Domů     V nemocnici se vše změnilo!
V nemocnici se vše změnilo!

Po letech jsem se setkala se svojí studentskou láskou. Z nespokojeného manželství jsem odešla a nelitovala. Dnes jsem opět šťastná.

V sedmnácti letech jsem začala chodit s Jindrou, byl to nejhezčí kluk ze školy. Mé kamarádce se samozřejmě líbil taky.

Když jsem strávila tři týdny po operaci slepáku v nemocnici, řekla mi Klára, že Jindra balil nějakou holku z prváku, prý je viděla, jak se líbají. Tak jsem se na Jindru naštvala a začala ho ignorovat. Když si se mnou chtěl promluvit, řekla jsem, že není o čem.

Tak náš vztah skončil. Později jsem se dozvěděla, že si to kamarádka vymyslela. To už jsem ale chodila s Josefem.

A byla svatba!

Pepa byl můj první kluk, co se týká intimních záležitostí. Byla jsem do něj zamilovaná, myslela jsem, že to je ten nejlepší mužský, jakého jsem mohla potkat!

Já nezkušená, devatenáctiletá holka a on chlap před třicítkou, který se už chtěl oženit a založit rodinu. Máma mi to rozmlouvala, ale já si nenechala radit, a tak byla svatba.

Konečně se dočkal syna

Brzy se narodila Janička. Nemohu říct, že by byl Pepa špatný chlap a táta, ale byl děsný pedant na všechno. Dokázal domů přinést slušné peníze, chodil na přesčasy, nijak jsme nestrádali.

Když bylo malé přes rok, rozhodl, že bychom mohli mít druhé dítě, prý by chtěl syna. Narodila se další holčička. Josef se o holky staral až pedantsky. Těšila jsem se, že půjdu do práce, až ta mladší bude mít tři roky, ale zase bylo rozhodnuto.

Třetí pokus o syna. Když se narodil Vašík, Josef zářil radostí. To jeho pedantství ho ale nepustilo.

Vážná autonehoda

Tolikrát jsem si vzpomněla na Jindru, sice to bylo tenkrát jen vodění za ruku a sem tam pusa, ale věřím, že Jindra by určitě nebyl takový pedant. To jsem ale nečekala, že se naše cesty ještě setkají.

Pepa se začal chovat divně, na všechno nadával a s ničím nebyl spokojený. A pak přišlo to nejhorší. Můj muž měl ošklivou nehodu, náklaďák, který vyjel z lesní cesty, mu nedal přednost.

Jenom mě pořád sekýroval

Do nemocnice jsem za ním chodila denně. Ale ani tam se ke mně nechoval pěkně, byl tím úrazem asi podrážděný.

Vyžadoval mé každodenní návštěvy, pořád jsem mu musela vypravovat, co je nového, nevěděla jsem, co už mu mám povídat, můj život byla práce a pak návštěva v nemocnici, děti byly na internátě.

Ležel s ním na pokoji

Jednou, když jsem za ním zase přišla, ležel na vedlejší posteli muž, který mi byl povědomý. Byl to Jindra. Josef mě zase osočoval a on ho setřel: „To se nestydíte svou ženu tahle sekýrovat?

Ona chodí do práce, denně si na vás udělá čas, přinese, na co máte chuť, a vám to není dost?“ Manžel se divil, odkud se s Jindrou známe. „To je spolužák z ekonomky,“ odpověděla jsem a pomlčela o tom, že jsme byli něco víc.

Vzpomínky

Za mužem jsem chodila do nemocnice ještě dlouho. Jednou jsem cestou ze špitálu potkala Jindru. „Báro, můžu tě pozvat na kafe?“ zeptal se. Odmítla jsem. Jindra smutně prohlásil, že to je škoda a že na tom není nic špatného, když si jako staří známí popovídáme.

Stejně jsem odmítla. Cestou domů jsem vzpomínala na naše studentská léta a ptala se sama sebe, jaký má asi Jindra život. Pepovi se naštěstí zranění dobře hojila, ale stával se z něho protivný mrzout.

