Domů     Manžel neví, že syn není jeho
Manžel neví, že syn není jeho

Svého manžela miluji a vždy jsem milovala. Ale asi jako v každé rodině, i my si prošli těžkými časy. Bohužel jednu z těch krizí jsem řešila nevěrou.

S Martinem jsme se brali hned po škole. Byli jsme jedna z těch studentských lásek a milovali se tak, že se docela dodnes divím, že jsme tu školu vůbec vystudovali. Večírek střídal večírek, a když jsme nepařili, trávili jsme spolu vášnivé noci. Je jasné, že na studium moc času nezbývalo.

Odmítal mi dát dítě

Jenže reálný život potom už tak zábavný nebyl. A já po čase začala toužit po dítěti, ale Martin se ještě necítil na otcovství připraven.

„Miláčku, chci si s tebou napřed užít, co půjde, než nás nějaký prcek připoutá doma,“ říkával s úsměvem a já neměla sílu mu odporovat.

Ale těžko jsem se s tím smiřovala. A jsem si jistá, že i proto nám to přestalo klapat. A tak jsem si začala hledat nějaké povyražení, abych se zase cítila žensky a milovaná. Když se mi ozval dávný kamarád Dan, brala jsem to jako řízení osudu.

Zase mě těšil život

Po nějaké době jsme se domluvili a sešli se. Vzájemná jiskra přeskočila prakticky okamžitě a já s Danem začala spát. Sex s ním byl tak nevšední a jiný. Milovala jsem tu energii něčeho nového. Každý den jsem se těšila na jeho zprávy. Chtělo se mi ráno vstávat, protože jsem věděla, že napíše.

Paradoxně nám to zlepšilo i vztah s Martinem. Byla jsem šťastnější, usměvavější. „Ty teď záříš jako sluníčko, Jiřinko. Copak se děje?“ ptal se s úsměvem, protože nemohl přehlédnout, že věci, za které jsem mu dřív nadávala, mě nechávaly chladnou.

Jelikož jsem měla sexuální život někde jinde, Martinovy pracně vyrýsované svaly mě nechávaly v klidu.

Situace se obrátila

To ho asi vedlo k zamyšlení, že se skutečně něco děje. Jednoho večera najednou přišel s nápadem, který mě zaskočil. „Přemýšlel jsem, a možná to není tak špatný nápad, ta rodina,“ narážel na naši diskusi, i když už od té doby uběhla pěkná řádka týdnů.

To, že neberu prášky už celé měsíce, jsem mu vůbec neřekla. Přečetla jsem si, že se tělo z antikoncepce dlouho čistí, a chtěla jsem být připravená právě na tuhle chvíli. Ale když nastala, ani jsem nevěděla, zda o to momentálně stojím. Byla jsem tou dobou už zamilovaná do Dana.

„Odejdi a buď se mnou,“ zašeptal mi Dan do vlasů, když jsme leželi v jeho malém bytě při našem dalším setkání. Zarazila jsem se. Teprve v té chvíli jsem si uvědomila, že jsem vlastně ani na chvíli neuvažovala, že bych Martina někdy opustila.

Vyhovovalo mi, když jsem je měla oba. Každý měl něco a společně byli dokonalí.

Radostné očekávání mě zaskočilo

A tak jsem si bez zábran dál užívala oba milence najednou a rozhodla se nic moc neřešit. Doma se zdálo vše naprosto v pohodě, Martin nic netušil a svět se zdál krásný. Tahle pohoda trvala ještě pár měsíců.

Pak mi ale začalo být špatně, a to natolik, že si toho všimla i kolegyně: „Nejsi ty náhodou těhotná?“ zeptala se mě nevinně a ve mně by se v tu chvíli krve nedořezal.

Byla jsem v koncích

S manželem jsme spolu samozřejmě občas spali, už jen proto, aby nezačal větřit, ale frekvence sexu s Danem nahrávala skutečnosti, že by dítě mělo být jeho. Byla jsem v koncích. Nevěděla jsem, čí je dítě, které nosím pod srdcem.

A nechtěla jsem to možná radši ani vědět. Chtěla jsem věřit, že je mého manžela. Měla jsem ještě nějakou možnost volby, ale všechno to vypadalo moc komplikované. A moc se mi do toho vlastně nechtělo.

Vybrala jsem si manžela

A tak jsem se rozhodla k zásadnímu kroku a s Danem se rozešla. Nenesl to dobře, a ještě nějaký čas se mě snažil obměkčit. Já mu ale nechtěla přiznat pravou příčinu našeho rozchodu. „Víš, myslím, že Martin začal něco tušit, a já se rozvádět nechci. Nemyslím si, že bys se mnou byl šťastný!“ věšela jsem mu na nos bulíky.

