Domů     Ta ženská mi přebrala manžela i milence!

Ta ženská mi přebrala manžela i milence!


Někdy mě napadá, že všechno co stalo je jen moje vina. Nechci o tom moc přemýšlet, mám strach že bych se z toho mohla zbláznit.

Se Sváťou jsem prožila skoro třicet let. Seznámili jsme se v Praze, kde jsme tenkrát byli na burze sběratelů. Já si tam kupovala orchideje, protože právě ty mně zajímaly a on motýly, to byl zase jeho koníček. Slovo dalo slovo, zašli jsme na kávu a bylo to.

Pravda je, že z mé strany to žádná osudová láska nebyla. Měla jsem za sebou totiž pár let hodně podivného vztahu s Otakarem. Byl to fotograf, dobrodruh, takový nepolapitelný chlap.

Fyzicky mezi námi vlastně nic nebylo, ale nějak si mě omotal kolem prstu, a i když jsme nebyli milenci, já cítila, že do toho zapadám čím dál hlouběji. Nakonec jsem to nechala plavat a dala se dohromady se Sváťou.


Byli jsme dobří přátelé


Rozuměli jsme si, takovým tím klidným, přátelským způsobem. Když jsme se po dvou letech chození vzali, všichni kolem už nás brali jako ideální pár. A svým způsobem jsme takový i byli. Nehádali jsme se, podporovali jsme se, měli jsme se rádi.

Jediný problém by snad mohl být, že jsme nemohli mít děti, jenže i tohle jsme si vyřešili a přestali se tím trápit. Vydrželi bychom spolu asi až do smrti, jenže to by se nesměl objevit Otakar. Pořád ještě fotil a cestoval po celém světě.

Měl hodně co vyprávět a dokázal být úžasně romantický. Začali jsme se scházet na kávu a musím říct, že tak dobře jsem si s nikým v životě nerozuměla. Sváťa věděl, že se s Otakarem vídám, ale nevadilo mu to. Byl rád, že mám nějaké povyražení. Nežárlil, protože mně bezmezně věřil.


Hrozně jsem se zamilovala


Jenže to netušil, že dělá chybu. Tentokrát to totiž platonické nebylo. I když jsem se snažila udržet si nadhled, zahučela jsem do toho zase jako malá holka.

Pokaždé, když jsem Otakara uviděla, cítila jsem, že jsem do něj o trochu víc zamilovaná, a to ani nebudu mluvit o tom, co pro mě znamenal fyzicky. Nějaká soudnost mi však přece jen zůstala. Snažila jsem být ke Sváťovi o to víc milá.

Klapalo to, po tom, co jsem si začala tenhle poměr, se náš vztah hodně zlepšil. Vlastně jsem ani neměla výčitky svědomí, připadalo mi, že tím nikdo netrpí, naopak že jsme tím všichni jen získali. 
Trvalo to skoro dva roky, tahle idylka.

Pak měl Sváťa nějaké potíže v práci. Byl věčně naštvaný, nevrlý… Nevím, jestli nebýt mého románku, bych dokázala projevit více porozumění. To opravdu netuším.

Nechala jsem to být

Jednou odpoledne jsem se vracela domů. Otakar byl na služební cestě. Ve schránce jsem měla obálku. Byl to anonym. Ta osoba uváděla, že se můj muž zapletl s nějakou vdanou ženou. Sice nenapsala, jak se dotyčná jmenuje, ale uváděla, kde se scházejí a kdy.

Nemusela jsem dlouho pátrat, jestli je to pravda. Data se naprosto shodovala s daty jeho služebních cest. Byla jsem trošku v šoku, ale nehroutila jsem se. V hlavě mi to šrotovalo o sto šest.

První, co mě napadlo, bylo projet mu email a telefon, udělat scénu, dát mu co proto. Pak mi došlo, že je to hloupost. Já přeci už přes dva roky měla poměr s Otakarem a můj vztah ke Sváťovi to nepoznamenalo. Rozhodla jsem se tedy nechat to být.

Jenže to ve mně pracovalo. Přestala jsem se cítit ke Sváťovi tak vázaná, a čím dál tím víc mě to táhlo k Otakarovi. Vycítil to a musím říct, že se mu to nelíbilo. Chtěl zůstat volný. Začaly mezi námi takové podivné hry.

Já se snažila předstírat, že k němu až zas tak moc necítím a dokud se mi to dařilo, bylo vše v pořádku. Když jsem ujela a dala lásku najevo víc, než mu bylo milo, nechoval se ke mně pěkně.

Hrát ledovou královnu pro mě však bylo čím dál tím těžší, protože jestli jsem někoho milovala, pak Otakara.