Celé odpoledne spolu

Jednoho dne jsem se zase náhodně potkala s Jindrou. Chvíli jsme se bavili na ulici a já jsem mu navrhla, abychom si šli někam sednout. Dala jsem si skleničku vína a rozpovídala se o Pepovi. „Taky jsem si zažil své, žena mě podváděla,“ řekl Jindřich.

Byl už několik let rozvedený. Až po tolika letech jsem mu prozradila, proč jsem ho tenkrát pustila k vodě, uvěřila jsem raději kamarádce. Strávila jsem s Jindrou celé odpoledne a bylo mi s ním moc fajn. Chtěl se znovu sejít. Váhala jsem a řekla, že mu zavolám.

Moje srdce promluvilo

Josef měl zase svůj den. Pořád mě sekýroval. Rozbrečela jsem se, práskla dveřmi a venku zavolala Jindrovi. Za půl hodiny jsme spolu seděli v příjemné kavárně a zase jsem si vylévala srdce. „Nevím, co mě k němu ještě vůbec táhne, děti odrostly.

Já už to s ním nevydržím. Nebudu dál tolerovat ty jeho slovní projevy a nálady,“ řekla jsem. Jindra mě objal. „Neplakej,“ hladil mě po vlasech. Měla jsem pocit, že mi je znovu sedmnáct a toužím být s ním.

To se mi splnilo o několik dní později, když jsem se po další hádce s manželem, objevila u něho doma.

Byl to osud

Začali jsme se tajně scházet. Můj muž něco tušil a začal být ještě náladovější. Dopadlo to tak, že jsem odešla k Jindrovi. „Doufám, že mi zase neutečeš, když jsme se konečně setkali, po tolika letech.

To není náhoda, ale osud, že jsem v nemocnici ležel na pokoji s tvým mužem, pak to setkání ve městě, ačkoliv jsme se nikdy za ta léta nikde nepotkali. Asi jsme si souzeni.“

Užíváme si radostí života

Naše láska měla pokračování. Josef mi s rozvodem nedělal žádné problémy, došlo mu, že s ním už dál nebudu. Se svou staronovou láskou jsme si užívali života.

Začali jsme chodit do tanečních pro dospělé, pravidelně hrát kuželky a na dovolené jsme chodili po horách. Prostě jsme navázali na našich sladkých sedmnáct, i když nám je už o několik desetiletí víc. Děti říkaly, že jsme jako dvacítky.

Po roce společného bydlení jsme se s Jindrou vzali. Pořád si užíváme radostí života, někdy i bláznivé nápady a Jindra na ně říká, že plujeme proti času. Už i já si říkám, že to musel být skutečně v té nemocnici osud. Že jsem potkala své štěstí.

