Domů     Za nevěru jsem se pomstila
Za nevěru jsem se pomstila

Úplně náhodou jsem zapnula televizi a to, co jsem viděla, mi vyrazilo dech. Reportáž z nově otevřené restauraci zastihla mého muže v objetí cizí ženy!

Asi bych lhala, kdybych tvrdila, že moje manželství bylo šťastné. Možná by se dalo říct, že jsme žili celkem spokojeně. Víc v tom ale nebylo. Zvládli jsme vychovat jednoho syna a oba slušně vydělávali.

Na nějaké vyskakování v podobě vily a exotických dovolených to sice nebylo, ale měli jsme hezký byt a zánovní auto. Synovi jsme našetřili něco do začátku a sami se nemuseli nijak omezovat.

Hádky na denním pořádku

Po odchodu mého Adámka z domova jsem zažívala pocity, které jsou v časopisech pro ženy popisovány jako syndrom opuštěného hnízda. Najednou jsem se neměla o koho starat a také s kým se bavit. Manžel totiž chodil z práce až večer a moc toho nenamluvil.

Dosud mi to nevadilo, protože měl na dost věcí odlišné názory a tak jsem byla ráda, že mlčí. Třeba v politice jsme se neshodli vůbec. On pořád jen řval, že by všem sebral dávky.

A já zase, co by si počal, kdyby onemocněl a dostal invalidní důchod, z kterého by nezaplatil ani nájem? A co všechny samoživitelky, které žijí z ruky do pusy? Pěkně mě těmi svými radikálními názory štval, ale já si taky nenechala nic líbit. Možná proto, že lepší byla pořádně hlučná hádka, než stále to mrtvolné ticho.

Parádil se

On na mě vždycky vyjel. „Prosím tě, ženská, nepleť se do věcí, kterým nemůžeš rozumět!“ ťukal si na čelo, což mě naštvalo ještě víc. No, k žádnému kompromisu jsme nikdy nedospěli a ke shodě už vůbec ne. Ale nebyl tak zlý, jak se dělal.

V zaměstnání ho měli kolegové rádi a pár let před důchodem dokonce povýšil na šéfa oddělení. Byl na to náležitě pyšný! Na můj vkus až moc. „Martičko, musíme jít nakupovat. Tahle košile je nemoderní, nejsem přece žádný křupan!“ domlouval mi a já souhlasila.

Proč taky ne? Těšila jsem se, že i já si něco pořídím, ale to jsem se spletla. Nic mi hamoun nekoupil a sám táhl domů tři tašky hadrů! A pěkně drahých. Dokonce mě nepozval ani na moje oblíbené kafíčko se šlehačkou.

Z práce chodil čím dál později a byl tak unavený, že šel rovnou do sprchy. Už mu ani moje jídlo nechutnalo, prý musí držet dietu, aby neměl pupek. A také prý musí pracovat za dva!

Těšila jsem se na reportáž

No, brzy jsem se měla dozvědět, co tím myslel. V tu chvíli mě to ani ve snu nenapadlo. Jednou byl zase pryč a v kuchyni na stole chladla večeře.

Strčila jsem ji do mikrovlnky, abych jen otočila knoflíkem, až bude strkat klíč do zámku a šla se uvelebit na křeslo před televizi. Tentokrát jsem ale nepřepnula na jiný program, jak jsem jindy dělávala, ale sledovala jsem zprávy.

Ve městě totiž měli otvírat novou, hodně luxusní restauraci. Hodně se o tom mluvilo a někoho už kvůli nějakým podvodům dokonce zavřeli. Byla jsem zvědavá, co uvidím. Za chvíli už jsem koukala na krásný interiér nové restaurace s kavárnou.

Všude květiny a dřevo, v takovém tom severském stylu. „Moc hezké, tam bych se ráda také někdy podívala!“ pomyslela jsem si a dala nahlas zvuk. Zrovna ukazovali nabízené menu. Samé neobvyklé lahůdky. A v tom to přišlo.

V televizi jsem uviděla manžela

Záběr na první hosty! Zbystřila jsem, zda neuvidím někoho známého. Myslela jsem tím místní politiky a tak… U zadního stolu seděl pár, evidentně moc zamilovaný. Blonďatá slečna si pohrávala s dlouhými vlasy a pán ji hladil něžně po zádech.

V tom se záběr zvětšil a já s údivem poznala, co je to za pána. Proč mi byl povědomý? Byl to můj manžel a zrovna se chystal vášnivě políbit onu krasavici! Líbal ji, jako by jí dával umělé dýchání. Ona mu ovinula ruce kolem krku.

Za chvíli záběr zmizel a reportérka byla před dveřmi. Seděla jsem jako přikovaná u televize a ani nedýchala. Zdráhala jsem se uvěřit tomu, co jsem právě viděla. Měla jsem chuť mu sbalit kufry, než se vrátí domů, záletník.

Měla jsem chuť ho zabít a potom se přiznat. No i myšlenky na sebevraždu mi bleskly hlavou.