Chtěl se rozejít


Pak přišel den, kdy mi oznámil, že se zamiloval do někoho jiného. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. A že by asi bylo lepší, kdybychom se už nevídali, protože jsem na něj citově moc vázaná. Nechápala jsem to. Tomu, co se stalo, nepředcházely žádné náznaky.

Čím víc jsem se snažila dobrat se, co se to děje a proč, tím bezcitněji se ke mně choval. Když na mě syčel, jak se jeho nová milenka jmenuje a v čem je lepší než já, prozradil mi i to, odkud je. Byla jsem úplně vyřízená.

Vůbec jsem si nedokázala představit, že budu bez něj. Doma jsem si jí samozřejmě chtěla najít na internetu. Když jsem jméno a příjmení zadávala do vyhledávače, měla jsem divný pocit. A pak mi to došlo. Stejné jméno jsem viděla u manžela na facebooku. Připadalo mi, že ztrácím půdu pod nohama.


Odloudila mi oba


Ano, ta vdaná domácí puťka se dvěma teenagery na krku a manželem, byla nejenom milenkou mého manžela, ale i milence. Zní to jako špatný vtip, ale bylo to tak. Tuctový vzhled, taková napůl biožena… Nechápala jsem to. Druhý den jsem jela za Otakarem.

Chtěla jsem mu říct, že ten jeho ideál má nejen manžela, ale i milence. Vyhodil mě. Prý ho to nezajímá. Neměla už jsem co ztratit a doma jsem Sváťu konfrontovala s tím, co jsem zjistila.

Překvapil mě, okamžitě navrhl rozvod.
Teď nás čeká druhé stání, kvůli majetku. Otakara jsem už od té doby neviděla. Mám pocit, jako bych uvnitř v duši zemřela. Hodně lidí by asi řeklo, že si za to můžu sama. Já se ale jenom zamilovala do toho nesprávného muže.

