Domů     Děsivé světlo nás nechtělo opustit
Děsivé světlo nás nechtělo opustit

S dcerou jsme se vydaly na procházku, během které se nám přihodilo něco, na co ani jedna z nás nadosmrti nezapomene.

Stalo se to už před více než deseti lety. Za jednoho letního večera se přihodilo něco děsivého a nevysvětlitelného, co mě dodnes nenechává klidnou. Tehdy se mnou byla i moje dcera Zuzka, takže vím, že se nejednalo jen o nějaké moje vidiny.

Byly jsme svědky toho podivného úkazu obě dvě. Ani ona si ale ten hrozný zážitek nedokáže rozumově vysvětlit. A pokaždé, když jsem se o tom pak chtěla bavit, tak převedla řeč jinam. Nejspíš ji to vyděsilo ještě více než mě.

Manžel musel odjet

S manželem a dcerou jsme tehdy byli během letních prázdnin v jednom východočeském kempu, kam jsme jezdili pravidelně každý rok už několik let. Majitele kempu jsme znali, vždy tam bylo všechno v pořádku a moc se nám tam pokaždé líbilo.

I okolní příroda byla krásná, jako stvořená pro naše pěší a cyklistické výlety. Ten rok, kdy se to celé stalo, však manžel musel nečekaně odjet kvůli nějakým komplikacím v práci, a tak jsme na posledních pár dnů zůstaly v chatičce se Zuzkou samy.

Zaskočila nás bouřka

Počasí nám moc nepřálo, ochladilo se, občas pršelo. Z koupání tedy skoro nic nebylo. Nenechaly jsme si však zkazit náladu a s gumáky na nohou a připravenou pláštěnkou jsme se vydávaly na procházky po širokém okolí.

V onen osudný den jsme došly celkem daleko od kempu. Prošly jsme hustým lesem na velkou louku. V lese to nebylo tolik znát, ale na louce jsme viděly, že se žene opravdu veliká bouřka. Nebe bylo tmavě šedé a zvedal se silný vítr.

Bylo jasné, že zpátky do kempu to včas nestihneme a že nás tedy čeká pořádná sprcha. Chvíli jsme se dohadovaly, jestli je rozumné vracet se do lesa, protože pod stromy za bouřky nebývá bezpečno. Na té široké louce jsme ale byly také pro blesky snadným cílem. Než jsme se rozhodly, začalo pršet.

Udeřil silný hrom

Na trávu dopadaly velké kapky, ale za chvíli se déšť zmírnil. Už to vypadalo, že ten největší slejvák se nám vyhne, když vtom se v dáli ozval hrom a začalo opět prudce pršet. Hromy a blesky se střídaly v rychlém a hrozivém tempu.

Byly jsme už na kraji lesa, když najednou zahřmělo tak, až jsme leknutím málem omdlely. A současně s tím nás obklopilo podivné žluté světlo!

Jako v nějakém hororu

V první chvíli jsem si myslela, že do nás zajel blesk. Nebyla to ale pravda. Světlo bylo stálé a drželo se nás. Dcera mě vybídla, abychom utíkaly do lesa. Ovšem k našemu zděšení a překvapení se ten světelný pruh vydal za námi.

Zuzka se mě ptala, co to je, ale já jsem jí samozřejmě nedokázala odpovědět. Sama jsem si kladla stejnou otázku.

Tajemná záře nás pronásledovala

Zrychlily jsme krok, ale přímo běžet jsme se kvůli bouřce bály. Záhadné světlo se nás dál drželo. To už mi bylo jasné, že se nejedná o žádný přírodní úkaz, ale o nějakou tajemnou nadpřirozenou sílu. Vyběhly jsme zpátky z lesa a rychle kráčely podél něj.

Bylo to jako v nějakém strašidelném filmu. Nad hlavami nám občas hlasitě zahřmělo, z oblohy sjel v dálce sem tam nějaký blesk a nás stále obklopovala žlutá záře.

