Domů     Kamarádka má děti s mým manželem
Kamarádka má děti s mým manželem

Naprostá náhoda odhalila dávné tajemství. Zrada mého manžela a nejlepší kamarádky vyšla najevo po čtvrt století! To jsem nečekala.

Svoji nejlepší kamarádku jsem znala už od školky a společně jsme prožily dětství i dospívání. Chodily jsme spolu hrát tenis, tancovat i za kluky. Nebylo jediné tajemství, které bychom před sebou měly. Byly jsme jako jedna duše a jedno tělo.

Neuměla jsem si představit, že by se naše cesty mohly někdy rozejít. A také ne.

Sdílely jsme své životy

Přes různé životní peripetie jsme si byly stále blízké. Také v našich životech bylo vše dost podobné. Jen já jsem se dřív vdala. Helena nějak neměla štěstí na pořádného kluka.

A na rozdíl ode mne, která si vzala hned toho druhého, který byl opravdu velkou láskou mého života, ona toho pravého ne a ne najít.

A tak šla na mateřskou až o pár let později než já. Na rozdíl ode mě se nikdy nevdala. S muži to měla prostě podivné, a i když jsme je probíraly, začala jsem mít časem pocit, že v tomto směru má přede mnou Helena přece jen nějaké tajemství.

Ale nechtěla jsem to z ní lámat. Ostatně, každý máme právo na své soukromí.

Jako moje sestra

Abych se přiznala, dokonce jsem si myslela, že je možná na holky… Nějaký čas jsem ji dokonce podezírala, že má přítelkyni, partnerku, ale nechtěla jsem se vyptávat na něco, co ona evidentně považovala za tabu.

Já bych ji přece nikdy nesoudila a takovéto předsudky šly úplně mimo mě! I tak jsme ale k sobě blízko měly.

Dokonce mě i napadlo, jestli nakonec není zamilovaná do mě…Když porodila druhé dítě, hodně jsem jí pomáhala, aby nebyla na všechno sama. Dokonce i finančně! Koneckonců, bydlela hned ve vedlejším vchodě, tak jsme byly věčně jedna u druhé. Ona mi také pomáhala, když ještě byla bezdětná.

Chtěli znát svůj původ

Naši potomci se samozřejmě znali odmalička a vyrůstali spolu, i když měli trochu věkový rozdíl, ale pět let nic není. A to jim zůstalo až do dospělosti. Vlastně jsme byli všichni taková velká rodina a můj muž nám to s klidem sobě vlastním toleroval.

Hodně pracoval, měl svůj volejbal a byl rád, že doma nemá ženu, která se stopkami čeká na jeho příchod. Naši kluci měli zálibu v genealogii, zkoušeli pátrat po předcích a pořád někde něco studovali.

Jednou někde narazili na stránku, která slibovala podrobný rozbor DNA, včetně původu.

Hledali vzdálené příbuzné

A navíc pak mohou prý přes internet najít i vzdálené příbuzné, o kterých nemáme ani zdání! Jeden rozbor stál přes tisíc korun. Nějak si na to našetřily, protože my s mužem jsme takhle peníze odmítli vyhazovat. Stačilo si tedy odebrat sliny podle návodu a někam je poslat.

Za pár týdnů přišla vypracovaná zpráva z nějaké laboratoře a certifikát pravosti. Byla jsem samozřejmě u toho, když se moje a kamarádčiny děti sešly. Přizvaly nás obě taky, prý bude legrace! Docela se mi ulevilo, že už Helena o všem ví a nic nenamítá.

To, co jsme se všichni dozvěděli, nás ale doslova šokovalo. Vlastně všechny ne. Helena znala výsledek už předem. A já původně její rozpoložení přikládala tomu, že ji její děti neposlechly. Když jsem k nim dorazila, vůbec nemluvila.