Alena (45), Praha

Související články
25.7.2024
Bezmezně jsem mu věřila, on byl ale bezcitný i k těm, kdo ho měli rádi. Zneužil mé dobroty, a já se ocitla v zoufalé situaci. Zachránil mě zázrak! Bratrovi nikdy neodpustím! Velkou slabinou mého bratra byly ženy. Jak se mu nějaká líbila, nebyla pro něj žádná překážka dost velká. A ženy měly slabost pro něho, čehož využíval. I se mnou to uměl sehrát tak, že jsem mu na vše skočila. Byla jsem star
22.7.2024
Iva jsem potkala až po čtyřicítce. Do té doby jsem myslela, že každý chlap musí být jen prevít. On byl však jiný. Byla to náhoda. Ivo tenkrát dojel do hospody ve vsi, kde jsem byla na chalupě. Nečekané setkání Normálně jsem do těchto zařízení nechodila, pozvali mne však sousedé. S Ivem jsme do sebe vrazili na schodech, já zakopla a on mě chytil do náruče. Romantika, že? Byl jiný, i kdy
22.7.2024
Jednou jsem kamarádce řekla, že žiji nudný život. Tak ráda bych to vzala zpět! Bohužel je pozdě. Ta bolest je nepopsatelná. I když si uvědomujete, jaká to je tragédie, nikdy zcela nepochopíte, dokud to nezažijete. Bohužel to vím. Přišla jsem o dítě. Nepomáhá nic. Chcete tu být pro rodinu, ale pak se vás zmocní pláč, stesk, otázky, proč zrovna vy. Napadne vás, že byste šli za svým dítětem. Nechc
18.7.2024
Byl to můj velký kamarád. Kluci ho šikanovali a já ho bránila. Když mi pak zmizel ze života, nevýslovně a dlouho to bolelo. S Románkem se děti nebavily. Pocházel z domečku pod strání, máma umřela, táta si po její smrti se životem ani výchovou syna nedokázal poradit. Všechno se mu vymykalo z rukou, měl problémy v práci, pil, v domácnosti byl jako hrom do police. Domeček postrádal záclony, okenní
18.7.2024
S tou starší paní jsem se seznámila, když venku lilo jako z konve. Pozvala mě i s Kristýnkou, ať se v její chatce schováme před deštěm. S paní Boženkou jsem se seznámila náhodou. Dobrota jí koukala z očí, mám dojem, že jsem tak hodnou a milou paní nikdy předtím nepotkala. To bylo Kristýnce teprve šest nebo sedm let. Už tehdy milovala houbaření, což je pro mě přímo posedlost, a tak jsme spolu ch
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
nasehvezdy.cz
Velké stěhování Poullain do Francie se blíží?
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Pa
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
enigmaplus.cz
Záhadná ektoplazma: Zpestření spirituálních seancí, nebo opravdový projev duchovního světa?
Tajemný bílý dým se pomalu valí z úst ženy sedící v čele kulatého stolu. Médium má oči v sloup a pro mocnější efekt vydává dávivé zvuky. Osazenstvo účastnící se spirituální seance šílí a lapá po dechu
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
epochalnisvet.cz
(F)akta geny: Když se z bratranců stanou bratři
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci.   Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
epochanacestach.cz
Rej nacistů pod šumavským Františkovem: Ukrývalo podzemí výrobu stíhaček?
Válku prostě musí Adolf Hitler (1889–1945) vyhrát. Pod rukama jeho pomocníčků vznikají po celé Evropě podzemní hnízda, kde se nepřetržitě pracuje na strojích, jež mají třetí říši přinést kýžený výsledek. Nejinak tomu je i na našem území. Spletité chodby ukrývající temná tajemství druhé světové války. Co pohltila země pod osadou zvanou Františkov? Na tlumené světlo
Sleďový salát
tisicereceptu.cz
Sleďový salát
Pro nás trochu nezvyklé, ale oběd ve Švédsku někdy zahrnuje i nakládané sledě. Například v podobě salátu. Potřebujete 4 filety naloženého sledě 4 vejce 2–4 kyselé okurky 1 jablko 2 cibule 1
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
skutecnepribehy.cz
Hýčkat si na prsou nenávist bývá vysilující
Je těžké zbavit se nenávisti. Zvlášť, když bylo člověku prokazatelně ublíženo. Myslela jsem, že budeme s bývalým mužem kvůli jeho zradě nepřátelé do konce života. Nenáviděla jsem ho. Byla jsem přesvědčena, že s tou nenávistí i umřu, že si ji vezmu s sebou do hrobu, v němž budu tiše a zarputile ležet a nenávidět do skonání světa. Bylo to vysilující, protože nenávist
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
iluxus.cz
Vše, co potřebujete vědět o parfémech – průvodce
Parfémy poutají naši pozornost již po staletí a fascinují nás rozmanitými vůněmi květin, ovoce, zelených tónů, koření, sladkých akcentů, dřeva a mechu. Často, když saháme po vysněném flakonu, si v
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
historyplus.cz
5 tragédií na osmitisícovkách: Vylámali si zuby na střeše světa Hitlerovi hoši i výprava feministek?
Horolezec se ve stanu klepe zimou a přerývaně kašle. „Nikdy jsem nemyslel, že někdo může být tak nemocný a stále naživu,“ vzpomíná na chvíle hrůzy při zdolávání druhé nejvyšší hory světa K2 jeden z účastníků expedice. Dopadne ještě dobře. Z vánice, která kolem něj zuří, se nevrátí čtyři jeho kamarádi…   Je jich 14. Hor,
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
nejsemsama.cz
Nepodceňujte varovné příznaky šoku
Léto nepřináší jen radovánky, ale také spoustu patálií v podobě hmyzích štípanců. Kdy je nutné volat lékaře? Komáry láká oxid uhličitý, který vydechujeme, pach našeho potu, piva, silné vůně a také třeba tmavé barvy. Jestli se chcete jejich štípnutí vyhnout, oblečte se do světlých barev, použijte antiperspirant bez parfemace, nastříkejte se repelentem a vezměte si dlouhé rukávy
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
epochaplus.cz
Slavný cyklista Radomír Šimůnek: O neštěstí nechtěl vůbec mluvit
Cyklokrosový mistr světa z roku 1991 Radomír Šimůnek zažíval kariérní vrchol. Že jsou cesty osudu nevyzpytatelné, pozná na vlastní kůži hned rok následující. Nehodu, kterou způsobí, nechce dlouho komentovat. Snaží se ji vytěsnit ze vzpomínek a novináře, kteří se na ni ptají, s díky odmítá. Zlobiví kluci jako viníci? Berounsko, 19. listopad 1992. Šimůnek sedí
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
rezidenceonline.cz
Luxusní styl uprostřed mořských borovic
Rodinná vila ze šedesátých let minulého století dostala díky velkorysému přístupu současného architekta Massima Iosy Ghiniho nejen moderní kvality a soudobé parametry. Odborný zásah jí přinesl i racionální strukturu a dokonalou rovnováhu v rámci přírodního okolí. Při rekonstrukci se soustředil především na hledání nové koncepce souznění celé nemovitosti se zahradou, jež ji obklopuje. „Většinou šlo
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
21stoleti.cz
Žabí sauna zachraňuje těmto obojživelníkům životy
Žáby po celém světě ohrožuje houba Batrachochytrium dendrobatidis. Způsobuje jim vysoce nakažlivé infekční onemocnění, kterému tyto snadno podléhají. Ochranu a čas na zotavení poskytují žábám tak zvan