Domů     Jeho dvojí život mě srazil k zemi
Jeho dvojí život mě srazil k zemi

Co oči nevidí, to srdce nebolí. Této zásady se často drží zamilovaní lidé. I já jsem taková byla. Myslela jsem, že mám pohádkový vztah s tím pravým. Byla jsem příliš naivní.

Už odmalička jsem byla jako každá holčička. Věřila jsem, že jednou potkám toho pravého, tedy prince na bílém koni. Když mi bylo 29 let, můj sen se stal skutečností. Jmenoval se Zoltán, muž z Maďarska, žijící v Praze. Pro mě to byla láska na první pohled…

Filmové setkání

Se Zolim jsme se potkali vlastně úplnou náhodou. Kamarádka mě vytáhla na koktejl, protože jsme se dlouho neviděly. Když jsem přišla do baru, po chvíli jsem si uvědomila, že mě pozoruje velmi sympatický muž a usmívá se na mě.

Došlo mi, že jeho náklonost mi udělala radost. Byl to přesně můj typ. Vysoký, urostlý brunet s modrýma očima. Po další skleničce jsme na sebe narazili u baru. Ihned jsme si začali povídat a já si připadala, že ho znám celý život.

Pocházel z Budapešti, odmalička ale uměl česky, neboť jeho matka je Češka. Přiznal se, že pracuje v jedné maďarské společnosti, a tak je pravidelně deset dní v měsíci v Budapešti. Po nějaké chvíli jsme si vyměnili čísla. Hned druhý den se mi ozval.

Začali jsme spolu po telefonu flirtovat a mně se líbilo, jak i přes mobil byl neuvěřitelně galantní. Zhruba po třech dnech jsme šli na první rande. Potom přišly na řadu další a další schůzky, až se z toho stal krásný vztah.

Byla jsem konečně zadaná. Během prvního roku jsme se shodli na tom, že bydlet spolu je dobrý krok. V té době banky ještě poskytovaly stoprocentní hypotéky a ceny byly úplně jiné než dnes, a tak jsme si koupili krásný, třípokojový byt v pražských Strašnicích.

Zoltán pravidelně na více než týden odjížděl pracovně pryč. Pamatuji si, že tento čas byl pro mě vždy neskutečně dlouhý a popravdě nesnášela jsem, když takhle odjížděl.

Šok, který mě zlomil

Milovala jsem totiž ten pocit, že jsem po jeho boku, ale věděla jsem, že jeho cestování do maďarské metropole nám zajišťuje finanční nezávislost. Jeho časté telefonáty v maďarštině mě natolik ohromily, že jsem se dokonce začala tento složitý jazyk učit. Neváhala jsem a koupila jsem si maďarštinu pro samouky.

Říkala jsem si, že by nebylo na škodu pozdravit budoucího tchána a prohodit s ním pár slov v jeho rodném jazyce. Jednoho dne mě něco napadlo. Tehdy mi to přišlo jako geniální myšlenka, dnes nad tím jen kroutím hlavou.

Chtěla jsem totiž přítele překvapit v Budapešti, a tak jsme s kamarádkou vymyslely, že si uděláme hezkých pár dní v tamních lázních. Přesně jsem věděla, na jaké adrese se Zoltán v Budapešti ubytuje.

Lenka, moje kamarádka odjela na nákupy do obrovské nákupní arény poblíž nádraží Keleti a já se vydala přesně na opačnou stranu města, do Budy.

Kousek za Budínským hradem se nalézá krásná čtvrt, plná vil a především ticha, ani si náhle nepřijdete, že jste ve velkém městě.

Když jsem zazvonila u domu, nikdo nebyl doma. Šla jsem se tedy opět projít po okolí a doufala, že za nějakou dobu bude přítel v bytě. Moji idylickou procházku vystřídal šok. Po pár metrech jsem se blížila k dětskému hřišti.