Takhle podrážděnou jsem ji skoro neznala. Kdybych jen tušila…

Věřila na zázrak

Hned po otevření oněch dokumentů by se v nás všech krve nedořezal. Vyplývalo z nich totiž, že moje děti a kamarádčiny děti jsou v příbuzenském vztahu. Poloviční sourozenci! Snad ještě víc než já byly zaskočeny mé děti, nebo spíš všechny naše děti.

„Co to má znamenat?“ vykřikl rozhořčeně můj starší syn a tázavě se zadíval na o dost mladšího kamarádčina syna Matěje.

Ten jen zaraženě mlčel, protože ani on nic o svém otci nevěděl! „Heleno, vysvětli nám to!“ vyzvala jsem kamarádku. Nezbývalo jí nic jiného než se přiznat. Svoje dvě děti měla s mým manželem! Všichni jsme oněměli.

Byli si podobní

Začala nesmyslně blekotat: „Víš, nebylo to tak, jak si myslíš. On mi jen pomohl mít vytoužené děti. Jinak mezi námi nic nebylo!“ tvrdila a já měla co dělat, abych se na ni nevrhla. Najednou mi bylo vše jasné. To proto si naši kluci tak rozuměli. To proto mi kolikrát připadalo, že jsou si podobní.

Ještě jsem se tomu vždycky smála, že vypadají jako sourozenci. Dokonce jsem si zpětně vybavila okamžik, kdy jsem to říkala před Helenou.

„Holka, nepřijde ti, že jsou si ti naši kluci podobní jako vejce vejci?“ smála jsem se tehdy s tím, že jak jsou spolu stále, přebírají už i stejná gesta.

Jak mi to mohli udělat?

Na rozdíl ode mě jí to tehdy směšné nepřipadalo. Zatvářila se tak divně, a dokonce zbledla! Vůbec jsem tomu nerozuměla a domnívala jsem se, že jsem se jí něčím dotkla… Teď bylo vše jasné. Vůbec jsem nevěděla, co řeknu manželovi, až přijde večer z práce.

Jak se mi mohl celé ty roky dívat do očí? A měl s ní poměr, nebo to byl jen nějaký úlet? Vlastně dvojnásobný úlet! To neznělo moc pravděpodobně.

Já už ale nevěděla, čemu věřit… Žil vlastně v bigamii, či jak to nazvat… Kluci se sebrali, vrhli na Helenu nenávistný pohled a utekli.

Nikdo z nás nechápal

Já se zdekovala hned za nimi. Jednak jsem neměla slov a pak mi bylo jasné, že tam v tu chvíli nejsem jediná raněná. Její děti se s nepopsatelným zmatkem a smutkem koukaly na Helenu, tak jsem je nechala, ať si vše vysvětlí. I já si vše potřebovala ujasnit!

Pocity se ve mně praly. Chvíli jsem toužila uškrtit manžela a chvíli zase Helenu.

Cítila jsem se podvedená, což jsem také byla. Nikdy by mě nenapadlo, že by mě mohl Petr vyměnit. Vždyť jsme si tak hezky žili. A říkal mi, jak mě miluje. Po příchodu domů jsem si zalezla do ložnice pod peřinu a začala brečet.

Usnula jsem a probudila se až o půlnoci. Na kuchyňském stole na mě čekal dopis.

Zradu mu odpustit nemohu

Petr se mi v něm omlouval. Tvrdil, jak moc mě miluje. Prý ho o děti požádala Helena. Byla tehdy zoufalá, protože nikoho neměla a nikoho ani nehledala. Neměla muže ráda! Od mého muže chtěla jen jediné. Získat dvě děti!

Nakonec jí prý vyhověl jen z lítosti. Jeho tvrzením jsem moc nevěřila. Helena byla odjakživa moc hezká. O hodně hezčí než já! Obdivovala jsem ji pro štíhlou postavu a krásné dlouhé vlasy. Nešlo mi na rozum, že nemá muže ani přítele.

Ale rozvádět jsem se nechtěla. Nechtěla jsem zůstat sama a nechtěla jsem řešit ani společný majetek. A tak se tvářím, že všem manželovým tvrzením věřím. A že jsem mu odpustila. Ale není to pravda. Na zradu se nedá zapomenout! Jen Helenu už nevídám.