Věděla jsem, že na Martina se mohu spolehnout, že se o mě i dítě postará. Navíc se na něj k mému překvapení začal strašně těšit! „Přál bych si holčičku, abych si vás mohl obě pěkně rozmazlovat, holky moje,“ snil si po večerech. Mně bylo pod psa. Musela jsem se hodně přemáhat, abych mu nevyklopila pravdu.

Najednou jsem pochopila

To jsem ale netušila, že mě ještě něco může zaskočit. Nejhorší to totiž bylo, když se nám Martínek narodil. Už na sále mi bylo jasné, že můj šťastný a dojatý manžel, který mě celý porod podporoval, genetickým otcem nebude.

Oba jsme s manželem světlovlasí, zatímco Martínek vypadal jako malý Mauglí a byl bezesporu nejvlasatější miminko v celé nemocnici.

Podoba mě zaskočila

Celý tatínek, myslela jsem si a s bolestí si vzpomněla na Dana. Bohužel jsem si toho, že něco je jinak, nevšimla sama. Všichni nám totiž říkali: „No, po kom on je? Ten snad není ani váš!“ Při téhle větě se mi chtělo zvracet. Já už věděla, čí je.

Jediný, kdo si ničeho nevšiml, byl dobrák můj manžel. Jen já s tím tajemstvím prožila celý svůj život.