Během chvilky z něho byl žebrák

Vyndala jsem z ledničky lahev Becherovky a nalila si malou štamprličku. Ostrá chuť mi pomohla vzpamatovat se z šoku. Popadla jsem vkladní knížku, kreditní kartu a také album starých mincí, které manžel celý život sbíral a rozšiřoval tak sbírku po otci.

Vybrala jsem všechny peníze, založila nové konto a mince pod cenou prodala našemu rodinnému známému. Zavolala jsem mu, že to musí být hned, okamžitě! Byl nadšený a ani se na nic neptal. Určitě z hamižnosti, abych si to nerozmyslela.

Manžel se vrátil až o půlnoci. Prý bych nevěřila, co měl práce! „Ale věřila, opravdu ano. Jen ty mi nebudeš věřit, že jsi čerstvý žebrák. Kdo ví, zda tě ta tvoje blondýna bude ještě chtít?“ zeptala jsem se jakoby nic a on zůstal v úžasu s otevřenou pusou! Ten pohled byl k nezaplacení a moje pomsta taky!

Olina N. (59), Liberec

Související články
16.10.2024
Začala si první, já jí to vrátila, ale pak jsem se bála o život. Raději jsem se odstěhovala. A konečně mám klid. Když jsem bydlela ve svém prvním pronájmu, bylo to v domě, kde se moc neřešil noční klid. Narazila jsem na zlobu A já byla ráda, protože jsem byla mladá a nevadilo mi, když se lidé baví. Své zvyky jsem si přenesla i do dalšího nájmu, kde už ale sousedé tak shovívaví nebyli. Res
15.10.2024
Je sice hezké být velkorysá a nad věcí, na muže to ale moc velký dojem neudělá. Je lepší být tak trochu liška podšitá a partnerovi nic neodpustit. Měla jsem samozřejmě v mládí partnery, které jsem milovala a dělala pro ně, co jsem jim na očích viděla. A vždycky se mi to vymstilo. Můj první kluk Honza mi zahýbal a já byla ta poslední, kdo se to dozvěděl. Rozešli jsme se proto, že mě nechal. I
14.10.2024
Pochopila jsem, že lidem udělá největší radost cizí neštěstí. Kdykoliv se mi dařilo, postarala se nějaká „dobrá duše“ o pomluvu, aby mi uškodila. Od dětství jsem se snažila, aby mě měli všichni rádi. Myslela jsem si, že toho dosáhnu tím, že se budu pilně učit, budu slušná, ochotná a laskavá. Naše rodina žila po mnoho generací v domě na vsi. Všichni tam jsme si, jak se říká, viděli vzájemně do t
12.10.2024
Cikánka mi za sto korun kdysi předpověděla, že se někdy kolem pětačtyřicátých narozenin ocitnu na dně. Nemýlila se. Bylo to se mnou zlé. Odmalička jsem postonávala. Táhlo se to až do dospělosti. V pětačtyřiceti jsem putovala do invalidního důchodu, to se přidaly časté epileptické záchvaty. Chodit do zaměstnání bylo vyloučeno. A já chodila do práce ráda. Neuměla jsem si představit, co si doma po
11.10.2024
Bývala jsem vždycky spíš taková ta ženská od rány. S nikým a s ničím jsem se totiž moc nepárala. Pak se mi život tak nějak zamotal. Když jsem zjistila, že Roman, můj manžel, je nějak zádumčivý a drží se zpátky od všeho, a hlavně ode mne, bylo mi jasné, že se něco děje. Začala jsem tušit problémy. Měl všechno Nevím, co mu doma chybělo. Měl přece veškerý servis. Dokonce jsem po něm nechtěla
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Je Voynichův rukopis nejtajemnější knihou světa?
epochaplus.cz
Je Voynichův rukopis nejtajemnější knihou světa?
Neznámé písmo, záhadný jazyk, dechberoucí ilustrace rostlin, vesmíru či zvěrokruhu, vyobrazení nahých žen, koupajících se v nevídaném systému jezer a jezírek se zelenou tekutinou. Voynichův rukopis na své rozkrytí teprve čeká. Je to celá kniha, o které svět dodnes mnoho neví! Přitahuje odborníky i amatéry. Vysvětlení a domněnek je nespočet. Je to utajené sdělení, dokonalá
Drůbeží rizoto
tisicereceptu.cz
Drůbeží rizoto
Suroviny na 6 porcí 6 kuřecích křídel směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) 1 velká cibule 1 lžíce sladké mleté papriky 1 lžička čubrice (bulharské koření) 1 lžíce sójové omáčky podle chuti
Stal se Perillos z Athén obětí vlastní mučicí hračky?
historyplus.cz
Stal se Perillos z Athén obětí vlastní mučicí hračky?