Alena P. (59), Litvínov

reklama
Související články
4.5.2024
Stejně jako máma jsem byla posedlá vzhledem. U ní jsem to nenáviděla, a přitom jsem dusila svoji dceru. Moje matka měla štěstí, že se vdala za úspěšného muže. Můj otec vydělával dost peněz, takže ona mohla být doma a starat se o sebe. Zastávala názor, že žena musí být prostě krásná. Tento styl výchovy jsem převzala od ní i já, ačkoli jsem to nenáviděla. Jak se to stalo? Snadno. „Nepoveden
3.5.2024
Tereza je naše vymodlené dítě. Dlouho se nám nedařilo počít, ale nakonec se na nás usmálo štěstí. I když pak se od nás zase odvrátilo. S Vláďou jsme se seznámili, když nám bylo už 35 let. Oba jsme toužili po rodině, ale před tím jsme nenašli vhodné partnery. Osudový muž Vláďa Jakmile jsme narazili na sebe, oba jsme věděli, že to je přesně ono. Proto jsme ani neotáleli a dohodli jsme se, ž
2.5.2024
Po smrti nevlastního otce se stalo to nejhorší, co mě mohlo potkat. Dědictví zasáhlo do mého života nelítostně, ten domek jsem musela rychle opustit. Nevlastního otce jsem měla moc ráda. Maminka si ho vzala, když mi bylo pět let. Vycházela jsem s ním dokonce lépe než s mámou. Spolu pak měli syna Vojtu. Máma Vojtu rozmazlovala a stavěla nás proti sobě. Byla jsem ráda, když jsem vypadla po učňáku
1.5.2024
Tehdy jsem byla sama ještě dítě! Pozdě jsem litovala, že jsem své miminko dala k adopci, ale neměla jsem na výběr. Po letech si mě však našlo! Je to tak dávno, a přesto se na to nedá zapomenout! Stále to strašně bolí. Bylo mi šestnáct, když jsem se zamilovala do vojáka, který sloužil v našem městě. Myslela jsem si, že to je láska na celý život. Když jsem otěhotněla, úmyslně jsem našim neřekla n
29.4.2024
Čekaly jsme s mámou na tátu. Ohlásil, že si přijde pro věci. Rodiče procházeli složitým rozvodem a hádali se kvůli majetku. Naši koupili chalupu, když jsem byla ještě malá. Ze zchátralého stavení udělali společnými silami malebnou vilku. A ze sadu plného starých stromů a v neposlední řadě kopřiv, vysokých jako urostlý chlap, tak pěknou zahradu, že o ní vyšel článek v časopise Zahrádkář, dodn
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Grilovaný camembert
tisicereceptu.cz
Grilovaný camembert
Suroviny 4 camemberty 4 lžíce olivového oleje 1 snítka čerstvého rozmarýnu 1 snítka čerstvého tymiánu špetka soli mletý černý pepř 2 stroužky česneku Můžete si vymyslet svou vlastní marinádu
Zdánlivě neškodná panda: Mírumilovný vegetarián s kruhy pod očima
epochaplus.cz
Zdánlivě neškodná panda: Mírumilovný vegetarián s kruhy pod očima
Za sklem se tísní desítky lidí, někteří nadšeně vytahují mobily a zběsile fotí. Na druhé straně si v klidu vysedává robustní pandí samec. S nezájmem chroupá bambus, když mu potrava dojde, stačí se převalit na bok a natáhnout pracku. Život pandy má do akčnosti hodně daleko. Když se řekne panda velká, většině populace okamžitě vytane na mysl
Má už Petruchové tak akorát dost?
nasehvezdy.cz
Má už Petruchové tak akorát dost?
Už dlouhé měsíce ze zákulisí televize Nova unikají pikantní informace. Říká se, že Lucii Borhyové (46) dělá čím dál větší naschvály její mladší kolegyně Veronika Petruchová (29). Nejenom že se snaží
Sladký dar bohů i lidí: Medová kouzla napříč staletími
enigmaplus.cz