Bára T. (62), České Budějovice

Předchozí článek
Související články
25.6.2024
Zamilovala jsem se do kluka, kterého jsem občas potkávala. Tajně, nikdo o tom nevěděl, on už vůbec ne. Jenomže tu byl problém − měl holku. Moje sny o princi se nesplnily. Celé roky jsem snila, ale zbytečně. Nebyla jsem ani dost hezká, ani dost zajímavá. Toužila jsem po dětech, po rodině, a to mladí mužové zpravidla neradi slyší. Záviděla jsem svým spolužačkám ze základní školy. Nebyla jsem o
16.6.2024
Po letech jsem zjistila, že jsem kvůli dcerám a vnoučatům odsunula svého manžela na druhou kolej. Je ještě čas všechno napravit? Situace nebyla vůbec radostná. S manželem máme dvě dcery, moje zlatíčka. Bohužel se obě, stejně jako já, rychle vdaly a měly děti. Vždycky jsem pro ně chtěla ten nejlepší život a kariéru. Ale dobře, vybraly si tohle. Tak jsem jim chtěla pomoci, jak jen to půjde. Rozho
11.6.2024
Na muže jsem štěstí neměla, a tak jsem se spíše ze zvědavosti přihlásila na seznamku. Lásku jsem ani nehledala, ale ona si mě stejně našla. Mnoho z nás dá na první dojem a věří v lásku na první pohled. V případě mě a Tondy byl průběh seznámení, vztahu i hledání společné cesty úplně jiný. Dá se říct, že opačný. Od rozčarování a neporozumění jsme se nakonec dostali až k lásce, která stále trvá. U
11.6.2024
Bylo mi devatenáct, pracovala jsem jako sekretářka v podnikovém časopise v našem městě a těšila jsem se z vážné známosti. S Milošem jsme spolu už bydleli. Všechno nasvědčovalo tomu, že mě brzy požádá o ruku. Skutečnost, že koupil zájezd do Jugoslávie, jsem uvítala. Bylo pravděpodobné, že Miloš mě na horké pláži při západu slunce požádá o ruku. Anebo to udělá v romantické hospůdce na břehu moře.
29.5.2024
Byl máj, a tak jsem se k smrti zamilovala. Dokonce tak, že jsme s Martinem plánovali tajnou svatbu v okresním městě. Byl máj. Vidím to jako dnes: blížila jsem se k venkovskému nádraží v letních šatech. K vlaku vedla cesta vroubená rozkvetlými třešněmi. Vlak měl jen patnáct minut zpoždění, to byla taky dobrá zpráva. Když přisupěl, Martin mával z otevřeného okýnka a vesele volal: „Máš občanku?“ V
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Stínicí prvky zvyšují uživatelský komfort
rezidenceonline.cz
Stínicí prvky zvyšují uživatelský komfort
Jsou nejen praktickým doplňkem, který chrání před slunečním zářením, teplem a nežádoucími pohledy, ale podílejí se rovněž na estetických kvalitách interiéru: dotvářejí totiž celkový vzhled a výslednou atmosféru obytného prostoru. Vnitřní i vnější stínicí prvky zvyšují soukromí a zároveň dodávají interiéru styl a eleganci. K jejich dalším přednostem patří zvýšení akustické a tepelné izolace místností,
 Miss Tourism World Czech Republic 2024! Večer spojující krásu, podnikání a charitu se blíží!
epochanacestach.cz
Miss Tourism World Czech Republic 2024! Večer spojující krásu, podnikání a charitu se blíží!
Business & Missology Fashion Event! Tuto jedinečnou událost pořádá Agentura Black&White Productions ve spolupráci s Restaurantem Střelecký ostrov, dne 27. 6. 2024. Můžete se těšit nejen na zajímavý program, ale také módní přehlídku s nejkrásnějšími misskami světa, které přicházejí z Česka, Maďarska, Polska a Slovenska. Mezi nimi bude také česká modelka Karolína Gorylová, která se stala
Domácí lasagne se špenátem a ricottou
tisicereceptu.cz
Domácí lasagne se špenátem a ricottou
Suroviny 12 plátů lasagní 600 g špenátu 250 g ricotty 1 stroužek česneku 1 lžíce oliv. oleje sůl pepř Na omáčku 850 ml mléka 50 g másla 50 g hladké mouky 50 g parmazánu špetka mušká
4 slavní filozofové ve zbrani: Bojoval Descartes na Bílé hoře?