Zastavilo nám auto

Trvalo to snad půl hodiny. Pak jsme se konečně dostaly na silnici, která vedla ke kempu. V duchu jsem se modlila, aby nám tam zastavilo nějaké auto. Naštěstí jsme nemusely čekat dlouho.

O pár minut později se skutečně na silnici objevila nějaká dodávka a řidič na naše mávání zpomalil, a pak úplně zabrzdil. Doběhly jsme k autu. V tu chvíli tajemné světlo zmizelo.

Zmizelo stejně záhadně, jako se objevilo

Za volantem seděl nějaký starší muž, obtloustlý, ale sympatický, a protože jsme se já i dcera tvářily asi hodně vyděšeně, tak se nás začal vyptávat, co se nám přihodilo. Pravdu jsme mu pochopitelně říct nemohly, protože by nás považoval za blázny.

Nakonec jsem to svedla na tu hrozivou bouřku a o světle jsem se vůbec nezmínila. Ještě než jsem do dodávky nastoupila, tak jsem se ohlédla, jestli se ten žlutý světelný kruh někde za námi nepohybuje. Už po něm ale nebylo ani stopy.

Pálila nás pokožka

V chatce jsme pak se Zuzkou důkladně rozebíraly, co se nám to vlastně stalo. Ani jedna z nás pro to neměla žádné vysvětlení. Ovšem o tom, že nás něco opravdu pronásledovalo a zasáhlo, jsme se přesvědčily druhý den.

Na tváři a na rukou, tedy na místech, která jsme měly za bouřky odkrytá, se nám přes noc objevila podivná vyrážka. Hodně pálila a nechtěla pak další týden zmizet. Ani moje kamarádka doktorka nevěděla, o co se jedná.

Myslela si, že jde o alergii na nějaké rostliny nebo na prádlo. Vyrážka po týdnu zmizela, zážitek ale zůstal hluboko v paměti. Zuzka se od té doby za bouřky bojí chodit ven.

Nikdy se nedozvím, co to bylo

Až po několika letech jsem se o tom záhadném světle odvážila svěřit svým blízkým a kamarádkám, ale většinou mi buď nevěřili nebo říkali, že to byl třeba kulový blesk. Já si ale myslím, že šlo o něco, co nebylo z tohoto světa!