Sladký dar bohů i lidí: Medová kouzla napříč staletími
Tekutá esence slunečního svitu a květinové magie, med je daleko více než jen lahodné ochucení. Po staletí je uctívaný jako pokrm bohů i lidí, tento zlatavý elixír skrývá v sobě sílu, která uzdravuje t
Aby hubnutí mělo svůj efekt
nejsemsama.cz
Aby hubnutí mělo svůj efekt
Pokoušíte se zhubnout, ale nejde to a jenom se cítíte ztrápená hlady? Příčiny mohou být hlubšího rázu. Pocit hladu ovlivňuje spousta faktorů – vyvážený jídelníček, stres, kvalita spánku, užívání léků, práce na směny či fyzický výkon. Na vině ale může být i hormonální nerovnováha. Které hormony mohou bránit hubnutí? Hormonů je spousta a řídí různé procesy v
Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21
iluxus.cz
Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21
V samém srdci Prahy se nachází restaurace Apelace 21, o níž jsme psali zde - nicméně, je známá svým unikátním přístupem k gastronomii a vínu. Tento měsíc se rozhodla rozšířit své horizonty a nabídnout
Obléhání Bělehradu: Zahnala Turky na útěk ohňová stěna?
historyplus.cz
Obléhání Bělehradu: Zahnala Turky na útěk ohňová stěna?
Vypadá to zle. Turci dobyli dolní město a co nevidět obsadí i to horní. Pak se vrhnou na hradby chránící samotnou bělehradskou pevnost a je jen otázka času, kdy je ztečou. Tedy pokud Hunyadi něco neudělá. Sedmihradský vévoda má v rukávu tajnou zbraň, která se mu už jednou osvědčila. Zafunguje i tentokrát?   Turci se tlačí
Šéf ÚMCH Jiří Kotek: Pán polymerů
21stoleti.cz
Šéf ÚMCH Jiří Kotek: Pán polymerů
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Z kdysi zázračného produktu se stává veřejný nepřítel číslo jedna. Máme se ho ale bát? „Plasty nejsou zlo.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Fidel Pagés Miravé: Muž, kterému vděčíme za epidurální anestezii
epochalnisvet.cz
Fidel Pagés Miravé: Muž, kterému vděčíme za epidurální anestezii
Když mladý španělský válečný lékař během první světové války vidí utrpení raněných vojáků, hledá způsob, jak jim od bolesti rychle ulevit. Najde epidurální anestezii!   Španěl Fidel Pagés Miravé (1886–1923) vystuduje medicínu v Zaragoze na severovýchodě země. Promuje v roce 1908 a nastoupí k vojenskému zdravotnickému sboru, kde je přidělen vojenské nemocnici v madridské čtvrti
Svatyně v Makotřasech: Byla dějištěm krvavých obětních rituálů?
epochanacestach.cz
Svatyně v Makotřasech: Byla dějištěm krvavých obětních rituálů?
Je prý starší než anglické Stonehenge a egyptské pyramidy. Záhadná svatyně nedaleko od Prahy vzbuzuje otázky, na které se dosud nikomu nepodařilo najít odpověď. Možná šlo o nejstarší observatoř v Evropě, možná zde probíhaly brutální rituály. Tragické dopravní nehody na silnici z Prahy do Chomutova, která tajemným místem prochází, jsou zase přičítány zdejší temné historii. Prehistorická svatyně
Kapky deště nám přinesly štěstí
skutecnepribehy.cz
Kapky deště nám přinesly štěstí
Znali jsme se s Mirkem krátce a museli jsme se brát. Ve svatební den bylo ještě ke všemu příšerné počasí. Už jako holka jsem toužila mít letní svatbu. Před spaním jsem si představovala, jak kráčím rozkvetlou loukou v nádherných krajkových šatech ruku v ruce s urostlým ženichem, i když jsem neměla ponětí, kdo to je a kam vlastně jdeme. A mimochodem,