Můj pohled se zastavil na šťastné mamince, která zrovna objímala svého synka. Ovšem vedle ní na lavičce, jsem spatřila mého Zoltána, kterému seděla na klíně malá holčička. V ten moment mi to všechno došlo. Můj přítel vede dvojí život.

Zničilo mě to

Po konfrontaci se mi Zoli ke všemu přiznal. S přítelkyní Noemi má dvě malé děti. Ona i jejich potomci si už zvykli na to, že tatínek kvůli práci jezdí do Prahy. V té chvíli se mi zhroutil svět.

Okamžitě jsem si přála, abychom s Lenkou odjely domů, a tak jsme nasedly do prvního vlaku zpátky do Česka.

Nevěděla jsem, co mám dělat. Nechtěla jsem být už v bytě, kde jsem bydlela se Zoltánem. Bylo tam mnoho věcí, které mi způsobovaly ještě větší bolest – fotky, magnetky z dovolených, pohledy atd. Po návratu jsem okamžitě sbalila kufry a šla k Lence.

Má pohádka se změnila v horor. Říkala jsem si, že už nikdy nebudu žádnému muži věřit. Svůj smutek jsem utápěla ve víně, odmítala hovory od Zoltána, a nakonec jsem se zhroutila a neustále se sama sebe ptala „proč zrovna já?“ Musela jsem vyhledat odbornou pomoc.

Čas ty rány snad zahojí

Návštěvy u psychologa, stěhování a čas mi opravdu pomohly. Byla jsem ale znovu na začátku, ale s daleko větším duševním „postižením“, se zkušeností, která mi bránila někomu důvěřovat. Bála jsem se s někým opět seznámit a vlastně jsem ani nechtěla.

Uběhlo pár let, co jsem se doslechla, že Zoltán už zůstal pouze v Budapešti a Prahu opustil. Já jsem nastoupila do nové práce. Nový kolektiv, zaučování a seznamování, to mi naštěstí pomohlo změnit myšlenky. Spolupráce s jedním kolegou nás sblížila.

Po pár měsících jsem bezpečně věděla, že znovu zažívám ten pocit, když mezi dvěma lidmi přeskočí jiskra. Martin, můj nový přítel a já jsme jednoho dne spolu začali bydlet. A udělali jsme dobře. Dnes máme dvě úspěšné, dospělé děti, dceru Natálii a syna Tomáše.

Nepřestávat věřit

Říkám si, že kdybych nezažila ten strašný šok se Zoltánem a slepě bych si myslela, že jsem našla toho pravého, nikdy bych nepoznala Tomáše a neměla tak úžasné děti.

Celý tento příběh jsem se rozhodla sepsat, protože bych chtěla inspirovat ty z vás, kteří jste zažili pocit „rozervaného srdce“. Věřte, že ten pravý, či pravá na vás někde čekají a setkání přijde v ten správný čas.