historyplus.cz
4 slavní filozofové ve zbrani: Bojoval Descartes na Bílé hoře?
Na zasněžených pláních se povalují stovky mrtvých. Již několikátý den se Athéňané snaží zdolat odpor nepřátel, bohužel marně. Musejí se stáhnout. „Pomozte mu,“ naléhá Sokrates, podpírající jednoho ze zraněných vojáků. Přes zamrzlou řeku pak šlape bos a bojuje, co mu síly stačí! Chybí málo a je vyznamenán za statečnost. Medaili mu ale nakonec „vyfoukne“ jeho
Star Island: Kdo zemře tragicky, vstane jako přízrak!
enigmaplus.cz
Star Island: Kdo zemře tragicky, vstane jako přízrak!
Star Island, ležící v Atlantském oceánu 10 kilometrů od amerického státu New Hampshire, byl osídlen kolem roku 1600 přistěhovaleckými rybáři. Od té doby toho o něm koluje mnoho – zejména historky o pi
Doma jako v salonu. Nechte se hýčkat novým Braun Skin i-expert
iluxus.cz
Doma jako v salonu. Nechte se hýčkat novým Braun Skin i-expert
Představte si, že byste mohli mít hladkou pokožku bez námahy s návštěvami kosmetických salonů. Braun přináší revoluci v péči o tělo s Braun Skin i-expert, prvním IPL systémem na světě, který se učí a
Nejstarší víno v tekuté podobě objeveno ve 2000 let staré římské hrobce
21stoleti.cz
Nejstarší víno v tekuté podobě objeveno ve 2000 let staré římské hrobce
Doposud bylo za nejstarší víno v tekuté podobě považováno to objevené v římské hrobce při vykopávkách poblíž německého města Špýr. Nalezeno bylo v roce 1867 a datováno do roku 325. Nyní bylo ve španěl
Vítejte na Měsíci v roce 2075!
epochaplus.cz
Vítejte na Měsíci v roce 2075!
Nad Mořem klidu po 350 hodinách zapadá Slunce. Nasedněte do vodíkového transportéru a po dálnici ze zpevněného regolitu se vraťte do příbytku. Uvnitř můžete sundat skafandr, z okna zamávat svítící zeměkouli a jít spát… Jsme na Měsíci a píše se rok 2075. Uplynulo více než 50 let od chvíle, kdy lidstvo poprvé stanulo na jiném
Nejšťastnější mladá paní na celém světě
skutecnepribehy.cz
Nejšťastnější mladá paní na celém světě
Zamilovala jsem se do kluka, kterého jsem občas potkávala. Tajně, nikdo o tom nevěděl, on už vůbec ne. Jenomže tu byl problém − měl holku. Moje sny o princi se nesplnily. Celé roky jsem snila, ale zbytečně. Nebyla jsem ani dost hezká, ani dost zajímavá. Toužila jsem po dětech, po rodině, a to mladí mužové zpravidla neradi slyší.
U Blažků doma teď idylka věru nehrozí
nasehvezdy.cz
U Blažků doma teď idylka věru nehrozí
Starosti má herec Filip Blažek (50) s manželkou Jolanou (44). Ta nedávno ostře zkritizovala poprsí herečky Veroniky Arichtevy (38), která podle ní po porodu nemá v dekoltu nic výstavního, čímž si vysl
Pestrobarevné a voňavé gelové svíčky
nejsemsama.cz
Pestrobarevné a voňavé gelové svíčky
Gelové svíčky vypadají vždy úchvatně. Můžete si je jednoduše vyrobit sami doma a vyzdobit si je podle vlastního vkusu, nálady a fantazie. Budou skvělou volbou i jako originální dárek pro vaše blízké. A . Potřebovat budete buď sadu na výrobu gelových svíček (seženete ji v hobby obchodech nebo některých papírnictvích), nebo si koupíte jednotlivě gel na výrobu svíček, barvivo na
Botanici z Masarykovy univerzity zdokumentovali v Brně 1 492 planých druhů rostlin
epochalnisvet.cz
Botanici z Masarykovy univerzity zdokumentovali v Brně 1 492 planých druhů rostlin
Z nejnovější studie, která zmapovala výskyt planých rostlin na území Brna, vyplývá, že ve městě se vyskytuje 1 492 druhů planých nebo samovolně zplanělých rostlin, z nichž 255 patří mezi ohrožené druhy. Tým botaniků z Masarykovy univerzity pod vedením Zdeňky Lososové na studii pracoval více než 10 let a rozšíření druhů zdokumentoval na jednotlivých mapách.