Jiřina V. (79), Trutnov

reklama
Související články
14.3.2024
Už měsíc žiji jako ve snu. Chystám vnučce svatbu a nevím, co dřív. Matka ji opustila už dávno a nechala mi ji na starost. Nyní je moje dcera zpět a chce ten velký den zkazit. Malý, ubrečený uzlíček mi nechala dcera v košíku na manželské posteli, a byla pryč. Připojila jen krátký vzkaz, že se o malou starat nemůže, protože na to nemá nervy. Málem jsem se tehdy zhroutila. Jenomže něco takového js
14.3.2024
Nikdy jsem snachu neměla ráda. Prostě mi neseděla. Koukala se na mě tak nějak úkosem a s mým synem jednala, jako by byl její sluha. Pořád mě jen peskovala a nic jí nebylo dost dobré. To by nebylo to nejhorší, kdyby stejně nejednala i se svým manželem, mým synem. Ani on se jí ničím nezavděčil. Jako by byl pro ni jen kus hadru. S ničím nebyla spokojená Vyčítala mu, že coby učitel málo vyděl
11.3.2024
Když mi zemřel manžel, zůstala jsem na vše sama. Pak jsem ale potkala Jiřího a doufala, že já i moje děti zase budeme šťastni. To jsem se pletla... Vdávala jsem se brzy, ale z velké lásky. Narodil se nám syn Hynek a dcera Adélka. Naše štěstí ale skončilo příliš brzy. Oslavila jsem čerstvě třicet, když měl můj muž pracovní úraz a zemřel. Na radu psycholožky jsme si pořídili pejska. Řád jako n
10.3.2024
S manželem jsme vychovávali Markétu a Michala. Ten byl o osm let mladší než sestra, vymodlený, byl skoro zázrak, že se narodil. Někde jsem udělala chybu. Uvědomila jsem si to však pozdě. Abych řekla pravdu, vlastně se mi nelíbilo, když Karel hlídal dospívající Markétu div ne s flintou v ruce. „Karle,“ úpěla jsem. „Vždyť se ta holka nakonec nevdá. Musíme jí přece nechat aspoň nějakou svobodu,
5.3.2024
Syn nám v poslední době stále vyčítal, že jim se snachou vůbec nepomáháme. A myslel tím finančně! Tak jsme se plácli přes kapsu. V posledních měsících jsme slyšeli jen samé stesky: „Vůbec nevycházíme s penězi. Malý toho tolik potřebuje,“ fňukali nejčastěji. Věděli, že naše vnouče je na nás největší argument. Přitom od té doby, co se narodil, jsme jim pomáhali s hlídáním i domácností, co jen naš
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Proč Kluková skončila v slzách?
nasehvezdy.cz
Proč Kluková skončila v slzách?
Není žádným tajemstvím, že je herečka Uršula Kluková (82) velkou milovnicí zvířat. Je pro ni tak složité se smířit s tím, že přišla o svého milovaného pejska. „Je to týden a jsem z toho úplně otřes
Démon bojoval se svatým: Kdo vyhrál?
enigmaplus.cz
Démon bojoval se svatým: Kdo vyhrál?
V irské mytologii existuje jedna zajímavá postava pojmenovaná Crom Dubh. Odráží se v ní dávný pohanský bůh jménem Crom Cruach. Jistě, Keltové nebyli křesťané. Z toho důvodu začal mít Crom Dubh potíže
Matematický most: Obešla se jeho stavba bez šroubů?
epochalnisvet.cz
Matematický most: Obešla se jeho stavba bez šroubů?
Postavil ho Isaac Newton a jeho konstrukci navrhl v duchu svých gravitačních zákonů tak důmyslně, že ke spojům jednotlivých prvků nebylo třeba vůbec žádných šroubů a hřebíků. Když ho pak studenti ze zvědavosti rozebrali, již ho nedokázali dát znovu dohromady v původním stavu. To je jedna z mnoha pověstí, které se vážou k tzv. Matematickému
Slavné osobnosti s psychickými poruchami
epochaplus.cz
Slavné osobnosti s psychickými poruchami
Duševní poruchy se nevyhýbají ani slavným osobnostem, naopak v minulosti jimi trpěl nejeden panovník, což mohlo vést až k rozpoutání války. Maniodepresivní psychózou či bipolární poruchou, kdy se u člověka střídají stavy mánie a deprese, trpí například herečka Catherine Zeta-Jonesová či herec Mel Gibson. Měla ji i zpěvačka Sinead O‘Connor, zpěvák Kurt Cobain či hudební skladatel Ludwig
Jaká tajemství odhalil požár Notre-Dame?
historyplus.cz
Jaká tajemství odhalil požár Notre-Dame?
Nad Paříží už se smráká, ale nad ostrovem Île de la Cité je světlo jako v poledne. Záře, která vrhá stíny na vyděšené obyvatele města, se vznáší vysoko nad střechou legendární katedrály Notre-Dame. Dokončená gotická katedrála Notre-Dame se odráží v hladině Seiny už sedm století a patří nejen ke chloubám Francie, ale i k nejvzácnějším skvostům evropského středověkého
Jsem krásná, ale něco mi chybí
skutecnepribehy.cz
Jsem krásná, ale něco mi chybí
Když jsem na prahu padesátky potkala Jindru, myslela jsem, že se stal zázrak. Napřed jsem se ke vztahu nechtěla upínat, ale on mne svojí láskou přesvědčil. Bohužel teď, po čtyřech letech, o tom začínám pochybovat. S Jindrou jsme se seznámili, když jsme byli oba nějakou dobu po rozchodu. Já si prošla velmi bolestným rozvodem, koncem mileneckého vztahu a velkým zraněním.
Staré šperky zabavené v exekuci přinášely zkázu
nejsemsama.cz
Staré šperky zabavené v exekuci přinášely zkázu
V těch překrásných zlatých špercích se usídlilo strašné zlo, které trýznilo celou naši rodinu. Začalo nám ničit život a šířilo strach z toho, co bude! Rány osudu udeří asi v každé rodině, tak už to v životě chodí. Po dlouhém a klidném období přišla studená sprcha. Jenže posléze se z ní stala hotová průtrž mračen a neštěstí se na nás valila ze všech
Jarní veletrh Sběratel láká na rarity i bezplatné oceňování sbírek
iluxus.cz
Jarní veletrh Sběratel láká na rarity i bezplatné oceňování sbírek
Oblíbená 0 euro suvenýrová bankovka, která připomíná 50 let pražského metra nebo známkový přítisk s legendární Jawou 250 „Pérák“, jsou jen některé z řady novinek, které budou mít premiéru na jarním ve
Záhadný signál z hlubin vesmíru
21stoleti.cz
Záhadný signál z hlubin vesmíru
V sedmdesátých letech někteří badatelé s optimismem říkali, že jsme odhalili 95 procent tajemství kosmu. S kvalitnějšími pozorovacími technikami není od věci si přiznat, že toto číslo bylo značně nadh
TRŽNICE ZAHRADY ČECH
epochanacestach.cz
TRŽNICE ZAHRADY ČECH
První jarní výstava je zaměřena na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční sortiment, jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva a řadu dalšího. Po loňském úspěchu se mohou návštěvníci i letos zúčastnit kreativních workshopů. Pod dohledem odborných floristů se
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Batátový krém
tisicereceptu.cz
Batátový krém
Polévka je mírně nasládlá díky batátům a mrkvi. Zásluhou koření má ale i zajímavou pikantnost. Ingredience 800 g batátů 2 větší mrkve sůl pepř 1 lžíce olivového oleje 2 cibule 1 lžíce másl