Miriam T. (53), Praha

reklama
Související články
23.4.2024
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela... Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném invalidním důchodu. Na rekonstrukci domečku po mé babičce jsme si kdy
23.4.2024
V servisu žádnou závadu nenašli, přesto se mé nové auto chovalo podivně. Musel jsem si nakonec promluvit s jeho předchozím majitelem. Můj příběh začal koupí starého ojetého auta. Vyšlo mě na rovných čtyřicet tisíc. Mělo dvakrát přetočený tachometr, sjeté gumy a špatně dovíraly dveře na straně spolujezdce. Přiznám se, že jsem sváteční jezdec. Řidičák jsem udělal až na druhý pokus a inspektor
23.4.2024
Od dětství jsem měla problém s Velikonocemi. Často jsem ty dny protrpěla. Až minulý život ukázal příčinu. Ještě mi nebyl ani rok, když se na mém malém tělíčku a rukou s příchodem velikonočních svátků zničehonic objevily ošklivé krvavé šrámy. Pochopitelně si to nepamatuji, maminka mi to ale několikrát vyprávěla. Vypadala jsem prý, jako bych proletěla trnitým křovím. Maminka se tenkrát moc vyd
22.4.2024
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly a známkování právě napsané prověrky. V tom někdo zaklepa
19.4.2024
Lidé kolem nás mohou mít schopnosti, o kterých nemáme ani tušení. Na lázeňském pobytu jsem zažila něco neuvěřitelného. Stalo se to před necelými třemi lety, když jsem byla na měsíčním lázeňském pobytu po jedné komplikované operaci a potřebovala jsem čas na zotavenou. Nezapomenutelné setkání Během těch několika týdnů jsem tam poznala několik zajímavých lidí, ale jedno setkání nemohu z pamě
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
21stoleti.cz
V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13
Vášnivý drink
tisicereceptu.cz
Vášnivý drink
Vyjádřit lásku lze mnoha způsoby. A k těm nejstylovějším patří koktejl plný neodolatelné chuti. Připravte si drink Red Valentine s rumovou lahůdkou Diplomático a prožijte se svým milovaným protějškem
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
historyplus.cz
Udělali Taxisové z císaře dlužníka?
Císař Matyáš je rudý zlostí. Bohatství státní kasy povážlivě klesá a jemu je jasné, kdo v tom má prsty. „Ti proklatí Taxisové,“ praští rukou do stolu. Právě oni se totiž starají o provoz poštovních linek, výdaje na jejich údržbu ale neplatí. Do kapsy jim plynou jen tučné zisky! Počátky výměny informací sahají hluboko do historie. Stálé
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
epochaplus.cz
Jak zvládnout nepohodu při sedavém zaměstnání
Sedavé zaměstnání není rozhodně nic příjemného. Bez pořádné prevence se člověk začne dřív nebo později potýkat se zdravotními neduhy, typu křeče v nohou, bolesti zad a hlavy, bolesti ruky, pálení očí, problémy se zažíváním, nadváha a další. Mnohem lépe je naučit se těmto problémům předcházet, než je později řešit. Nejdůležitějším krokem v boji proti zdravotním problémům způsobeným
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
nasehvezdy.cz
Krize mezi Benešovou a Matonohou snad nekončí?
Už dlouho se povídá, že manželství herečky Lucie Benešové (49) a herce Tomáše Matonohy (53) balancuje na hraně rozchodu. Herečka si nedávno vyrazila na dovolenou do luxusních lázní, kdo si ale mysle
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
enigmaplus.cz
Mrtví s olověnou maskou: Co zabilo dva podivínské elektrikáře?
Na kopci Morro do Vintém v Brazílii byli nalezeni dva mrtví muži. Co je zabilo, nebylo jasné. Jejich obličeje byly zakryty olověnými maskami a u sebe měli jen papír popsaný čísly a lísteček s instrukc
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
iluxus.cz
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou vychutnat i přímo z originálních tal
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
epochalnisvet.cz
Superleggera 80: Jachta inspirovaná klasickými sporťáky
Nizozemská loděnice Oceanco stojí za celou řadou oslňujících lodí. Nyní odhalila novou superjachtu ze série Simply Custom, která vznikla ve spolupráci s italským návrhářským studiem HotLab. Novinka pokřtěná Superleggera 80 se vyznačuje exteriérem inspirovaným sportovními vozy z 60. let a opulentním interiérem připomínajícím luxusní penthouse.   Může se zdát trochu nepatřičné pojmenovat ohromující trup osmdesátimetrové
Jak se žilo kdysi – Česká republika
nejsemsama.cz
Jak se žilo kdysi – Česká republika
Toužíte se projít po živém muzeu, kde na vás dýchne duch dávné doby? Vyrazte do skanzenu! V Čechách i na Moravě jich najdete několik a mnohé z nich jsou unikátní. Obvykle bývá v místě připraven doprovodný program, který dokreslí atmosféru místa a přinese vám neobyčejné zážitky. Muzeum lidových staveb Kouřim Stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech najdete v Kouřimi
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
skutecnepribehy.cz
Straka zlodějka mi přinesla vzácný náramek
Seděla jsem na terase a byla bezradná. V tom přiletěla až ke mně straka, která upustila svůj lup a zmizela… Nad mou hlavou proletěl velký pták, zakroužil nad terasou a pak přistál na stromě. Seděla jsem tam smutně a kouřila cigaretu za cigaretou. Přišla jsem o místo, byla už tři měsíce na podpoře a manžel byl v částečném