Karolína (53), Praha

reklama
Související články
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
16.4.2024
Byl tak vlezlý a trapný! Nakonec jsem se ale do něj zamilovala. Dokázal totiž, že je to muž, o kterého se může žena v nouzi pevně opřít. Měl a jsem o muži svého života přesnou představu a od té jsem se nehodlala vzdálit. Jakmile to nebyl pan Dokonalý, neměl šanci. A tak to bylo i s Ivanem. Potkala jsem ho v době, kdy jsem chodila s Láďou. Toho jsem nekriticky milovala. Byl to krasavec, vysporto
15.4.2024
S mužem jsme 40 let snili o Karibiku. Když jsme na něj našetřili a vyrazili jsme, vrátili jsme se do domova, který byl zcela zničen. Jako náš život. S Karlem nemáme děti. Chtěli jsme, ale nepovedlo se. O to víc jsme si chtěli užít život, abychom si řekli, že jsme jej spolu naplnili. Jezdili jsme na výlety a dopřávali si, avšak nebyli jsme tak bohatí, abychom si jen tak dovolili Karibik, o němž
14.4.2024
Rodina je základem všeho, ovšem co když ty kořeny nepoznáte už v dětství? To byl totiž přesně můj případ a tehdy se začal psát můj katastrofický životní osud. Celý život a stále je to ve mně. Je mi 81 let a lituji, že jsem prožila tolik let v bolesti. Přitom stačilo být tvrdší. Jenže zkušenosti získáváme postupně, a proto dnes kroutíme hlavou nad tím, co jsme kdysi udělali a jak jsme si život z
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
epochaplus.cz
Tanzanit: Nejkrásnější modrý kámen
Většina drahých kamenů má za sebou stovky či tisíce let, po které je lidé obdivují. Může být proto překvapením, že od objevu jednoho z nejvzácnějších drahokamů uplynulo teprve 57 let. Na světě přitom existuje jen jediný jeho zdroj a očekává se, že bude vyčerpán během následujících 20 až 30 let. Jak název tohoto kamene napovídá,
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
epochanacestach.cz
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
Přejdeme-li od katedrále ulicí 1. máje a přes Náměstí republiky, po necelém kilometru se před námi otevře pohled na další významnou olomouckou církevní památku – kostel svatého Mořice. Ten je svou kapacitou 4000 věřících největší gotickou svatyní na Moravě a první písemná zmínka o něm pochází už z roku 1257, i když v 15. století bylo třeba
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
enigmaplus.cz
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
Záhada jednoho z nejzvučnějších případů UFO v zemi, pokřtěného tiskem jako argentinský případ Roswell, dodnes přetrvává v paměti argentinských ufologů i ufologů z různých částí světa. Byl tak pojmenov
Salát z červeného zelí a pomeranče
tisicereceptu.cz
Salát z červeného zelí a pomeranče
Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči. Potřebujete 1 menší červené zelí 2 červené cibule 1 jablko 250 g vařené červené řepy 50 g vlašských ořechů 1 pomeranč 3 lží
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
historyplus.cz
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
Zadumaně si prohlíží fresky na stěnách rotundy sv. Kateřiny. Připomínají mu slavnou minulost jeho rodu. I Konrád II. Ota by se rád do historie dynastie Přemyslovců zapsal výrazným písmem. Ctižádost mu k tomu nechybí… Ambiciózní povahu nejspíš zdědil po svém otci. Konrád II. Ota (1136/1141–1191) totiž přichází na svět jako dědic vládce znojemského údělu Konráda
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
skutecnepribehy.cz
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly
Každá někdy „potřebujeme“
nejsemsama.cz
Každá někdy „potřebujeme“
Mluvit o potížích souvisejících s toaletou není vždy snadné. Jako by neměla močový měchýř každá žena. Jeho správná funkce může odrážet vaše celkové zdraví. Jak stárneme, mění se i močový měchýř. Elastická tkáň močového měchýře se stává méně pružnou, a měchýř najednou nedokáže pojmout tolik moči jako dříve. Musíte tedy chodit častěji na záchod. Navíc ochabuje stěna močového měchýře a svaly pánevního
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
iluxus.cz
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
Louis Vuitton uvádí novou kolekci kabelek Low Key, která zaujme elegantním a sofistikovaným designem. V úvodu se představují dva modely, které vynikají minimalistickým přístupem a nadčasovým stylem Lo
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
nasehvezdy.cz
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
Dokonalé štěstí prožívá herečka Beáta Kaňoková (35) ze seriálu Zlatá labuť, která má ve svém partnerovi, kameramanovi Tomášovi Kotasovi (35), velkou oporu. Anonymní zdroj z jejich blízkého okolí nám
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
21stoleti.cz
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidna
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
epochalnisvet.cz
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
Slavný biblický příběh o zničení hříšných měst Sodoma a Gomora zná téměř každý. Až do současnosti si ale odborníci lámali hlavu nad tím, jestli si autor této části Bible událost vymyslel, nebo vycházel z něčeho, co se skutečně událo. Podle nejnovějších archeologických objevů se ale zdá, že se celá zkáza stala přesně tak, jak tvrdí Bible!