodila do společnosti, byla vždy komunikativní, zkrátka žila spol
17.6.2024
Už od dětství jsem od mámy slyšela, jen jak jsem hloupá a tlustá. Přitom jsem ze školy nosila jedničky a nadváhu jsem nikdy neměla. Asi bych měla začít seznámením mých rodičů. To totiž o mnohém vypovídá. Táta pracoval jako strojírenský odborník v zahraničním obchodě. Máma tam nastoupila po maturitě jako sekretářka. Během pár let dokázala tátu rozvést, zakázat mu stýkat se s dospělými dětmi z pr
17.6.2024
Byla moc milá a sympatická. Vždycky jsme se společně hodně nasmály. Jenže smích mě pomalu přešel. To, když jsem poznala pravý důvod jejích návštěv. Byla jsem ráda, když se do bytu vedle mě nastěhovala usměvavá paní asi tak v mém věku. Hned pozdravila, představila se a utrousila nějakou vtipnou poznámku. Ulevilo se mi. Obávala jsem se nějaké rodiny s malými dětmi, co budou křičet od rána do veče
16.6.2024
Měla jsem pochybnosti. Přišlo mi, že říká samé nesmysly. Ale měla pravdu. V dobrém i zlém se všechny kartářčiny předpovědi vyplnily do puntíku přesně! Ke kartářce jsem chodila pravidelně už několik let a byla s její předpovědí vždy spokojená. Znala jsem i její dceru, která převzala živnost po matce. Vlastně se ty dvě střídaly, a tak si mě přehodily. Prý potřebuji jiný přístup než předtím.Moc sy
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
6 nejbizarnějších vozidel
epochaplus.cz
6 nejbizarnějších vozidel
Kabina, sedačky, volant a nejčastěji 4 kola. Auta či vozidla však nemusejí vypadat vždy takto! Jaké nejbláznivější nápady vznikly v hlavách designérů a techniků, ale nakonec se neujaly? 1/ Přidat kola! OctoAuto (1911) Na počátku 20. století jsou silnice samá díra. Auto se špatně ovládá a kola dostávají zabrat! „Čtyři jsou málo,“ domnívá se americký
Přinese Lutovské rozvod konečně klid?
nasehvezdy.cz
Přinese Lutovské rozvod konečně klid?
Moderátorka Iveta Lutovská (41) si může konečně oddychnout. Rozvodové řízení s podnikatelem Jaroslavem Vítem (47), které se táhlo několik měsíců a bylo pro ni velmi bolestivé, je u konce a ona je opět
Města zaplavily gangy malých kolportérů
epochalnisvet.cz
Města zaplavily gangy malých kolportérů
„Mnoho mužů může najít zaměstnání prodejem novin.“ Těmito slovy začíná Benjamin Day, vydavatel deníku New York Sun, v roce 1833 inzerát, v němž hledá kolportéry pro své noviny…K jeho překvapení se však nepřihlásí žádný dospělý, ale desetiletý chlapec!   Za prvního kolportéra, pouličního prodavače novin, lze považovat irského imigranta Bernarda Flahertyho (1824–1876), jenž zareagoval na
Bil se kardinál Harrach za církevní restituce?
historyplus.cz
Bil se kardinál Harrach za církevní restituce?
Hlavou se kardinálovi honí temné myšlenky. Nejraději by všechno vzdal a užíval si klidu. Neustálé lavírování mezi snahou utužit v zemi katolickou víru a nezpronevěřit se svému svědomí ho ničí. Nakonec se ale rozhodne znovu bojovat.   „Násilím se ničeho dosáhnout nedá,“ povzdechne si v tichu své pracovny kardinál Arnošt Vojtěch z Harrachu (1598‒1667). Ještě že arcibiskupství získalo
Tajuplná Šumava: Hrůzu nahánějící umrlčí prkna
epochanacestach.cz
Tajuplná Šumava: Hrůzu nahánějící umrlčí prkna
Úcta k zemřelým se projevuje v každém koutě světa i naší republiky trochu jinak. Šumavští si osvojili velmi svérázný zvyk – stavění umrlčích prken, ze kterých se stalo podivné memento smrti a prostředek, jakým mrtvé uctívat a často i s nimi promlouvat. Mohla v sobě lože nebožtíků soustřeďovat negativní energii zemřelých a prostupovat i do
Nenašel snad duch zavražděného prezidenta až do dnešních dnů klid?
enigmaplus.cz
Nenašel snad duch zavražděného prezidenta až do dnešních dnů klid?
Duch bývalého 16. amerického prezidenta Abrahama Lincolna prý bývá poměrně často spatřován, jak bloudí ve washingtonském Bílém domě… [gallery ids="141907,141906,141908"] Věštecký sen Paní Lincolnov
Bohémský interiér s pařížským šarmem
rezidenceonline.cz
Bohémský interiér s pařížským šarmem
Zcela nový projekt, vybavený odborníky na design z LUXXU, byl promyšlen do nejmenších detailů a evokuje francouzskou klasiku s dotekem historie. Exkluzivní realizace je tak ztělesněním pronikavého kouzla a elegance půvabné metropole země galského kohouta a jejího životního stylu. Hned po vstupu do nitra charismatického bytu je téměř hmatatelně cítit vůni panujícího avantgardního stylu –
Krásné nohy? Žádný problém!
nejsemsama.cz
Krásné nohy? Žádný problém!
Nohy vás nosí celý den, a tak byste jim měla věnovat náležitou pozornost. Jenom tak se vyhnete nejrůznějším problémům. Následující návod platí pro všechny nehty na nohou, ale pro palce především, zde je riziko zarůstání největší. Nejdříve dopřejte prstu teplou koupel a do vody přijdete hodně soli. Horká voda změkčí kůži kolem nehtu a sůl pomůže s dezinfekcí
Pečená jehněčí kýta na česneku
tisicereceptu.cz
Pečená jehněčí kýta na česneku
Francouzi nadají dopustit na pečené jehně na česneku s rozmarýnovými bramborami. Ingredience 1 jehněčí kýta s kostí 5 stroužků česneku olivový olej sůl, pepř 5 snítek rozmarýnu 1 kg malých
Původ známých pohádek: Znásilnění, mučení a smrt ve velkém
21stoleti.cz
Původ známých pohádek: Znásilnění, mučení a smrt ve velkém
Pohádky, které dnes známe a milujeme, jsou oproti svým původním verzím jen slabými odvary. Jádra mrazivých nebo lechtivých příběhů, z nichž kdysi povstaly, v nich nicméně přetrvávají dodnes.  
Její smrt nikdy nepřebolí
skutecnepribehy.cz
Její smrt nikdy nepřebolí
Nikdy to nevymažu z hlavy. Ten den, kdy jsem se šla rozloučit s mojí dcerou. Neskutečná bolest, když víte, že je to poslední rozloučení. Monika byla zdravá, chytrá a krásná holčička. Nebyly s ní velké problémy v pubertě, když dospěla, byla úspěšná. Měla život před sebou Měla své plány. Vystudovala, našla si dobré místo a potkala Honzu, s nímž se chtěli vzít.
Výstava Na led! představuje hokej a bruslení  v obrazech
iluxus.cz
Výstava Na led! představuje hokej a bruslení v obrazech
Fenoménu hokeje a bruslení ve výtvarném umění se věnuje výstava Národní galerie Praha (NGP), která pro návštěvníky znovu otevírá Palác Kinských na Staroměstském náměstí. Výstava představí téměř sto pr