„Jeho výkřiky k vám přijdou potrubím jako něžný, nejpatetičtější a nejmelodičtější řev,“ představuje Athéňan Perillos svůj nový vynález sicilskému tyranu Falaridovi. Doufá, že za něj získá uznání i tučnou odměnu.   Propracovaný systém trubek a zvukovodů, umístěných v hrdle a čenichu bronzového býka, má donést kvílení odsouzenců na smrt až k citlivým uším krutovládce Falarida z Agrigenta (vláda
Neuvěřitelný příběh Trabucova pokladu: Stíhá ho indiánská kletba?
enigmaplus.cz
Neuvěřitelný příběh Trabucova pokladu: Stíhá ho indiánská kletba?
Řídce obydlená oblast Nového Mexika na jihu USA je jako stvořená k ukrývání lidí i cenností. Ve 30. letech to ví i obchodník Leon Trabuco, který do jihoamerické pustiny ukrývá obří zlatý poklad. Pak a
Český ráj uprostřed Indického oceánu
rezidenceonline.cz
Český ráj uprostřed Indického oceánu
Jeden z neluxusnějších resortů na světě vyrostl na nevelkém ostrově v severní části Malediv. Na neobydleném místě, kde domorodci donedávna pouze „externě“ pěstovali melouny a papáju. Úchvatný areál zahrnující třiačtyřicet soukromých vil s bazénem, pět rezidencí a jednu Romantic vilu vystavěl jeden z nejbohatších Čechů: Jiří Šmejc zaujímá podle Forbesu na prestižním českém žebříčku devátou příčku. Tropický Želví ostrov má pronajatý
Vánoční magie na vodě: Emerald Cruises uvádí jedinečné sváteční plavby
iluxus.cz
Vánoční magie na vodě: Emerald Cruises uvádí jedinečné sváteční plavby
Emerald Cruises zve milovníky sváteční atmosféry na plavby za kouzlem Vánoc. Pečlivě sestavené říční plavby pro rok 2024 slibují jedinečný pohled na zimou zahalenou krajinu a návštěvu těch nejkrásnějš
Dubaj, místo plné krásy a kontrastů
nejsemsama.cz
Dubaj, místo plné krásy a kontrastů
Na Arabském poloostrově v Perském zálivu leží emirát Dubaj, který nabízí zábavu opravdu pro každého, pro děti i dospělé. Navíc si zde budete připadat jako v pohádce. Dubaj je známa svou moderní architekturou, luxusními zážitky a bohatou kulturou. Co by vás v tomto městě nemělo minout? Burj Khalifa a Dubai Mall Burj Khalifa je nejvyšší budova světa, která nabízí
Děti do školy nepůjdou, a basta! Leichtová šokuje svou výchovou
nasehvezdy.cz
Děti do školy nepůjdou, a basta! Leichtová šokuje svou výchovou
Má doma prvňačku, do školy ji ale Kristýna Leichtová (39) neposlala. Rozhodla se, že bude Dorotku (6) učit sama. Herečka ze seriálu Zalez do spacáku prohlašuje, že se jí nelíbí současný školní systém.
Nepodceňujte švestky
epochalnisvet.cz
Nepodceňujte švestky
Švestky, blumy, slívy, ryngle, špendlíky nebo mirabelky, zkrátka slivoně. Mají lahodné plody, které by byla škoda zužitkovat jen na koláče. Co všechno dovedou?   Ulevují při otocích. Hospodaření s vodou v těle závisí na rovnováze mezi sodíkem a draslíkem. Sodík vodu v těle zadržuje, draslík ji naopak pomáhá odvádět ledvinami. A zatímco sodíku jíme se
Na světové nebe míří česká liška
21stoleti.cz
Na světové nebe míří česká liška
Největší český výrobce letadel, společnost AERO Vodochody AEROSPACE, pojmenovala svůj nejmodernější cvičný letoun L-39 Skyfox. Název odkazuje na dlouholetou tradici úspěšných československých letounů,
Rodinná fotka odhalila pravdu
skutecnepribehy.cz
Rodinná fotka odhalila pravdu
Když jsem se stala babičkou, těšila jsem se z každé návštěvy vnučky. Malá Evička začala hrát hru, že vidí někoho v rohu kuchyně. S manželem Pavlem máme dceru, která nám před pěti lety nadělila vnučku. Úžasnou a velmi bystrou holčičku jménem Eva. Nemohli jsme se dočkat dnů, kdy bude starší a my ji budeme s láskou hlídat. Dětská fantazie Dcera se
Stránovský viadukt: Romantika může být i z betonu
epochanacestach.cz
Stránovský viadukt: Romantika může být i z betonu
Jen pár kilometrů jižně od Mladé Boleslavi se můžeme pokochat romantickým novorenesančním zámkem Stránov, ale nás dnes bude zajímat jiná památka ležící doslova co by kamenem dohodil od něj. Na trati z Prahy do Turnova tu Strenický potok překlenuje unikátní železobetonový viadukt zapsaný do Seznamu kulturních památek České republiky. Ten v roce 1924 nahradil původní železnou konstrukci,